Forum » Mobilne tehnologije » Google Pixel
Google Pixel
baro2000 ::
Druga opcija, ki sem jo našel, je pač direktno iz nemškega Google shopa (avstrijski tega nima). Tam ti omogoči nakup s slušalkami/uro in v ceni je že odbitek, torej veljavna promo akcija. Če takoj dostavijo oboje hkrati na nemški naslov, potem je to bolje od amazona.
Jerry000 ::
Druga opcija, ki sem jo našel, je pač direktno iz nemškega Google shopa (avstrijski tega nima). Tam ti omogoči nakup s slušalkami/uro in v ceni je že odbitek, torej veljavna promo akcija. Če takoj dostavijo oboje hkrati na nemški naslov, potem je to bolje od amazona.
Bi vzel preko mailboxde?
PrimozR ::
@PrimozR Ampak dal si pa rabljene earbuds noter. Mogoče probaj še z novimi.
Good point, to je bil prvi zadetek, ki ga je dal Amazon, nekje v poplavi kitajskih poceni variant...
Ampak z novimi, z the real deal (modrimi, ki so preorder) ni nič drugače. 1150 €.
Bi vzel preko mailboxde?
Ne dela. Piše, da reship naslovi ne veljajo za to akcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
joze ::
En update(rešitev) moje težave z nedelovanjem NLBpay:
Ker je bil ob "crknitvi" NLBpay do izida androida 14 le še dober teden sem se odločil, da počakam na izid. Včeraj sem namestil posodobitev, ki pa ni prinesla sprememb. Za NLBpay piše, da še vedno ni združljiv z Pixel6pro, čeprav vsem ostalim deluje.
Potem sem pridobil apk aplikacije in jo namestil. Vse je šlo gladko skozi in aplikacija deluje bp, samo Google play mi je še vedno ne najde.
Ker je bil ob "crknitvi" NLBpay do izida androida 14 le še dober teden sem se odločil, da počakam na izid. Včeraj sem namestil posodobitev, ki pa ni prinesla sprememb. Za NLBpay piše, da še vedno ni združljiv z Pixel6pro, čeprav vsem ostalim deluje.
Potem sem pridobil apk aplikacije in jo namestil. Vse je šlo gladko skozi in aplikacija deluje bp, samo Google play mi je še vedno ne najde.
Dosan ::
A imaš kakorkoli rootan/modan telefon, kakršnokoli aplikacijo, ki bi se lahko tretirala kot "škodljiva" glede varnosti? Bančne aplikacije preverjajo vse te zadeve in ti lahko blokirajo app in vidnost appa na Play store iz tega naslova. Skoraj zagotovo gre za to, sploh če ne vidiš appa v Playstore.
joze ::
Ne, nimam nič od tega. Razen če je kakšen virus, ampak vse ostalo mi dela bp. Zgodilo se je praktično čez noč in od delovanja do nedelovanja sem instaliral zgolj Duolingo :) . Takrat je ob poizkusu potrditve spletnega plačila aplikacija javila, da obstaja novejša verzija in da naj nadgradim. Ko sem kliknil nadgradi se ni zgodilo nič, ko sem odinstaliral pa ni več našlo aplikacije na storu...
OK.d ::
Both new Google Pixel 8 phones come with ... a promise of 7 years of OS and security updates, which is the longest in the Android realm.
To je to.
Če niso grandiozno zajebali menjave baterijo (oz. je nasploh repairability vsaj neka srednja žalost), kot samo Goolag zna, potem smo končno na pravi poti.
To je le dobra marketing poteza.
V RL bo telefon obsolete cez 5 let.
Kako uporaben bi se vam danes zdel npr Pixel XL 4/32gb na android 14? :)
Še vedno pa imaš free možnost nalaganja fotk in filmov brez omejitve na Google Foto.Sicer tudi to bodo počasi na eleganten način ukinili z najnižjo zahtevano verzijo androida, če se ne motim je nazadnje dobil 10.
LPOK.d
vinkop ::
je kdo tukaj dejansko v mesecu oktobru nabavljal novega pixla 7 ali naročeval pixla 8 ??? Kje je to trenutno best buy ???
Freezy ::
Imam pixla 5a na Izimobilu. Kljub A14, ne dela ne Volte, ne 5G. Verjetno je težava v operaterju.
Je kdo v podobni situaciji?
Je kdo v podobni situaciji?
Reaper ::
Koliko sem do sedaj raziskoval, če naročiš Pixel, dodatnih slušalk/ure naj ne bi dobil takoj. Če greš npr. v katero drugo nemško trgovino: pixel-8-pro (razen amazon.de), te klik na akcijo vodi na promo, kjer lahko rezen Nemčije izbereš tudi Avstrijo. Slovenija ni vključena, tako da si ne pošiljat na slo naslov, ker verjetno promo za nas ne velja. Po kliku na promo, te link vodi na stran, kjer bo obrazec za promo na voljo šele od 27. oktobra (Antrag stellen). Po potrjenem in odobrenem obrazcu, si bo Google vzel do 2 meseca, da slušalke/uro dostavi (Du erhältst dein Pixel-Geschenk zwischen 30 und 60 Tagen nach Genehmigung deines Antrags).
Mogoče bo kdo uspel po kaki drugi poti priti do darila. Če komu uspe kako drugače, pa vsekakor javite.
Sam imam izkušnjo iz prve roke, ko sem naročal Pixel 6 ob izzidu. Takrat so poleg talali Bose naglavne slušalke. Da je promocija veljala sem moral telefon naročiti na veljaven nemški naslov (znanec iz DE). Po prejemu telefona sem moral oddati zahtevek za promocijo na katerega je bilo potrebno napisati IMEI številko telefona. Potem je trajalo nekaj mesecev, da so slušalke prispele. Telefon sem vzel pri Otto DE, pogoji akcije pa so povsod enaki (Google Store, Otto, Amazon...).
dejanslo ::
Lani so sedmice iz Google stora prišle skupaj z bonusi (v Nemčiji, seveda). Na Amazonu pa so bila druga pravila igre (s to drugo stranjo za claimanje rewarda, verjetno enako kot letos).
There`s More Than One Way To Do It
akulp ::
Lani so sedmice iz Google stora prišle skupaj z bonusi (v Nemčiji, seveda). Na Amazonu pa so bila druga pravila igre (s to drugo stranjo za claimanje rewarda, verjetno enako kot letos).
Enaka izkušnja od lani, ja.
Lukcc
Djole ::
Boobiz ::
Tudi jaz potrjujem da z A14 delata VoLTE in 5G. Pixel 6A in A1 bob.
Pri zeni pixel 7 bob, volte ne dela, ne vem se s cim bi poskusil.
si klical na bob, da ti ga omogočijo? ker morajo oni najprej žegn v obliki čekboxa stisnit, preden dela.
I'm drunk, what's your excuse?
Djole ::
Tudi jaz potrjujem da z A14 delata VoLTE in 5G. Pixel 6A in A1 bob.
Pri zeni pixel 7 bob, volte ne dela, ne vem se s cim bi poskusil.
si klical na bob, da ti ga omogočijo? ker morajo oni najprej žegn v obliki čekboxa stisnit, preden dela.
Mislim, da je na predhodnem tel (xiaomi mi 9t) imela volte...razen ce mi spomin ze nagaja, bom poklical vsekakor :)
OK.d ::
Btw ta volte je bolj žalost, ker se pojavljajo prekinjanja in slaba slišnost med pogovorom. Mene ni prepričal na Samsung tel. in ga imam vseskozi izklopljenega, tako da nič ne zamujate če ga nimate.
Drugo je pa 5g, to pa se pozna pri brskanju.
Drugo je pa 5g, to pa se pozna pri brskanju.
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()
Reaper ::
Jaz imam izkušnjo (iz Samsunga) z VoLTE, ki je OK, med tem ko VoWifi je bil pa zanič in sem ga izključil.
cedisunos ::
Jah, volte je žalost, ker si ne naložite grapheneos, kar mi je cela uganka, zakaj ne uporabljate možnosti, neskončno boljšega OSa, namesto googlovega sranja. Kot bi namesto avta uporabljali kočijo.
Ok, ena razlaga je, da ste preneumni, ki se mi zdi tehtna. Pač za vsakega nedeljskega kretena, flashanje OSa na telefon, ni primeren. Je pač preneumen za to. Ampak tukaj smo na slo-tech, ne medovernet. Kretenizem, da imate telefon, ki je združljiv s superorno tehnologijo, pa je ne uporabljate je nerazumen.
Ok, ena razlaga je, da ste preneumni, ki se mi zdi tehtna. Pač za vsakega nedeljskega kretena, flashanje OSa na telefon, ni primeren. Je pač preneumen za to. Ampak tukaj smo na slo-tech, ne medovernet. Kretenizem, da imate telefon, ki je združljiv s superorno tehnologijo, pa je ne uporabljate je nerazumen.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: tomazic89 ()
ZveeZ ::
Jah, volte je žalost, ker si ne naložite grapheneos, kar mi je cela uganka, zakaj ne uporabljate možnosti, neskončno boljšega OSa, namesto googlovega sranja. Kot bi namesto avta uporabljali kočijo.
GrapheneOS je za en k.
Jaz sem na pixla raje MIUI namestil (kitajski port) in dodal gapps. Baterija vrhunska.
/S
Pa po komunikaciji sodec (dumb troll style) si ti migriral ravno iz medovernet tako kot veliko ostalih zdolglcasenih osebkov iz covid ere.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Kawhi ::
Res, bol podn zadeve kot je GrapheneOS, še nisem videl. Dejansko je slabši vsaj 2 razreda tudi od Miu, ki je sam v spodnjem delu uporabnih os.
enemon ::
Meni na GrapheneOS ne dela volte, kje se da to nastaviti?
Kawhi ::
Ne da se.
Oziroma se da s patchem, sam če uporabljaš patch ne vem zakaj bi imel grapheneos
Oziroma se da s patchem, sam če uporabljaš patch ne vem zakaj bi imel grapheneos
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kawhi ()
opajan ::
Potrjujem, da volte in 5g delujeta na A1 operaterju(pixel 6), 14 verziji androida. Imam pa esim. Sem pa moral parkrat narediti restart, da je volte zacel delovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opajan ()
Clone ::
Če bo 8. serija res podprta 7 let je smiselno z nakupom počakati leto dni. Takrat bo še vedno dober nakup za upam da manj kot 500€ ali pa še za manj rabljen.
Sem na backupu backupa, ki je Huawei, backup Pixel 3a (čakam zamenjavo zamenjave displeja), ki je backupiral Pixel 3. Ni časa čakati eno leto, še tale teden, da usposobim nazaj 3a bo kar pain and suffering ker je Huawei UI REEEEEEEEEEEEES grozen.
opaaa ::
Iz amazon.it mislim, da bi se verjetno dalo naročit pixla z darilom. Je pa potrebno imeti izbran italijanski naslov, ko daješ v košarico. Ko je enkrat v košarici, pa izgleda, da lahko pošlješ tudi direkt v Slovenijo - ali mislite, da bodo šli razveljavit naročilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opaaa ()
ZveeZ ::
Iz amazon.it mislim, da bi se verjetno dalo naročit pixla z darilom. Je pa potrebno imeti izbran italijanski naslov, ko daješ v košarico. Ko je enkrat v košarici, pa izgleda, da lahko pošlješ tudi direkt v Slovenijo - ali mislite, da bodo šli razveljavit naročilo?
Ponavadi te zadnji korak pred oddajo narocila opozori, ce naslov ne stima.
Sem proval narocit pixla z budsi in naknadno spremenil naslov. Dodalo mi je 12€ postnine in oznacilo da prideta 2 paketa.
Sem potrdil in je slo skozi. Sem pa na mdenarnici zavrnil transakcijo.
V glavnem, zgleda da bi slo cez
res zanimivo, da so vsi reviewi za pixel 8 in pro dobili slabo oceno....ne bi pričakoval tega pri telefonu za jurja in več...
user-pass ::
Tudi cena igra vlogo pri reviewjih. Google ceni osmico, kot da so naredili revolucijo. 8 Pro bi bil normalno vreden tam nekje 800€.
Tudi cena igra vlogo pri reviewjih. Google ceni osmico, kot da so naredili revolucijo. 8 Pro bi bil normalno vreden tam nekje 800€.
že, že, ampak veliko pritožb je v pregrevanju, fotoaparat neki ne dela tako vrhunskih slik kot jih dela recimo pixel 6 ali 7 pa tudi baterija ni na nivoju konkurence....
hmmm, P6 pro sploh ni kaj dosti slabši od P8 pro za standardne uporabnike..edino slabša stran je samo še 3 letna posodobitev....android 14 je ravno tako prejel kot 7 in 8...
SlimDeluxe ::
Btw. Telemach ima očitno zdaj Pixel 7 in 7a v ponudbi.
Trenutno imajo tudi neko akcijo za 50 € bon, verjetno velja tudi za Pixle, ker piše da ne velja samo za Apple.
Trenutno imajo tudi neko akcijo za 50 € bon, verjetno velja tudi za Pixle, ker piše da ne velja samo za Apple.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
beta1 ::
Evo, tak, zaključil s Pixli do nadaljnega.
Dosti je bilo s temi random rebooti.
Že od popolnoma novega pixla 6a, od junija letos sem imel čisto naključne random reboote. Ni pomagal noben factory reset, safe mode, nič od nič.
Potem nekako se je stanje malo umirilo, ampak je vseeno bil random reboot vsaj 1x-2x na teden.
Odkar sem pa updatal na official Android 14, je pa po 5x na dan reboot.
Ne pomaga niti factory reset.
Pa nisem edini s tem. So težave že od louncha z Android 12.
Tak, da sem zdaj dobil return label iz Amazona in pošljem telefon nazaj za vračilo kupnine. Ne bom se več ukvarjal s tem.
Ravnokar naročil Samsunga A54 8/128 na nemškem Amazonu za 358EUR.
Aja, Android 14. Na Telemachu, fizična SIMka, VOLTE Dela, 5G ne dela. Telemach support ne želi aktivirati 5G, dokler ne bodo dali Pixlov na whitelist.
lp
Dosti je bilo s temi random rebooti.
Že od popolnoma novega pixla 6a, od junija letos sem imel čisto naključne random reboote. Ni pomagal noben factory reset, safe mode, nič od nič.
Potem nekako se je stanje malo umirilo, ampak je vseeno bil random reboot vsaj 1x-2x na teden.
Odkar sem pa updatal na official Android 14, je pa po 5x na dan reboot.
Ne pomaga niti factory reset.
Pa nisem edini s tem. So težave že od louncha z Android 12.
Tak, da sem zdaj dobil return label iz Amazona in pošljem telefon nazaj za vračilo kupnine. Ne bom se več ukvarjal s tem.
Ravnokar naročil Samsunga A54 8/128 na nemškem Amazonu za 358EUR.
Aja, Android 14. Na Telemachu, fizična SIMka, VOLTE Dela, 5G ne dela. Telemach support ne želi aktivirati 5G, dokler ne bodo dali Pixlov na whitelist.
lp
Huawei LTE CPE master.
dev ::
Hm jaz pa lahko samo pohvalim telefon (6a) od updata A14 naprej. Zaenkrat (2 tedna od update) še nobenega reboota (prej cca 2x na teden). 5G dela, VoLTE ne ampak najbrž le zato ker ga HoT ne podpira. Tudi baterija mogoče za odtenek dlje zdrži.
Zdaj je telefon tak kot mora bit, max zadovoljen
Zdaj je telefon tak kot mora bit, max zadovoljen
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
beta1 ::
Super.
Meni se vec ne da ukvarjat s tem. Niti nimam vec volje, se manj pa zivcev.
Tudi ne morem po vsakem updatu delati factory reset, pa nohtov gristi zraven.
Meni se vec ne da ukvarjat s tem. Niti nimam vec volje, se manj pa zivcev.
Tudi ne morem po vsakem updatu delati factory reset, pa nohtov gristi zraven.
Huawei LTE CPE master.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 71549 (524) | Hudobec82 |
⊘ | Google pixel 7 pro kupil pokvarjenOddelek: Loža | 1122 (704) | mangoslo |
» | Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9Oddelek: Novice / Android | 3619 (1770) | stara mama |
» | Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15711 (12587) | Leko |