» »

Nič Divx na TV spljoh

Nič Divx na TV spljoh

tito_si ::

Mam problemčič! Na televizorju ne morem gledat Divx-ov. Kaže samo črno sliko, medtem ko je na monitorju vse OK. Imam Radeona 9500 PRO in DVDje lepo igra (na display settings imam naštimano tako, da mi sliko z monitorja duplicira na TVju). Vsa zadeva laufa pa prek S-Video kabla.

Prosim za pomoč in hvala.

|CyGNUS-x ::

Mogoče pa je kabel fuč. Probaj s kakemu drugemu
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

SleepLess ::

eh to je star problem. Meni to isto dela samo na mojem geforcu. Problem je v tem, da so divx kao nelegalni in imata nvidia pa ati to neko foro da noče špilat divx-ov vse ostale pa. Problem pa rešiš tako da nastaviš TV kot primary zaslon:D :D Kaka bedna zaščita, vsak otrok jo zna razbit>:D >:D >:D

SasoS ::

zaščita my ass...problem je čisto tehnične narave - overlay ne dela na sekundarnem zaslonu :D

SleepLess ::

Tak sn jaz v eni novici prebral. Pa ko sem mel stare driverje je delalo dobro, potem z novimi pa se je povajil tale problem8-)

Klemenn ::

matr to mam tutt jzst!

sem skoro znoru; na tv ne, na compu ja! potem sem pa tak nastavu (primary je bil tv), polj pa nisem vedu ka naredit (ker mam tv v drugem nadstropju, nisem vedu al se film rola al ne, pa sem tekal gor pa dol..:) :D

tito_si ::

Kabel verjetno ni fuč ker DVDji delajo normalno. Bom pa probal dati TV kot primary display. Samo to mi še povejte, če zamenjava ne bo delala, kako na drugem zaslonu (to je TV) vklopiti overlay - SasoS?

tito_si ::

Jap kriv je bil nevklopljeni overlay. Hvala za pomoč. Fora z menjavanjem primary displaya pa ne deluje, vsaj pri meni ne.

mirkuma ::

Poglej, ce uporabljas BSplayer, imas opcijo pri nastavitvah za video enable multimonitor support. (Da opcijo lahko izbereš in uporabljaš moraš predhodno vključiti sliko na TVju.)
Obkljukaj to opcijo (izberi zadnjo ponujeno opcijo) in slika v oknu bo delovala na tvju, na monitorju pa ne (slika v oknu bo črna)..
Torej film preprosto prenstavis na drugi zaslon, kjer bi moral imeti sliko. Overlay imas lahko vkljucen, in tudi s podnapisi ni težav.
(Vsaj jaz jih nimam na GF4Ti4200)...
Je pa potrebno BSplayer, ko vključiš zgornje opcije zapreti in ponovno štartati, da deluje. Ta opcija v BSplayerju je rahlo hroščata in včasih ne deluje...takrat probaj restartat BSplayer ali vlkučit izključit overlay podporo v BSplayerju.

Meni tako dela super; na monitorju normalno delam, film teče na tvju, deluje tudi overscan in pan-scan (celozaslonski prikaz), ter podnapisi direktno iz BSplayerja!

TVTool sem praktično nehal uporabljati. Je pa res da ima moja kartica Philips-ov TV-out chip (mislim, da tudi ATI uporablja za tv-out Philipsove chipe), ne vem kako zadeva deluje z tv-out chipi ostalih proizvajalcev, nekateri jamrajo, da imajo črni rob okrog deskopa/filma na TVju..

tito_si ::

Ne, saj sem samo vklopil overlay v nastavitvah za grafično kartico in vse deluje brez problemov. Mogoče se ti bo tole zdelo čudno, ampak filme itak gledam z media playerjem (ker podnapise zažgem v film).

Pa vseeno hvala za nasvet.

tha_man ::

V Media Plaaer Classic nastaviš renderer na WMR7, in mel boš sliko hkrati na monitorju in TVju, kot bi mel dual overlay. MPC je zakon player!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963563584 (2913) anjica
»

BSplayer 1.00 RC1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
494443 (4443) reber
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505903 (4808) bbobst
»

cudn problem z TV-OUT-om?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101095 (843) M&M
»

Radeon 8500

Oddelek: Strojna oprema
111319 (1039) meacho

Več podobnih tem