» »

Lučka za ESP prižgana.

Lučka za ESP prižgana.

xda develope ::

No situacija je taka:
Na starem fordu mondeo (2006 2.0tdci 96kw) smo morali menjati eno gumo(natančneje zadnjo levo) in od takrat gori lučka za esp skoraj konstantno. Guma je isti model kot druge tri le da smo se zafrknili saj smo kupili novo v oznako 91h stare 3 pa so 91t. Morda kdo ve zakaj gori lučka za esp. Aja pa še to isti dan, celo na istem mestu so bili menjani še prednji diski in pakne. Je mogoče da se je poškodoval kakšen senzor pri menjavi ali kaj?
Lp XD

luxxx7 ::

Tako je, malo poglejte senzorje pri kolesih, mogoče ste jih zamaknili, poškodovali povezavo ali pa so samo za očistit.

Blinder ::

Lahko da je krivo ker ta nova guma ima vecji obseg kot tista rabljena.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

luxxx7 je izjavil:

Tako je, malo poglejte senzorje pri kolesih, mogoče ste jih zamaknili, poškodovali povezavo ali pa so samo za očistit.

Sem malo gledal in očistil vse okoli gum pa je še vedno.

Lahko da je krivo ker ta nova guma ima vecji obseg kot tista rabljena.

Misliš da senzorji opazijo milimeter-2 razlike v profilu ali kaj?

smacker ::

Eh, kaka razlika v profilu. Tut če daš mini rezervno kolo, se lučka ne sme prižgat, dokler avta ne zanaša. Pelji nazaj kjer so menjavali diske in pakne, naj pogledajo in odpravijo napako. Pa opomni jih, da gre za reklamacijo, da ne boš kakega računa dobil slučajno ;)

Nekje sem bral ko se je nekomu prižgala ista lučka po menjavi gum pa je ugasnila. Gumo sem menjal saj je bila ob strani malo odrezana.
Avta nič ne zanaša danes se je z njim 400km naredilo. Dela vse vredu le moti me ko mi na armaturki tista rumena lučka (avto in za njim vijuge) tečnari.

Meni ko sem dal gor zacasno rezervno gumo je gorela lucka, pac je zaznalo razliko v obsegu.

Aha torej bo to to. Hvala. Aja pa še to ali je kaj problem glede na to da je ena 91h stare tri pa 91t

zacasno rezervno gumo - to je tista max 80km/h, katera lahko ima ze po defaultu razlicen obseg. Razlika med novo in staro gumo pa je nekaj milimetrov radija.

GrimReaper ::

Sam bi rekel, da se lahko menja samo ena guma do nekje 2mm razlike v globini profila. Vsaj sam bi nad to razliko raje kupil dve novi, saj tisto peto gumo lahko potem tudi vključiš v rotacijo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Razlika v profilu je pomojem 1mm najvec 1,5mm sprednje so bolj obrabljene(fwd in orenk bremzanje).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

Oddelek: Na cesti
3265542042 (1187) c0ck4m0u53
»

gume nove letne ok? (strani: 1 2 3 )

13725526 (22892) krneki0001
»

Vprašanje o avtomobilski gumi

435024 (4361) Mitja358
»

Zimske gume na svojih platiščih in centriranje

Oddelek: Loža
337621 (6701) energetik
»

O pnevmatikah, zavorni razdalji in oprijemu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17631575 (29681) energetik

Več podobnih tem