» »

Pri Applu nič novega: poslovni rezultat v presežkih, delnice kot kamen

Pri Applu nič novega: poslovni rezultat v presežkih, delnice kot kamen

Financial Times - Applu se ponavlja predlanska oziroma lanska zgodba. Po objavi odličnih poslovnih rezultatov za preteklo četrtletje, ki sicer niso rekordni, saj je tretje fiskalno četrtletje (april-junij) običajno najbolj zaspan del poslovnega leta, a so še vedno boljši kot lani in presegajo napovedi analitikov, so delnice podjetja izgubile skoraj osem odstotkov. (Potem, ko so letos pridobile skoraj tretjino vrednosti.)

V minulih treh mesecih so Applovi prihodki od prodaje dosegli 49,6 milijarde dolarjev (32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani), čisti dobiček pa je znašal 10,7 milijarde dolarjev (45 odstotkov več kot lani, preračunano na delnice s pravico do dividence). Bruto marža se je povečala za 0,3 odstotne točke na 39,7 odstotka. Upravni odbor je sklenil, da so imeniki delnic upravičeni do četrtletne dividende v višini 0,52 dolarja (delnica je vredna 125 dolarjev, torej je dividendni donos na letni ravni 1,6 odstotka). Presečni dan za upravičence je 10. avgusta.

Rezultati so nekoliko boljši od napovedi analitikov, zato bi bil padec delnice lahko precejšnje presenečenje. V resnici gre za reprizo že videnega. Apple je že deveto četrtletje zapovrstjo presegel napovedi analitikov, česar so se vlagatelji že navadili. Od podjetja zato sedaj zahtevajo, da se povečuje odstotek, za katerega presegajo napovedi analitikov, kar je dolgoročno izjemno težko. In tako je takoj po objavi izpuhtelo več kot 60 milijard dolarjev tržne kapitalizacije podjetja.

Razčlemba rezultatov po kategorijah in geografskih področjih kaže, da se Applu za zdaj ni ničesar bati. Apple sicer razkriva podatke po kategorijah iPhone, iPad, Mac, storitve in ostalo, zato ne moremo do podatkov o prodaji pametne ure, ki bi bili najbolj zanimivi. Izvršni direktor Cook je potrdil, da so se za to politiko odločili že septembra, da konkurenci ne bi preveč razkrivali. Je pa Cook dejal, da imajo več naročil, kot lahko ur ta hip proizvedejo, a da je prodaja še vedno rekordna. Prodali so 4,8 milijona Macov, 11 milijonov iPadov, 47,5 milijona iPhonov (kar je nekoliko manj od pričakovanj). Kar se tiče geografske razporeditve, pa Apple že dve tretjini prihodkov ustvari izven ZDA. Najhitreje rastoč trg je Kitajska, kjer je Apple že drugo četrtletje prodal več kot v Evropi.

85 komentarjev

«
1
2

Testman42 ::

Jaz zelo težko verjamem da so legitimni tej podatki o rekordnih profitih vsake 3 mesece.
Kaj imajo podkupljene analitike da se potem lahko hvalijo z rekordnimi profiti?
Sej apple kot znamka ki se ukvarja z modnimi dodatki mora obdržat izgled prestiža, samo ne razumem kaken podel trik uporabljajo da to dosegajo.

Ali pa podcenjujem število macfagov z opranimi možgani na svetovni ravni.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

kpkp ::

@Testman42
Rekordi so YoY ne QoQ ;)

dronyx ::

Delnice kot kamen? Padle so za nekaj več kot 4%, kar je daleč od nekega hudega padca. Poleg tega ima AAPL 200 MRD USD v cashu, tako da lahko vedno z nakupi lastnih delnic korigira cene kakor hoče. Ure kot kaže ne bodo nek nov prodajni hit, tako da je Apple v bistvu še vedno življenjsko vezan na iPhone in kitajski trg. Tu je pa verjetno njegova potencialno največja težava, ker če Kitajska pade v recesijo potem pa delnice AAPL res padejo kot kamen.

McHusch ::

Takoj po objavi rezultatov je bil -8 %. Da delnica pade osem procentov po objavi dobička - to je kot kamen. V after-hours so priplezale le na -5%.

dronyx ::

McHusch je izjavil:

Takoj po objavi rezultatov je bil -8 %. Da delnica pade osem procentov po objavi dobička - to je kot kamen. V after-hours so priplezale le na -5%.

Kaj pomeni zares padati počakaj, da FED dvigne septembra obrestne mere. Na tem grafu (razmerje med vrednostjo izbranih 5000 delnic in bruto nacionalnim produktom ZDA) se vidi, da so zaradi poplave "easy money" spet ustvarili v ZDA na delniškem trgu balon, ki le malo zaostaja za tistim leta 2000. Ampak zopet, kot vedno doslej govorijo, da "je tokrat pa drugače". :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Balaton ::

Nekej se spomnim da je nekdo govoril da so cene delnic zrasle za 16%, da bo po poročilu cena delnic AAPL poskočila skozi streho, da je preusmerjanje na avtomobilski trg, kjer, btw, prevladujejo tako nizke marže, da je za zjokat, ubistvu dobra stvar. Apple živi sam še zaradi svoje slave. Novosti, kar je bilo glavno gonilo applovega uspeha preprosto ni, vse kar se zanašajo je trg smartphonov in še to se preusmerjajo na kitajski trg. Zelo pametna poteza my ass. Bomo videli koliko časa lahko CPC obvladuje paniko. Dokler večino premikov na trgu lahko s čustvenim odzivom sprožijo kmetje, bodo v riti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Balaton ()

carota ::

Koliko lastnih delnic so pokupili, da so nategnili cene v višave? Pred časom je bil članek, da si po rekordno nizkih obrestnih merah izposodijo denar, da lahko kupijo lastne delnice ...

dronyx je izjavil:

Kaj pomeni zares padati počakaj, da FED dvigne septembra obrestne mere.

Premeteno, leta nisi napisal.

hamez66 ::

Takole zgleda padec delnice Appla na enominutnem Yahoo chartu. Boljše resolucije od 1 minute pa jaz ne znam poiskat. :)

 Apple

Apple

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

VaeVictis ::

Vsakič, ko Apple predstavi nov produkt ali pa objavi poslovne rezultate, delnica pade...

Itak vsi vemo, da je Apple Doomed! :))

Je res, da je trenutno Apple preveč odvisen od iPhona, a dokler ima 92% delež od vsega profita pametnih telefonov in vsakič predstavi novo uspešnico se sam ne bi preveč sekiral, tudi rast na tem področju je lahko še zelo velika, njihov celotni tržni delež je še vedno relativno majhen (cca. 20%) ...

Apple takes 92 per cent of smartphone profits

Apple Watch in Apple Music zaenkrat vista vredna omembe, Apple Music tudi, če jim uspe v samih rezultatih ne bo veliko pomenil. iPod in iPad pa padata, morda se bo kaj spremenilo, če se predstavi večji iPad Pro in ko iOS 9 doda dual screen mode.

Nosljive tehnologije pa so vprašanje, če bodo sploh kdaj res uspešne, morda, če bo naprava kot medicinska naprava, sam nekako ne verjamem, da je tehnologija že zrela za to.

Me pa zanima, kaj bodo naredili s projektom Titan...

Apple Hires Auto Industry Veterans

Aja še to:

Apple P/E = 15.55
Google P/E = 29.96
Microsoft P/E = 18.90

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VaeVictis ()

Bellzmet ::

Kolk folk preplača tele Apple izdelke, da imajo lahko takšen dobiček. Svašta.

Furbo ::

Zakaj je odvisnost od telefonov slaba reč? Saj to je prav tisto, kar hoče skoraj sleherni zemljan. Razen če začnejo prodajati še hrano, vodo in elektriko.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Cheetah ::

Testman42 je izjavil:

Jaz zelo težko verjamem da so legitimni tej podatki o rekordnih profitih vsake 3 mesece.
Kaj imajo podkupljene analitike da se potem lahko hvalijo z rekordnimi profiti?
Sej apple kot znamka ki se ukvarja z modnimi dodatki mora obdržat izgled prestiža, samo ne razumem kaken podel trik uporabljajo da to dosegajo.

Ali pa podcenjujem število macfagov z opranimi možgani na svetovni ravni.

Ne.
Apple ima najvišji Market Cap z razlogom, oni imajo najboljše marketing strategije, sestavijo en izdelek ga naredijo 4x pre dragega in rečejo da so ga oni
izumili, predstavijo ga spektakularno, naredijo hype, izdelek naredijo estetično "lep".
In po tem nemumni ljudje gledajo... mislijo da bodo dobili dober izdelek samo zato ker je cena višja in jim vse verjamejo. Poleg tega (kot večina drugih podjetjih) zaposlujejo kitajce kot sužnje, to vse skupaj prinese velik dobiček. BTW, Apple nikoli ni izumil ničesar čeprav se hvalijo s tem, še svoje ime podjetja so ukradli Beatlesom.
Jaz osebno nikoli ne mislim kupiti izdelka od Appla vi se pa sami odločite

driver_x ::

Cheetah je izjavil:

Jaz osebno nikoli ne mislim kupiti izdelka od Appla vi se pa sami odločite


Pravilna odločitev! Dobro je videti, da obstaja še kdo, ki lahko kljubuje Applovemu hypu.

Cheetah ::

Jaz še vedno ne razumem nektarih ljudi ki so skoraj "zaljubljeni" v apple, skoraj vsak slovenec misli da je Apple perfekten ampak samo zato ker zgleda lep.
In zakaj jaz ne bi kupoval od apple? precenjeni izdelki, nič se ne da kustomizirati (npr iPhone, rabiš itunes da sploh preneseš kakšno datoteko gor, na vseh drugih telefonih je preprosto samo vklopiš v računalnik odpreš directory in vržeš noter datoteko), jaz sem bolj zahteven kupec.
Raje si kupim npr. Asusov Zenphone 2 za $300 ki ima 2-3x boljše specifikacije kot iPhone 6 za $700
Android OS se mi pa tudi bolj dopade

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cheetah ()

driver_x ::

Imaš popolnoma prav, saj Apple deluje kot nekakšen virus. Človeka dobesedno okuži s svojim zunanjim izgledom (kdor je tako neumen, da podleže). Apple svoje izdelke zavestno oblikuje in razvija tak, da so navzven lepi in da delujejo lepo in brez težav, s čemer pa uporabnika samo odvračajo od tega, da bi gledal specifikacije. V bistvu njegovo pozornost namesto na specifikacije preusmerijo na izgled in delovanje. Drugače si ne znam razložiti tega, da se nek šit od iPhona prodaja stokrat bolje od Asusa z 2x boljšimi specifikacijami.

amacar ::

Glavno da je antutu benchmark 2x višji, tudi če dela potem telefon 2x slabše. "Odlična" logika.
Cene so pa itak iste za high en telefone. Pri telekomu recimo ista cena za sgs s6 ali i6.

driver_x ::

Cheetah je izjavil:

Asusov Zenphone 2 za $300 ki ima 2-3x boljše specifikacije kot iPhone 6 za $700


Ker je iPhone 2,333x dražji od 2-3x boljšega Asusa, je torej realno gledano 700% dražji od Asusa (2,333 * 3 = 7). Se pravi, da iPhona v primerjavi z Asusom preplačaš sedem kratno!

ciki57 ::

Z veseljem sedemkratno preplačam. Mi pač iOS bolj sede. Vsakemu svoje.

Ne bom pa trollal po android temah da je iOS boljši, nevem zakaj imajo nekateri tako potrebo da to počnejo po apple temah :)

klinker ::

Ahh sej ves...ce ne morem imet, bom pa spljuval :D
Kdor ni imel njihovih izdelkov konkretno v uporabi, lahko samo naklada, kar nakladajo haterji. Ovce pac, ki copy/paste-ajo kar preberejo, vejo pa itak nic iz prakse, ker je ocitno iz dalec da si nikoli niso kaj od tega lastili.

M-XXXX ::

Ahh sej ves...ce ne morem imet, bom pa spljuval :D

Da, da z mojim S6 Edge na mizi si absolutno ne morem privoščit enega iPhončka in to je tudi edini razlog, da ga ne maram in sem relativno prepričan, da si ga kaj kmalu ne bom lastil. Čeprav priznam, od kar imajo plus model je vsaj malo valid opcija postal. Z neuporabnimi igračkami prej, pa definitivno ni bil niti pogleda vreden.

VaeVictis ::

Po svoje je večja žalost, da Samsung, Asus, Microsoft in ostali ne moreje konkurirati Applu, ki naj bi imel samo "precenjena jajca oz. neuporabne igračke" ...

Še večja žalost je pa, da glede na to, da imamo na tem forumu same strokovnjake, ne morejo vsi ti strokovnjaki narediti enega samega izdelka, ki bi konkuriral precenjenemu jabolčku, oz. da vsaj kakega Slo-Tech strokovnjaka ne zaposli Asus oz. Samsung in jim ta Slo-Tech strokovnjak ne pokaže poti...

Če bi vsaj en Slo-Tech strokovnjak naredil firmo v velikosti Appla, bi s tem vse slovenske gospodarske probleme rešil!

driver_x ::

VaeVictis je izjavil:

Če bi vsaj en Slo-Tech strokovnjak naredil firmo v velikosti Appla, bi s tem vse slovenske gospodarske probleme rešil!


Apple ima 80 tisoč zaposlenih in je tik pred propadom. A si sploh predstavljaš, kaj pomeni taka množica nezaposlenih za Slovenijo!

M-XXXX ::

Po svoje je večja žalost, da Samsung, Asus, Microsoft in ostali ne moreje konkurirati Applu, ki naj bi imel samo "precenjena jajca oz. neuporabne igračke

Konkurirat v čem? Jaz pri iphonu ne vidim nobenega razloga za nakup...

driver_x ::

M-XXXX je izjavil:

Konkurirat v čem? Jaz pri iphonu ne vidim nobenega razloga za nakup...


Ti (prav tako jaz, Jože, Alenka, ...) si popolnoma nepomemben in tvoji razlogi ne zanimajo nikogar.

DeeJay ::

Apple je tolk uspešen prov zarad tega, ker mu Android/WP fani delajo tako reklamo in boostajo forum poste / novice po celmu internetu.
Za nekega Ivana pa pol to zgleda, kokr da sam še Apple obstaja in more bit že dobr, če folk tolk o tem govori. Poleg tega pa še Google velik višje indexira zadeve, ki so popularne ;)
Če mi ne vrjamete, pa na ST poglejte mal število postov pri novicah o Applu in novicah o drugih proizvajalcih.

Če vam Apple ni všeč, rajš ne pisart in nabijat postov, boste več s tem nardil ;)

M-XXXX ::

Ti (prav tako jaz, Jože, Alenka, ...) si popolnoma nepomemben in tvoji razlogi ne zanimajo nikogar.

se absolutno strinjam! Zato ga pa jaz osebno nimam. Sam ne bo mi pa preko foruma en nabijal, da ga nimam zgolj zato ker si ga ne morem privoščit :D

zez ::

Da še jaz povem svojo izkušnjo, dolgo časa sem se "upiral" temu kao applu hypu in iphonu. Imel sem vse vrste telefonov, od kar enih OS-ov do symbiana, low budget androida, high-end androida... Pri zadnjem high-end androidu mi je dokončno pregorelo, s sestro sva istocasno namrec kupila telefona, jaz androida ona iphona, njej po več kot dveh letih in pol njen iphone dela kot prvi dan (resno, kar ne morm verjet), meni je android zacel stekat po pol leta, posodobitev sem pa v dveh letih dobil ENO! Sedaj imam iphona in sem zaenkrat super zadovoljen in ne obžalujem niti za trenutek. Edini operacijski telefon, ki se lahko kosa po delovanju z iphonom oz iOS je Windows phone (ja sestra pa ima tega že 4 let pa tudi deluje še čisto tekoče), problem je edino pomankanje aplikacij. Ostalo po delovanju iphonu in windows phonu ne seže do kolen (vsaj kar sem do sedaj videl in "okusil"). Je pa žalostno, da npr samsung z sgs 6 ne more prehiteti iphona po prodaji niti v teh mesecih, ko je sgs 6 še čisto svež, iphone pa že malo ven...

Master_Yoda ::

zez je izjavil:

Da še jaz povem svojo izkušnjo, dolgo časa sem se "upiral" temu kao applu hypu in iphonu. Imel sem vse vrste telefonov, od kar enih OS-ov do symbiana, low budget androida, high-end androida... Pri zadnjem high-end androidu mi je dokončno pregorelo, s sestro sva istocasno namrec kupila telefona, jaz androida ona iphona, njej po več kot dveh letih in pol njen iphone dela kot prvi dan (resno, kar ne morm verjet), meni je android zacel stekat po pol leta, posodobitev sem pa v dveh letih dobil ENO! Sedaj imam iphona in sem zaenkrat super zadovoljen in ne obžalujem niti za trenutek. Edini operacijski telefon, ki se lahko kosa po delovanju z iphonom oz iOS je Windows phone (ja sestra pa ima tega že 4 let pa tudi deluje še čisto tekoče), problem je edino pomankanje aplikacij. Ostalo po delovanju iphonu in windows phonu ne seže do kolen (vsaj kar sem do sedaj videl in "okusil"). Je pa žalostno, da npr samsung z sgs 6 ne more prehiteti iphona po prodaji niti v teh mesecih, ko je sgs 6 še čisto svež, iphone pa že malo ven...


1) Si probal fatory reset ? Custom ROM brez Touchwiza ?
2) Ce so ti updati problem kupi Nexus telefon in ne Samsung. Si probal custom rome ?
3) Seveda da Samsung ne more prodati vec S6 kot je bilo prodanih zadnjih iPhonov. Zato ker ne tekmuje samo z iPhonom, ampak z HTC, LG, Motorola, Huawei, Xiaomi, in se miljon drugimi androidi. Ce hoces gledati IPhone vs Android glej vse android naprave vs iphone (oz. vse flagshipe)

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

problem je edino pomankanje aplikacij.

Zato ti pa android šteka, ker si nanj naložil vsak zastonjski drek, ki si ga videl. Nihče te pa v to ni silil, da moraš vsak v garaži spisan app gor zmetat.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Masamune ::

m0LN4r je izjavil:

problem je edino pomankanje aplikacij.

Zato ti pa android šteka, ker si nanj naložil vsak zastonjski drek, ki si ga videl. Nihče te pa v to ni silil, da moraš vsak v garaži spisan app gor zmetat.


sej to je razlika med ios in androidom: na oba naloži kup stvari in android poklekne, medtem ko ios še naprej dela ko urca. Res ne vem kje je fora, da moraš vsake par mesecev delat factory reset ali neke costum rome, da zadeva sploh za silo dela. Imam iphone 6 in sony Z3 in pri slednjem se mi to skoz dogaja. Razočaran z androidom.
lp, j

zez ::

Sem delal factory reset pa ni kaj pomagalo, razne custom rome se mi pa me da nalagat, pač nism šel nikoli nekaj v to in tudi če že kupim telefon za 700€ želim da dela tako kot je treba ko ga vzamem ven iz škatle. Če že govorimo o pomankanju aplikacij za Windows phone do še pred nekaj časa ni imel instagrama, snapchata ni, youtube appa ni pa to so takšne osnovne aplikacije. In ne nism nalagal vsakega sranja na androida, ker več in manj uporabljam iste aplikacije, tudi vse so bile naložene z playstora, to bi mogla bit tudi neka garancija. Morm rečt, da kar spremljam zadne čase tudi android vse več obeta, sem tudi gledal novega Nexusa (ki je tudi edini telefon z androidom, ki bi ga kupil - ponuja največ vsaj zame, če želiš dober telefon iz škatle naprej) ko sem kupoval mobitel pa me je ravno velikost ekrana odvrnila, ker 5,9 inch za edini model telefona je kar malo veliko, čeprav verjamem da bi se ga navadil. Verjamem in upam da bo do takrat, ko bom jaz kupoval nov telefon (upam da se to ne zgodi kmalu) tudi že google popravil androida in da bo odlična konkurenca.

Atos ::

1) Si probal fatory reset ? Custom ROM brez Touchwiza ?
2) Ce so ti updati problem kupi Nexus telefon in ne Samsung. Si probal custom rome ?


Enim se nam pač ne da ukvarjati s takimi brez veznimi forami, da bomo nek izdelek, za katerega smo odšteli nevem koliko denarja, morali potem še "vzdrževati" na opisan način, da bo kolikor toliko normalno deloval. In tega eni tukaj enostavno ne razumete. Naslednji citat (ki se grobo navezuje na prejšnji) pa zmaga po celi črti:

V bistvu njegovo pozornost namesto na specifikacije preusmerijo na izgled in delovanje.


Še po petih minutah mi gre na smeh... Ne vem, kako glup (pardon izrazu, nočem biti žaljiv, vendar boljše besede ne najdem) moraš biti, da so ti pomembnejše specifikacije kot samo delovanje :D

amacar ::

Mislim, da je bila ta izjava ("V bistvu njegovo pozornost namesto na specifikacije preusmerijo na izgled in delovanje") od sammy-ja sarkazem ;)

m0LN4r ::

hmm jst sem se kr veliko ukvarjal, namučil z brezveznimi forami ala jailbrake, updejti in podobnimi na starejšem iPhonu (wifi, blutut, omg). Ravnotako sem zagonil goro denarja za adapterje in podobno navlako, da sem lahko mirno shrajal s sošolci na windowsih, ko smo si za šolo izmenjavali določene datoteke, na koncu pa še winse naložil. Najbolj nerodno mi je pa bilo v šoli, ko nisem mogel priključit maca na projektor in predstavit svoje seminarske... No sej pol sem si nabavil adapter, opet strošek.
Edina dobra stvar je, da sem se vsega tega uspel rešit za isto ceno (par EUR manj), kot sem kupil.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Atos ::

amacar je izjavil:

Mislim, da je bila ta izjava ("V bistvu njegovo pozornost namesto na specifikacije preusmerijo na izgled in delovanje") od sammy-ja sarkazem ;)


I hope :)

amacar ::

m0LN4r je izjavil:

hmm jst sem se kr veliko ukvarjal, namučil z brezveznimi forami ala jailbrake, updejti in podobnimi na starejšem iPhonu (wifi, blutut, omg).

jailbreak, update je na iphonu brezvezna fora, na androidu je pa root, updejt feature :))

m0LN4r je izjavil:

Najbolj nerodno mi je pa bilo v šoli, ko nisem mogel priključit maca na projektor in predstavit svoje seminarske... No sej pol sem si nabavil adapter, opet strošek.

Ne boš verjel, to se še vedno dogaja tudi na windows mašinah, pa ni nobenemu nerodno. Lepo tiho kupijo adapter.

nekikr ::

driver_x je izjavil:

Cheetah je izjavil:

Asusov Zenphone 2 za $300 ki ima 2-3x boljše specifikacije kot iPhone 6 za $700


Ker je iPhone 2,333x dražji od 2-3x boljšega Asusa, je torej realno gledano 700% dražji od Asusa (2,333 * 3 = 7). Se pravi, da iPhona v primerjavi z Asusom preplačaš sedem kratno!

Pa se vseeno prodaja bolj slabo. In da nadaljujem tvoj sarkazem: Vse kar bi morali narediti je to, da dodajo še 8GB rama in morda 4-8 dodatnih CPU jeder, pa bi posekali vse ostale po prodaji. Če pa ne, potem pa dodajo podporo CF karticam in majke mi, da mi ljudje kupovali samo še Zenphone ;) Konec koncev, a niso specifikacije tisto, kar naredi telefon uporaben? Pa morda še lepa škatla.

Furbo ::

Joj spet en specs-mastrubator. Res čudno da ljudje vedno znova kupujejo iste apple natege, celo prehajajo iz konkurence nanje.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

driver_x ::

Atos je izjavil:


Še po petih minutah mi gre na smeh... Ne vem, kako glup (pardon izrazu, nočem biti žaljiv, vendar boljše besede ne najdem) moraš biti, da so ti pomembnejše specifikacije kot samo delovanje :D


Glej, ljudje smo različni in za nekatere so specifikacije očitno pomembnejše od ostalih lastnosti. A sploh veš, kako kul izpadeš v določenih krogih, ko se pohvališ, da si za 2,3x manj denarja kupil 3x boljši telefon od iPhona.

dronyx ::

Bellzmet je izjavil:

Kolk folk preplača tele Apple izdelke, da imajo lahko takšen dobiček. Svašta.

Izdelava iPhona stane nekje 200 USD, sestavljen je na Kitajskem iz delov, ki pridejo praktično iz celega sveta. To gre potem v ZDA, kjer nalepki "made in China" dodajo nalepko "designed in California" zaradi boljšega občutka kupcev, da ne gre za običajni kitajski pofl. Tak telefon v ZDA stane 600 USD, pri čemer baje na Kitajskem lahko še več. Apple če se ne motim že največ teleofnov proda na Kitajskem (17 MRD USD po spominu). Torek Kitajci telefon naredijo za 200 USD, Apple v ZDA to zapakira v lepo škatlo in jim jih nazaj proda po 600 USD!

Je pa meni zanimivo še nekaj. Apple je nabral za prek 200 MRD USD gotovine, ki jo hrani v tujini zaradi izogiba 35% obdavčitve v ZDA. Vendar...če so tako uspešno podjetje nimajo nikakršnih idej, kako toliko gotovine investirati, razen hranjenja na TRR? Google počne vse živo, medtem ko se Apple praktično šlepa na enem ali dveh izdelkih.

dronyx ::

driver_x je izjavil:

Imaš popolnoma prav, saj Apple deluje kot nekakšen virus.

Apple je med drugim tudi nekakšen statusni simbol za ljudi s srednjimi dohodki, ki si ne morejo privoščiti kakšnega Bugattija ali jahte. No, Kitajci so šli pri vsem skupaj še nekoliko dlje in tam premožni kupujejo celo zlate Apple Watche za njihove kužke. Za vsako tačko po eno...

opeter ::

Meni pa novi iPhone-i niso všeč. Najbolj všeč mi je bil iPhone 4.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ganon ::

Torej vse visi na iPhone balončku. Kdaj bo počilo?

dronyx ::

Ganon je izjavil:

Torej vse visi na iPhone balončku. Kdaj bo počilo?

Kot sem enkrat napisal je Apple danes že usodno odvisen od Kitajske, ki je njegov najpomembnejši trg (ne mislim absolutnih zneskov prodaje, ampak potenciala za rast). Zadeva gre seveda lahko tudi v drugo smer, pri Kitajski to zelo težko napoveš. Namreč Kitajska je tako ogromen trg, da ima Apple možnost za rast še za nekajkrat, če bo seveda Kitajska rasla z enako hitrostjo naprej. Vendar...zgodovina uči, da še nihče ni imel tako dolgega obdobja neprestane rasti BDP kot Kitajska!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

leiito ::

opeter je izjavil:

Meni pa novi iPhone-i niso všeč. Najbolj všeč mi je bil iPhone 4.


Eto, zabeleženo.

AndrejO ::

driver_x je izjavil:

Atos je izjavil:


Še po petih minutah mi gre na smeh... Ne vem, kako glup (pardon izrazu, nočem biti žaljiv, vendar boljše besede ne najdem) moraš biti, da so ti pomembnejše specifikacije kot samo delovanje :D


Glej, ljudje smo različni in za nekatere so specifikacije očitno pomembnejše od ostalih lastnosti. A sploh veš, kako kul izpadeš v določenih krogih, ko se pohvališ, da si za 2,3x manj denarja kupil 3x boljši telefon od iPhona.

Daj opiši. Nekateri resnično ne vemo kateri so ti krogi, kjer ljudje merijo svojo "kulskost". Pa še celo s telefoni. Morda bi bil opis celo vreden samostojne novice.

nekikr ::

Odpri katerokoli Apple novico in preberi komentarje, pa ti bo jasno. Že tule je nekaj takih.

Furbo ::

Mislim da se v teh komentarjih oglašajo predvsem preroki cenejše androidne navlake.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Thuban ::

driver_x je izjavil:

Atos je izjavil:


Še po petih minutah mi gre na smeh... Ne vem, kako glup (pardon izrazu, nočem biti žaljiv, vendar boljše besede ne najdem) moraš biti, da so ti pomembnejše specifikacije kot samo delovanje :D


Glej, ljudje smo različni in za nekatere so specifikacije očitno pomembnejše od ostalih lastnosti. A sploh veš, kako kul izpadeš v določenih krogih, ko se pohvališ, da si za 2,3x manj denarja kupil 3x boljši telefon od iPhona.


kaj ti bo boljši hardware, če pa je android narejen katastrofalno slabo in rabiš 3 gb rama, da stvar dela enako gladko kot na windows phonu in ios z 1 gb rama?!
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple prvikrat po 15 letih s padcem prihodkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11830077 (25719) blackbfm
»

Applov dobiček padel, delnice prav tako

Oddelek: Novice / Rezultati
178250 (6783) aerie
»

Apple z rekordnim dobičkom, delnice padle kot kamen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12935241 (29115) Jst
»

Apple rekordno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6722739 (20624) nekikr

Več podobnih tem