» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
64 / 64
»
»»

D3m ::

Vrnili so, ker načrte kaj s kreditom je bilo jasno samo njemu.
|HP EliteBook|R5 6650U|

delavec44 ::

bm1973 je izjavil:

Mislim, pri življenjskem zavarovanju lahko po 10 letih ven potegneš denar brez davka in ga zaključiš.

Ti malo mešaš term (smrt), unit link (naložba + smrt dodatno), mix (smrt in doživetje) zavarovanja. Tu pri kreditih gre za term zavarovanja in nimajo odkupa. Lahko seveda tudi mix vinkuliraš ampak bo premija primerno višja.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Saj bi lahko zaprli firmo, ali dali v stečaj...

Če jo je vzel na firmo, tega pa res ni treba vračati...

D3m ::

Vem samo, da sta oba starša v penzionu.

Torej lahko smatramo, da so vrnili kredit + obresti?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kanban ::

bm1973 je izjavil:

Saj bi lahko zaprli firmo, ali dali v stečaj...

Če jo je vzel na firmo, tega pa res ni treba vračati...

Seveda ne rabijo... denar v žep pa firmo v stečaj al kako? /s

billy ::

Evo...

tudi uradno

https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

pa še enkrat misli bit do poletja, isto dol za 0.25

Goldee ::

Zdravo,
kakšen je strošek pri NLB za reprogramiranje:
-variabilne OM v fiksno OM (z enako ročnostjo)
-fiksne OM v izboljšano fiksno OM? (z enako ročnostjo)

Če ima kdo informacije iz prve roke (da je delal nedavno) se zahvaljujem za informacijo.

Pa še bonus - kakšne OM imate/ste dobili v 2025 za kakšno vsoto in ročnost?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Pat_MaGroin ::

Jaz sem dobil 2,9% zeleni kredit, VITA zavarovanje ni bilo potrebno, 2,5% bi dobil, če bi imel plačo.

Imam pa namen iti na gorenjsko banko, vsaj 2.4%, pogoj je zavarovanje DOM in/ali življensko zavarovanje, oboje pri Savi.

VITA so mi naračunali 48 € mesečno premijo s padajočo vsoto, kar se mi zdi precej drago.

Benny123 ::

Gorenjska ne bo slo tako zlahka kot misliš, za 2.4 bo pogoj življenjsko ali dom plus dodatna oseba, komitent, ki jo pripelješ.. s tem da bo tudi porok. Preverjeno.

Lonsarg ::

Meni Gorenjska (menda zato ker je vecji znesek) brez poroka in zivljenskega (ki ga sicer ne rabim nujno pri njih vzet) sploh kredita ne dajo (po katerikoli obrestni). Tak da so tukaj bolj zahtevni, imajo pa ugodne obrestne mere, tak da morda pozrem to da mora bit zena porok :)

Benny123 ::

Ampak s tem postane kreditno nesposobna, čeprav morda v resnici ni. Tako je pri meni, kredit 1000 eur na mesec, moja plača 2500 eur, ženina 1500 eur. Hočejo, da je žena porok, čeprav je jasno, da sem dovolj kreditno sposoben. Če postane porok, ne more nikjer dobit dodatnega kredita recimo za opremo stanovanja ali avto itd... To se mi zdi deal braker , glede na to da ti otp ponudi 2.6 brez teh jajc. Kaj menite?

jabe ::

Itak... Vsaj meni. Ena velika prednost banke, kjer sem sedaj, je bila to, da mi ni treba biti porok. To je dejansko tako, kot da imata dvojni kredit. Sicer se mi zdi, da banke vseeno to upoštevajo, ce bi hotela kredo, ampak kamot pa potem se pogoji lahko drugačni... Hvala bogu krede nisem rabila, tako da izkusnje neke nimam, ampak kak te ves. Kreda na bajto za 20 let - v tem casu se lahko marsikaj zgodi in v katerokoli smer...
««
64 / 64
»
»»