Forum » Problemi človeštva » Odprtost trgovin v nedeljo, drugič
Odprtost trgovin v nedeljo, drugič
Mato989 ::
Unknown_001 je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Ti res ne razumeš. Možnosti je več kot včasih pa je folk anemičen in ne zna izkoristit al pa noče.
Ti ne razumeš, da večno iskanje drugega šihta, je enako kot da bi imel partnerko in bi ob prvi težavi (nedeljskem delu) iskal drugo partnerko. Namesto tega se pač skozi legalne načine kot je nov zakon pri trgovcih uredi zadeva, namesto da se non stop išče nekaj novega.
Pravi borci ostanejo in se borijo za izboljšanje pogojev ne pa pobegnejo ob prvi priliki drugam! Anemičnost je ravno to da si vdan v to da ne morš pri trenutnem delodajalcu nič dosežt in odideš!
Ti si butl, ampak resno. Po eni strani jamraš da bi stvari mogle it na bolj po drugi strani pa navijaš za lojalnost dreku.
Navijam za trud da zakon zadeve spremeni na bolje... ker več kot očitno kupci niste zmožni tega naredit sami, mora pač zakon :)
Nekatere tu očitno moti da bi država poskrbela da kdorkoli hoče tu delat da se mora držat nekih pravil... vi bi imeli brezvladje, ampak samo dokler bi vam pasalo... Ne gre to tako dragi kapitalisti... Država in zakon bi naj in upajmo da vedno bo, varoval šibkejšega v pogodbi in to je delavec...
Takim kot je raptor pač privoščim da zgubi ves denar in da potem dobi kakega raka in da bi država rekla, ne ne, poskrbi sam zase, pojdi na boljše :) Saj zmoreš
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Unknown_001 ::
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Fašizem je, ko ti država narekuje, kaj je zate najbolje.
Maš prav... pojdi nekam v Afriko... tam ti nihče ne bo narekoval kaj je zate najbolje, nekam v pragozd... ali pa na luno!
Kaj čakaš? Zakaj se boriš na forumu in pišeš o tem, zakaj ne odideš na bolje tam kjer ni fašizma? Kot predlagaš delavcem ki delajo v takih razmerah?
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
Maš prav... pojdi nekam v Afriko... tam ti nihče ne bo narekoval kaj je zate najbolje, nekam v pragozd... ali pa na luno!
Kaj čakaš? Zakaj se boriš na forumu in pišeš o tem, zakaj ne odideš na bolje tam kjer ni fašizma? Kot predlagaš delavcem ki delajo v takih razmerah?
Ko bo treba bom šel. Ne sekiraj se zame. Verjetno že naslednje leto.
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Ko bo treba bom šel. Ne sekiraj se zame. Verjetno že naslednje leto.
No ko bo treba bodo tudi delavci ki jim praviš naj zamenjajo šiht zamenjali, ne sekiraj se ti za njih... do tačas pa se bodo preko zakonov in vsega legalnega borili za izboljšanje kot se ti tukaj na forumu...
Torej smo rešli zadevo...
Pa da v tvoji maniri napišem... dolgo časa boš še lojalnost fašističnemu dreku fural kot kaže...
Zgodovina sprememb…
Begabt
black ice ::
Navijam za trud da zakon zadeve spremeni na bolje... ker več kot očitno kupci niste zmožni tega naredit sami, mora pač zakon :)
Nekatere tu očitno moti da bi država poskrbela da kdorkoli hoče tu delat da se mora držat nekih pravil... vi bi imeli brezvladje, ampak samo dokler bi vam pasalo... Ne gre to tako dragi kapitalisti... Država in zakon bi naj in upajmo da vedno bo, varoval šibkejšega v pogodbi in to je delavec...
Takim kot je raptor pač privoščim da zgubi ves denar in da potem dobi kakega raka in da bi država rekla, ne ne, poskrbi sam zase, pojdi na boljše :) Saj zmoreš
Predpogoj za _državo_ je, da njeni državljani plačujejo davke kot se spodobi - ergo jih ne utajajo. Sodeč po tvojem hvaljenju o 'prostovoljnih prispevkih' v eni drugi temi si IMO med zadnjimi, ki lahko od države kaj pričakuje.
Predpogoj za _državo_ je, da njeni državljani plačujejo davke kot se spodobi - ergo jih ne utajajo. Sodeč po tvojem hvaljenju o 'prostovoljnih prispevkih' v eni drugi temi si IMO med zadnjimi, ki lahko od države kaj pričakuje.
Jaz ne pričakujem nič... navijanje ni pričakovanje.... preberi še 1x preden pišeš nebuloze :)
next3steps ::
next3steps je izjavil:
Zakaj pa ne bi menjaval šihtov? Moja formalna izobrazba je boga, a vseeno sem v svoji kratki karieri menjal že skoraj 10 šihtov.
Kje sem to napisal... ampak da bi pa non stop, vsake par mesecev je pač znak šibkosti, torej da nikjer ne zdržiš... zato se je pa treba borit za boljše delovne pogoje overall, ne pa egoistično takoj obupat in rečt kao če ti ni všeč idi... to je nekaj najlepšega kar so lahko prepričali ljudi tisti ki jim ni za to da bi se kaj spremenilo...
To če nekdo ostane in se bori za boljše pogoje ni slabost, ampak vrlina!
V vsakem primeru sem dosegel na delovnih mestih vse, kar sem si želel. A ko zmanjka izzivov v službi, ti pade zanimanje, jo pač menjaš.
Anemije pa menda nimam diagnosticirane.
Saj poba navija tudi za prosto nošenje orožje, ker itak ne bo škode. V istem glasu pa upa, da me nekdo pihne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
Saj poba navija tudi za prosto nošenje orožje, ker itak ne bo škode. V istem glasu pa upa, da me nekdo pihne.
S tem sem želel pokazat kako neumno je nič regulacije... eni bi samo dobre strani deregulacije, ko pridejo slabe, bi pa regulacijo imeli :) Zelo egoistično...
V vsakem primeru sem dosegel na delovnih mestih vse, kar sem si želel. A ko zmanjka izzivov v službi, ti pade zanimanje, jo pač menjaš.
Anemije pa menda nimam diagnosticirane.
Super, in če nekdo še ni dosegel vse kar si je želel, in mu nekaj preprečuje, se nima pravice za to borit ali mora po Raptorjevo kar dat odpoved? A vsi oni v Nemčiji ki so stavkali bi morali dat odpoved ali kako?
Zgodovina sprememb…
next3steps je izjavil:
Če mu to delodajalec preprečuje, ga menja.
Torej po tvoje bi moralo pred leti ko je na protestih blo nekaj 100 tisoč ljudi vsi ti dati odpoved? Ker jim nekaj ni blo prav?
Super logika! Torej če ti kaj ni prav ne piši po forumu ampak spokaj in porihtaj... po vaši lastni logiki je vaše pisanje po forumu brezpredmetno in celo v navzkrižju z vasimi besedami.
Put your money where your mouth is bi rekli.
Jaz ne pričakujem nič... navijanje ni pričakovanje.... preberi še 1x preden pišeš nebuloze :)
O tem kdo piše nebuloze ni potrebno razpravljati, zgodovina objav obeh, tako mene kot tebe, je vidna vsem. Dejstvo je, da ti navijaš za neko regulacijo, hkrati pa se izogibaš regulacijam na drugih področjih.
Practice what you preach.
Torej po tvoje bi moralo pred leti ko je na protestih blo nekaj 100 tisoč ljudi vsi ti dati odpoved? Ker jim nekaj ni blo prav?
Ni jim (bilo) treba dati odpovedi, ni jim pa to bilo onemogočeno. Lažje in hitreje je situacijo izboljšati z zamenjavo službe kot pa čakati nadrejene, da jim končno potegne, da je nekaj narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Manu ::
Unknown_001 je izjavil:
Anarhija v praksi (v tem času) ni izvedljiva! Nastal bi kaos.
Živiš v neki utopični ideji, kjer bi imel TI popolne pravice delat karkoli hočeš in države ne bi bilo. Poleg tebe na tem planetu živi še 7 milijard ljudi! Strogo odgovorna individualna oseba je nekaj redkega, kot zlato, ki ga ni v izobilju.
Gotovo pa nisi tako zelo sposoben in inteligenten, kot se kažeš, ker bi že zdavnaj organiziral svojo stranko, prišel v parlament, postal predsednik vlade in dejansko zmanjšal državni aparat in na ta način dosegel svoj cilj, pa tega zgleda nimaš moči narediti.
Trgovine so ob nedeljah odprte povečini samo 6 ur. Če se zaprejo za teh 6 ur, to inteligentnega odgovornega samostojnega človeka absolutno ne more spraviti iz tira in mu ne more zamajat njegovega življenja. Ampak "naj bi" ravno tak človek bil najbolj glasen proti zaprtju trgovin v nedeljo. Smešno.
Jaz osebno ob nedeljah ne hodim v trgovino. Če so odprte me ne moti, če se zaprejo me ne moti.
Zaradi ljudi, ki nimajo najboljšega nadzora nad zapravljanjem denarja, bi bilo celo bolje, da so trgovine zaprte ob nedeljah (oz. en dan v tednu). Tako, kot otrokom postaviš mejo koliko čokolade bodo pojedli, tako ljudem, ki imajo problem z zapravljanjem postaviš mejo in rečeš, v nedeljo bodo trgovine zaprte. To je v tem trenutku moj argument, zakaj bi podprl zaprtje trgovin ob nedeljah.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
next3steps je izjavil:
Če je bila tako velika stavka, so se verjetno ljudje zedinili. Probaj to na firmi, kjer tebi podobni zgolj jokajo. Še najbolj prizadene neposlušne ga delodajalca, če ga zapustiš.
Čakaj, a zdaj pa več ne velja original vaše pisanje, da če ti kaj ne paše greš ne pa poskušaš spremenit? Nekonsistenčnost?
Saj je tudi bil referendum o zaprtju v nedeljo in je ob 25% prisotnosti bilo cca 57% ljudi za... torej približno toliko kot jih je protestiralo nekaj let za tem :) Eno je dovolj drugo pač ne? :)
Zakaj se čutiš odgovornega za to, da boš določal delovni čas podjetij ?
dexterboy ::
Unknown_001 je izjavil:
Poglej ti gledaš.... enough for me.
Lej tele fore kako so drugi ubogi, da ne morejo otrok preskrbet jaz ne kupim. Prej bi kdo mislil preden so šli štepat force. Tudi tistih zgodb o pufu in grdem kapitalu. Jebela če sem kje videl večjo ironijo, ljudje bi protestirali proti kapitalističnim obrestim bank a sami jih ustvarjajo ko jemljejo puf na puf. Saj lepo da gledaš široko tudi na druge okoli sebe, sam... slika je veliko širša kot osebne težave ostalih. In v veliko primerih se ugotovi, da si je posameznik za sranje kriv sam. S tem izvzemam tiste, ki jih je res doletela nesreča, pokopalo zdravje in v drek niso padli po lastni krivdi.
Pa jaz iz drugega brega poznam preveč primerov ko so ljudje izkoriščali delodajalca in se vlekli po bolniških. O detajlih ne bom pisal ker gre za javni prostor in se spodobi da poskrbim za diskretnost. Gre pa za zelo direktne primere. Zato teh čustvenih vzvodov ne jebem niti 5 posto.
Spoznat ljudi ki delajo tam... kolega jaz jih poznam precej. S kakšnim sem bil tudi sodleavec, pa kot sem že nevemkolikokrat omenil se niti 10% toliko ne pizdakajo kot "pravični veleumi" po forumih. Mnogi od teh so tudi vajeni delat, precej jih je že napredovalo ker je bilo nekaj od njih, tako da ne mi prodajat buč, da se ne da.
Pa mimgrede. Dokler se bo našlo en kup ljudi, ki bodo rekl "se bol splača bit na socialki kot delat" potem veš koliko je ura.
@Raptor F16; še kakšno leto boš moral delati s folkom za minimalca v treh izmenah, tudi za novo leto. Ni osebno, brez zamere. Tisto o frocih; ko se odločiš, da jih boš imel, sta oba v službi, redni prihodki. Čet pet let firma propade, eden brez službe. Ja, res, onadva sta kriva, ker sta se odločila imeti otroke???
Sorry, ampak tole me pa oreng pogreje, ko se folk spravi na debilitet izjave "kaj si pa razmišlajl, ko si ga dal notri"!
V določenem trenutku se odločiš o dejanjih na osnovi informacij in znanja, ki ga imaš do tistega trenutka, ne pa čet deset let... Rahlo off topic, ampak...
On topic; se lahko v alineje napišejo argumenti, zakaj bi morale trgovine ob nedeljah BITI ODPRTE?
Mogoče pa dobimo "vic poletja"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
Sorry, ampak tole me pa oreng pogreje, ko se folk spravi na debilitet izjave "kaj si pa razmišlajl, ko si ga dal notri"!
V takem primeru prodaš bajto, avtomobil, kupiš krtijo, s katero se istotako lahko pelješ, podaš zahteva za nadomestilo za brezposelnost, v tistih nekaj mesecih poiščeš drugo službo.
Je nekako klasika, da Slovenceljne živijo od danes na jutri. Jaz v vsakem primeru razmišljam, kje bom našel drugo službo in kako bom živel, če je ne bom takoj dobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
bambam20 ::
solatko ::
43%-ov na tem referendumu sodelujočih, je odločilo, da naj ostane tako kot je, le 57%-ov od 25%-ov sodelujočih, pa je bilo dejansko za zaprtje trgovin, torej je rezultat popolnoma jasen, večina slovenskega volilnega telesa, se je odločilo, da naj se o delovnem času trgovin, pogovarjajo tisti, ki so za to pristojni.
Hočete še en referendum, ki bo skoraj v enaki višini potrdil, da referendum ni dosegle željene udeležbe in je brezpredmeten.
Nekaterim res ne gre v glavo, da za brezvezne stvari, ki se praviloma v normalnih državah odločajo v za to pristojnih organih, ljudstvo ne bo glasovalo.
Gre za čisto navaden populizem, saj večina tistih, ki to predlagajo in so za zaprtje, takoj po maši krene v nakupovalni center. Ko bodo trgovci ugotovili, da so ob nedeljah trgovine prazne, jih bodo sami zaprli.
nurmaln ::
Tako je, in kako je lahko delavec ki noče potem it delat takega šihta za 611EUR neto kriv, namesto managerja ki ni sposoben priskrbet boljšega šihta?
Dokler ne boš ti dojel da ti noben manager ni dolžan priskrbet boljšega šihta, toliko časa bo slovenija ekonomski shithole. Te ideje so bolezen ki se vleče iz časov socializma in kot kaže bo treba celo generacijo ali dve zamenjat preden jo prebolimo.
V normalnem svetu lahko vsak ki ima kakšno idejo kako zaslužit, da svojo idejo na trg - predlaga delavcem kaj naj delajo in za kakšen denar in organizira delo, ter predlaga kupcem naj izdelek kupijo. Ti tem ljudem rečeš managerji ali pa kapitalisti (pojma uporabljaš izmenično kar kaže da nimaš pojma o čem govoriš). Če delavec sprejme delo X za plačilo Y, je to njegova odločitev za katero bo nosil posledice. Ideje o tem kako delavec itak nima druge izbire so bullshit - vedno lahko reče ne. Če ne bi bilo nobenega managerja/kapitalista, ta delavec itak nobenega dela očitno in kriv ne bi bil nihče. Ko pa se pojavi nek manager/kapitalist in mu ponudi delo, je pa kar naenkrat ta kriv za vse tegobe delavca.
Pa še nekaj... če se z ponujenim plačilom ne bi dalo preživeti, potem takega dela prav dolgo nihče ne bi opravljal. To je tako nekako kot bi danes doma minal bitcoin, lahko probaš ampak boš hitro ugotovil da ne gre in boš nehal. Očitno se preživeti da. Sigurno ni fajn živeti na minimalcu, sigurno ni fajn otroku razložit zakaj že tretje leto zapored ne more it na dopust in zakaj nikoli ne dobi nobenega novega kosa oblačila... ampak za te stvari ultimativno ni kriv "kapitalist" ampak ta ki si ne zna / ne zmore / noče poiskati dela s katerim bi zaslužil bolje. Ja, zajebano, ampak tako je.
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Na referendumu o zaprtju trgovin v nedeljo, je 75%-ov normalnih državljanov odločilo, da o tem nimajo nobene pravice odločat, saj je za veliko delovnih mest, delo ob nedeljah obveza.
43%-ov na tem referendumu sodelujočih, je odločilo, da naj ostane tako kot je, le 57%-ov od 25%-ov sodelujočih, pa je bilo dejansko za zaprtje trgovin, torej je rezultat popolnoma jasen, večina slovenskega volilnega telesa, se je odločilo, da naj se o delovnem času trgovin, pogovarjajo tisti, ki so za to pristojni.
Hočete še en referendum, ki bo skoraj v enaki višini potrdil, da referendum ni dosegle željene udeležbe in je brezpredmeten.
Nekaterim res ne gre v glavo, da za brezvezne stvari, ki se praviloma v normalnih državah odločajo v za to pristojnih organih, ljudstvo ne bo glasovalo.
Gre za čisto navaden populizem, saj večina tistih, ki to predlagajo in so za zaprtje, takoj po maši krene v nakupovalni center. Ko bodo trgovci ugotovili, da so ob nedeljah trgovine prazne, jih bodo sami zaprli.
Ne deluje to tak... tisti ki ne pridejo odločat predajo glas odločanja tistim ki pridejo! Tvoje izkrivljanje je brezpredmetno. dejstvo je da je večina ki je odločala odločila ZA zaprtje... če bi pa vsi prišli bi bilo pa drugače, zato pa tisti ki se ne čuti primernega za odločanje MORA it na referendum in oddat neveljavno glasovnico, samo tako sporočiš da nisi sposoben odločat.
A torej če 50% ne pride na predsedniške volitve ne bi smeli izvolit predsednika? Ker se ne čuti Slovenija primerna da odloča o tem? KDO PA NAJ?
Sigurno ni fajn živeti na minimalcu, sigurno ni fajn otroku razložit zakaj že tretje leto zapored ne more it na dopust in zakaj nikoli ne dobi nobenega novega kosa oblačila...
Ker to sploh ni res. Če nekdo zasluži minimalca ne pomeni, da otrok zato ne bo šel vsako leto na morje. Pa tudi, če je to zgolj za 2 dni. Pa tudi tisto o novih oblačilih si iz riti potegnu.
Glede kako si "pameten" sklepam, da imaš najmanj 40 milijonov dobička. Mesečno.
Tako je, in kako je lahko delavec ki noče potem it delat takega šihta za 611EUR neto kriv, namesto managerja ki ni sposoben priskrbet boljšega šihta?
Dokler ne boš ti dojel da ti noben manager ni dolžan priskrbet boljšega šihta, toliko časa bo slovenija ekonomski shithole. Te ideje so bolezen ki se vleče iz časov socializma in kot kaže bo treba celo generacijo ali dve zamenjat preden jo prebolimo.
V normalnem svetu lahko vsak ki ima kakšno idejo kako zaslužit, da svojo idejo na trg - predlaga delavcem kaj naj delajo in za kakšen denar in organizira delo, ter predlaga kupcem naj izdelek kupijo. Ti tem ljudem rečeš managerji ali pa kapitalisti (pojma uporabljaš izmenično kar kaže da nimaš pojma o čem govoriš). Če delavec sprejme delo X za plačilo Y, je to njegova odločitev za katero bo nosil posledice. Ideje o tem kako delavec itak nima druge izbire so bullshit - vedno lahko reče ne. Če ne bi bilo nobenega managerja/kapitalista, ta delavec itak nobenega dela očitno in kriv ne bi bil nihče. Ko pa se pojavi nek manager/kapitalist in mu ponudi delo, je pa kar naenkrat ta kriv za vse tegobe delavca.
Pa še nekaj... če se z ponujenim plačilom ne bi dalo preživeti, potem takega dela prav dolgo nihče ne bi opravljal. To je tako nekako kot bi danes doma minal bitcoin, lahko probaš ampak boš hitro ugotovil da ne gre in boš nehal. Očitno se preživeti da. Sigurno ni fajn živeti na minimalcu, sigurno ni fajn otroku razložit zakaj že tretje leto zapored ne more it na dopust in zakaj nikoli ne dobi nobenega novega kosa oblačila... ampak za te stvari ultimativno ni kriv "kapitalist" ampak ta ki si ne zna / ne zmore / noče poiskati dela s katerim bi zaslužil bolje. Ja, zajebano, ampak tako je.
Spet se strinjam, ampak prvi ki jamrate kako delavec noče delat za minimalca in je raje na socialni ste ravno tisti ki pišete tako kot si napisal sam... Saj zdaj se to tvoje dogaja, in delodajalcem to ni všeč :) Pa vseeno pametnjakoviči pravite da mormo folk pometat z zavoda in naj grejo delat za minimalca namesto vlečt socialne... nasprotujete si, trg odloča da lažje preživi z nič dela na socialni kot za minimalca...
A veš da ti dejansko vrjamem da mu privoščiš, avtoritativnost, aroganca, subpar intelekt in sadizem so pogosti sopotniki.
Sicer pa tisti ki se ne maramo zanašat na državo generalno poskrbimo zase in svoje bližnje in ne maramo prosjačiti države za pomoč. Za kritična tveganja pa poskrbimo za zavarovanja (tista prava pri zavarovalnici in ne tist prisilni šit v katerega te sili "država), če zbolim sem zavarovan, če ratam invalid sem zavarovan, če mi zgori hiša je zavarovana, če umrem je za mojo družino vsaj finančno poskrbljeno. Za vse te stvari odgovorni ljudje posrbijo, domet sadističnih pi** je pa do tam nekje kako druge prisilit v to da mu bodo reševali rit ko bo neizogibno propadel v življenu.
Nič ni narobe če nekdo protestira, če je ta protest (nedelo) oblika pogajalskega pritiska na delodajalca. Povsem nekaj drugega je ko se proba na ta način sprejmati glupe zakone, ki bodo povzročili veliko več škode kot koristi.
Zaradi ljudi, ki nimajo najboljšega nadzora nad zapravljanjem denarja, bi bilo celo bolje, da so trgovine zaprte ob nedeljah (oz. en dan v tednu). Tako, kot otrokom postaviš mejo koliko čokolade bodo pojedli, tako ljudem, ki imajo problem z zapravljanjem postaviš mejo in rečeš, v nedeljo bodo trgovine zaprte. To je v tem trenutku moj argument, zakaj bi podprl zaprtje trgovin ob nedeljah.
To je poglavitni problem ja. To da odrasle ljudi tretiraš kot otroke, ki se samo zase ne znajo pravilno odločit. In se boš ti namesto njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
Povsem nekaj drugega je ko se proba na ta način sprejmati glupe zakone, ki bodo povzročili veliko več škode kot koristi.
Večina pravi, da je potrebno ob nedeljah zapreti trgovine. Kaj ti misliš nobenega ne zanima.
Če imam jaz svojo trgovino me čisto nič ne zanima kdaj ti misliš da je lahko odprta.
Unknown_001 je izjavil:
Živiš v neki utopični ideji, kjer bi imel TI popolne pravice delat karkoli hočeš in države ne bi bilo. Poleg tebe na tem planetu živi še 7 milijard ljudi! Strogo odgovorna individualna oseba je nekaj redkega, kot zlato, ki ga ni v izobilju.
Gotovo pa nisi tako zelo sposoben in inteligenten, kot se kažeš, ker bi že zdavnaj organiziral svojo stranko, prišel v parlament, postal predsednik vlade in dejansko zmanjšal državni aparat in na ta način dosegel svoj cilj, pa tega zgleda nimaš moči narediti.
Trgovine so ob nedeljah odprte povečini samo 6 ur. Če se zaprejo za teh 6 ur, to inteligentnega odgovornega samostojnega človeka absolutno ne more spraviti iz tira in mu ne more zamajat njegovega življenja. Ampak "naj bi" ravno tak človek bil najbolj glasen proti zaprtju trgovin v nedeljo. Smešno.
Jaz osebno ob nedeljah ne hodim v trgovino. Če so odprte me ne moti, če se zaprejo me ne moti.
Posluš bebo, nikjer nisem napisal da navijam za anarhijo. Red mora bit ampak to da boš ti omejeval drugim kdaj lahko delajo in kdaj ne smejo delat je kretenistični absurd, ki piha na dušo ljudem,ki niso tako zelo uspešni.
Zakonsko je določeno koliko počitka pripada delavcu v delovnem razmerju. S tem blesavim predlogom ti onemogočiš svobodno razporejanje prostih dni.
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Unknown_001 ()
Begabt
next3steps je izjavil:
Poleg tega pa bi se ukinitev dela na nedeljo lahko izrazilo v kenslanju delovnih mest.
Lahko, ni pa nujno. Url pls.
Nič ni narobe če nekdo protestira, če je ta protest (nedelo) oblika pogajalskega pritiska na delodajalca. Povsem nekaj drugega je ko se proba na ta način sprejmati glupe zakone, ki bodo povzročili veliko več škode kot koristi.
Kako ne, če pa trdite, da če ti kaj ne paše pojdi... pogajanja so v osnovi pri vas zavržena, ker po vaše je edino to da odideš drugam sprejemljivo, ne pa ostajat in borba za boljše pogoje kajne?
A se lahko odločite?
A veš da ti dejansko vrjamem da mu privoščiš, avtoritativnost, aroganca, subpar intelekt in sadizem so pogosti sopotniki.
Sicer pa tisti ki se ne maramo zanašat na državo generalno poskrbimo zase in svoje bližnje in ne maramo prosjačiti države za pomoč. Za kritična tveganja pa poskrbimo za zavarovanja (tista prava pri zavarovalnici in ne tist prisilni šit v katerega te sili "država), če zbolim sem zavarovan, če ratam invalid sem zavarovan, če mi zgori hiša je zavarovana, če umrem je za mojo družino vsaj finančno poskrbljeno. Za vse te stvari odgovorni ljudje posrbijo, domet sadističnih pi** je pa do tam nekje kako druge prisilit v to da mu bodo reševali rit ko bo neizogibno propadel v življenu.
Korrekt.
Tudi zdravstveno zavarovanje raje plačam posebej, kot pa se zanašat na javno zdravstvo ki te da na neskončno čakanje in nato še na najcenejši možni način poflika.
Če me pa že rak trofi pa jebiga.
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Unknown_001 je izjavil:
Posluš bebo, nikjer nisem napisal da navijam za anarhijo. Red mora bit ampak to da boš ti omejeval drugim kdaj lahko delajo in kdaj ne smejo delat je kretenistični absurd, ki piha na dušo ljudem,ki niso tako zelo uspešni.
Zakonsko je določeno koliko počitka pripada delavcu v delovnem razmerju. S tem blesavim predlogom ti onemogočiš svobodno razporejanje prostih dni.
Kako ne Raptor... ob nedeljah in ponoči je prepovedano kosit... ker to moti sosede... Kaj če hočem jaz glih ponoči kosit okoli bajta in/ali štemat v svojem stanovanju?
Zgodovina sprememb…
next3steps je izjavil:
Poleg tega pa bi se ukinitev dela na nedeljo lahko izrazilo v kenslanju delovnih mest.
Lahko, ni pa nujno. Url pls.
A rabiš url da izračunaš da za zapolnit šest delovnih dni potrebuješ manj kadra kot za 7 delovnih dni?
Kako ne, če pa trdite, da če ti kaj ne paše pojdi... pogajanja so v osnovi pri vas zavržena, ker po vaše je edino to da odideš drugam sprejemljivo, ne pa ostajat in borba za boljše pogoje kajne?
A se lahko odločite?
Nam je kristalno jasno, pogajanja o pogojih dela so stvar delodajalca in delavca, ne pa stvar referendumov.
Seveda je prav da se delavec pogaja za boljše pogoje in odpoved je pač skrajni ukrep ko delodajalec ne pristane na pogoje delavca.
Zgodovina sprememb…
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Mato, če se jst odločm jutr sadovnak al pa vnugrad kosit se ti lahk na glavo postaviš. Razen če bom po deseti zvečer še ropotal pa verjem da bom prej zaključil.
Torej se strinjaš da ti zakon po 10 nalaga da tega NE SMEŠ POČET... oz. lahko ampak boš oglobljen? Si že protestiral nad tem fašizmom?
A rabiš url da izračunaš da za zapolnit šest delovnih dni potrebuješ manj kadra kot za 7 delovnih dni?
Narobe... vi skoz sanjate, da so trgovska podjetja zaposlila VEČ kadra zaradi nedeljskega dela... to je čista neumnost... namesto tega so zaradi nedelj skoz ekipe NEPOPOLNE in delo ni opravljeno trgovci pa izžeti... ker imajo med tedni fraj dneve ker delajo v nedeljo... nihče ni zraven prišo... trgovina v kateri sem jaz delal, je imela leta 2000 ENAKO število ljudi kot jih ima danes... pa so takrat delali v soboto do 17:00 v nedeljo pa bli zaprti...
Vem ja, težko razumet za vas teoretike!
Zgodovina sprememb…
Še vedno lahko kosim če s kosilnico ne bom povzročal hrupa. Vsred njive lahko tudi kmet ponoči dela s traktorjem ker navadno njiva ni vsred naselja.
Begabt
Zgodovina sprememb…
Kako ne Raptor... ob nedeljah in ponoči je prepovedano kosit... ker to moti sosede... Kaj če hočem jaz glih ponoči kosit okoli bajta in/ali štemat v svojem stanovanju?
No če že ne dojameš problema, pa vsaj zastavljaš vprašanja, na katera odgovori ti bodo mogoče kdaj pomagali dojeti.
V primeru ki ga navajaš gre za poseganje posameznika v "prostor" (ali pravice ali mir ali svobodo, whatever) drugega, v tem primeru soseda. Če se vsi sosedi do katerih hrup seže strinjajo, potem štemaj ob dveh zjutraj če ti paše. V nasprotnem primeru pa imamo predpisano v kolikšni meri oziroma kdaj (od 06:00 do 22:00 ure) smeš posegati v pravico soseda do miru.
Če ob dveh ponoči ne moreš spati ker sosed štema po skupni steni, potem posega v tvoje pravice.
Ne lastnik trgovine, ne delavec ki dela v nedeljo, ne kupec ki pride v nedeljo v šoping, v ničemer ne posegajo v tvoje pravice. Vsi so se prostovoljno odločili da delajo to kar delajo zato se ti nimaš kaj vmešavat v njihov dogovor.
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
Zato ker omejitev hrupa po deseti ima smisel. Zaradi zvočnega onesnaževanja. Gkede na to da večina ljudi iz fiziološke potrebe takrat spi je povzročanje hrupa najmanj nesramnost, v najslabšem primeru pa škodovanje zdravju DRUGIH.
Še vedno lahko kosim če s kosilnico ne bom povzročal hrupa. Vsred njive lahko tudi kmet ponoči dela s traktorjem ker navadno njiva ni vsred naselja.
Aha, in ti si edini ki določaš smisel? Zapletaš se, praviš da bi moral vak poskrbet zase, torej če jaz kosim, če ti ni kaj všeč prodaj hišo in se preseli?
To je namreč tvoja mantra pri delavcih :)
No če že ne dojameš problema, pa vsaj zastavljaš vprašanja, na katera odgovori te bodo mogoče kdaj pomagali dojeti.
V primeru ki ga navajaš gre za poseganje posameznika v "prostor" (ali pravice ali mir ali svobodo, whatever) drugega, v tem primeru soseda. Če se vsi sosedi do katerih hrup seže strinjajo, potem štemaj ob dveh zjutraj če ti paše. V nasprotnem primeru pa imamo predpisano v kolikšni meri oziroma kdaj (od 06:00 do 22:00 ure) smeš posegati v pravico soseda do miru.
Če ob dveh ponoči ne moreš spati ker sosed štema po skupni steni, potem posega v tvoje pravice.
Ne lastnik trgovine, ne delavec ki dela v nedeljo, ne kupec ki pride v nedeljo v šoping, v ničemer ne posegajo v tvoje pravice. Vsi so se prostovoljno odločili da delajo to kar delajo zato se ti nimaš kaj vmešavat v njihov dogovor.
Zakaj pa ne prodaš in se preseliš če sosed štema in te moti? Namreč to je vaša ideja za delavca in pogodbo ki mora delat v nedeljo...
Skratka kot vidim ste zelo pro regulaciji, tam kjer to vam paše oz. kjer VI mislite da je smiselna, na srečo ne odločate, in če bodo drugi odločili da je SMISELNA regulacija zaprtja ob nedeljah bomo pač to storili, če vam kaj ne paše se pač preselite :)
Gkede na to da večina ljudi iz fiziološke potrebe takrat spi
Večina ljudi je v nedeljo prostih :) Več kot katerikoli drugi dan, torej lahko trdimo enako za nedeljsko delo :)
Zgodovina sprememb…
Zakaj pa ne prodaš in se preseliš če sosed štema in te moti? Namreč to je vaša ideja za delavca in pogodbo ki mora delat v nedeljo...
A razumeš da nedeljsko delo ne posega v pravice delavca, če je delavec na nedeljsko delo pristal?
Če jaz v svoji hiši ne morem spati ker ima nekdo ob dveh zjutraj navito glasbo, to je poseganje v moje pravice.
Begabt
Zgodovina sprememb…
Večina ljudi je v nedeljo prostih :) Več kot katerikoli drugi dan, torej lahko trdimo enako za nedeljsko delo :)
Hočeš rečt da bi ti prepovedal tudi nočno delo al kako?
Hočeš rečt da bi ti prepovedal tudi nočno delo al kako?
Tudi taki predlogi so že na plano prišli. Sam potem bi moral jaz bit že v čuzi. Sem med ljudmi ki jim je lažje delati ponoči.
Begabt
A razumeš da nedeljsko delo ne posega v pravice delavca, če je delavec na nedeljsko delo pristal?
Če jaz v svoji hiši ne morem spati ker ima nekdo ob dveh zjutraj navito glasbo, to je poseganje v moje pravice.
A razumeš da na nedeljsko delo delavci pristanejo ker rabijo DENAR...
Daj vsakemu 1.000EUR na mesec in glej koliko bo odpovedi!!! To pristajanje je enake sorte... pridita ven z milnih mehurčkov!
Boljše si izoliraj bajto, in boš imel pravice nazaj!!!!
Če se pa ne morš zmenit s sosedom pa daj odpoved bajti jo prodaj in se preseli... to namreč svetuješ delavcu!
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Problemi človeštva | 32637 (930) | socialec |
⊘ | Trgovine oblačila nedeljoOddelek: Loža | 3833 (3128) | widj3098dj32 |
⊘ | trgovine med praznikiOddelek: Loža | 5281 (4648) | Mavrik |
» | Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14002 (12117) | Zheegec |
» | Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9940 (8754) | MadMicka |