» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
59 / 59
»
»»

skyline ::

letmein je izjavil:

Meni je pa danes na DH gospodična ponudila fiksno OM 3,3% (EOM 3,42%) na 20 let, dobil bi 183k (željenih je vsaj 200k). Ponudba je bila še za 293k, 2,7% fiksna OM 10 let + 10 let variabilna (6M EURIBOR + 1,25% pribitka)..
Včeraj ugotovil, da NLB ne pozna rastoče hipoteke.. bi bilo potrebno, da vsak vzame kredit 50k, zgradit do kamor bi šlo, cenitev in nov kredit in poplačilo obstoječih + hipoteka na novo vrednost. Sliši se komplicirano.
Kje bi največji del denarja dobil v gotovini oz. je najmanj kompliciranja okoli računov?

Sparkasse par let nazaj je bil edini res fleksibilen za rastočo hipoteko.

ZveeZ ::

Ima kdo izkusnje z nakupom nepremicnine v tujini s kreditom pri slo banki?
Ideja je, da bi sla hipoteka na nepremicnino, ki se nahaja v slo, kupil pa bi nekaj v EU.

Na kaksne ovire lahko racunam glede kredita?

MisterR ::

Ni jih.
Cenitev more opraviti njihov (od banke pooblaščen) cenilec.
Zgradba mora, tako kot v Sloveniji, imeti gradbeno in uporabno dovoljenje.
Brez tega, vsaj za hrvaško, ne odobrijo hipotekarnega kredita. Lahko pa dobiš kredit z zavarovanjem.

Lonsarg ::

Take zadeve so vedno case-by-case, ni generalnih odgovorov.

Je kolega ravno rihtal to varjanto da je hipoteka na Slovensko nepremičnino za nakup nepremičnine v Italiji in je šlo skozi (se mi zdi da pri OTP). Varjanta hipoteka na tujo nepremičnino in Slo banka pa menda ne bi šlo. Za detajle kaka je birokracija bo treba seveda banko vprašat, kot rečeno je to case-by-case.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

ZveeZ ::

Sej vem, da so case by case. Bolj me je zanimalo, ce je kdo naletel na kaksno birokratsko oviro, da vem na kaj se pripravit, ce se bom odlocil za nakup v tujini.
Sicer sem sele na ideji, predvsem zato ker je v SLO ze zelo tezko najdet nepremicnino primerno za nalozbo z ROI v 20ih letih in me mika, da bi pogledal cez mejo (ali cez par mej).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Neon87 ::

Imam eno vprašanje glede stanovanjskega kredita in gotovine za 'obnovo'.
Prodajalca bi zaradi davka na dobiček rada prikazala čim manjšo ceno, ostalo bi rada gotovino.
Zanima me ali lahko na banki dobim kredit, ki bi npr. 70k€ pokril ceno stanovanja, 30k€ pa bi dobil gotovine za obnovo, ki bi jo dal v bistvu kot del kupnine prodajalcu na roke?
Je potrebno teh 30k€ banki kako opravičiti-dokazati namebnost porabe, ali to banko in FURS ne zanima?

Fury ::

Glede specificnega vprasanja ne vem (dokazovanje banko).

Pazi pa to, da ce mislis prodajat stanovanje prej kot v 15 letih (zelo verjetno, glede na ceno je nekaj majhnega, potrebe se spreminjajo), bos ti pojedel ta davek, ker bos placal na razliko prodajne in nakupne cene po pogodbi. Torej bos mel x - 70k, namesto x - 100k davcno osnovo. To pri 25% znese 7.5k davka.

Pa ce gre kaj narobe pa so kaksne pizdarije in tozbe po tem, sta ti ona dva dolzna samo to kar pise na pogodbi... kes del ne obstaja...

Vse te pizdarije, zato, da bos unima omogocil davco utajo, od cesar ti nimas cisto nic plusa.

velikBrokoli ::

Neon87 je izjavil:

Prodajalca bi zaradi davka na dobiček rada prikazala čim manjšo ceno, ostalo bi rada gotovino.
Zanima me ali lahko na banki dobim kredit, ki bi npr. 70k€ pokril ceno stanovanja, 30k€ pa bi dobil gotovine za obnovo, ki bi jo dal v bistvu kot del kupnine prodajalcu na roke?
Je potrebno teh 30k€ banki kako opravičiti-dokazati namebnost porabe, ali to banko in FURS ne zanima?

Mislim, da bi šlo skozi, ampak na koncu boš ti na slabšem. Jaz bi se takih šalabajzerjev izogibal.

Tody ::

Ja, na 30k ti bodo dal drugačno obrestno mero na banki. Če hočejo ta deal naj dajo še malce popusta...

Malidelničar ::

Mene pa zanima, a kaj opažate a se % obveznega pologa pri kreditih kaj spreminja? A ostaja pri 20%, ali se je v preteklosti dvigoval/znižal, glede na ekonomsko/finančno situacijo?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Benny123 ::

Kolega je dal 10% na OTP banki, en mesec nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Baja ::

leto pa pol nazaj sem dal 8% are, razliko mi je banka ponudla sama od sebe.

Pat_MaGroin ::

Ce bo tam za stalno prijavljen 3 leta, ne bo davka.

Drugace pa ja, kak popust si uredi :).

Mato989 ::

Neon87 je izjavil:

Že spet ti mahiniraš ko ti itak nič ne rata...

Pojdi na banko in jim to povej pa ti naj svetujejo...

Fury je izjavil:

Glede specificnega vprasanja ne vem (dokazovanje banko).

Pazi pa to, da ce mislis prodajat stanovanje prej kot v 15 letih (zelo verjetno, glede na ceno je nekaj majhnega, potrebe se spreminjajo), bos ti pojedel ta davek, ker bos placal na razliko prodajne in nakupne cene po pogodbi. Torej bos mel x - 70k, namesto x - 100k davcno osnovo. To pri 25% znese 7.5k davka.

Pa ce gre kaj narobe pa so kaksne pizdarije in tozbe po tem, sta ti ona dva dolzna samo to kar pise na pogodbi... kes del ne obstaja...

Vse te pizdarije, zato, da bos unima omogocil davco utajo, od cesar ti nimas cisto nic plusa.

Daj ne piši bedarij, če bo imel tam stalno prebivališče to gre na 0 po 3 letih...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Fury ::

Sorry Mato, nisem hotel uzalit tvojega intelekta. Ampak kaj pa ce ne bo mel stalnega bivalisca (investicijski nakup?). Lahko bi napisal lepo nevrtalno kot Pat_Magroin nad tabo ;*

Mato989 ::

Fury je izjavil:

Sorry Mato, nisem hotel uzalit tvojega intelekta. Ampak kaj pa ce ne bo mel stalnega bivalisca (investicijski nakup?). Lahko bi napisal lepo nevrtalno kot Pat_Magroin nad tabo ;*

Bo mel, ker tipa poznam s kripto časov pa nima sreče, torej dvomim da ma že drugo nepremičnino
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
59 / 59
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167220916 (43042) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29475279 (21627) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6022336 (13999) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714511 (7275) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7419150 (16686) 3p

Več podobnih tem