» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
3 / 361
»»

flipflop ::

A kdo ve,kako dobit dodatne 3 mail naslove? Enega mam, na ceniku pa piše da so štirje v paketu?

DOLFA ::

pošlji jim mail za zahtevo obenem pa tud napiši naslove ki bi jih rad imel in ti bodo poštimali v par urah

Soprano ::

flipflop: podpora@triera.net ?

flipflop ::

Ok,hvala. Nisem vedu al je treba klicat na kabelsko al na triero.0:)

TyKee ::

... Lahko je govorit kako bi fsi imeli radi hude uploade, vendar ko bi vedeli kako omrezje 'deluje' bi vedeli zakaj ne morejo ponudit vsakemu 1Mbps uploada, ali pa 512kbps ...

Drugace pa deluje FSE OK :)

No ja whatever, pocakte kake 3/4 mesca pa bo kaj novosti :)

Update: SPC kaj menim o preimenovanju :D? Nic, bmk za ime :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: TyKee ()

plavko61 ::

Res je da ne morejo nuditi nekih groznih uploadov, omrežje je prirejeno nekje za upload/dovnload razmerje 1/4. Ponavadi pa to ni problem, problem so prepočasne povezave navzven. Pri nas so nasplošno čudna razmerja (A200 512/64 = 1/8, 1024/128= 1/8). Jaz imam 64 apsolutno premalo. Novi MSN Messenger 6 rabiš za avdio pogovor 128 uploada, ali pa ko pošiljam slike razvijat po emailu.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

CaqKa ::

v današnji dobi digitalnega fotkanja so tile ulji res nesramno počasni. sploh za poslovne pakete...
1024/128 , 13ksit na mesec ...
firma... pol pa se ti arnesovci v fris smejejo ko majo kolkokrat večji ul... za koga? študenti več naredijo kot pa kaka firma?

no pri meni sem opazil da se je ul zvišal na 256 tak da se zgleda res nekaj premika.

Tilen ::

si dobro pogledal/preveril ?:)

CaqKa ::

ja.. že cel dan je tak namreč

flipflop ::

Caqka,pusti arnes kabel pri miru ker je v praksi vse kaj drugega kot na papirju. ;)

MUC ::

Uploadanje je problem vseh kabelskih sistemov in ni problem omrežje, ampak sam način komuniciranja, da je na enem kablu XYZ naročnikov.

ADSL deluje point 2 point in zato ti lahko definirajo hitrost povezave, ki je res vedno konstantna.

Na kablu takega nadzora navzdol ni mogoče narest, lahko samo omejijo hitosti nazgor :)

Sade ::

Sam ena ideja , pa ste vsi ko tok jamrate pošiljali mail-e na support, tako, da mal zatežimo za nove pakete in večji upload al ne, in pa ČIMPREJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chucki ::

nasi maili ne bodo nc pomagal! Tak da skoda cajta
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

flipflop ::

MUC,pri trieri dobiš tisto hitrost ki jo plačaš,vsaj pri meni je tako. Arnes je pa res nekonstanten,ja.

CaqKa,a še maš vedno tak UL al se je že znižal?

marjanX ::

MUC: malo bolje se informiraj glede delovanja kabla in xDSLa, da ne boš neumnosti kvasu.
Pri obeh sistemih je mogoče zagotavljat pasovno širino, tako v download kot v upload smeri.
Pri kablu mora bit na določenem otoku aktivnih dovolj povratnih kanalov, pri xDSLju pa morajo imeti dovolj odprte uplink povezave. Ker pa je ATM 'poceni', ni vsak DSLAM do konca odprt.

Malo so poglej standarde, pa boš ugotovil, kako in kej.

Kabel je ful poceni, ker bi lahko (teoretično) z eno škatlo pokril celo Slovenijo (dokler imaš malo število naročnikov) (Cisco pravi 400-600 per DOCSIS CMTS).
Pa da ne pretiravamo, lahko z ENIM (1) CMTSom brez problema pokriješ katerokoli slovensko mesto (tudi Ljubljano), saj zadeva deluje enako naročniku, ki je 100m od CMTSa in tistemu, ki je 100km stran. Brezvezni koaks pač.

Pri DSLu pa moraš OGROMNO investirat, če želiš pokrit celo Slovenijo, saj je DOSEG DSLAMa le 8 km. Pa ne zračne, ampak 'žične' linije. Pa še s številom priključkov per DSLAM si malo bolj omejen, 224 luzerjev per DSLAM (nekje tukaj pač).

Ob velikem številu naročnikov pa je zadeva, od palca, investicijsko enaka. CMTS/DSLAM v vsako ulico. Juhu. 8-)

CaqKa ::

tole z uljem na kablu je pomojem tudi samo marketinška fora... ker pri kablu ni takih omejitev (tehničnih) kot pri dslju...

flipflop: da.

MUC ::

Ker se z enim CMTSom pokrijejo celo mesto, so take hitrosti kot so... za en k...

UL je lahko odpret tut na kablu, samo za to rabš velik CMTSov.. takrat pa je vložek $$$ velik...

Zakaj je lih UL pr kablu tak problem, ker če je veilk userjev na en CMTS, pol vsak uporabnik ULa, samo del časa, ostal del, pa ULajo ostali uporabniki... tu se pozna to, da si uporabniki hkrati delijo en CMTS

DL ni problem, ker je problem podoben, kot pri učiteljici in učencih.
Učiteljica lahko govori vsem na 1x ( če kaj ni za koga, pa presliši), če pa učenec govori učiteljici, lahko ona posluša samo enega na 1x.
Vzporednice z DL/ULom so očitne

Pri xDSL tega ni, ker si ne deliš ničesar (učiteljica ima v razredu enega samega učenca), le ATM povezavo od centrale naprej, zato si upam trdit, da NIKOLI ne bo na kablu možno v praksi dosečt takih paketov in hitrosti kot na xDSL.

Teoretično, pa je kabel res hitrejši, v praksi pa ne bo nikoli, razen, če ne bodo CMTSi ZELO ZELO poceni, sedaj pa je cena še vedno okoli 2 MIO per komad .. preveč za uresničitev večjih hitrosti ULa uporabnikom:)

chucki ::

ocitn bom mogu res na ADSL it ce je to z uploadom res!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Soprano ::

chucki, zakaj pa ne? hvala bogu, da imamo možnost izbire =)

Drugače pa je tako, da je upload največja rak rana DSL-a in ne kabla. Siolova ADSL ponudba že sedaj laufa na teoretičnem maksimumu (v praksi 768 kbit/s ne boš videl nikjer - meni v centru Maribora v službi ne morejo npr. zagotoviti več kot 256 kbit uploada, ker 'so slabe parice'), največja težava pa so interference, ki se pri višjih upload hitrostih poznajo na kvaliteti telefonije. To mi je razlagal Telekomovec, ki je prišel montirat ADSL.

Kabel po drugi strani lahko brez problema omogoča 1 Mbit uploada (in več) in to neodvisno od razdalje oz. oddaljenosti naročnika. Je pa verjetno res kot pravi MUC, da to ni poceni omogočati (bo pa sigurno vsak dan ceneje - tehnika pač).

Kot pri vsaki stvari je pač tudi tukaj tako, da imata tako kabel kot DSL svoje pluse in minuse. Jaz uporabljam oboje (eno doma, drugo v službi) in sem z obojim zadovoljen (razen seveda z butastimi Siolovimi potezami ala ta zadnja z e-maili). Bom pa moral očitno tudi v službi na kabel, ko bom res rabil več kot 256 kbit uploada.

Soprano

marjanX ::

Od kod tebi ideja, da je upload pri kablu problem? Če pogledaš razmerja DL/UL pri paketih na ADSL in kablu boš vidu, da so zelo podobna. Če ti CATV operater danes (še) ne ponuja 4 ali pa 8Mbps, ima sigurno razlog: ker ljudje tega ne rabijo. Če pa to res 'potrebuješ', pa te kablaš verjetno niti noče, ker mu boš itak samo zgubo delal.

Pa ne pozabi malenkosti, ko rečeš: "Jest bom pa kar 8Mbps vzel". Pa reče Telekom: "Jok, brate, malo so žice švoh, boš dobu 2Mbps, pa srečn bod, da ti damo! IP-TV bi tud meu? Kdaj drugič, si predaleč."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marjanX ()

MUC ::

Zakaj nesinhrone hitrosti?

Ker so tut CMTSi nesihroni.. velik več lahko pošiljajo (uporabnik DLa), kot sprejemajo (uporabnik ULa). Kolk je to razmerje?
Kolkr je men znano, ni nobenega standarda, ki to ne bi imel najbanj 2:1, oziroma jest sem na Nemo sistemu, ki ima 4:1. To pomeni UL je 4x manjši že v teoriji.

Zdej ima operater eno samo možnost, da tudi uporabnikom ponudi take pakete, ki imajo DL:UL = 4:1., drugače ima CTMSe neoptimalno zasedene.

Če poveča DL/UL za 2x, potem se nemu na CMTSih porablja 2x več resourcov, za enako denarja, če pa hoče zagotovit kakovost storitve, mora tudi število CMTS/ov podvojit (no, mal manj no, ker tak sistem je stohastičen in k vstaviš pol še verjetnosti, da bodo vsi CMTSi zasedeni, to pada z njihovim številom :)) .. pa smo s5 pri $$$

Ker si uporabniki delijo isti CMTS je tudi problem, ker ULanje enega uporabnika povzroči motnje drugim uporabnikom in tukej zadej je pol cela znanost, kako to odpravlat, da vse dela optimalno.

Tega pri xDSL ni, ker tam zgleda, kot da ima vsak uporabnik svoj CMTS (zelo od daleč gledano). Povečanje hitrosti enemu uporabniku zato ne vpliva na hitrost ostalih (okej, delijo si ATM povezavo od centrale naprej, samo vse povezave so ATM z večkratniki hitrosti 155Mbps - Več kot dost, da ne pride do ozkega grla).

Že sedaj baje lahko firme dobijo SDSL, 2mbps v obe smeri (baje), če se odpovejo telefoniraju preko takega priključka (Tega na kablu ne boš videl še mnogo let, dokler ne naredijo drugačnih CMTSov), pa še pol... ?!?

V začetku drugega leta začne SiOL testiratiu tudi vDSL, kar ponese hitrosti v višave (tudi UL), za nekaj 100m, pa se podaljša tudi max dolžina kabla. Skratka, s5 črna prihodnost za kabel operaterje, ker bodo resni uporabniki šli gotovo na VDSL.


Za konec vse koncev pa še to. Tut sam sem kablaš in vse modeme sem kupil sam in vse financiral sam (skurjene modeme). SiOL pa ti vse zamenja, ker oprema ni tvoja, ampak je SiOLova. Torej, ko bo možen VDSL, ne treba kupovat nove opreme, ker ti jo bo SiOL enostavno zamenjal.

Tudi zato, sem že leto dni prijavljen na ADSL, ampak žal pri nas še ni možen.:(

MUC ::

marjanX: Siol ponuja realne hitrosti na mejah zmožnosti ADSLa.

Če bi to tut veljalo za kabelsek uporabnike, bi vsak uporabnik imel recimo 48 Mmps DL, in 10-20Mbps ULa. .. ampak samo če bi bil sam na CMTSu.. kar pa ne bo nikoli :)

TyKee ::

MUC kot si povedal, vse drzi do skoraj 100%. Le zadnji post bi ti popravil. Koliko je meni znano lahko v 1 CMTS spravis 4 kartice (upstream/downstream), vsaka kartica pa ima 3Mbps uploada, kar je natanko ob zafilanem CMTSju, 12Mbps uploada. Za downstream ne vem tocno, mislim pa da je 12Mbps in lahko v 1 CMTS spravis do 48Mbps downloada kakor si povedal.

Zato bo potrebno pocasi sparat za te CMTSje in si ga vgradit v hiso :D :D :D :D
Glede cen pa so mislim da se je zadeva malo drazja...

PS: Ker sem clovek je mozno da sem se jaz zmotil, vendar mislim da se nisem 8-)

TheBeeZee ::

Fantje, da ne boste takole na suho debatirali, imate tukaj nekaj realnih podatkov.

CMTS, ki dela po EuroDOCSIS standardu (8 MHz kanal) zmore pri 64QAM modulaciji 38 Mbps na downstreamu (od interneta proti uporabniku), pri 256QAM modulaciji pa 56 Mbps.

Tipični manjši CMTSi imajo en downstream in od 4 (Cisco ubr7104) do 8 upstreamov (Arris 1000 ali 1100), obstajajo pa seveda tudi precej večji modeli. Tipična hitrost na upstreamu je pri QPSK modulaciji od 300 Kbps do 4.6 Mbps, pri 16QAM modulaciji pa od 600 Kbps do 9 Mbps.

Vse te hitrosti si uporabniki delijo. To pomeni, da če imaš dobro porihtano omrežje, ki ima 4 segmente, uporabiš pa en sam CMTS in en sam TV kanal in priklopiš vsak segment na svoj upstream, si lahko tvoji uporabniki razdelijo 56 Mbps downstreama in 36 Mbps upstreama. Pri tipičnem razmerju 1:20 lahko v takšnem sistemu torej priključiš 1120 uporabnikov in jim daš paket z 1 Mbps download in 640 Kbps upload. To so teoretični maksimumi in podatki, če uporabiš en sam TV kanal. Seveda imaš predvsem na downstreamu na razpolago velikansko frekvenčno področje (od 54 do 858 MHz v korakih po 8 MHz), pri upstreamu pa si malo bolj omejen (od 5 do 65 MHz v korakih po 8 MHz).

Pri ADSLu je teoretična maksimalna hitrost enega downstreama 8 Mbps, upstreama pa 768 Kbps. Te hitrosti v praksi nikakor ne moreš doseči, ker Telekom Slovenije uporablja ATM enkapsulacijo, kar prinese od 10 do 20% overheada, torej je praktični maksimum okoli 7 Mbps downstream in 700 Kbps upstream. Večja kot je hitrost, bolj tudi modem "kriči" v žico. Žice so med hišami napeljane v sklopih in če imaš v enem takem sklopu dosti ADSL uporabnikov, bodo njihovi modemi hkrati "kričali" v te žice in motili drug drugega. Temu pojavu se reče "crosstalk". Tudi hitrost 7 Mbps / 700 Kbps je samo teoretična, ker je odvisna od razdalje od centrale. Tako bo teh 7 Mbps lahko dobil samo uporabnik, ki je od centrale mogoče oddaljen 100 ali 200 m, kaj več pa že težko. Pri upstreamu je še težje, na primer konkretno v Mariboru je cel kos mesta (Košaki, cela okolica Šentiljske ulice), kjer ni teoretične šanse, da bi kateremukoli uporabniku potegilo več kot 256 Kbps na upstreamu, pa še to moraš prej zmolit dva očenaša in tri zdravamarije.

Skratka, vsaka tehnologija ima svoje prednosti, važno je samo, kako jo uporabiš in koliko denarja si pripravljen vložit v ureditev omrežja in nakup opreme.

Hair_Y ::

Da bomo preskočli malo iz teorije v prakso:
zadnjih 14.dni mi povezava na cca. vsake 2 uri pade;
najbolj pogosto se to dogaja zvečer od 18-21 ure.
Se to še komu dogaja???

MUC ::

herbie: crosstalk = presluh in se pri današnjih paricah ne dogaja več. če je vsaj približno vse OK narejeno :). Nima pa to nobene zveze sploh s ADSLom, ker se je presluh prevsem dogajal na starih telefonskih sistemih, zato si lahko poslušal v slušalki še koga drugega, kot sebe in tvojega sogovornika.

ADSL nima problemov z motnjami drugih uporabnikov in pika. :)

PS: Nisem še videl operaterja, ki bi ponujal vsaj 256 kbps in bi tolk res delal non stop... si ti? KJe je še 640kbps .. uff uff :)

Soprano ::

Saj v tem je hec, velika večina uporabnikov (vsaj 90%) ima 1 Mbit/s vrh glave (vključno z mano) in NI pripravljena za dostop do interneta plačati več kot 8-10k sit na mesec.

Kaj 8k, večina mojih znancev ima kabelski dostop za 5k sit na mesec, ker jim je pomembna samo flat naročnina in nič drugega (če pa downloadajo kak film, pač pustijo računalnik laufat, saj 'niso časovno omejeni', kot mi rečejo).

Kaj mi torej pomagajo vse te obljube (ali pa tudi realna ponudba) o VDSL, DOCSIS 2.0, FTTH, ipd. če pa se enostavno za veliko večino ljudi ne bo izplačalo in tudi sam ne bom nikoli dal več kot maksimalno 10k sit na mesec za dostop do interneta.

Gigabiti gor ali dol =)

Soprano

MUC ::

Ma jest dajem 8K+ za 5k uploada.. na ADSLu, bi dal pa 5900 za 32 kb uploada.. in vsaj spodoben DL.

kaj bi z njim?. četal live, normalno surfal, in za 400 SIT manj imel 40 TV programov več na TVju.. Telemach, f*** o**.

:)

Ja, kot sem rekel.. nej gospodinje imajo kar kabelski net in nizke hitrosti, kdor bo rabil višje hitrosti bo šel na ADSL.
Še anekdota:

Nekdo kliče na Telemach Gorenjska in reče, da mu vse dela ful počas in pošljejo mu tehnika, da preveri stvari. On premeri in reče, da je vse OK, vendar hitrosti, so bile še vedno v k***. Nato tehnik to obrazloži s tem, da pač telemach ponuja gospodinjski internet (ROFTLOL), to definicijo pa se/(se je dalo) baje slišat tudi v pisarni preko telefona :))

Torej, gospodinje, navalite na Telemach, ponudba je namenjena prav vam :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

TheBeeZee ::

MUC, kvasiš neumnosti:

crosstalk = presluh in se pri današnjih paricah ne dogaja več. če je vsaj približno vse OK narejeno :). Nima pa to nobene zveze sploh s ADSLom, ker se je presluh prevsem dogajal na starih telefonskih sistemih, zato si lahko poslušal v slušalki še koga drugega, kot sebe in tvojega sogovornika.


Za to, o čemer ti govoriš, so bile krive telefonske centrale ne pa parice. Parice so ostale enake kot so vedno bile. Kar se tiče crosstalk in ostalih motenj na bakrenih paricah pa si preberi tole:

http://www.sce.carleton.ca/courses/sysc...

Glej stvari, napisane pod "Impairments for DSL". Citiram: "Crosstalk causes by far the largest contribution to capacity limiting noise for DSL systems".

ADSL nima problemov z motnjami drugih uporabnikov in pika. :)


Če ti tako praviš, pa bo že res.


PS: Nisem še videl operaterja, ki bi ponujal vsaj 256 kbps in bi tolk res delal non stop... si ti? KJe je še 640kbps .. uff uff :)


Sem, delam za takega operaterja.

MUC ::

Presluh pomeni, da se signal ene parice sliši v drugi. Centrala tu nima veze :)

Ravno zato je za ADSL potreben ISDN, da se znebiš morebitnih dvojček priključkov in včasih menjajo tudi kakšne žice, tko da žice niso iste, ane :).. tega se nekateri, ki lih preč hočejo ADSL + analog priključek ne zavedajo.

Vglavnem, čakamo VDSL, ki bo ponudil UL velikosti nekaj Mbps na daljše razdalje. Takšen paket boste kablarji težko ponudili, če pa že bo cena ohoho visoka :)

Delaš pa pol za katerega operateja? Ponujate pa pakete?

PS: Odboji in presluhi niso problem samo ADSLa in ostalih kommunikacij, ampak je to problem tudi računalnikov, procesorjev, vse trpi za tema dvema nadlogama, s tem pa da je presluh še večja nadloga, ker se ga težje odpravlja (najlažje tako, da znišaš hitrost in pol je vse OK:)). ..

Ampak, whatever, prestavmo se v realnost in poglejmo zadeve skozi oči gospodinj, ki trenutno lahko najhitreje srfajo čez ADSL, v prihodnjosti pa se bo ta razkorak s kablom le še povečeval.

To je ponižno moje mnenje, kako bo, bomo pa videli čez leto, dve, .. ? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

flipflop ::

MUC,triera ima 4Mbit DL in 1 Mbit UL,res pa da je drago,pa itak je namenjeno firmam. Pa ne vem zakaj misliš da je telemach edini kabelski operater v SLO?

Soprano ::

MUC, malce sem pobrskal po Googlu in našel tole:

1. www.adventnetworks.com - 40 Mbit/s garantirane pasovne širine preko CATV omrežja

2. www.naradnetworks.com - 100 Mbit/s in 1 Gbit/s garantirane pasovne širine preko CATV omrežja

Obe varianti sta:

- neodvisni od razdalje do naročnika
- bistveno hitrejši od katerekoli xDSL variante
- cenovno verjetno še zelo dragi (cene nisem našel), bosta pa verjetno prej ali slej dostopni tudi 'navadnemu' uporabniku.

Težko me bo kdo prepričal, da je bakrena telefonska žička dolgoročno v prednosti pred CATV coax kablom - dejansko je ravno obratno.

Jasno - eno je tehnologija. Kaj pa bodo na koncu operaterji ponudili nam, pa bomo videli =)

Soprano

WhiteWolf ::

Dans mi je sosolc, ki si je sel kabelski internet narocit na KKS povedal, da baje ne bo nobenih pohitritev, ker imajo ze s sedanjmi linijami probleme! Tako mu je rekla ena zaposlenih oseb:\

TyKee ::

Najbrz je iz tezna! :)
(Sem opazil da na tem Slo-TECH forumu res dosti novega izves!) :D

Tilen ::

tyke lool :)))) zves ja ... :) :) :) recimo so zanimivi nekateri nasveti tukaj potem pa ko gledas folk.... ko rece npr... super ste mi svetovali pridem za 5 min back samo da v biosu to pa to porihtam :) potem ga pa ze 24h ni na forum :)))


meni so do zdaj zaenkrat se :) vse vredu svetovali !! :)


tnx 2 all

Rambo ::

|O |O OK folk. Danes sem neuradno izvedel, da bo KKS zaprl vse PORTE, ki so potrebni za delovanje Emule, kazaa, edonkey...:O :O :O . Če naredijo to potezo, si nabavim ADSL.
Lp

chucki ::

dokler mi dela dc++ sm veseu! Pa ne vrjamem da bi to zaprl, bo prej arnes to naredu ko kks
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Tero ::

Rambo: jaz tuji ne verjamem da bojo to naredili. (mogoce za arnes uporabnike), ker se zavedajo da ima vecina broadband zaradi p2p programov.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Bakunin ::

triera ne more blokirat tistih, ki so preko catv prikljuceni na Arnes omrezje.

Mesate fizicno povezavo ter Internet povezavo.

Tero ::

No jaz sem mislil da bo ARNES blokiral p2p program.

No upajmo da se to nebo zgodilo:)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

flipflop ::

Ja kr naj zapirajo pa bom sam do poletja še pr njih,pol grem pa na ADSL. Za maile brat pa po forumih pisat lahk tud dialup uporabljam,brez da 8k na mesec plačam.

Pa od kod je ta neuradna informacija prišla,ker lahko jaz rečem,da sem neuradno izvedel,da bo BMW zastonj delil nove M5.

MRtwister ::

v novi gorici ma kabelski ponudnik 1mbit/1mbit, sam racuna promet pred 7 uro zvecer.

Sade ::

Kr ne verjamem, da bi to nardil, saj bi pol dobesedno odgnal vse svoje naročnike( fizične osebe), in tut novih naročnikov bi blo bore malo, hm, da bi bili prvi v Slo, ki bi to naredl, TEŽKO VERJETNO!!!!

Lp !

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: CaqKa ()

TyKee ::

ARNES ima veliko portov zaprtih glede p2p programckov, da bi to naredil(a) KKS(TRIERA) ne bi rekel, ker pol tako ali tako brezveze, ze zdaj da imajo zaprte porte do 1024 me vcasih razpizdi! Ampak me ne moti... imam pac sreco (kdo me pozna, ve ostali pa itaq ne rabite vedet).

MRtwister: Lahko navedes URL povezavo do tega ISPja? Ker me ras zanima?

MRtwister ::

url je www.kate.si , sam pise sam hitrost downloada. povezavo pa ima prijatelj.

Tilen ::

Tykee ja vemo ja :P sunjar frdamani :P joke :P:P:P:P se si faca =) pac mas sreco :P




Tilen

Soprano ::

Tale mail sem pravkar dobil kot odgovor na Rambotovo informacijo:

Pozdravljeni,

Triera ne blokira in nima namena blokirati P2P povezav. Informacije, ki jih omenjate, so neresnične.

Lep pozdrav,
Triera Helpdesk

Flipflop - očitno je šlo za tisto vrsto 'neuradnih informacij iz skoraj prve roke', a'la free M5 =)

Soprano

plavko61 ::

Ima kdo informacije kdaj bodo pohitrili povezavo Arnes MB-Lj???
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: plavko61 ()

CaqKa ::

alo, alo! zasebna sporočila so drugje

TyKee ::

Plavko61: Pred kake 14 dni, je bilo receno da cez 1 mesec... vec informacij pa bos dobil od ARNES-a (Ce ti bodo povedali).

CaqKA: OK! Se opravicujem
««
3 / 361
»»