Forum » Loža » Stanovanjski kredit
Stanovanjski kredit

djfixme ::
Če so začeli že z vlogo za kredit, potem ostane taka OM. Če pa še ne, se bo pa ponudba zelo verjetno poslabšala.

OZZY ::
Z jutrijšnjim dnem Intesa dviga fiksne obrestne mere iz 2,55 na 2,7 (mladi) - 20 let. Ravno sem dobil email od gospe iz poslovalnice. Tako, da bojo verjetno nova izhodišča za pogajanja, če še ni stekel postopek za pridobitev kredita.
Ne samo Intensa.. nekatere benke so že, ostale pa bodo verjento do konca meseca počasi končala z nižanjem oz. lahko pričakujemo, da več ne bo dosti maneverskega prostora za nižanja, ker ne bodo hotele. Pa tudi pri višini financiranja se bo stremelo k razmerju do 70% ocenjene vrednosti itd..
Go with the flow.

Bizkit45 ::
se pravi, ko plačujemo vrtce se stremi proti socializmu, ko pa želimo kredite smo pa kar naenkrat v kapitalizmu?
odločte se že :D
odločte se že :D

tony1 ::
Seveda, banke so v privat lasti, prvi člen ZGD: temeljna dejavnost gosp. družbe je pridobivanje dobička. En člen ustave še nekaj jamra o družbeni odgovornosti, ampak prepisovalci ZGOja iz nemškega pravnega okolja so nanj pozabili.
Torej, smo socialno, ampak samo to tam, kjer nam to še paše. Naprej pa ne.
Torej, smo socialno, ampak samo to tam, kjer nam to še paše. Naprej pa ne.

Village boss ::
Nekaj novega glede stanovanjskih kreditov Lon 2,2 dezelna 2,3 delavska 2,3 Nlb 2,4 intensa 2,7 unicredit 2,9 otp 2,7 gorenjska 3,0.
Govora je o hipotekarnem na 20let fiksna znesek cca. 150k.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Village boss ()

tony1 ::
Kako si dobil tako dobre številke? Kakšne dodatne pogoje so ti postavili? Si hodil fizično po bankah? (Na mail so se mi odzvali vsi našteti, razen Lona... Očitno moram še poklicati.)

Lonsarg ::
LON so zaj. ker so dal tako nizko obrestno v SLO pa nimajo kadra za obdelat naval. Ampak ce ti hitrost ni vazna se splaca :)

pandaman ::
Danes so mi odobrili FOM pri Intesi. 300k EUR, 30 let, 2,8% OM.
Pogoji: pripeljat dodatnega komitenta, odpret intesa digital paket 2,99 eur/mesec, vodenje kredita 2,25 eur/mesec, življenjsko zavarovanje 24 eur/mesec, zavarovanje hiše (Paket Dom).
Verjetno bi dobil odobreno 2,7 ali 2,75%, ampak so ravno zvišali FOM medtem ko so obravnavali mojo vlogo. Ali je še kdo drug v tem času iskal kredit z ročnostjo 30 let?
Pogoji: pripeljat dodatnega komitenta, odpret intesa digital paket 2,99 eur/mesec, vodenje kredita 2,25 eur/mesec, življenjsko zavarovanje 24 eur/mesec, zavarovanje hiše (Paket Dom).
Verjetno bi dobil odobreno 2,7 ali 2,75%, ampak so ravno zvišali FOM medtem ko so obravnavali mojo vlogo. Ali je še kdo drug v tem času iskal kredit z ročnostjo 30 let?

OZZY ::
Village boss je izjavil:
Nekaj novega glede stanovanjskih kreditov Lon 2,2 dezelna 2,3 delavska 2,3 Nlb 2,4 intensa 2,7 unicredit 2,9 otp 2,7 gorenjska 3,0.
ČE nimaš to dejnsko odobreno s strani uprave potem so to samo ponudbe. Probaj juti poslati npr. na DH povpraševanje. Pod 2,6-2,7 ne boš šlo fix na 20 let.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 248853 (70979) | celje |
» | Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 88994 (35342) | Lonsarg |
» | Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24709 (16372) | gansta |
» | Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)Oddelek: Loža | 15850 (8614) | Invictus |
» | Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22567 (20103) | 3p |