» »

plačilo

plačilo

1
2
»

Daedalus ::

Lej Brane, če bi bral cele moje izjave, te tisto o zgolj primerjavah sistemov ne bi presenetilo. In se niti malo ne hecam. Aja, pa lepo bi bilo, če bi se pri odgovorih izogibal trganju izjav iz konteksta|O

Lej, bi rekel da marsikoga moti izkoriščanje "študentskega dela" in s tem povzročanje škode? v gospodarstvu. Ampak, kot sem že napisal, za tako stanje ne moreš okriviti zgolj študentskih servisov. In prav tako ne moreš iskati rešitve v ukinjanju le-teh, ker bi tako povzročil veliko škode. Poleg tega ni raziskave, kolko folka se šverca, tak da so razprave o tem zgolj špekulacije. In še enkrat: rešitev tega problema ne more biti enostranska, upoštevati je treba (kot vedno) vse vpletene strani. Vseeno se v tej panogi obrne dosti denarja, tak da tudi država pokasira svoje in da mir. Je pa to lep primer slabe politike. Na delo, kakršnokoli že, dat enotno obdavčitev, pa je volk sit in koza cela, rajt?
Bi pa rekel, da naša država nima neke prave izbire, če želi obdržati glavo nad vodo. Ker preprosto ni neke vizije razvoja.
Glede študentov pa še to: več ljudi, ki bodo lahko študirali, tem bolje za Slo. Ker pri taki bazi prebivalstva nam ne preostane kaj drugega, kot čimbolj izobraženo prebivalstvo, ki bo lahko konkuriralo na trgu delovne sile v EU. Slo. je pač premala še za ta 2M, kolk nas je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Ti pa ponavljas svoje trditve brez utemeljitve in ne beres mojih postov. :\

Vsse to smo ze "dali skozi"...

Brane2 ::

Se eno vprasanje. Zakaj sploh rabimo studentske servise ?

Kaj je na njih takega, da to ne bi mogel zamenjati z websiteom, in parimi skripti, ki bi iskalcem dela posiljale emaile/smse/wap-e/whatever s ponudbami delodajalcev.

Za boljso simulacijo lahko vsatvijo tudi par skriptov, ki bodo periodicno zagnali nekaj dnarja brezveze, ki bodo favorizirali sorodnike programerjev pri posiljanju smsov itd...

Thomas ::

Cela industrija je v Sloveniji okrog Študentskih servisov. Industrija, ki ne ustvarja nobene nove vrednosti, samo drugače kanalizira denar, kot če bi teh "študentskih koncesij" sploh ne bilo.

To je značilno za zafurane države, da se čedalje več energije porablja za razdeljevanje in vse manj za ustvarjanje nove vrednosti.

Kaj pa ubogi študenti? Ja če bi država normalno pokasirala ves denar, bi bil proračun manj v škripcih in bi lahko finančno stimulirala (tudi) študente. Ali pa bi bili njihovi starši premožnejši in/ali štipendijski skladi bogatejši.

Administrativno plansko socialistični ukrepi so pa utež na nogah.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::


Aja, pa lepo bi bilo, če bi se pri odgovorih izogibal trganju izjav iz konteksta


Tole mislis ? to je standardni nacin odgovarjanja na javnih grupah. S tem jasno pokazem, na kateri del teksta se nanasa moj odgovor. To ne pomeni, da preostanka messagea nisem prebral...
Mislim, da je to ocitno. Tako delajo mnogi.

Nc ne sovrazim bolj, kot ce berem v solati messageov odgovore za katere ni jasno, na kateri msg se nanasajo...

Daedalus ::

>Se eno vprasanje. Zakaj sploh rabimo studentske servise ?

Zato, da posredujejo delo študentom:D

Ok, hec na stran. Je pa zelo dober tvoj predlog za avtomatizacijo teh storitev. Kako bi se uveljavil, je pa že bolj vprašanje za temo o uveljavlajnju inovativnosti v Slo.

@Thomas - denar iz koncesnin ni namenjen ustvarjanju novih vrednosti, ampak se namensko porablja za organizacijo obštudijskih dejavnosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kopernik ::

Thomas:
kako cela industrija? Večina ljudi še vedno dela normalno in ne preko študentskih servisov.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Brane2 ::


Zato, da posredujejo delo študentom


O.K. Razumem hec, ampak bistvo mojega vprasanja je, zakaj studentje in delodajalci pri tem rabijo posrednika ?

JAz rabim delavca, ti rabis delo. Kaksno vlogo ima pri tem posrednik ?

Enako vprasanje leti na zavod za zaposlovanje. Razumem, da bi mogoce obstajala kaka inspekcija, ki bi preverjala koliko so nezaposleni res nezaposleni in kako delodajalci v resnici zaposlujejo a zakaj rabis za to cel zavod ?

www.zaposlitev.si (pod okriljem in nadzorom drzave) bi bil posredovanju povsem ustrezen...

Marjan ::

Tukaj se pa ne strinjam z Branetom in Thomasom :D >:D

JOKE :DSeveda je res. Samo še en dokaz, da je Slo v podnu. Imamo mi *izjem* polno, od penzij do študentarije... In izjeme se bodo zlorabljale dokler bodo. Rop pa ziher ne bo z njimi opravil. Nekdo pa bo enkrat moral. Če ne prej, upam, da nas bo EU v to prisilila.

BigWhale ::

V eni knjigi so se na nekem planetu znebili vseh posrednikov, vrgli so jih na en planet. Ekonomisti so takoj proglasili liste na drevesih za valuto, jeseni je bila inflacija ogromna. ;>
Potem se izkaze, da je bil tisti planet zemlja... ... se malo pa bom verjel, da je to res. ;)

Kje pa potegnes mejo? Do kdaj je posrednistvo v redu dejavnost. Salomonov oglasnik je v bistvu posredniska publikacija. Sluzijo na posrednistvu. So zato slabi?

Brane2 ::


Kje pa potegnes mejo? Do kdaj je posrednistvo v redu dejavnost. Salomonov oglasnik je v bistvu posredniska publikacija. Sluzijo na posrednistvu. So zato slabi?


Meja je tam, kjer jo postavita stranki. V trenutku, ko imata s posrednikom vec skode kot koristi, je posrednik slab. Poleg tega ni v redu, da moras uporabiti posrednika za tako vrsto dela, ker to predpisuje zakon.

Ce je posrednik vreden svojega denarja, ga bos uporabil, ker ga rabis, ne zato ker te silijo v to. Saj ze sedaj prihaja do situacij (v solidnem procentu) da se folk sam zmeni za sluzbo, pa potem morata obe strani o tem "obvestiti posrednika", ker je cesar tako ukazal. Zakaj ne morem nakazati dajatev direkt na cesarjev racun, kot to pravzaprav pocnem v vseh ostalih primerih ?

Kaj je tako svetega v ljerkah na salterjih studentskega servisa ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::


Salomonov oglasnik je v bistvu posredniska publikacija. Sluzijo na posrednistvu. So zato slabi?


Salomonov oglasnik je publikacija, ki se je prebila iz ciste nule na trgu do tam, kjer je sedaj. Uspel je zaradi genialne zasnove, nizkih cen in trdega dela. Kupoval sem ga od prve stevilke stalno kar nekaj let. Se pomnim, kako se je kmalu po zidu Salomonca pojavilo kar nekaj kopij. Kot vem, je samo Salomon zares prezivel.

Salomon bo postal zame slab v trenutku, ko se bodo pojavili zakoni, ki bodo dolocali da se dolocene prodaje in nakupi morajo sprovesti preko njega.

Dokler pa dokazuje svojo moc in zilavost na trgu, je zame dober. Nekdo ga rabi, torej ga placuje. Mimogrede, Salomon ne racuna provizije pri preko njega opravljenem kseftu. Zadovoljen je s parimi stotaki, ki jih zainteresirani placajo za primerek...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

pivmik ::

Brane se podpišen pod tvoja sporočila in še žig dodam :)
LP, Gregor GRE^
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6218829 (16551) Furbo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59886309 (68246) tx-z
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25321080 (16292) bluefish
»

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
807070 (5210) Gr0unD Zer0
»

Ukinitev Študentskih servisov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636698 (5493) Daedalus

Več podobnih tem