Forum » Loža » trgovine med prazniki
trgovine med prazniki
korenje3 ::
Kje v Ljubljani so odprte trgovine z živili med prazniki?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
- zaklenil: Mavrik ()
Bananovec ::
Kul kul, mudel. Včasih pač nekaj zmanjka, nekaj, kar je treba nenudoma imeti. Ni rečeno, da je zdaj to razvada.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Smurf ::
Dr_M ::
Hehe, ocitno bodo kmalu trgovine krive za naravno selekcijo. Razni smurfi bodo pocrkali od lakote, ce bodo stacune zaprte vec kot en dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Hehe, ocitno bodo kmalu trgovine krive za naravno selekcijo. Razni smurfi bodo pocrkali od lakote, ce bodo stacune zaprte vec kot en dan.
Jaz niti danes niti vceraj nisem bil v trgovini, ampak zaradi tega se ne tezim ostalim. Prav tako nisem rekel, da je potrebno, da so odprte.
Se mi zdi pa dokaj glup argument, da bi morale biti zaprte, zato da se folk ne razvadi. To ali naj bodo odprte ali zaprte je stvar trga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Dr_M ::
Tudi prodajalci so samo ljudje in si kdaj pa kdaj zasluzijo kaksen dan pocitka.
Sicer eni trdijo (taki, ki ne poznajo nobenega prodajalca), da imajo proste dni in praznike placane vec (sem lahko stejemo tudi nedelje), ampak to so bucke.
Sicer eni trdijo (taki, ki ne poznajo nobenega prodajalca), da imajo proste dni in praznike placane vec (sem lahko stejemo tudi nedelje), ampak to so bucke.
Marsikatera sluzba zahteva (obcasno) delo tudi ob prazniki, tako da v tem ne vidim problema. Je pa problem, ce delodajalci izkoriscajo delavce in jim tega ne placajo primerno, ampak to je ze druga debata.
RejZoR ::
In kaj je primerno plačilo? Tistih ušivih 10 EUR več pri plači zato da na dan ko so praktično vsi doma visiš v kurčevi trgovini in gledaš folk, ki se šeta okol, ker so tolk glupi, da ne znajo it ob recimo sončnem vremenu nekam na izlet? Raje delodajalcu pustim to razliko pa sem doma in si praskam rit. Je v vsakem primeru boljše početje kot pa da delaš, ker iz finančnega vidika zadeva nima nobenega smisla.
Res ne vem kako so ljudje preživeli recimo 10 al pa 15 let nazaj, ko so bile trgovine ob sobotah skorajda redkost pa še to so delale vglavnem do ene 15:00. Pa nikomur ni nič manjkalo samo folk si je splaniral jeben lajf za 5 minut naprej...
Res ne vem kako so ljudje preživeli recimo 10 al pa 15 let nazaj, ko so bile trgovine ob sobotah skorajda redkost pa še to so delale vglavnem do ene 15:00. Pa nikomur ni nič manjkalo samo folk si je splaniral jeben lajf za 5 minut naprej...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
In kaj je primerno plačilo? Tistih ušivih 10 EUR več pri plači zato da na dan ko so praktično vsi doma visiš v kurčevi trgovini in gledaš folk, ki se šeta okol, ker so tolk glupi, da ne znajo it ob recimo sončnem vremenu nekam na izlet? Raje delodajalcu pustim to razliko pa sem doma in si praskam rit. Je v vsakem primeru boljše početje kot pa da delaš, ker iz finančnega vidika zadeva nima nobenega smisla.
Sej ti noben ne meri s pistolo v glavo, da moras delati. Zamenji sluzbo, pa bo nekdo drug namesto tebe delal. Win-win.
Again ne gre se za prezivetjen, ampak za luksuz. Zakaj bi se mu odpovedal, ce ni treba. Sej mas tudi avto, internet, televijo, racunalnik, itd. pa jih ne rabis za prezivetje.
[D]emon ::
Spet ste derailali. Sicer je pa to na slo-techu ze tako ali tako stalnica.
On-topic: Med prazniki je vedno odprt tudi bivsi 24-urni Mercator na Trzaski cesti na Vicu. (6-22)
On-topic: Med prazniki je vedno odprt tudi bivsi 24-urni Mercator na Trzaski cesti na Vicu. (6-22)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Brane22 ::
Glejte govora je o sami trgovini in če bi sami delali v trgovini bi si prav želeli, da bi bili za dan mrtvih ali božič ali za novo leto skupaj z družino. Prazniki in nedelje pa so v trgovini slabo plačani tako, da je prav da so trgovine razen izjem za dan mrtvih zaprte!
Želel bi si jaz marsikaj. Med drugim blow-job pri frizerki. Ampak od kdaj osebne želje vodijo načelo pravičnosti ?
francek1 ::
Marsikatera sluzba zahteva (obcasno) delo tudi ob prazniki, tako da v tem ne vidim problema. Je pa problem, ce delodajalci izkoriscajo delavce in jim tega ne placajo primerno, ampak to je ze druga debata.
Ja, ampak med temi službami ni trgovcev...policisti, gasilci in reševalci so povsem druga kategorija. Nakupe lahko namreč načrtuješ, ampak eni tega ne dojamete...pa tudi tega ne, da je za trgovke v trgovini to edina možnost zaposlitve, druge nimajo, drugače se ne bi pustile jeba... takim pametnjakovičem, ki morajo imeti 24/7 vse odprto.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
Zakaj jim je to edina možnost zaposlitve ?
A mogoče zato, ker lahko nudijo trgu samo čiste motorične sposobnosti svojega mesa ?
A mogoče zato, ker lahko nudijo trgu samo čiste motorične sposobnosti svojega mesa ?
sss ::
Največ mladih žensk v Sloveniji ima naziv "prodajalka". Tko, da bi bilo teoretično nemogoče vso delovno silo prerazporedit drgam.
Lej Brane22 in še ene par folka;
Ja, nihče jih ne sili delati na takem delovnemu mestu, WE GET IT!
Je pa lepo, če so tud trgovke kdaj fraj.
Lej Brane22 in še ene par folka;
Ja, nihče jih ne sili delati na takem delovnemu mestu, WE GET IT!
reeves ::
No prazniki so že mimo, ampak za informacijo: Mercatorja na Slovenski (Bavarski Dvor)in Celovški 163 (nasproti Slovenijaavta) ter tisti na Viču, ki ga je že Daemon omenil so sigurno odprti vse dni v letu.
V Mercatorju so večji prazniki plačani 200%, nadomestilo pa dobiš, tudi če ne delaš. Manjši prazniki in nedelje pa mislim da 120%
Dr_M :: včeraj, 21:53:22
citiraj
#
Tudi prodajalci so samo ljudje in si kdaj pa kdaj zasluzijo kaksen dan pocitka.
V Mercatorju so večji prazniki plačani 200%, nadomestilo pa dobiš, tudi če ne delaš. Manjši prazniki in nedelje pa mislim da 120%
Največ mladih žensk v Sloveniji ima naziv "prodajalka". Tko, da bi bilo teoretično nemogoče vso delovno silo prerazporedit drgam.
Če je stvar samo naziva, naj zamenjajo naziv. Kje je problem ?
Komu ? misliš njim ? verjamem. Lepo bi blo tudi če bi bil jaz kdaj fraj, ampak jaz pač to gledam kot na svoj problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Uranij ::
Če je stvar samo naziva, naj zamenjajo naziv. Kje je problem ?
Problem je v tem da svet ni idealen, ljudje niso enako sposobni na svetu obstaja, no vsaj obstajala naj bi, solidarnost. V primeru da bi se vsi rodili z enakimi sposobnostmi in v enakih pogojih, bi se pa s tvojo trditvijo lahko strinjal.
Komu ? misliš njim ? verjamem. Lepo bi blo tudi če bi bil jaz kdaj fraj, ampak jaz pač to gledam kot na svoj problem.
Velja enako kot zgoraj. Očitno si ti v situaciji kjer si gospodar svoje usode, čestitam. Nekateri so pa imeli smolo, nesrečo, ali pa jim je lepše življenje prekrižala samo lenoba. Vendar vseh ne gre metati v isti koš. Tako da tukaj še enkrat velja solidarnost. Tukaj smo pa lahko solidarni le tako, da ob praznikih trgovin ne obiščemo. Ljudje bi morali bolj sodelovati med seboj.
LP,M
Problem je v tem da svet ni idealen, ljudje niso enako sposobni na svetu obstaja, no vsaj obstajala naj bi, solidarnost. V primeru da bi se vsi rodili z enakimi sposobnostmi in v enakih pogojih, bi se pa s tvojo trditvijo lahko strinjal.
Zanimivo. leta 90 je bila v zraku neverjetna količina kurčenja in milijon in ena razlaga o pravtoliko parih pridnih slovenskih rok.
Sploh ne štejem kolikokrat me je kaka ultrapametna prodajalka "poslala v Beograd".
Šel sem čez mnogo neprijetnih stvari in takrat ni bilo ravno veliko govora o solidarnosti etc crap.
O solidarnosti slišim čedalje več te dni.
Velja enako kot zgoraj. Očitno si ti v situaciji kjer si gospodar svoje usode, čestitam.
V bistvu nisem. Ampak se zavedam da bom pač v tej situaciji moral poskrbeti zase, čeprav sem te posledice videl že veliko prej in čeprav nisem bil v položaju, da bi glede tega ukrenil karkoli.
ahac ::
Ja, ampak med temi službami ni trgovcev...policisti, gasilci in reševalci so povsem druga kategorija. Nakupe lahko namreč načrtuješ, ampak eni tega ne dojamete...pa tudi tega ne, da je za trgovke v trgovini to edina možnost zaposlitve, druge nimajo, drugače se ne bi pustile jeba... takim pametnjakovičem, ki morajo imeti 24/7 vse odprto.
Uboge trgovke, ker morajo delat med prazniki in vikendi! Gremo gledat prispevk o tem na TV (kjer se program ustvari brez ljudi), pozimi pa vsak vikend in praznik na smučišče (ki laufa brez ljudi) in potem v restavracijo na večerjo (ki se postreže brez ljudi)...
Samo policisti, gasilci in reševalci delajo med prazniki, ja.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
medenko ::
Če bi bile ure pravilno plačane med prazniki bi bilo super....večina uturi podlago "med rednimi" 40 urami, potem pa ti samo kao dodatek 100% dajo....čeprav vemo, da to ni res.
Uboge trgovke, ker morajo delat med prazniki in vikendi! Gremo gledat prispevk o tem na TV (kjer se program ustvari brez ljudi), pozimi pa vsak vikend in praznik na smučišče (ki laufa brez ljudi) in potem v restavracijo na večerjo (ki se postreže brez ljudi)...
Samo policisti, gasilci in reševalci delajo med prazniki, ja.
Smučišča so sezonsko delo, TV program pa je praktično v celoti avtomatiziran. Če pa kdo snema na praznični dan neko oddajo pa načeloma niso slabo plačani. Vsaj še nisem slišal nikogar, da bi jokal kako grozno slabo mu plačajo na nacionalnem RTV-ju... Ker verjemi, če bi prodajalci imel mal boljše plače od kurčevega podna od minimalca se tud ne bi obremenjeval, ker bi razlika v denarju nekako upravičila delo. Tko pa tam visiš za drobiž ampak moraš, drugače tud rednega dela ne boš mogu delat, ker bi te odpustil.
In ko je gor en bebo govoril v stilu "A te kdo s pištolo sili delat". A tebe mogoče kdo s pištolo sili da moraš it na praznik kupovat? Fakin bedaki razvajeni. Normalen človek si mora še za scat it splanirat 2 minuti lafja naprej, vi bi pa šli kupovat kadar bi se vam kurac dvignil. Fak.
Aja pa še to, ja, imaš prodajalce in imaš izjemno visoko izobražen kader. Ki pa ironično sploh ne more dobit NOBENE zaposlitve. Kje je zdej tvoja izjava o siljenju folka, da dela na manj vrednih delovnih mestih? Eni pač morajo, da si sploh lahko splanirajo nakup dobrin za normalne delovne dni, ko vsi delajo normalno. In zato morajo pač delat, pa magari če je to zgolj biti prodajalec.
Pithlit ::
Ojej, ojej... kako so bogi tile ki delajo čez praznike.
Čaki... jaz delam vse praznike... vse nedelje in sobote. O fak, konec me bo! Ljudje... pomagajte!!!
Mislim no, dejmo mal realno pogledat... kaj so prazniki pa vikendi drugač od navadnih dnevov? A če si fraj na sredo pa ne moreš počet tistih stvari ki bi jih drugače kao na nedeljo? Vam fali živžav navsegodaj zjutraj? Jao kaka panika za take neumnosti... boge prodajlke morajo delat z 1 november pa ne morejo sveče nest na žale.
Čaki... jaz delam vse praznike... vse nedelje in sobote. O fak, konec me bo! Ljudje... pomagajte!!!
Mislim no, dejmo mal realno pogledat... kaj so prazniki pa vikendi drugač od navadnih dnevov? A če si fraj na sredo pa ne moreš počet tistih stvari ki bi jih drugače kao na nedeljo? Vam fali živžav navsegodaj zjutraj? Jao kaka panika za take neumnosti... boge prodajlke morajo delat z 1 november pa ne morejo sveče nest na žale.
Life is as complicated as we make it...
Povej še kakšno plačo imaš. Samo govorit da delaš vse dni je čist irelevanten podatek. Jezst tud delam skor vse dni, praznikov skor nimam več pa plača ni vredna pol kurca.
In prvi november ni edini dan. Najslabši primer je recimo novo leto. Moraš delat na silvestrovo, 2 januarja pa inventura, ki običajno traja 2 dni po 12 ur dela na dan. Ful hudo ane?
In prvi november ni edini dan. Najslabši primer je recimo novo leto. Moraš delat na silvestrovo, 2 januarja pa inventura, ki običajno traja 2 dni po 12 ur dela na dan. Ful hudo ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Pithlit ::
Plača? 1400EUR bruto.
Pa sem tudi rekla da delam _vse_ praznike in _vse_ nedelje (razen ko imamo zaprto, seveda, pa gre cel kolektiv na dopust).
O fak. Na silvestrovo morš delat? Bogi... Jaz pa delam na božič (takrat ponavadi 16 ur, zato da gredo lahko ostali delavci domov k familijam), pa silvestrovo (moj rojstni dan, mimogrede) pa prvega... to zadnjih ooooh... 15let...
Mater se mi dobro godi ane, da sem s tem zadovoljna.
Pa sem tudi rekla da delam _vse_ praznike in _vse_ nedelje (razen ko imamo zaprto, seveda, pa gre cel kolektiv na dopust).
O fak. Na silvestrovo morš delat? Bogi... Jaz pa delam na božič (takrat ponavadi 16 ur, zato da gredo lahko ostali delavci domov k familijam), pa silvestrovo (moj rojstni dan, mimogrede) pa prvega... to zadnjih ooooh... 15let...
Mater se mi dobro godi ane, da sem s tem zadovoljna.
Life is as complicated as we make it...
amigo_no1 ::
Potem boljše da greš za šoferja mednarodno, delaš itak cel mesec, plača 3 jurje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
šernk ::
Mene bolj zanima kam je poniknil tisti referendum pred leti o trgovinah ob nedeljah? Imeli smo referendum in če se ne motim izglasovali zaprte trgovine ob nedeljah.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Mavrik ::
Debata offtopic in odgovori tudi niso relevantni za avtorja.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odprtost trgovin v nedeljo, drugič (strani: 1 2 3 4 … 53 54 55 56 )Oddelek: Problemi človeštva | 319512 (67356) | starfotr |
» | Košnja trave med prazniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14527 (6898) | dexterboy |
» | Manjša plača (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29939 (22699) | Mato989 |
» | delodajalec mi vzame dopust v času dela prostega dneOddelek: Loža | 5293 (4131) | Furbo |
» | 2. januar: Dela prost dan? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 51437 (41380) | Horejšio |