Forum » Omrežja in internet » Telemach Cisco EPC3208 in router Asus RT-N18U
Telemach Cisco EPC3208 in router Asus RT-N18U

dc10 ::
Torej imam telemach trojček paket Gold extra z internetno hitrostjo 80/4. Modem je Cisco EPC3208, router pa imam svoj Asus RT-N18U.
Imam problem, da mi vsake toliko cajta pade linija iz 80/4 na 10/4. Sprobal sem že vse možno, najnovejši firmware za asusa, starejše verzije.... vedno isti problem.. Vedno testiram omrežje s samo enim priklopljenim računalnikom, tudi preko LAN kabla.
Opazil sem, da lučka na modemu, ki kaže povezavo z routerjem, včasih ko resetiram vse skupaj po povezavi sveti zeleno, včasih pa rumeno. Ko sveti rumeno, je povezava OK, ko se vzostavi povezava tako, da ledica sveti zeleno, takrat ni vredu in je hitrost samo 10/4. Na asusu imam vklopljeno samo osnovno delovanje, brez vpn, brez omrežja za goste itd...
Predvidevam, da pomeni rumena ledica 100m povzeavo, zelena pa 1Gb povezavo.
Zanima me ali obstaja kakšna rešitev, zgleda da nista modem in router ravno kompatibilna, ker če priklopim stari TP-LINK 741, tudi ko mi preko asusa ne deluje OK, brez da resetiram modem, takoj pri testu pokaže hitrost 80/4...
Mogoče obstaja novejši firmware za moj modem ali pa ne vem več kaj....
Tukaj je status mojega modema:
Imam problem, da mi vsake toliko cajta pade linija iz 80/4 na 10/4. Sprobal sem že vse možno, najnovejši firmware za asusa, starejše verzije.... vedno isti problem.. Vedno testiram omrežje s samo enim priklopljenim računalnikom, tudi preko LAN kabla.
Opazil sem, da lučka na modemu, ki kaže povezavo z routerjem, včasih ko resetiram vse skupaj po povezavi sveti zeleno, včasih pa rumeno. Ko sveti rumeno, je povezava OK, ko se vzostavi povezava tako, da ledica sveti zeleno, takrat ni vredu in je hitrost samo 10/4. Na asusu imam vklopljeno samo osnovno delovanje, brez vpn, brez omrežja za goste itd...
Predvidevam, da pomeni rumena ledica 100m povzeavo, zelena pa 1Gb povezavo.
Zanima me ali obstaja kakšna rešitev, zgleda da nista modem in router ravno kompatibilna, ker če priklopim stari TP-LINK 741, tudi ko mi preko asusa ne deluje OK, brez da resetiram modem, takoj pri testu pokaže hitrost 80/4...
Mogoče obstaja novejši firmware za moj modem ali pa ne vem več kaj....
Tukaj je status mojega modema:

s1m0n ::
Mislim, da je rumena = 1Gb, zelena = 100Mb, brez pa 10Mb.
Drugače imam identično kombinacijo pa dela bp na 80/4 gold extra.
Mogoče imaš problem kje drugje?
Kaj ti pravi log od routerja, ko se to dogaja?
Drugače imam identično kombinacijo pa dela bp na 80/4 gold extra.
Mogoče imaš problem kje drugje?
Kaj ti pravi log od routerja, ko se to dogaja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()

dc10 ::
Aha sem mislil, da je ravno obratno glede linka modem-> router...
Kateri log naj pogledam, General log ali Wireles ??
Zdaj že 9 ur deluje BP od zadnjega reseta, ko sem uspel vzpostaviti povezavo tako, da link ledica gori rumeno... Ampak mislim da se bo preko noči spet IP spremenil in bo potem spet zjutraj problem...
zadnji speedtest
Pa tudi sicer se mi zdi, da je linija OK, glede na krivuljo pri testu..
Kateri firmware imaš ti naložen??
Kateri log naj pogledam, General log ali Wireles ??
Zdaj že 9 ur deluje BP od zadnjega reseta, ko sem uspel vzpostaviti povezavo tako, da link ledica gori rumeno... Ampak mislim da se bo preko noči spet IP spremenil in bo potem spet zjutraj problem...
zadnji speedtest
Pa tudi sicer se mi zdi, da je linija OK, glede na krivuljo pri testu..
Kateri firmware imaš ti naložen??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dc10 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4 … 364 365 366 367 )Oddelek: Omrežja in internet | 2904192 (1772) | Orias |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 355345 (55801) | ignats |
» | Crknil wrt54gl ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3434 (2392) | Daniel |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 85043 (16804) | brez-imenko |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 65873 (29568) | JoskoMacher |