» »

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

««
57 / 57
»
»»

velikBrokoli ::

Jaz imam na 20 let 2.8% fiksno, 2.84% EOM. 257k kredita pri NLB.

kuglvinkl ::

Lonsarg je izjavil:

Seveda da je govora o fiksnih, zadnja leta so fiksne toliko ugodnejse od variabilnih da drugega nimas kaj razmisljat.

Saj so vsi napisali fiksna v zadnjih postih (tisti ki je napisal 2.8 in tisti ki je 2.7) je pa res da to morda ni na 20 let ampak na 10? Na 10 so seveda ugodnejse. Ter najbrz tisto ekstra zavarovanje zraven ki ti ponavadi za cirka 0.2% zmanjsa.

No naj se kdo napise ki se je v zadnjih tednih pogajal za 20 let fiksno, in ja obdobje ter ekstra zavarovanje je pomemben podatek. Ima pa NLB javno objavljeno 3.0% fiksno na 20 let, tak da gotovo se da z pogajanjem pod javno obljavljeno prit.

V kalkulacije EOM pa jaz ne zaupam ker razlicne stvari vkljucujejo (recimo vkljucijo poceni default paket v EOM, ti pa potem visjega vzames, ali pa ekstra zavarovanje pogojujejo pa ne vkljucijo v EOM). EOM si raje sam zracunam (oziroma pac strosek samega kredita + strosek ostalo loceno, v ostalo spadajo zavarovanje, vodenje racun,la, strosek odobritve,...).

V EOM ne zaupas? S tem ni heca, tko da mora drzat. Pri menji je skoraj enak obrestni meri, ker vkljucuje samo tisto odobritev kredita IIRC. Stroskov vodenja racuna in uporabi e in m banke pa nimam.v mojem paketu - dejanskega denarnega toka ni, samo 1k eur moram imet 16 dni na racunu.
Your focus determines your reallity

billy ::

Dobro no, to je bilo v času debelih krav, ko je bil denar zastonj, to si naredil kupčijo stoletja.

Zdaj to ni več možno in vprašanje čez koliko XY let bo spet...

Zdaj se dobijo 2.8 na 20 let, ampak 20 let je za marsikoga prekratka doba, na 35 let pa se težko dobi ugoden FO kredit.

Mato989 ::

Kdo za vraga jemlje kredit na 35 let.... je to sploh možno? Ko sem jaz jemal ej blo max 30 ali 31 let
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Lonsarg ::

Obrok iz 20 na 25 let pade le za cirka 10% po trenutnih obrestnih merah, na 30 pade ze prakticno zanemarljivo, tak da že 30 ni za vzet, ker bo placeval prakticno isto vsak mesec kot pri 25, le 5 pet dlje :)

To je po trenutnih obr merah, pred X leti je bila druga zgodba.

Baja ::

leto pa pol nazaj ko sem jemal kredit sem za foro pogledal se dobo 30 let. dobil bi dobesedno par jurjev več. če se moreš zakreditirati za 30 let, boljše da nič ne kupuješ.

Zdaj itak nima smisla karkoli delat, začetek 2025 pa se bo pametno odločiti...ali pa julija 2025 ...

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Kdo za vraga jemlje kredit na 35 let.... je to sploh možno? Ko sem jaz jemal ej blo max 30 ali 31 let

Pizda si pameten no. Kdo zavraga pa jemlje 38 400€ na 30 let? in po variabilni? aja Matejcek s Ptuja.

Tac20 ::

Itak da je EOM tisto kar v resnici je pomembno, ti mas lahko obrestno mero 2,8% ampak če ti zravn uturijo mastercard, življensko zavarovanje, pa nevem kaj še, se ustrezno dvigne EOM, ker potem lahko to vzameš kot pogoj da si dobil kredit in je to v bistvu strošek kredita.

Zakaj pa ti zdej omenjaš da ja ti govoriš o fiksnih obrestnih merah, nima veze fiksna / spremenljiva - EOM je EOM.

Torej trenutno ti lahko dobiš FIKSNO/SPREMENLJIVO obrestno mero ki je npr 2,8%, potem pa je to + EURIBOR, plus vse kar ti nabijejo še zravn in to vse skupaj je potem EOM, tko da o čem se zdej dejansko pogovarjamo, se je treba zjasnit.

Torej, a dobite 2,85% EOM, kar se mi zdi super ugodno, glede na to da je Euribor trenutno toliko:
https://www.euribor-rates.eu/en/current...

ali dobite 2,85% + euribor kar je EOM potem skoraj 6%

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tac20 ()

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pizda si pameten no. Kdo zavraga pa jemlje 38 400€ na 30 let? in po variabilni? aja Matejcek s Ptuja.

Jaz sem vzel ker sem bil na polovički za tiste pol leta ja... drugače ne bi, mam pa zdaj še samo 6 mesecev ker sem predčasno odplačal... če imaš polno zaposlitev nimaš kaj 35 let iskat lol

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz sem vzel ker sem bil na polovički za tiste pol leta ja... drugače ne bi, mam pa zdaj še samo 6 mesecev ker sem predčasno odplačal... če imaš polno zaposlitev nimaš kaj 35 let iskat lol

Bla bla bla. Nekdo pa pac vzame. Kot si ti na 30 in si pameten potem kako ni kul na tako dolgo odobje. Ti si bil pa tak revez, da so ti se stari mogli dat, da si se lahko stegnil za 30 let za znesek, ki je nizji od povprecne leasing glavnice za avto.

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Bla bla bla. Nekdo pa pac vzame. Kot si ti na 30 in si pameten potem kako ni kul na tako dolgo odobje. Ti si bil pa tak revez, da so ti se stari mogli dat, da si se lahko stegnil za 30 let za znesek, ki je nizji od povprecne leasing glavnice za avto.

seveda ni kul, zato tega noben normalen z polno plačo naj ne jemlje ker preplača da glava peče

kaj si spet pozabil tablete vzet? Kaj se toliko obremenjuješ z mano osebno...

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

seveda ni kul, zato tega noben normalen z polno plačo naj ne jemlje ker preplača da glava peče

kaj si spet pozabil tablete vzet? Kaj se toliko obremenjuješ z mano osebno...

Nimam nobenih tablet. Obremenjujem se samo zato, ker mi gre na kurac kako si pameten a sam si naredil ravno to kar drugim pametujes da ne :))

Obremenjujem se samo zato, ker mi gre na kurac kako si pameten a sam si naredil ravno to kar drugim pametujes da ne

Ko bi ti vedel kako ti pametuješ ljudem pa pojma nimaš pa kaj zdaj kot kaže greš še ti na block... bo dosti lepše kmalu na forumu.

Lonsarg ::

Tac20 je izjavil:

Itak da je EOM tisto kar v resnici je pomembno, ti mas lahko obrestno mero 2,8% ampak če ti zravn uturijo mastercard, življensko zavarovanje, pa nevem kaj še, se ustrezno dvigne EOM, ker potem lahko to vzameš kot pogoj da si dobil kredit in je to v bistvu strošek kredita.

Moja izkusnja izpred vec let nazaj je da zivljenskega, kljub temu da je pogoj, NE vkljucijo v EOM, ravbo zato pravim da previdno z zanasanjem na EOM.

Mato989 je izjavil:

Obremenjujem se samo zato, ker mi gre na kurac kako si pameten a sam si naredil ravno to kar drugim pametujes da ne

Ko bi ti vedel kako ti pametuješ ljudem pa pojma nimaš pa kaj zdaj kot kaže greš še ti na block... bo dosti lepše kmalu na forumu.

Jaz vsaj nisem zical starih za kes in se pufal na 30 let za 38k glavnice in potem pametoval kako morajo vsi varcevat in kenslat dopuste, zato da lahko kupijo nepremicnino :))
Moram reci ekipi na Agitavitu, da ti vec dela dajo, da bos manj pametoval tu.

SasoS ::

Tac20 je izjavil:

Torej, a dobite 2,85% EOM, kar se mi zdi super ugodno, glede na to da je Euribor trenutno toliko:
https://www.euribor-rates.eu/en/current...

ali dobite 2,85% + euribor kar je EOM potem skoraj 6%

Pribitki na variabilnih so že nekaj let okoli 1,3% + EURIBOR.
2,8% + EURIBOR ne bo noben plačeval če za 2,8% dobiš FOM.

EOM upošteva tudi npr. stroške vodenja tr. računa, kar itak že plačuješ tako ali tako...tako da tistih nekaj € razlike samo hodi v napoto. Večja razlika je npr. ker nekatere banke upoštevajo 360/365 pri OM, pa se tudi to ne omenja posebej...

««
57 / 57
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
1167216516 (38642) celje
»

Vzeti stanovanjski kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29473649 (19997) Lonsarg
»

Stanovanjski kredit in katero obresto mero? (strani: 1 2 )

6021869 (13532) gansta
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714234 (6998) Invictus
»

Kredit za stanovanje (strani: 1 2 )

7418643 (16179) 3p

Več podobnih tem