Forum » Loža » Ukinitev Študentskih servisov
Ukinitev Študentskih servisov
Myth ::
Jaz sn dobil, če sn za njih naj pošljem 2 na 2929, poslal pa sem 1. Več informacij pa imate na teletekstu na slo1 ali 2. str. 731!!
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Mr.B ::
Funkcija Študentskega servisa je to da dobi svojo provizijo, kaj se zgodi s študentom je pa np.
Dokler se toliko denarja obrača v študentskih servisih, pa če so pametni so lepo tihi, ne pa da konkurirajo pri nakupu nepremičnin. Seveda se gre tu za denar, ki je v ozadju, in seveda se bodo Študentski servisi branili ukinitve, saj bi bili notr če ne. A študent kaj od teh 10% ima ? Ne! vse gre prej ali slej v take in drugačne žepe, ter pobude...
Za študenta je čisto vse eno ali dobi delo preko servisa ali preko zavoda, od tistih 10% ne bo imel nič, razen avtomata za vodo na servisu....
Študentski servis v takšni obliki kot je danes ne služi svojemu namenu, ampak samo za polnjenje privatnih in političnih žepov, določenega druženja ljudi, in študent je samo Lolek, ko misli da bo sedaj na cesti, ker nebo študentskih servisov.....
Problem je večje narave, kot je recimo ogromno pomanjkanje najemniških stanovanj, hkrati pa so vsi najemniki ? Zaradi davkov… Če bi bila naša davčna zakonodaja konkretna, hkrati pa bi tudi delala, bi bilo lepo drugače, danes pa si lahko socialni problem , hkrati pa imaš v garaži BMW. Če bi bilo to v Nemčiji, bi dobil lepo inšpektorja na dom, pa pokaži svoj finančni spisek, ki se ti finančno izide da imaš tak avto v garaži…
Prosim, dajte mi povedati deset stvari, zaradi katerih je študent na boljšem zaradi študentskega servisa..
Javna uprava je prevelika in neučinkovita, oziroma lena. In kot taka požre preveč denarja za karkoli konkretnega. Če bi bili pametni, bi lepo rekli, do konca leta bomo odpustili 30% uradnikov, bi videli, kako bi se vse hitro reševalo…….
V glavnem. Študentski servisi so uspešni zato ker je davek na plačo ki jo dobim tako velik, da so z redno zaposlenim delavcem preveliki finančni stroški… Tako pa za dalj časa vzameš študenta, do katerega nimaš nobenih obveznosti……
Dokler se toliko denarja obrača v študentskih servisih, pa če so pametni so lepo tihi, ne pa da konkurirajo pri nakupu nepremičnin. Seveda se gre tu za denar, ki je v ozadju, in seveda se bodo Študentski servisi branili ukinitve, saj bi bili notr če ne. A študent kaj od teh 10% ima ? Ne! vse gre prej ali slej v take in drugačne žepe, ter pobude...
Za študenta je čisto vse eno ali dobi delo preko servisa ali preko zavoda, od tistih 10% ne bo imel nič, razen avtomata za vodo na servisu....
Študentski servis v takšni obliki kot je danes ne služi svojemu namenu, ampak samo za polnjenje privatnih in političnih žepov, določenega druženja ljudi, in študent je samo Lolek, ko misli da bo sedaj na cesti, ker nebo študentskih servisov.....
Problem je večje narave, kot je recimo ogromno pomanjkanje najemniških stanovanj, hkrati pa so vsi najemniki ? Zaradi davkov… Če bi bila naša davčna zakonodaja konkretna, hkrati pa bi tudi delala, bi bilo lepo drugače, danes pa si lahko socialni problem , hkrati pa imaš v garaži BMW. Če bi bilo to v Nemčiji, bi dobil lepo inšpektorja na dom, pa pokaži svoj finančni spisek, ki se ti finančno izide da imaš tak avto v garaži…
Prosim, dajte mi povedati deset stvari, zaradi katerih je študent na boljšem zaradi študentskega servisa..
Javna uprava je prevelika in neučinkovita, oziroma lena. In kot taka požre preveč denarja za karkoli konkretnega. Če bi bili pametni, bi lepo rekli, do konca leta bomo odpustili 30% uradnikov, bi videli, kako bi se vse hitro reševalo…….
V glavnem. Študentski servisi so uspešni zato ker je davek na plačo ki jo dobim tako velik, da so z redno zaposlenim delavcem preveliki finančni stroški… Tako pa za dalj časa vzameš študenta, do katerega nimaš nobenih obveznosti……
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
McHusch ::
Zjutri ob 05.00 dobil SMS. Matr so bedni.
Kaj hudiča ma ŠS meni za pošiljat SMS-je, da naj sodelujem v neki anketi na TVS? A ni to spam?
Kaj hudiča ma ŠS meni za pošiljat SMS-je, da naj sodelujem v neki anketi na TVS? A ni to spam?
gfighter ::
A ni tako, da se bodo študentski servisi potem prestrukturirali v zavode za posredovanje dela? Kolikor jaz premišljujem o tem, bi to lahko bilo samo dobro, saj bi se na področju posredovanja dela povečala konkurenčnost, kar je plus za vse delavce, ne samo za študente, pa še podjetja bi potem zaposlovala več ne-študentov, ker se bo razlika med njimi in študenti zmanjšala. Itak je res zdajšnje stanje malo čudno...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Daedalus ::
Zavod za posredovanje dela je IMO opcija za trenutno najmočnejše SŠ - ker ti majo dosti veliko bazo iz katere bi lahko kaj potegnili. Pa tudi dovolj kapitala, da se preusmerijo drugam. Ostalo pa bo pač propadlo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ziga Dolhar ::
Alexius: predlagam, da v stilu "Ali ste za FTR" odpreš novo temo, ki bo namenjena zgolj "našemu" glasovanju na to temo. Si za?
https://dolhar.si/
Keyser Soze ::
Jej, zgleda da je teh 41 iz Slotecha. Izdajice...
McHusch. Da nisi ti slučajno prijavljen na študentskem servisu. Moraš pazit, kaj podpisuješ naslednjič.
McHusch. Da nisi ti slučajno prijavljen na študentskem servisu. Moraš pazit, kaj podpisuješ naslednjič.
Tear_DR0P ::
študenti imamo od študentskih servisov veliko kaj pa mislite kako je nastal collegium in intelekta
men je ful dober sistem, ki ga imajo v franciji. sej zadeve ne poznam točno, sam mi je kolega razlagal ki je tam živel par let. Neke agencije za zaposlovanje te zaposlijo, potem pa te glede na tvoje znanje in tvoje zmožnosti pošljejo delat v določeno podjetje. Če ni zanimanja zate, te preprosto plačujejo (ker si zaposlen pri njih) dokler se ne najde primerno delovno mesto. Ne vem pa kaj je v primeru da nočeš delat.
men je ful dober sistem, ki ga imajo v franciji. sej zadeve ne poznam točno, sam mi je kolega razlagal ki je tam živel par let. Neke agencije za zaposlovanje te zaposlijo, potem pa te glede na tvoje znanje in tvoje zmožnosti pošljejo delat v določeno podjetje. Če ni zanimanja zate, te preprosto plačujejo (ker si zaposlen pri njih) dokler se ne najde primerno delovno mesto. Ne vem pa kaj je v primeru da nočeš delat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Alexius Heristalski ::
Glasovanje na teletekstu je že lep čas končano. Da ne bo kdo mislil glasovati. Edino, kar sem hotel pokazati, je izjemno veliko število glasov, verjetno celo rekordno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Myth ::
Ja, zakaj je temu tako, pa tako vemo. ŠS Maribor je pošiljal sms-e okoli da jih ne ukinejo. Že zaradi tega sem za ukinitev. Naj dajo denar tistim ki nucajo/nucamo, ne pa da vodo kupujejo.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Skoky ::
Ste mel pač srečo ko ste se prijavljal oz. ste mel dovolj prepričljiv
življenjepis.
Ko sem jaz iskal štipendijo mi od 20 prošenj sploh noben ni odgovoril
razen MORS.
Vsekakor te nekdo ne bo štipendiral zato, da boš čez tolk pa tolk
časa šel k konkurenci delat se ti ne zdi
Če so že štipendijo dal bi verjetno tel radi nekoč zaposlili in
poželi tisto kar so sejali.
življenjepis.
Ko sem jaz iskal štipendijo mi od 20 prošenj sploh noben ni odgovoril
razen MORS.
Vsekakor te nekdo ne bo štipendiral zato, da boš čez tolk pa tolk
časa šel k konkurenci delat se ti ne zdi
Če so že štipendijo dal bi verjetno tel radi nekoč zaposlili in
poželi tisto kar so sejali.
CARPE DIEM!
Daedalus ::
Tisto glasovanje na teletekstu nima veze - itak je vzorec skrajno nereprezentativen
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16402 (12902) | Janac |
» | Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14126 (12745) | pirlo |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 94159 (76096) | tx-z |
» | Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 22765 (17977) | bluefish |
⊘ | Študentje - nova ovira Sloveniji na poti v EUOddelek: Loža | 2469 (2077) | luni |