» »

"Road rage" in podobno

"Road rage" in podobno

Temo vidijo: vsi
««
6 / 6
»
»»

BorutK-73 ::

Zgleda imamo same divjake na S-T ki jim je voziti 130kmh na AC pod častjo.:))

LordNacho ::

Pa matr no, zakaj maste vsi tolk velik ego. Koga briga če tisti okol nas čist po reklcih vozijo, dajmo se mi sami tako vozit, da ne bomo ogrožal drugih, ni to najboljše?


In the case of tisti posnetek 2:
1. Se ti je res tolk težko umaknt nazaj na vozni pas po tem ko prehitevaš? (namreč, clearly si na cesti ustvaril nevarno situacijo - pa ne pravim, da nisi po pravilih vozil)

2. In vsi drugi, ki se po avtocesti vozite tudi malo hitreje.... (kar je pri naših avtocestah možno - čisto varno IMO) Dajte pač žmigavce vklopit pa blendat tistemu spredaj če se ne umakne, ne pa se spravljat prehitevat po desni pa limat za rit.


Naj policija odloča kdo je v prekršku al pa ne.

GrimReaper ::

b3D_950 je izjavil:

Itak je pa moral znižat hitrost na isto, kot jo je imel snemalec, ker je bil spredaj en Opel. Torej profitiral ni nič, v nevarnost je pa spravil marsikoga.

Pri hitri vožnji se ne gre za pridobitek na času, ampak da je vožnja bolj zanimiva, oz. v primeru belega Golfa GTI tudi malo adrenalinska.
Povedano bolj običajnemu folku razumljivo, na semaforju tud ni problem, da izgubiš 1min, ko čakaš, ampak bolj samo čakanje.
Tukaj so enako falili:
https://www.dnevnik.si/1042746900/lokal...
Res, 130 si ljudje želijo vozit zato, da bodo prišli 1 minuto prej na cilj. Probajo naj se peljat 110 na AC, sam grem tolko na ravninah regionalk, še marsikak ovinek se da pri 100 speljat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

          ::

Tisti ležak na kolesu bi se bil lahko lepo umaknil, vendar je bil verjetno lastnik tiste ceste. Tudi meni se na kolesu dogaja, da me dohiti staramama na čelu kolone, ki me ne upa prehiteti. V takih primerih se umaknem.

stara mama ::

V soboto zjutraj se mi na primorski ob gostem prometu ko sem poskušal držat neko varnostno razdaljo vštuli en mađar pred mene, kmalu za tem pa bremzanje na polno. Sem že videl kako bo pokalo vse skupaj, na srečo sem se še nekak vštulil med njega in ograjo, ker če tam nebi bilo prostora bi bil direktno v njem, zadaj pa tudi situacija popolni kaos in sem samo čakal da bo še rit drobna, vse je šlo neki levo desno in trobljenje. Hvala bogu mislim da ni blo nič zvitega ampak takšna zaviranja se tam dogajajo dnevno in večkrat!
Evo par km naprej spet prehitevanje in štuljenje v varnostno razdaljo na polno. Ko eno krdelo podivjanih majmunov.

r3dkv1c4 ::

b3D_950 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

b3D_950 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Izjava mesece, če ne kar leta ali celo desetletja v Sloveniji:

Res ne vidim razloga, da bi pri taki gostoti prometa skakal za kamijon in nazaj.


Človek, a se ti delaš idiota ali nas hočeš prepričat, da je prehitevalni pas tvoja lastnina?


Kaj pa, če je lastnik avtoceste voznik golfa? Hmm.

Ne lastnik ac je edino snemalec in nihče drug...lastnik golfa je s svojo potezo nazorno pokazal, da se snemalec obnaša idiotistično, egoistično in misli da je največji car, ker se ne umakne drugim.

@nebivedu



Idioti so, tukaj pač nimaš kaj, ampak ne moreš bit pa potem še večji idiot (voznik golfa), da greš prehitevat po desni, ko imaš spredaj še dva vozila ali šlepar s cisterno. Če bi trobil/blendal mi blo manj nevarno. Itak je pa moral znižat hitrost na isto, kot jo je imel snemalec, ker je bil spredaj en Opel. Torej profitiral ni nič, v nevarnost je pa spravil marsikoga.

Ampak to še vedno ni opravičilo, da se snemalec lahko vozi in vozi in vozi po prehitevalnem pasu.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

cleanac ::

V kolikor imaš kamero za potrebe "lovljenja" voznikov, ki prehitevajo po desni, je neprestana vožnja po prehitevalnem pasu dovoljena. Ali mislite, da obstaja boljši način kako jih ujeti?

kingsix ::

A bel golf pa se je umaknil kam na desno? Dajte nehajte bluzit, ker očitno še nimate niti 10k km pod pasom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

facepalm ::

Verjetno bi vas vecina ostala na prehitevalnem, ce bi opazili se en tovornjak 400m pred sabo in nobenega avtomobila za sabo.
Ce bi mene tako presenetil voznik, da me dohiti z 200kmph in sem jaz takrat ze v blizini tovornjaka, se mu sigurno nebi umikal in zaviral na vozni pas.
Ps. Sodec po hitrosti belega golfa, se je voznik ze nekaj 100m prej odlocil za tak manever. Voznik snemalec je v tem primeru ravnal pravilno, saj ni izvedel nobenega nepredvidljivega manevra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

seminal ::

Kakšne pa eni pišete :) me je strah it na AC. Snemalec je vozil 140, drugače bi bilo da bi vozil 100 al pa 110, rekel je da golfa pred prehitevanjem ni bilo nikjer, in zdaj ga jebete zakaj se ni umaknil med ta dva tovornjaka? A resno mislite? Golf zmanjša na 140 počaka 3 sekunde in bi se avtor posnetka umaknil? Pa ga ne poznam, samo eni res pretiravate nevem a vozite konsatno 180 po AC?? početje po desni pa čakam da enkrat tovornjak zabremza na voznem pasu pa bi bila katastrofa, pa že zdaj je bilo na knap.

Še večji bedak pa je grimreaper ki govori da je taka vožnja belega golfa adrenalinska?? budali ki je treba izpit odvzet. Na cesti ni adrenailina? Plačaj si adrenalin na grobniku oz. kje drugje. Ja tisto pa stane malo preveč ne?

cleanac ::

A zdaj pa je to že opravičilo, ker ni videl avtomobila za seboj? Naj bolje spremlja promet. Ko je izvedel manever in prehitel prvi tovornjak, se mora prepričati ali se lahko varno vrne na vozni pas. Če je vozil 140, bi moral avto zadaj opaziti tudi, če je vozil 190, saj bi bila razdalja enaka oz. v prid avtomobilu zadaj v kolikor je uporabljal luči. Cesta je dovolj ravna.

Potrebno se bo sprijazniti, da sta oba v prekršku.

seminal ::

Očtino si isti kot beli golf voznik. Hitrejši more pazit in se prilagajat na AC, ne pa pričakovat da je bog in se mu bodo vsi umikali on pa bo brez zaviranja s tempomatom žgal dalje... S 140 je vozil in je hitro opravil prehitevanje, ne rečem eni ko s 100 skočijo ven pa pospešijo na max 115. Če sam hitro vozim se pri takem vozniku dam nogo dol z gasa se mu približam po potrebi zaviram in počakam da se umakne kar je edino pravilno, ne začneš mu že 100m prej blendat pa žmigavce davat, ali pa prehitevat po desni v primerih ko je avto oz. tovornjak na istem pasu... Tudi sam sem že prehiteval po desni vendar ko je bil vozni pas prazen, na prehitevalnem pa se mi je en kreten usidral s 135 pa sem ga čakal 5 min da se bo skobacal na desni pas, je pa res da mu nisem blendal itd... Čakam da se zaj še na to obesite.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: seminal ()

Looooooka ::

cleanac je izjavil:

V kolikor imaš kamero za potrebe "lovljenja" voznikov, ki prehitevajo po desni, je neprestana vožnja po prehitevalnem pasu dovoljena. Ali mislite, da obstaja boljši način kako jih ujeti?

Ne ni.
Vožnja po prehitevalnem pasu je dovoljena za prehitevanje.
Saj imaš vsako hudičevo leto posnetke novinarjev, ki grejo na delo s policisti in lepo posnamejo, da fašeš kazen če se voziš po prehitevalnem času za brezveze ne vem koliko časa.
In nihče ne potrebuje intervencije nekih robin hoodov z nekim fetišem za objavaljanje posnetkov na internetu.
Spokaj se dol s pasu in daj mir.
Tisti, ki želi prehitevati naj prehiteva. Če te ne bo na pasu ne bo problema. Kazen bo tako ali tako fasal on in ne ti. Če bo pa zaradi jajcanja pametnjakovičev na prehitevalnem pasu "norec" prisiljen menjati pasove zato, ker nek dedek na pol upošteva predpise (vozi max 130 ampak ves čas izključno po prehitevalnem pasu), bo pa slej ko prej počilo. Pa ne samo zato, ker je nekdo vozil 160 ampak zato, ker je nekdo čutil potrebo po tem, da vzgaja narod na nevaren način in s tem dodatno ogroža vse ostale na cesti. Tiste, ki nas BK če gre mimo nas audi, ker ima pač več denarja. Rajši pridem do morja kasneje kot pa, da se zaletim oziroma sem 2 uri priča nesreči, ker se je nekdo odločil, da bo s tičem mahal po armaturni plošči zato, ker vozi Cliota in ne Ferrarija.

matobeli ::

Ravno toliko ima nekdo pravico šolat drugega kot ima drugi pravico vozit v škarje, prehitro, se vrivat v kolono... Ne vidim hude razlike.

Evo, zadnjič na dolgem mostu: Q8 dva avta za mano, kolona še 15 vozil do semaforja (pas desno+naravnost), pas za naravnost precej prazen. Ko se prižge zelena audi spizdi mimo kolone in se "vključi" pred nekoga ki je penzjonersko speljeval.

Se marsikdo vpraša kje je pravica na tem svetu.

cleanac ::

@Looooooka
To je bil sarkazem :)

kingsix ::

Drugače pa še tukaj vidim eno drugo težavo. Večino časa na naših AC je levi pas kar zapolnjen z vozili, ki pač skoz prehitevajo. Če greš iz te "kolone" in se umakneš na desni pas, se boš potem le stežka vključil na levega, da lahko spet prehitevaš. Nato pa boš pa vozil, kot idijot, za tovornim vozilom.
Kdo od vas herojev, ki zagovarjate belega golfa, bi tako situacijo uvidel in morda na levem pasu popustil z gasa, da se lahko nekdo z desnega pasa vključi in prehiti tovornjaka? Tega še v Slo nisem doživel.
Po evropi sem prevozil cca 150-200k km (sploh severno) in mi je nič kolikokrat nekdo celo "poblinknil" z dolgimi lučmi, da naj oz. lahko pridem na levi pas - tega v Slo enostavno ne doživiš. No..jaz to kar pogosto delam ko lahko.

LP

zmaugy ::

kingsix je izjavil:

Drugače pa še tukaj vidim eno drugo težavo. Večino časa na naših AC je levi pas kar zapolnjen z vozili, ki pač skoz prehitevajo. Če greš iz te "kolone" in se umakneš na desni pas, se boš potem le stežka vključil na levega, da lahko spet prehitevaš. Nato pa boš pa vozil, kot idijot, za tovornim vozilom.
Kdo od vas herojev, ki zagovarjate belega golfa, bi tako situacijo uvidel in morda na levem pasu popustil z gasa, da se lahko nekdo z desnega pasa vključi in prehiti tovornjaka? Tega še v Slo nisem doživel.
Po evropi sem prevozil cca 150-200k km (sploh severno) in mi je nič kolikokrat nekdo celo "poblinknil" z dolgimi lučmi, da naj oz. lahko pridem na levi pas - tega v Slo enostavno ne doživiš. No..jaz to kar pogosto delam ko lahko.

LP


To še kako drži. Razlog za to pa je, da precej ljudi misli, da lahko sedijo na prehitevalnem pasu, če se vozijo 130. In tako se velikokrat zgodi, da imaš nekoga, ki se vozi tako (po možnosti 120 za ziher), občasno se umakne na vozni pas, za njim pa še en podoben. In potem plešeta na prvih dveh mestih in se prva ovira umakne, se druga ne takoj, potem pa druga ovira počaka prvo, da se vključi nazaj na prehitevalni pas itn. itd. Zna trajati dolge kilometre in ustvariti kolono in precej slabe volje.
Sam se večinoma po avtocesti vozim precej hitro, vendar mi na misel ne pride, da bi kampiral po prehitevalnem pasu.
In da se bi mi za ritjo nekdo kar materializiral na moje presenečenje se tudi ne zgodi. Ker zelo budno opazujem dogajanje za sabo, saj nimam volje po video vlogah v Providi.

zlobcek ::

Evo sem že mislil, da je mene snel pri prehitevanju po desni;D. Moj je bolj star. Pač lej, kdor rad vozi po prehitevalnem, ga prehitiš po desni. Kje je problem? Omejitev je 130 + vse tolerance za kazen. 155+-. Če si hitrejši si hitrejši. Men se tudi ne da bremzat za vsakim, ki se mu ne ljubi spokat iz prehitevalnega, ker itak večinoma vozim po voznem pasu. Praktično večino avtomobilov prehitim po desni, kar je sicer žalostno.

Mal več pozornosti pri takem dejanju jasno ne škodi. Ampak tako ali tako jo je mela pička v GTI veliko več. Namreč kot voznik na prehitevalnem pasu sam pravi niti ne ve, od kje je golf prišel;D Zato pa je tako kot je. Ampaj full gleda v vzvratna ogledala. Majke mi.

Top shit. Še en mi ni poblendu za ritjo. Ker se mu umaknem že ko leti proti meni. Jasno razen, če se ne morem. Samo v tem primeru tudi sam ne težim ljudem pred seboj. V nasprotnem pa vedno. Težim (žmigovc, blendanje)/prehitim po desni/ali se umaknem, če sem počasnela. Še nikoli nobenih težav, ljudje dojamejo, sem hitreje na cilju.

Vse v najlepšem redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

imagodei ::

zlobcek je izjavil:

Evo sem že mislil, da je mene snel pri prehitevanju po desni;D. Pač lej, kdor rad vozi po prehitevalnem, ga prehitiš po desni. Kje je problem? Omejitev je 130 + vse tolerance za kazen. 155+-. Če si hitrejši si hitrejši. Men se tudi ne da bremzat za vsakim, ki se mu ne ljubi spokat iz prehitevalnega, ker itak večinoma vozim po voznem pasu. Praktično večino avtomobilov prehitim po desni, kar je sicer žalostno.

Mal več pozornosti pri takem dejanju jasno ne škodi. Ampak tako ali tako jo je mela pička v GTI veliko več. Namreč kot voznik na prehitevalnem pasu sam pravi niti ne ve, od kje je golf prišel;D Zato pa je tako kot je. Ampaj full gleda v vzvratna ogledala. Majke mi.

Top shit. Še en mi ni poblendu za ritjo. Ker se mu umaknem že ko leti proti meni.

Verjetno nisi resen oziroma trolaš... Povprečnemu prvošolcu z IQ-jem višjim od sobne temperature je jasno, zakaj je prehitevanje po desni prepovedano. Čisto simpl je: folk tega ne pričakuje in na avtocesti pač ne čekira mrtvega kota na desnem voznem pasu, če se odloči menjat. IOW, ko greš na prehitevalni pas prehitevat, tam itak počakaš tako dolgo, da vozilo, ki si ga prehiteval, vidiš v vzvratnem ogledalu. Če pred tem vozilom ni vozil nihče drug, je jasno, da je desni vozni pas prost in da se tam ni magično manifestiral noben drug avto, zato brez skrbi zapelješ na desno.

Podzavestno storimo enako tudi, če smo predolgo ostali na prehitevalnem pasu. Podzavestno si prepričan, da si itak najhitrejši, zato prečekiraš samo vzvratno in morda stransko ogledalo (vozila, s katerim si morda ta trenutek vzporedno, nisi mogel zgrešiti, ker bi ga videl med prehitevanjem!). Ker po desni ne prehitevamo, nam od zadaj nihče ni mogel "zlesti" v mrtvi kot.

Vse to seveda pade v vodo, če nekdo prehiteva po desni.

Skratka, butci, ki prehitevate po desni, tvegate, da vas bo lepega dne nekdo nagazil, ker boste v tistem hipu, ko se bo "spomnil", da že predolgo vozi po prehitevalnem pasu, ravno v njegovem mrtvem kotu.

1000x se izide. Tisoč prvič pa ne. Dovolj je, da se enkrat ne izide.
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

In takrat ko se ne izide so rezultati taki:

MrNighthawk ::

cleanac je izjavil:

V kolikor imaš kamero za potrebe "lovljenja" voznikov, ki prehitevajo po desni, je neprestana vožnja po prehitevalnem pasu dovoljena. Ali mislite, da obstaja boljši način kako jih ujeti?


Če bi si policija vse prekrške in kazniva dejanja tako razlagala bi bilo pol Slovenije lahko zaprte.

Entrapment @ Wikipedia

cleanac ::

Nisi dojek sarkazma, čeprav sem že zgoraj napisal, da je to bil. Nanaša pa se na drugi video o katerem teče debata.

negotiator ::

Včeraj:

peljem po regionalki (ki je bila ovinkasta, ob straneh pa je rasla koruza), nakar zagledam na svojem pasu kombi, ki prehiteva dva kolesarja (nisem siguren, ampak mislim, da sta celo vzporedno vozila) in, ker sem ga zaradi ovinka in koruze opazil zelo pozno, je bilo treba kar dobro po bremzi stopit, da smo se izognili trčenju. To se pa zgodi, ko gredo ljudje prehitevat v ovinku, na nepregledni cesti, pa še s kombijem.

Malo kasneje se peljem za enim skuterjem, po ozki cesti, izven naselja. Zadaj je imel tist znakec "25" (kao maksimalna hitrost), kmalu se za njim peljem 50 (kot pričakovano), pa še na sredo ceste se je frajer postavil, da ga ja ne bi mogel prehiteti - malo kasneje se je pa le vdal in se postavil na rob ceste.

Ko se vozim nazaj, na dvopasovnici poskušamo prehiteti počasne voznike (za mano še eni trije), pred mano pa eden vozi po desnem pasu vzporedno s tistimi na levem - zdaj pa prehiti... Ne vem, a to nalašč delajo ali sploh ne gledajo v ogledala?
All easy problems have already been solved.

PINki ::

negotiator je izjavil:

Malo kasneje se peljem za enim skuterjem, po ozki cesti, izven naselja. Zadaj je imel tist znakec "25" (kao maksimalna hitrost), kmalu se za njim peljem 50 (kot pričakovano), pa še na sredo ceste se je frajer postavil, da ga ja ne bi mogel prehiteti - malo kasneje se je pa le vdal in se postavil na rob ceste

Tako se je zaščitil, saj tisti, ki ga bo želel prehiteti bo moral na drug pas. Saj bi ga npr. kombi zgoraj zrinil s ceste, ker bi si mislil, da ima dovolj prostora za prehitevanje. Pač ogrožanje motorista. Je pa res, da s tistimi jajci nima kaj početi na regionalki.

negotiator ::

PINki je izjavil:

negotiator je izjavil:

Malo kasneje se peljem za enim skuterjem, po ozki cesti, izven naselja. Zadaj je imel tist znakec "25" (kao maksimalna hitrost), kmalu se za njim peljem 50 (kot pričakovano), pa še na sredo ceste se je frajer postavil, da ga ja ne bi mogel prehiteti - malo kasneje se je pa le vdal in se postavil na rob ceste

Tako se je zaščitil, saj tisti, ki ga bo želel prehiteti bo moral na drug pas. Saj bi ga npr. kombi zgoraj zrinil s ceste, ker bi si mislil, da ima dovolj prostora za prehitevanje. Pač ogrožanje motorista. Je pa res, da s tistimi jajci nima kaj početi na regionalki.


Ne, s tem je hotel dokazat, da njegov skuter pa ne doseže samo 25km/h in, da ga nimam kaj prehitevat. Sploh pa je bila cesta zelo ravna in daleč naprej ni bilo nikogar, tako da bi ga brez težav prehitel, sploh pri tako majhni hitrosti.
All easy problems have already been solved.

Formula 1 ::

Mah moja od včeraj. Iz City Parka sem šel na Rudnik, lepo na razcep Malence se peljemo 3 avtomobili tam 80-90 km/h in vidiš srebrnega starega Cliota, ki nimam pojma kaj je počel, prišel je pač iz dolenjske smeri in zapeljal na pas za izvoz na Rudnik (pa ta po katerem kdor pride od tam kot sem jaz, ampak ne gre na Rudnik, pospešuje), zgleda da je stal ali pa pripeljal izredno počasi kakšnih 40 km/h morda, mi seveda morali bremzat ampak ajde to bi še preživel, ampak potem pogledaš v vzvratno ogledalo in vidiš pacienta v starem VW Touaregu kako se je prestavil na mojo desno, kjer ni voznega pasu in me gre tam prehitevat. Ko sem videl da me gre prhitevat sem ravno pristisnil na gas ampak sem raje spustil ko sem ga videl ker ali bi tisti močno bremzal ali pa bi me zrninil iz pasu, ker sem bil z Cliotom si nisem želel ugotavljati kaj bo naredil.

krneki0001 ::

A lahko to v slovenščini?

Formula 1 ::

Česa ne razumeš? Če ne veš kje točno je to ti pa lahko samo še narišem, napisati ti kaj bolj natančno nemorem.

Unknown_001 ::

Formula 1 je izjavil:

Česa ne razumeš? Če ne veš kje točno je to ti pa lahko samo še narišem, napisati ti kaj bolj natančno nemorem.


Zgodba nima ne repa ne glave in je po prebranem dost težko vedet kdo je kaj komu naredil. Jaz sem razumel da te je VW prehiteval po desni ampak uno s cliotom mi ni blo pa pu kurca jasno ne kdo ga voz, ne kako se je peljal itd.

Sorry sam nismo ravno tekstovni forenziki. Lahko se drugič potrudiš in greš opisovat step by step. Pa lepe kratke razumljive osnovnošolske stavke, če ti že ne gre drugač ker ti bi v enem stavku povedal vse ampak ti ne uspe pol pa pride ven en polpismen težko razumljiv zmazek.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

negotiator ::

Formula 1 je izjavil:

Mah moja od včeraj. Iz City Parka sem šel na Rudnik, lepo na razcep Malence se peljemo 3 avtomobili tam 80-90 km/h in vidiš srebrnega starega Cliota, ki nimam pojma kaj je počel, prišel je pač iz dolenjske smeri in zapeljal na pas za izvoz na Rudnik (pa ta po katerem kdor pride od tam kot sem jaz, ampak ne gre na Rudnik, pospešuje), zgleda da je stal ali pa pripeljal izredno počasi kakšnih 40 km/h morda, mi seveda morali bremzat ampak ajde to bi še preživel, ampak potem pogledaš v vzvratno ogledalo in vidiš pacienta v starem VW Touaregu kako se je prestavil na mojo desno, kjer ni voznega pasu in me gre tam prehitevat. Ko sem videl da me gre prhitevat sem ravno pristisnil na gas ampak sem raje spustil ko sem ga videl ker ali bi tisti močno bremzal ali pa bi me zrninil iz pasu, ker sem bil z Cliotom si nisem želel ugotavljati kaj bo naredil.


Kdo bi te zrinil? Tisti, ki je prišel prehitevat po odstavnem? In, kako si lahko pospešil, če je bil tisti, ki je peljal 40 pred vami ali kaj?
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

GR2 ::

Zdaj ko se vozim po AC, so presenetljivo vsi zelo strpni, če nekdo prehiteva, ki bi lahko prehitel hitreje ali pa bi lahko počakal, da najprej prehitijo hitrejši. Jaz itak zelo pazim kako prehitevam, tako da na AC ne bi smelo v 10 letih priti do road raga.
Ampak ko prideš iz AC je pa dovolj 1km, da pride do vseh vrst road raga. Recimo tukaj v Radovljici za Šparom:
tinyurl.com/7rdtkxmr

Zdaj je tukaj na tem mestu znak da ti nimaš prednosti, omejitev enako 40. Kaj sem naredil jaz, ustavil sem se pri tem znaku, čeprav je bil avto šele na sredini te ravnine. Pomoje je mišljeno ustavit samo, če je kakih 10m pred tabo. In tačas pride za mano neka Dacia Sandero (zadnji road rage je bil Prius, tako da tukaj nima veze znamka avta, BMW itd.). Jaz nisem opazoval ogledala in sem speljal brez levega smernika in sem tudi drugače pričakoval, da imam jaz kot prvi prednost in bo kdorkoli za mano speljal za mano. Ne, on se mi je že ko sem stal, prilepil na rit, in potem vztrajal še ko sem že vozil 40. To mi je dokipelo in sem vžgal 4 smernike. Potem je zmanjšal, ko pospešim nazaj na 40, me je prehitel, jaz pa sem v jezi potrobil. Potem se je malo naprej ustavil, jaz pa sem ga obvozil in še pogledal v obraz, češ, kaj se gre.
Sem najprej mislil da sem naredil vse po pravilih, mogoče za policaje razen troblje je bilo vse ok, levi smernik ne vem če je treba dat, če je itak znak da nimaš prednosti. Ampak da se izogneš konfliktu, sem pa moral prav poguglat in sem naredil 3 napake:
https://abc13.com/how-to-avoid-road-rag...
1. nisem ga spustil naprej takoj ko sem videl da se mi je nalepil na rit
2. potrobil sem mu
3. pogledal sem ga v oči

Saj zdaj bom tole troje pazil. Fora je da sem tukaj že navajen da se mi limajo na rit, pa vse do včeraj nisem ugotovil, da je najbolje, da takoj, ko se ti kdo približa na premajhno razdaljo, da daš desni smernik in se umakneš.
Zdaj so tukaj tudi porihtali bankine, niso take luknje kot na Google Maps leta 2013.
Nasproti vozečim se pa tudi sploh ni treba umikat, načeloma je prostora za 2. Sicer se pa ostali umaknejo na bankino tudi če se ti že prej ustaviš in umakneš na bankino povsem do trave. Tako da umikat nasproti vozečim se ne mislim več, ker potem samo dobim za sabo nestrpneže.
Mislim WTF, telih par 100m ceste in vsi živčni. Jaz takega road raga ne pozabim še čez leto ali celo 3 in raje vozim tukaj 5min kot pa da prihaja do konfliktov, ampak očitno je itak bolje čim prej speljati tale odsek.

Malo prej pred semaforjem sem imel pa tudi nedavno incident. Se mi je eden ustavil za mano z zaviranjem povsem zadnji trenutek, šel 90 čez tisti znak 50.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

jest10 ::

Mislim WTF, telih par 100m ceste in vsi živčni.


Ti si živčen že, ko samo pomisliš na avto

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: M & M ()

Miha 333 ::

Včeraj se mi je že tretjič zgodilo, da sem prehiteval tovornjak s 140 km/h in prileti nekdo zadaj in mi blenda kot zmešan. Mislim, kam pa se naj umaknem, če sem vzporedno s tovornjakom oziroma kaj tak človek pričakuje, da bom naredil v tem trenutku? Se razblinil v prah ali kaj? Ali se umaknil med kolesa tovornjaka v stilu knight riderja? Nujno rabimo avtocestno policijo.

Druga nevarna situacija: Nekdo pred mano "kampira" na levem pasu (ob praznem desnem). Jaz se mu približam in "vljudno" dam levi smernik. On me opazi in se začne umikati na desnega. V tistem trenutku naju oba nekdo tretji prehiti po desni. Šlo je za milimetre, da ni počilo. Prvi je seveda bedak, ampak drugi je v tem primeru večji.

GR2 ::

jest10 je izjavil:

Mislim WTF, telih par 100m ceste in vsi živčni.


Ti si živčen že, ko samo pomisliš na avto

Jaz nisem nič živčen v avtu. Sicer je jeza in ne živčnost, pa tudi se stopnjuje glede na dejanja tistega za mano, ni tako da se kar do konca zjezim samo če se kdo preveč približa. Včeraj sem bil tako že na 8/10, če bi prišlo še do pregovarjanja z njim bi bilo pa že na 10/10, zato se tega vedno kadar se da izogibam.
Razen če kdo pride v moj osebni prostor na cesti, kar je pa za avtom pač glede na hitrost. Tudi če smo ustavljeni imam rad 2m in ne 0,5m. Spredaj jaz že vzdržujem razdaljo, tam ni problem.
Mogoče se bom za vse to manj sekiral ko bo avto enkrat star 12-15 let. Pa še to ne vem če, ker bom moral povsem enako kot sedaj menjati odbijač.

Na AC sem sicer šele drugi teden, ampak edino kar je do sedaj izstopalo je, ko je ena prehitevala avtobus s 100 km/h, potem pa se umaknila na desni pas tik pred njegov nos. To da nisi zmožen prehitet niti avtobusa pa res nimaš kaj delat na AC.
Če prehitevaš z vsaj nekih 120, bi pa morali biti vsi uvidevni in lepo počakati, da prehitiš. Pač na cesti je veliko tovornjakov, niso pa vsi iz LJ in nimajo tolk močnih avtov. Biti iz LJ na Gorenjski AC pomeni tako večjo razdaljo, kar pomeni da radi vozijo hitreje, višje plače, s tem bolj močni avtomobili in z vsem tem neoziranje na porabo pri 160 km/h. Do sedaj sem še največ takih opazil LJ Volvo SUV-je, tem se moraš umikat kjer se le da. Ampak tudi oni dobro vedo da ne moreš iz Radovljice do LJ s 160 po tempomatu.
Jaz sem na teh 30-40km razdaljah od vseh mojih sodelavcev še najhitrejši s 120-140, večina jih vozi skoraj celo pot samo po desnem pasu. Čas vožnje tukaj itak ne igre vloge, razlike je max 5min pri okol 20min. Gre se bolj za to da vožnja ni tolk dolgočasna, in predpisanih 130 je ravno prav za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Vetrpiha ::

Miha 333 je izjavil:

Včeraj se mi je že tretjič zgodilo, da sem prehiteval tovornjak s 140 km/h in prileti nekdo zadaj in mi blenda kot zmešan. Mislim, kam pa se naj umaknem, če sem vzporedno s tovornjakom oziroma kaj tak človek pričakuje, da bom naredil v tem trenutku? Se razblinil v prah ali kaj? Ali se umaknil med kolesa tovornjaka v stilu knight riderja? Nujno rabimo avtocestno policijo.

Druga nevarna situacija: Nekdo pred mano "kampira" na levem pasu (ob praznem desnem). Jaz se mu približam in "vljudno" dam levi smernik. On me opazi in se začne umikati na desnega. V tistem trenutku naju oba nekdo tretji prehiti po desni. Šlo je za milimetre, da ni počilo. Prvi je seveda bedak, ampak drugi je v tem primeru večji.

Kaj pa počneš na levi, če je desni prost? Pelješ z normalnim tempom dalje po desni, če nimaš nikogar tam.

GR2 ::

Če hočeš iti po pravilih, počakaš da se za tabo nabereta 2 in greste vsi trije mimo levega.
Drugače ne vem kje je taka panika prehitevat po desni, kdor ne da smernika in pogleda v ogledalo vsakič ko spremeni smer na AC, se mu itak ne piše dobro. Pa smeri se na AC menja zelo narahlo in na precej dolgi razdalji, ne sunkovito kot na regionalki, tako da je možnost bočnega naleta pri prehitevanju po desni zelo majhna.
Seveda, panika je samo zato, ker ne znajo vsi vozit, samo zaradi tega ne moreš prehitevat po desni. Če tako gledaš, tudi po levi ne moreš, ker imaš povsem enak problem.
Da mi nekdo vozi 100-110 po levem pasu kjer na desnem 1km ni nobenega, bom sigurno prehitel. Tudi kazen brez KT da vedeti da to ni največji kriminal, ki ga lahko narediš na cesti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528114292 (91314) solatko
»

Držanje pravil po cestah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38864530 (56250) BigWhale
»

Krožno križišče - prednost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18347038 (42991) floyd1

Več podobnih tem