» »

plačilo

plačilo

«
1
2

žiga ::

lep pozdrav vsem; v preteklem letu sem v neki manjši firmi večkrat pomagal pri problemih ki so se takrat pač pojavili. večkrat sem jim za nekaj dni priskočil na pomoč v proizvodnji, jim priskočil na pomoč pri manjših rač. problemi, postavil pa sem jim tudi e-stran, katero sem in bom še vnaprej vzdrževal. zdaj pred počitnicami pa smo se dogovorili da me poplačajo. znesek je še kar velik, par 100k sit. sedaj me pa zanima kako čim hitreje dobiti ta denar. štud. servis lahko na napotnico izplača le okoli 140k, za nazaj napotnic nočejo dati, letna naj bi bila tudi izdana šele od julija naprej .... and i need the money

mile ::

in kje je problem

greš na servis po 2-3 napotnice in ti nakažejo denar

krneki ::

Kr napiš si recimo tri napotnce za jutr, pojutrišnem in petek, vsaka dolga en dan pa nej nakažejo na vsako 140k in maš v treh dneh...pr men to delal:D

žiga ::

8-O a da bi lahko tri napotnice vzel za julij 8-O 8-O a je to res?!?!

Sid Izprijeni ::

Itak, da ja. Jaz sem tudi tako delal eno leto. Lahko pa tudi daš tri napotnice in različna dela nanje navedeš. Firmi je itak vseeno, katero delo piše na napotnici, magari čiščenje vecejev. ;)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Red_Mamba ::

itak da gre, ti pol pač ceno ure nabijejo >:D za delo vpiši programiranje pa je

Zgodovina sprememb…

the_unborn ::

haha, jst sem nekej podobnega meu...pr eni firmi sem delal, placilo je blo cez 600k...sem sel na servis, una mi je bluzila, da mi za nazaj napotnic ne more dat, in pol sva jih nardila 5 ali 6 za naslednji tedn, na vsako napotnico neko drugo delo v isti firmi:D

SkIDiver ::

Itaq da lahko. Na mesec lahko dvigneš tono napotnic sam na vsaki ne smeš precečt cca 140k in na koncu ne smeš met vsega skupej prikazanga prek študenta več kot 1,2 mio al kolk je bla zadnja meja, ker boš potlej davk plačal.

Tomi ::

Iz izkušenj ti povem, da bo na študentu še veseli, da jemlješ veliko napotnic. Ker od tega še veliko dobijo, samo če jih izpolniš.
Pazi pa res na 140k in 1,2M. Potem je že malo tečno, tako da se je potem dobro obrniti na kolege, ki ti za malenkostno provizijo prenakažejo tvoj (njihov) denar.
metrodusa.blogspot.com

Sid Izprijeni ::

Če pa utegneš preseči znesek 1,2 milijončka, je pa alternativa tudi avtorska pogodba. Bojda je celo bolj ugodno kot študentski servis, ker ti na koncu po poravnavi davkov dacarji pod črto manj odškrtnejo kot študentski servis (seveda to štima samo do neke meje, ki pa je verjetno ne boš tako hitro presegel). Ne vem pa čisto točno, ker sam nisem tega nikoli fural zaradi pogodbe s štipenditorjem, ki mi je avtorsko pogodbo prepovedovala.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

goku :) ::

A se vam ne zdi da tale tema ne paše ravno sem????????? Drugače pa napotnic lahko dvigneš 100000 če jih rabiš.
Navijanje je kamen modrosti

Eschelon ::

a) Pozabite na Ta bwanasti ŠS
b) Pejte ne ŠOLT al pa MARIBOR, al pa še kam - vse tole ti bojo rade volje poštimal za svojih 10% :D

iso2000 ::

Če se ne motim, bo (ali morda že je) 12%.
LP

darh ::

če rabiš nov računalnik pa skomenzirajte :D

@Sid Izprijeni -- avtorska pogodba, lahko kaj več poveš o tem?
Excuses are useless! Results are priceless!

žiga ::

hvala fantje sem že spedenou, vzel sem kar tri tako da bom imel do konca tedna kar zajeten kupček denarja potem pa mal za compič pa še malo za avto pa še malo za pirček pol pa na morje:D :D :D ajdi

Sid Izprijeni ::

@xbite

O avtorski pogodbi vem bolj malo, kot sem že rekel, ampak v firmi, kjer sem delal, so vsi ostali kot neštudentje bili plačevani po avtorskih pogodbah. Mislim, ampak samo mislim, da so sicer dacarjem mesečno namenjali nekih 15% od celotnega zneska na pogodbi, vendar so ob koncu leta po davčni napovedi vsi večinoma dobili nazaj toliko denarja, da so pod črto državi pustili manj kot 10% (kar je torej boljše kot študentski servis). Imaš torej manj keša na mesec, vendar dobiš ob koncu leta povrnjeno in si skupno na boljšem. Seveda, če tvoji dohodki ne dosegajo nevemkakšne meje, ki te vrže v višji davčni razred.

Uf, še nekaj. Mislim, da država namerava omenjene lepote avtorske pogodbe skinit in jo bo kmalu precej bolj mastno obdavčila, tako da ne bo nekega silnega profita od nje, kar se tiče nas smrtnikov...

Evo, to je pa vse kar vem. Upam, da bo vseeno mogoče v pomoč.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

segi ::

Študentski sevis ne bo šel za 300k sit. Je mesečna omejitev...
Avtorska pogodba ali pa honorar...
Še dohodnino dobiš pol nazaj...
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------

Red_Mamba ::

a ni blo lani omejitev 1.4miljona. Če si presegel to cifro si mogel sam davčno oddat in nič davka plačat. Če pa si šel nad 1.6 si pa plačal davek.

http://www.studentski-servis.com/nasvet...

goku :) ::

Moja mati pravi da to ni res 1.2M, bo kar držalo. Ji je za verjeti ke dela tam blizu
Navijanje je kamen modrosti

Dirkac ::

Mesečna omejitev za nakazilo preko napotnice je v tem mesecu: 139.926,00 SIT. Za vse kar je več se plača davek.

pivmik ::

Da ne bo pomote:
Mesečna omejitev za nakazilo preko napotnice je v tem mesecu: 139.926,00 SIT
napotnice, ne napotnic!
nakazilo, ne nakazila!
LP, Gregor GRE^

Dirkac ::

Tisto zgoraj pomeni, da lahko v tem mesecu preko študentskega servisa dobiš največ 139.926,00 SIT in nič več. Če ti nakažejo več plačaš davek.

Balandeque ::

Avtorska pogodba? Zanjo moraš biti registriran kot avtor; najpogosteje je to samostojni novinar ali pa samostojni kulturni delavec al pa kaj podobnega - ne vem kako je z raznimi profesorji ipd.. V glavnem za delo prek avtorske pogodbe se predostavljajo normirani stroški v višini 40 % zasluženega - beri toliko je neobdavčenega. Lahko pa dokazuješ - z računi - da je bilo stroškov več in si 100 % neobdavčen, vendar ne poznam nikogar, ki bi bil tako zelo za**ban..:)
Vse to laufa, če na leto ne zaslužiš več kot 5 mio. Ne vem pa kaj je sa prispevki. Jaz sem takoj po registraciji moral začeti plačevati prispevke za socialo, ki znesejo okoli 58.000 mesečno. Lahko sicer prosiš za odlog, vendar ti to ne uide, ker zelo hitro izterjajo.
Mislim, da bi bila zate najboljša pogodba o delu - t. i. delovršna pogodba - na katero pa lahko delaš max. 2 meseca na leto..
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

pivmik ::

A je res da bodjo ukninli "Studentske servise"?
(baje da pobirajo preveč provizijo in živijo na račun študentov in dijakov)
LP, Gregor GRE^

goku :) ::

Sej drugače bi pa država. Ljud kako bi pa ti dnar potem dobil?
Navijanje je kamen modrosti

Tomi ::

Menda pravni red EU ne obravnava študentskih servisov, kot jih poznamo sedaj. Vendar bi morala biti vlada in njene skupine toliko pametne, da bi s kozmetičnimi popravki le-te ohranila.
Ker drugače sem jaz ob 100k letnega zaslužka, minimalno;(
metrodusa.blogspot.com

Loki ::

tomi kako pa bo potem z studentskim delom, ves ti kaj vec?

Brane2 ::

Kar se avtorske pogodbe ti?e, davek nanjo je 15/85 od izplacanega netto $$$, kar znese 17.46x %.

To je tisto, kar firma placa takoj ob izplacilu $$$ (O.K. v roku 6 dni a to tu ni pomembno).

Firma torej cesarju placa tistih 17% kot dohodnino. Ob koncu leta vse prihodke prijavis in ce pades v visji razred pac doplacas razliko, ki pa jo placas samo za znesek, za katerega si presegel osnovni razred.

Je pa pri avtorskih honorarjih pac vcasih problematicno to, da morajo biti izplacani za avtorsko delo- kot pravi samo ime pogodbe. Ne morejo ti torej tako izplacati recimo servisa- to krije (bivsa) pogodba o delu, ki se zdaj nekako drugace imenuje in je precej mocneje obdavcena.

Daedalus ::

>Menda pravni red EU ne obravnava študentskih servisov, kot jih poznamo sedaj. Vendar bi morala biti vlada in njene skupine toliko pametne, da bi s kozmetičnimi popravki le-te ohranila.
Ker drugače sem jaz ob 100k letnega zaslužka, minimalno.

Seveda bojo študentski servisi ostali. A bo mogoče država sama financirala ŠouLj, Šoum in študentske klube? Pazi, koncesnine, pridobljene iz študentskega dela (ki financirajo zgoraj naštete) znašajo za letos (približno) 2,5 milijarde tolarjev. Zdaj je pa še država pristavila svoj lonček (+2%) iz katerih se bi naj financirala gradnja študentskih domov in oprema fakultet. Tak da se za študentske servise še lep čas ni bat. Sej med drugim lepo služijo vzdrževanju socialnega miru (kr dosti študentov se preživlja z delom).

Edini problem, kar se tiče EU, je zakonodaja glede tega, ker omogoča pranje denarja (več napotnic na mesec, ni nadzora, če kdo res dela ali samo pomaga podjetju zaobiti davke). Ko se bo to pošzimalo, pa bo mir.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::


Seveda bojo študentski servisi ostali. A bo mogoče država sama financirala ŠouLj, Šoum in študentske klube? Pazi, koncesnine, pridobljene iz študentskega dela (ki financirajo zgoraj naštete) znašajo za letos (približno) 2,5 milijarde tolarjev


Že, a študenstko delo je izredno malo obdavčeno- cca 11%. Če te opcije ne bi bilo, bi delodajalci pač bili prisiljeni najeti potrebno delo z višjo obdavčitvijo in tako "prinesli not" bistveno, bistveno več kot tistih 2.5 GSIT.

Poleg tega je dosti tega dela vse, samo ne študentsko delo, kot je bilo v začetku zastavljeno. Masa folka dela s tem resen biznis, večinoma tudi preko drugih študentov (napotnice na kolega/ico itd) in tako nepošteno konkurira rednim delavcem/honorarcem itd. Tako zaradi tega trpi tudi gospodarstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

Ja, se strinjam, da je dosti nepoštene konkurence delavcem. Samo to je problem zakonodaje in nadzora, ki je daleč od "optimalne."

Drugače pa zaenkrat ni opaziti neke tendence k ukinjanju vsega skupaj. Kolko je meni jasno z raznih pogajanj z državo, je naša vlada zaslutila tu lepo količino denarja pa si poskuša odtrgati čimveč (zaenkrat pač 2%, predlogi so bili tudi 6%). Tako da dokler se bo od tu jemal denar, se ne bo bistveno posegalo v delovanje sistema (manj denarja od dela - manj denarja za domove in fakultete), kar je pa izjemno neumna poteza vlade. Ampak taka je politika v Slo. Poleg tega obstajajo tudi predlogi, da bi morali študentski klubi sofinancirati mladinske centre, čeprav imajo za te občine predvidene proračune.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kopernik ::

marsikatera majhna firma bi propadla, če bi morala plačevati redno zaposlene, zato na veliko vzamejo študente, ki jim morajo plačati urno postavko. Redno zaposlenim pa je potrebno plačati skoraj dvakrat več (oz. precej gre državi).

Brane2 ::

Če firma od najetega dela ne ustvari zadosti, naj pač propade. Bo bolj učinkovita zasedla njeno mesto. Rabimo firme, ki lahko plačujejo davke, ne pa take, ki samo obstajajo.

Po drugi strani pa taka firma samo jemlje plac na trgu in ne zaposluje ljudi na kakovosten način in ne ustvarja prave vrednosti.

Študenstko delo ni bilo mišljeno kot podpora firmam ampak kot podpora študentom, da lažje prebrodijo čas študija. To je mogoče imelo smisel 20 let nazaj, danes pa se mi zdi študentsko delo totalka kontraproduktivno.

Če bi rad študiral, pa za to ni denarja, pač ni denarja. Če si perspektiven in bi kdo iz industrije založil $$$ zate v obliki štipendije, tudi prav. Lahko te tudi plačujejo honorarno itd.
A tole prek študenta je lame. Če bi bil folk pameten, bi se vsi nezaposleni vpisali na nek glup fax in bi delal prek študenta. To bi prisililo vlado, da bi končno neki naredila...

Daedalus ::

>Če bi rad študiral, pa za to ni denarja, pač ni denarja. Če si perspektiven in bi kdo iz industrije založil $$$ zate v obliki štipendije, tudi prav. Lahko te tudi plačujejo honorarno itd.
A tole prek študenta je lame. Če bi bil folk pameten, bi se vsi nezaposleni vpisali na nek glup fax in bi delal prek študenta. To bi prisililo vlado, da bi končno neki naredila...

Tole je pa, oprosti, precej ozkogledno. Kdo "iz industrije" bi pa meni plačal študij (politologijo)?? In kako bi ugotavljal perspektivnost? Po ocenah iz srednje šole, ki še zdaleč ne napovejo, kako se bo kdo kasneje obnesel na delovnem mestu?? Poleg tega bi sistem po tvojem razmišljanju marsikomu onemogočil študij (pač ni $$). Daj no, tako pa tudi ne moreš posploševati in poenostavljati :|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Brane2 ::


Tole je pa, oprosti, precej ozkogledno. Kdo "iz industrije" bi pa meni pla?al ?tudij (politologijo)??


Verjetno nihce. Zakaj bi ti jo pa placal kdo iz industrije ? Naj ti jo placa tisti, ki ima interes, da dostudiras.
Ce takega ne najdes, si ga placaj sam.


In kako bi ugotavljal perspektivnost? Po ocenah iz srednje ?ole, ki ?e zdale? ne napovejo, kako se bo kdo kasneje obnesel na delovnem mestu??


Perspektivnost bi ugotavljal tisti, ki te rabi. V takih primerih pac po ocenah dosedanjega solanja, ce ni boljsih kazalcev.


Poleg tega bi sistem po tvojem razmi?ljanju marsikomu onemogo?il ?tudij (pa? ni $$). Daj no, tako pa tudi ne more? posplo?evati in poenostavljati


In kaj s tem ? Pac sedanji sistem je marsikomu onemogocil, da bi poslal denimo vsaj svoje otroke na morje. Ce ni denarja, ni pocitnic...

Brane2 ::

Se par dopolnil, da se ne bi narobe razumeli. Ne pravim, da folk ne bi smel delat ob studiju (ali pa studirat ob delu). Pravim, da s tem svojim pocetjem ne bi smel izcrpavat okolice. Bodisi vecni studentje, ki prakticno neobdavceno sluzijo, bodisi delavcki, ki dajejo zaradi studija ob delu bolj leve efekte. Ceprav slednjih slucajev je manj, ker cesar delvce bistveno manj ujcka in tisti, ki studirajo ob delu se lahko veliko manj svercajo.

Bi pa mel se eno vprasanje. Recimo, da se nezaposleni zmenijo med sabo in cez noc zafilajo vse leve srednje sole in fakse. ZAcnejo veselo delat prek studenta in zvet 100 na uro. Kdo si ti, da jih ocenjujes ? Mogoce bo pa nekdo v srednjih letih na gozdarskem faxu prisel do zdravila za rak ? Ali pa resil vprasanje cerkvenih gozdov ? Ce tip studira, zakaj ne bi delal prek studenta ?

Binji ::

ze ze sam kot sm te jst zastopu ce bi teu studirat pa nimam kesa pol najboljs da se zavlecem kr u eno kartonasto skatlo in zacnem prosjacit ker druzga v zivljenju ne bom naredu, tudi ce bi meu IQ 500. Studentski servisi so ze dobra stvar in studentsko delo tudi. Pac nimajo vsi zadosti kesa za to. Jst ja ku mam sreco sam pouno drugih pa ne.
Ce bi vlada izdala tako odlocbo bi zdrsnli tam na raven kasnega Zimbabveja. Tako po izobrazencih kot stopnji revscine.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Brane2 ::

Me prav zanima, koliko je "dela prek študenta" v USA in do katere meje jih davkarija pusti, preden jih zagrabi za vrat...

Daedalus ::

Ok, Brane, razumem kaj hočeš povedat. Pa še kot zgolj opomba - jaz nikogar ne ocenjujem.

To kar pa praviš za ZDA je res za ZDA. Kaj več kot za primerjavo tvoj primer ni dober - pri nas trenutno furamo precej drugačen politično-ekonomski model. In mene zanimajo bolj predlogi, kaj naredit pri nas... Ker tak sistem študentskih servisov ne moreš ukiniti čez noč (80k študentov ne bo samo mirno gledalo pa čakalo), če pa nekaterim podjetjem, ki se zdaj švercajo na račun "kvazi" študentov to možnost vzameš, boš pa dosegel samo še večjo brezposelnost. O tistem, da bi se pa vsi zaposleni vpisali na leve šole in fakse - je pa zgolj špekulacija brez resne opore v praksi.

Aja, pa še nekaj - primerjati počitnice in izobrazbo, ni na mestu. Če ne greš na počitnice, ni to tako življenjsko pomembno, kot pa nezmožnost pridobiti dobro izobrazbo.

Kar naša Kokoška nujno rabi, je dober model aktivnega zaposlovanja, skinit davke malim podjetnikom, vzpodbujati razvoj perspektivnih panog... skratka, ustvariti ugodno klimo za gospodarski razvoj v Slo. Tega se pa ne da narediti čez noč in predvsem ne z takšno politiko, ki je sedaj aktualna (Rop: Slabo da nam gre? Bomo pa še malo pas zategnili...) Kot bi anoreksijo zdravo s hujšanjem...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kopernik ::

Študentje s tem, ko služijo preko servisa, ta denar tudi porabljajo. Precej ljudi v Ljubljani ima od tega koristi. Od najemnin za stanovanja do koloseja in emporijuma. Denar pač kroži. To je tudi pomembno.

Brane2 ::


?tudentje s tem, ko slu?ijo preko servisa, ta denar tudi porabljajo. Precej ljudi v Ljubljani ima od tega koristi. Od najemnin za stanovanja do koloseja in emporijuma. Denar pa? kro?i. To je tudi pomembno.


To ni ravno pametno merilo. Ce ga pripeljemo do konca, bi mogoce lahko na ta racun pogledali skozi prste tudi vsecjim svercerjem droge, ker ustvarijo "denar, ki ga potem pri nas porabijo"...

IMHO bi enakopravnost nastala, ko bi bili vsi prihodki enako obdavceni. Potem bi pa cesar ponujal davcne olajsave tistim skupinam, ki bi to v danem obdobju potrebovale in ki so teh olajsav vredne. Seveda bi vsakic, ko si dobil olajsavo moral imeti dokaz, da si jo namensko porabil.
Pravzaprav je ze tako. Za vse, razen za kmete, studente pa se kdo bi se nasel.

To o vpisu nezaposlenih na fax je resda fiktiven primer, ki pa resno kaze slabost sistema. Cesar prav VZPODBUJA folk v tako pocetje. Saj pravzaprav ne ves, koliko pa jih resno stalno tako zivi. Kot revija nastopam tudi na sejmih (standi itd), za kar jasno najemam studente, tako da sem spoznal nekaj tega folka.
Vecina tega folka debelo zlorablja pooblastila. Nosijo tuje napotnice, na katere se pisejo ure, ki sploh niso bile opravljene itd itd itd. Pa to so se amaterji. Naletel sem na par profijev, ob katerih se ti obrne.

To, kar so bili vcasih ubogi studentje, je ob obilnem zalivanju in ujckanju preraslo dostikrat v pravo golazen in sluzenje tistih nekaj tisocakov, da mas za kosilo, sobo in kak pir vecinoma nimajo nobene zveze z danasnjim stanjem.




 

Brane2 ::


To kar pa pravi? za ZDA je res za ZDA. Kaj ve? kot za primerjavo tvoj primer ni dober -


Upam, da se hecas. Ce so ameri najuspesnejsa nacija na svetu ta hip, potem najbrz naredijo kdajpakdaj kaj tudi prav, se ti ne zdi ?

Poleg tega se ze pri ekonomski moci vidi, da so tudi njihove slabosti dalec, dalec nad nasimi prednostmi.
Recimo prav v solstvu. Skoz se govori kako so glupi in da imajo slab solski sistem. Od kod potem taka koncentracija umov tam ?

Kako v tem kapitalizmu niso vsi pocrkali, ker za casa studija niso mogli delat prek studenta ?

Brane2 ::


mene zanimajo bolj predlogi, kaj naredit pri nas... Ker tak sistem ?tudentskih servisov ne more? ukiniti ?ez no? (80k ?tudentov ne bo samo mirno gledalo pa ?akalo)


Kar je najlepse, ni treba prav dosti naredit. Samo ukinit studentsko delo. Kdor hoce honorarno delat, lahko to pocne:

-skozi avtorsko pogodbo
-skozi pogodbo o delu

Sevda je varianta odvisna od narave dela.

Bodo pac davki nekoliko vecji in folk se bo temu prilagodil. Doloceni studentje bodo morali bolj poprijeti za delo za enak efekt in to je vse.
Folk, ki je zagnan in resen bi se itak prebil. Dobili bi pogodbe za svoje storitve s podjetji, natanko tako kot to pocnejo sedaj.

Je*es tak podmladek, ki ga je treba ujckat, da lazje konkurira odpuscenim 40 in 50-letnikom.
Kako se ti znajdejo, da odsluzijo se tiste dve desetletji do penzije, se raje ne vprasam... :\

kopernik ::

Študentskega dela ne moreš primerjati s kriminalom. Malo se zberi, no.

kopernik ::

Aja, če bi študentsko delo bilo enako obdavčeno, potem bi morali imeti tudi enake pravice kot redno zaposleni.

Brane2 ::

Saj to tudi pravim. Studentskega dela ne mores primerjati s kriminalom. Torej tisti argument, da studentsko delo le obraca denarje, ki jih vpleteni trosijo pri nas in da bi ga zaradi tega kazalo tolerirati, ne drzi.

Ce bi drzal, potem bi bilo studentsko delo v tem pogledu enakovredno (donosnemu) kriminalu...

Brane2 ::


Aja, ?e bi ?tudentsko delo bilo enako obdav?eno, potem bi morali imeti tudi enake pravice kot redno zaposleni.


najbrz mislis kot honorarno zaposleni. Pa saj jih imajo. Katero pravico imajo honorarno zaposleni, ki je studenti nimajo ?

Thomas ::

Po moje so direktive EU jasne. Kako in zakaj (in če) smo mi iz njih izvzeti, je vprašanje. Najbrž se na isto finto švercajo že kakšni Italijani ali Avstrijci pred nami.

Izjeme v zakonodaji so pogubne. Ker okrog njih se naredi cel sistem korupcije in švindla. Tudi če je to t.i. študentsko delo ali manjši davek na otroško obleko, kot je bilo to včasih v YU.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

brane2:
s to problematiko sem slabo seznanjen. Kakšne pravice imajo honorarno zaposleni nimam pojma. Mislil sem predvsem na pokojnine, socialne zadeve, delovna doba, itd. Priznam, da vseh stvari ne poznam.

lp

Brane2 ::

Hehe. Ti pojma nimas, koliko so obdavcene sele place redno zaposlenih. Brez skrbi, tista sociala itd je vec kot temu ustrezno placana.

Si npr. vedel, da moram vsako leto poslati poseben obrazec (M4/M8) o izplacanih placah na zavod za pokojninsko zavarovanje ?
To poleg vseh ostalih obrazcev za te iste davke itd. Zakaj omenjam ta obrazec ? Zato, ker je on osnvni dokaz, da si izplaceval te dajatve. Ce teh obrazcev ne oddas (ceprav si vse posteno placal), lahko pricakujes huude tezave, ko bos imel enkrat tistih 60-70 ali vec let in bos hotel v penzijo. Ce M8 obrazcev o izplacilu tvoje socciale ni, NIx penzija. :\
Zaradi enga kosa papirja...

Brez skrbi. Tudi honorarci so malo obdavceni v primerjavi z redno delovno silo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6219886 (17608) Furbo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59889459 (71396) tx-z
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25321790 (17002) bluefish
»

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
807269 (5409) Gr0unD Zer0
»

Ukinitev Študentskih servisov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636853 (5648) Daedalus

Več podobnih tem