Forum » Strojna oprema » Radeon 9100 in TV out problem na Sony TVju...
Radeon 9100 in TV out problem na Sony TVju...
Iztirjenec ::
Ok mam Spphire radeon 9100 128 s dvi in tvout. Kupil sem činč kabel (rumen) in vse to povezal na TV SONY KV29 (tv je 50hz star par let, še nima ravnega ekrana, (tak črn, oblike kot monitor...). Slika namizja na tvju je dobra, a je problem ker se takšna črta od zgornjega dela ekrana proti spodnemu pomika (črta je taka široka enih 10cm pa ko gre čez ekran sliko v tej višini (10cm) zasenči/ozirama osvetli -tam postane slika bolj svetla... Podoben pojav je ko s kamero snemaš tv ali monitor, ko se taka senca pomika) To me zelo moti, še posebej pri gledanju filmov (ko tam ko je črn rob filma tisti žarek osvetli na belo (10 cm višine). Kaj naj storim... A je možno da je problem frekvenca tvja (ko tam za tv nastavitve v winsih mi piše da je max resolucija TVja 1024*768, frekvenca pa 60hz. Te frekvence se pa ne da nikjer spremeniti... A je mel kdo iste probleme? A mogoče signal iz antene to moti? Ali pa je slab činč kabel (kupljen v bigbangu, VIVANCO 9/14 2m)?
VASkO ::
si v tv vtaknil tudi audio kabel? ta crta je meni znana, sem videl pri kolegu, ko je imel BRUM zanko v sistemu. potuje od zgoraj dol neprestano, ne?
izklopi anteno iz tvja oz. vse ostalo, kar ni potrebno za povezavo s PCjem pa porocaj
izklopi anteno iz tvja oz. vse ostalo, kar ni potrebno za povezavo s PCjem pa porocaj
Ne avdio kabla nisem vstavljal... Je pa ful me razpizdla ta črta... Bom probal še anteno ven dat, pa bom povedal, če se še pojavlja ta črta...
In ja: potuje pa od zgoraj navzdol: lepo počasi :D
Thnx Vasko, ful mi na vsako vprašanje lepo odgovoriš, bi ti Slo-techovci morali kaj prispevati, za pomoč na forumu :D
In ja: potuje pa od zgoraj navzdol: lepo počasi :D
Thnx Vasko, ful mi na vsako vprašanje lepo odgovoriš, bi ti Slo-techovci morali kaj prispevati, za pomoč na forumu :D
sash ::
mislim da je problem v tem ker pride do neujemanja ferkvenc, se pravi tebi TV osvežuje z 50 slikami (kar je enako 25 polslik, kar pomeni da se ti ob določenem trenutku izrišejo vse lihe vrstice ob naslednjem pa vse sode in tako naprej) - podobno velja tudi za kamero le da kamera sliko zajema in ko ti pričneš snemat frekvenci nista sinhroni in se zato ne ujemata - imata sicer enako frekvenco, vendar med njima vlada nek fazki kot = zamik in zatadi tega nastane bojda ta črta. Edini način da to odpšraviš je da sinhroniziraš frekvenco osceževanja zaslona za frekvenco kamere
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Točno to kar je VASKO napisal je bilo...
Zatorej; vsi ki imate probleme s Tvo-outom pri Radeonih, in se vam pojavlja siva črta, ki potuje od zgoraj navzdol, pred uporabo odklopite vse kar ni potrebnega s tvja (izzemivši (-dobra beseda :D računalnik :D).
Sedaj je slika kristalno čista :D
Zatorej; vsi ki imate probleme s Tvo-outom pri Radeonih, in se vam pojavlja siva črta, ki potuje od zgoraj navzdol, pred uporabo odklopite vse kar ni potrebnega s tvja (izzemivši (-dobra beseda :D računalnik :D).
Sedaj je slika kristalno čista :D
pingo76 ::
Ako se želiš rešiti zgoraj/spodaj črnih robov je edina rešitev nekoliko dražji scan converter (VGA to TV converter). Imam občasno enega CORIOgen eclipse in je zelo dober. Cena pa ubija. Sem vprašal, koliko bi me koštal pa me je minilo...
Velikost črnih črt je premo sorazmerna s kvaliteto televizorja.
Velikost črnih črt je premo sorazmerna s kvaliteto televizorja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 583820 (23149) | Dominator |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10294 (9355) | LordTado |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8515 (7910) | opeter |
» | Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TVOddelek: Zvok in slika | 2068 (1723) | kuglvinkl |
» | Črte po LCD monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 918 (811) | Koci |