» »

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007

1
2
»

Fizikalko ::

l0g1t3ch ::

Ne bit pametni o zabušantskih študentih dokler ne izkusiš OTI-ja na FRI

Ko je predmet namenjen sam zato d nardijo selekcij oz d ma en glup profesor kej za delat.
Vse drugo je mačji kašelj proti temu dreku
100+ strani v skripti samih formul ki jih je treba na pamet znat in temu dodaj še profesorja ki na predavanjih to skripto samo prepisuje na tablo, če pa si ga kaj vprašal pa ni znal nič odgovoriti. Skratka poden. Če nebi blo takilih predmetu pomoje tud nebi blo tolk ponavljalcu in pavzerju na FRI.
KEr d nardiš OTI je loterija sej kolokviji so ql k ma asistent ok vaje pa to, sam ustni del je pa čista loterija.

No sam drugač za1x še redno zdelujem.

Fizikalko ::

In OTI je... kaj že?

lambda ::

@LOL

Nam zaupaš kateri faks oz. študijski program obiskuješ/si obiskoval?

Popcek ::

In OTI je... kaj že?


OTI ... osnove teorije informacij .... sej so sam osnove :D

hehe ce rabs kj "entropije" :8) kr na dan z besedo

nurmaln ::

@l0g1t3ch

Čej tisti ki so dovolj sposobni in pridni bodo izdelal, tisti ki niso pač ne bojo. Če niso dovolj pridni ali dovolj sposobni pa bi vseeno radi študirali naj si plačajo.

Kar se tiče čudnih profesorjev in čudnih predmetov, pa slabih predavanja pa nemogočih izpitov... A je kdo reku da je življenje fer? Life sucks. Face it.

SmeskoSnezak ::

A zarad takih "tumastih" profesorjev, se bomo mogli še mi sekirat? Ah, daj no, nurmaln...

Jaz bi tašne profesorje zmetal z faksa. Ne rečem, da so lahk zajebani, ampak da zahtevajo nemogoče , etc. To pa si ne rabimo pustit. Problem je, ker študentje na faksu niso več tako enotni, kot dijaki v sš. Tam se je ves klas zbuno, češ, kaj počne en profesor in so ga po možnosti vrgli iz sš, če pa to ne, so dobili vsaj drugega.
@ Pusti soncu v srce... @

norcuron ::

Smeško,
podaj konkreten primer, ko je profesor ostal brez stalne zaposlitve, ker se je "klas" zbunu, ker ni podajal učno snov na zahtevan način (ali pa ocenjeval prav al karkol v tem kontekstu).

Pa ne takega primera v stilu rekla-kazala (mi je povedu kolega ... on je slišu od punce ... njena kolegica hodi s tipom iz tiste šole ... )

Podaj konkretno preverljive podatke, ker me res zanima pa ne da favoriziram kogarkoli, ampak me res zanima, če se je kaj takega zgodilo.
Great are mysteries of the mind ... or not?

SmeskoSnezak ::

Hypnotic, prosim še enkrat preberi moj post, kajti očitno si ga površno prebral. :| Da ne rečem, da ne spremljaš dobro teme. (moj post se namreč nanaša na profesorje, kjer nekdo zgoraj omenja, da si pisal pisno 100%, on pa te na ustnem vrgel... poznam dosti takšnih primerov, zato ne more nurmaln govoriti, da lajf sux... kvečjemu profesor sux :D .. naj tisti, kateri je napisal tisto zgoraj, ti da te podatke)

Kar se tiče srednjih šol. Imaš mnogo takšnih primerov in kot sem omeno, so kvečjemu dobili drugega profesorja. Kar sam se pozanimaj, jaz ne mislim delat "tvojih domačih nalog" za to temo. :|
@ Pusti soncu v srce... @

norcuron ::

Smesko,
jaz sem te vprašal čist informativno, kar je daleč od takega interesa, da bi mogu neke "domače naloge" delat, te raj po cigarete pošlem. :|
Great are mysteries of the mind ... or not?

cyber_killer ::

pa se upises v kasno visjo solo pa mas spet dve leti dela.Zdej boste pa spet navalili kaj pa uni k bi radi studirali.Jah,ce niso bli sposobni pridt na visjo solo pol nimajo sploh kej iskat.Ker ce si ti delu sredno solo jedva z dvojkami pol itak vidis da iz te moke ne bo kruha.

Fizikalko ::

Ah, srednja šola IMHO ni nobeno merilo. Je sicer fletno, da se matura opravi (že zaradi splošne razgledanosti), ampak merilo pa ni. Ocene v srednji šoli pa še toliko manj. Še enkrat: sprejemci all the way. Če pa fax nima navala, pa naj se seveda vpiše kdorkoli.

Meki ::

Hypnotic: jaz sem bil v enem od teh primerov ;)

Drugače pri meni je tako: nekateri nimamo časa stalno študirat, ker pač ne prihajamo iz družin, ki bi nas lahko financirale, tako da moramo sami delat da zaslužimo denar s katerim lahko študiramo. V mojem primeru mi to pač vzame veliko časa in ne morem vsega narest sproti. Zato tudi pavziram.

Nevem zakaj sedaj to ukinjajo, itak smo bili pavzerji obdavčeni 22,5%, brez davčnih olajšav, v končni fazi pa pri dohodnini dobiš nazaj/plačaš razliko tako kot vsi ostali po enaki davčni lestvici. Edina ugodnost za študente je davčna olajšava. Če to ukinejo so študenti obdavčeni popolnoma enako kot redno zaposleni, tudi če jim zaračunajo davek šele pri dohodnini.

V glavnem delati bo treba na drugačen način, mene to niti toliko ne moti, saj sem bil že do sedaj obdavčen s temi 22,5%, kar se ne bo bistveno spremenilo tudi če delam preko pogodbe.


Po drugi strani imam pa stalno napotnico, ki velja do 30.9.2007, in bomo videli če bodo to sploh skenslal.
<a href="http://www.undermuza.com">www.undermuza.com</a>

Gr0unD Zer0 ::

zanimivo...
danes sem prišel delat(delam preko študentskega servisa, pavziram, ker sem malo zabluzo, in če se redno zaposlim, moram štipendijo vrnit(ob tem še me zanima, keri smartass med vami, ki ste tako proti delu študentov, pavzerjev, itd... mi bo šenkal 500 nekdanjih prešernov, da to poplačam?)) in mi je šef samo voščil srečnega pa zdravega, o tem da ne smem vec delat prek napotnice pa ne duha, ne sluha.

Fizikalko ::

Vprašaj svoj bluz.

@LOL ::

mi bo šenkal 500 nekdanjih prešernov, da to poplačam?

Naredi faks v roku pa ti ne bo treba vrniti (če imaš zoisovo ali republiško). Simple
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

largie ::

mja, šefi ponavadi ne berejo sami uradnih listov da bi vedeli za takšne novosti (baje je bilo v enem od zadnjih UL prejšnjega leta), ima kdo drug v podjetju to nalogo. o tem bi te po moje moral obvestit študentski servis preko katerega delaš. na strani ŠS Maribor še vedno ni ne duha ne sluha o tem in piše glede pavzerjev po starem.

tukaj, mislim da 18. člen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: largie ()

Stajerc ::

Težava tega zakona je v tem da onemogoča delo. In sicer preko študentskega servisa dela ne dobiš če se pa redno zaposliš pa izgubiš pravice ki ti pripadajo kot študentu.

In dejansko če hočeš nadaljevati z študijem in koristiti še naprej status študenta si v enem paradoksu kjer nemoreš dejansko po tem pravnem redu si najti zaposlitve in se preživeti če dejansko se preživljaš z svojim delom.

In edina alternativa je potem pač delo na črno. Kar je žalostno po eni strani.

Razen če zakon dopušča da po tistem letu če izpolniš vse obveznosti spet pridobiš nazaj status študenta.

Kar pa mislim da ni tako in ko se enkrat redno zaposliš da poti nazaj ni.

Če pa lahko pridobiš nazaj pravice študenta pa se mi zakon oziroma ta nova ureditev ne zdi tako hudo krčenje pravic čeprav koga to vseeno dodatno obremeni. Špekulante pa s tem se tudi malo omeji in to je morda tudi dobro.

Tako da ta ureditev (če ni možno več pridobiti nazaj statusa študenta ko se enkrat redno zaposliš po našem pravnem redu) je dejansko temelj za PREHOD na izredni študij. Vsaj po pravnem redu če bi se ga striktno držali in mislim da ta ureditev nosi to ozadje ne pa toliko problem konkurenčnosti delovne sile študentje-neštudentje in problemi nepolnjenja blagajne. Še ena vrsta selekcije pač in dejstvo je da izredni študij v naši državi služi za krpanje finančne luknje ki se pridela ob rednem študiju brez šolnin zato je državi v interesu da ima čim več "izrednih" študentov.
Have a nice day.

Daedalus ::

Če pavziraš, delaš in po letu/dveh izpolniš pogoje za vpis v višji letnik...ker zakon ti to prepoveduje?

Noben.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

@LOL ::

Ah jej kok neumnosti človek prebere tko v enem postu.:\

Komot se lahko zaposliš redno, prek avtorske pogodbe, ..... pa če izpolniš pogoje se tako ali tako vpišeš redno. Pač skenslaš službo in to je to. Ali pa jo obdržiš samo ne boš mogel koristiti bonov, študenta, in drugih ugodnosti.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Stajerc ::

Ja no saj sem napisal obe možnosti? Pač sem razmišljal na glas?

In kdo je zdaj tukaj neumen ali vsaj ne zna brati?
Have a nice day.

Gr0unD Zer0 ::

avtorska pogodba? daj malo več napiši...

@LOL ::

Da avtorska pogodba.
Sicer ne vem podrobnosti vendar je tko: zdravstveno zav. si plačuješ sam, prav tako tudi delovno dobo. na pogodbo je seveda tudi davek. Če nimaš statusa študenta oz. možnosti na napotnico je to najbolj "ugodna" varianta dela... Ne vem kok je dajatev, se mi zdi da nekje 25 posto
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Gr0unD Zer0 ::

torej isto sranje kot da delam prek studenta...

Napotnice, dvignjene pred 1. 1. 2007, bodo seveda obračunane in izplačane tudi, če se bodo vrnile po 1. 1. 2007.


to mi ni jasno... napotnico mam stalno, od lani, do letošnjega septembra. am i fired or not?

@LOL ::

Če ne boš mogel delati enostavon po posvetu z delodajalcem prešaltej na avtorsko pogodbo;)

Dvomim da bo stalna napotnica kar opravičilo za to da se bo takim podaljšala možnost dela. Pozanimaj se da ne boš izvisel0:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Gr0unD Zer0 ::

bom jutri vprašal šefa/tajnico/na ŠS...

maš prav ja, take luknje si ne bi privosčili... ali pač?

p.s. kolko pa se placuje za delovno dobo?
ker 25% + kakih 50€ + zavarovanje mi bo tolko pobralo, da bom mel pozitivno 0;((

Tody ::

Avtorsko pogodbo bodo tud zelo obremenil, zadnjič sem gledal da bodo nevem kake nenormalne % dal za zdravstvno in podobno.

Gr0unD Zer0 ::

juhu...
i think i have a problem here...

Tody ::

Meamoto ::

V tem trenutku je avtorska dosti bolj ugodna od napotnice ( za delodajalca):

Napotnica - netto + 12% marže + 2% ZPIZ + 15% akontacija in dajatve

Avtorska - netto + 10% marže + 15% akontacije

Gr0unD Zer0 ::

meni osebno dol visi, katera je bolj ugodna, če mi bo na koncu ostalo tistih bogih 100€ (+-3%)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198272 (37089) Filip8
»

Ponavljanje letnika brezplačno - zakaj že? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
1117863 (6092) amd64bit
»

Obdavčeno študentsko delo pri pavzerjih.... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
686196 (4774) klemen22
»

Spet zajebavanje študentskih servisov

Oddelek: Loža
452930 (2026) Nejc Pintar
»

Študentsko delo obdavčeno v amen ? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20015588 (11311) gGiF

Več podobnih tem