» »

Spremembe Zakona o medijih

Spremembe Zakona o medijih

Matako ::

Očitno so se planeti spet za silo poravnali in na vrsti je tradiconalno klepanje Zakona o medijih. Kako hitro čas leti, kaj?

Tokrat želi novela zakona obračunati z nič manj kot s slovensko spletno nabijaško (sub)kulturo! Bika za roge.

http://www.rtvslo.si/slovenija/informac...

Moje mnenje? Sem proti. Ne glede na to, koliko neumesten, klinično retardiran ali celo nestrpen je komentar - tudi glas vpijočega v puščavi se mora slišati, pa makar, če je psiho (in to tak, s sekiro). Itak imamo vsi rahlo preveč izražen samocenzurni gen (tudi na S-T kdaj udari ven)... tole bi totalno zamorilo sceno. V bistvu bi se samo še navzkrižno prijavljalo in težilo drug drugemu s kršitvami. Pač saj se poznamo.

Posledično enako zaskrbljujoč je pritisk na radijske postaje. Spet nekaj kar imajo tokratne spremembe skupnega s Širčinim nesojenim lomastenjem zadnjič.

http://www.portalplus.si/892/nov-zakon-...

Ideja, da ti zaplenijo opremo za oddajanje dokler ne začneš oddajati pravih stvari je pa nova. Plus pike za domiselnost.
/\/\.K.
  • spremenil: Matako ()

#000000 ::

ojoj do 800% višje kazni

torentino ::

Ne pričakuj kake razgrete debate. Predloga ni podala Janševa vlada, naši nas pa itak lahko j*** v glavo.
Hudič bo nastal, če bi zakon veljal in bi vlado prevzela desnica....>:D

PaX_MaN ::

Matako je izjavil:

Moje mnenje? Sem proti. Ne glede na to, koliko neumesten, klinično retardiran ali celo nestrpen je komentar - tudi glas vpijočega v puščavi se mora slišati, pa makar, če je psiho (in to tak, s sekiro).

Ja, tole moderiranje je čisti fail.
Po drugi strani bi pa po tazadnjem standardu moralo bit nekih 90%+ komentarjev itak zbrisanih.:D

Matako je izjavil:

Ideja, da ti zaplenijo opremo za oddajanje dokler ne začneš oddajati pravih stvari je pa nova. Plus pike za domiselnost.

To uresnic ni nič novega:
34. člen

(posebni ukrepi inšpektorjev)

Če zavezanec v roku, ki ga z odločbo določi inšpektor, ne odpravi ugotovljenih nepravilnosti in pomanjkljivosti, lahko inšpektor z odločbo, če je to potrebno, do odprave nepravilnosti oziroma dokler je to potrebno, prepove opravljanje dejavnosti oziroma zaseže predmete ali dokumentacijo ali odredi zapečatenje naprav, sredstev, predmetov ali opreme, ki jih zavezanec uporablja za kršitve ali so s kršitvami nastali.

Verjetno se je kak medij preklal da ZIN ne velja v primerih nadzora po ZMed, pa so zdej c/p naredil.

Bolj se mi zdi problem da te lahko prepovedo zgolj zato ker vladi nisi povedu a te financira kučan al janša (= se nisi vpiso v razvid medijev).

PP je mal sfalil glede "spodbujanja slovenskega jezika", tle gre za muzaka, ne jezik.
Glede presoje a je slovensko avdiovizualno delo res slovensko, meh, če loh IP-RS presoja a je avtorsko delo res avtorsko, ne vidim neke hude ovire da neb tega delu tut minister za kulturo (verjetno lahko koga pooblasti).

Kazen je pa res visoka. Ampak ok, "za slovensko glasbo gre!". Problem ni v tem da radio ne bi vedel kaj je slovenska glasba, kaj pa ne (saj niso minister/ica ki pojma nima o tem, ane? :P), ampak a je to primeren ukrep. Ker se s tem daje odločat gospodarskim družbam, ki jim gre za profit. Profit pride od oglaševanja, ampak sam če jih kdo posluša. Kar pomen da morajo predvajat, kar bi folk rad poslušal. In pol pride tist "a pa neb moral spodbujat kakovostne slovenske glasbe?" in vse kar pride zraven.
Bi pa že raje videl da bi mel neki tacga kot je JAK-RS za knjige tut kej podobnega za muziko/filme. Sam to pol spet stane, pa SAZAS & Co. bi popenili, pa niti ne vem če JAK-RS sploh Deluje™.

GTX970 ::

Matako
Itak imamo vsi rahlo preveč izražen samocenzurni gen (tudi na S-T kdaj udari ven)..

Če še nisi opazil, na ST je scena že totalno zamorjena.
Vsako drugačno mnenje, ki se bo razlikovalo od uradnega, bodo razglasili za sovražni govor. To se dogaja tudi sedaj.
Kdor ima npr. drugačno mnenje o afriških ilegalcih, je takoj označen za rasista, ksenofoba in antiislamista**.

Zadnja 2 tedna sta bili 2 temi afriških ilegalcih, obe uradno zaprti zaradi ravno takih razlogov.

Begunci niso strošek, naša pomoč je človeška dolžnost
Rasna in vsakrsna nestrpnost. Zaklepam.


Slovenija dobi 495 beguncev in za vsakega 6000 evrov
bemo, pa st evi kdaj bli dlje od Viča?
zaklepam, nemogoče moderirat, ko se normalnim meša ob taki izpadih ksenofobije.
Sem pa deloma potolažen. ker ste v resnici v manjšini.


O zakonu:
PP je v zaključku povedal vse.
Če bi bil na oblasti Jajo, bi imeli nove demonstracije in primerjavo z Orbanom/Severno Korejo, ker imamo na oblasti "razsvetljene demokratične levičarje" je vse tiho.
Se vidi da so samo lutke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

MarStre ::

Jah, politična korektnost za vsako ceno.

Kmalu boš šel takoj v zapor, če boš napisal resnico o tem kaj se dogaja v Južno afriški republiki ali pa izraelu.

V svobodi je menda celo dovoljeno trditi da 2+2=4?

Matako ::

MarStre je izjavil:


V svobodi je menda celo dovoljeno trditi da 2+2=4?


Odvisno od konteksta! Kaj če enačba opisuje kaj homofobnega ali nestrpnega? Preveliko tveganje - raje tole sumljivo, dasiravno pravilno, enačbo umakni, preden bo halo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Zagor_tenay ::

zakone za omejevanje svobode pri nas najbolj vsiljujejo razni mirovni inštituti z metelkove in fdv

luli ::

Sicer pa je to zadnje dogajanje prav super.
Tudi delo(v)ni pisunčki so dobili svojo porcijo. Po moje ne more biti slabše, kot da te zakolje opcija, kateri si pomagal na oblast. Kršitelj ustave je temo včasih pravil state capture, danes pa samo še nisem kriv.

fantasycamp ::

Sam Harris je rekel da bi morali imeti tudi ljudje ki negirajo holokaust pravico to reči, brez kazni, mi pa kot ljudje bi morali imeti pravico ignoririati in ne kupovati njihove knjige ali biznis...
Če prepoveš ljudem govor se skrijejo, začnejo underground skupine in imaš več problemov z njimi ko pa protestirajo javno imajo priliko videti kako bogi in majhni so!
pa še daš jim nek razlog da deluje to njim prepovedano in še bolj zanimivo...



začne pri 5min 14

Zgodovina sprememb…

Jupito ::

In sedaj še varuhinja agitira, da naj se razširi kar na celotne internete (klik):


Seveda pa se s hitrim razvojem in širjenjem spletnih vsebin pojavljajo novi izzivi, ki mu regulacija nikjer v svetu ne more slediti. Kot rečeno, predlog MK velja le za tiste (tudi spletne) vsebine, ki jih objavljajo medijski ponudniki (ki se na podlagi ZMed štejejo za medij in so kot taki registrirane. Za vse ostale spletne ponudnike in vsebine (zasebne internetne strani, blogi, družabna omrežja in druge) pa bo še vedno veljala svoboda objavljanja in svoboda spleta. Na tem področju zato z nestrpnostjo pričakujemo razsodbo velikega senata ECČP v zadevi Delfi proti Estoniji. Na prvi stopnji namreč Evropsko sodišče za človekove pravice ni videlo kršitve pravic internetnega ponudnika (ni bil medij) zaradi odškodnine, ki jo je moral plačati za objavljeni sovražni komentar na njegovi spletni strani (čeprav ga je po obvestilu prizadetega umaknil). Izzivi ministrstva in vlade so torej ravno na tem področju, kako razširiti odgovornost za objavo neprimernih in nezakonitih vsebin na vse, ne le na medije, ki so glede tega že doslej zadovoljivo regulirani.


Ob tem, da sedaj za medije praktično zahtevajo vnaprejšnje moderiranje... Kako bi to izgledalo forume kot je slo-tech? Bognedaj za kak javen chat... jizs. Znanje angleščine v naši deželi bi se čez noč izboljšalo 100%! Ampak finofajn, ker gre zdajle za greznične "komentar sekcije", pa nikogar ne boli.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jupito ()

Nissan_GTR ::

Tudi delo(v)ni pisunčki so dobili svojo porcijo. Po moje ne more biti slabše, kot da te zakolje opcija, kateri si pomagal na oblast.


cepam od smeha. Novi F21 lastnik je zveste pisunčke že prvi dan prevzema Dela udaril po smrčkih. Pa tako so se trudili vsa ta leta, da bi ugajali režimu in blatili nasprotnike. Lahko sedaj pričakujemo kakšnen protest zaposlenih Delu? Nikakor ne, saj gre pri lastnikih za naše, leve, zdrave sile.

Jupito ::

Ni še dovolj. Ko bo dejansko prišlo do masovnega spoznanja, da nobena barva ni odporna na avtoritarčkarski um, bomo vedeli, ker bo zunaj pokalo (pa ne iz pušk, samo precej glav bo implodiralo).
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jupito ()

PaX_MaN ::

Jupito je izjavil:

Ob tem, da sedaj za medije praktično zahtevajo vnaprejšnje moderiranje... Kako bi to izgledalo forume kot je slo-tech? Bognedaj za kak javen chat... jizs.

Nič drugače, ker ne zahtevajo vnaprejšnjega moderiranja...
Pa še tole:

Jupito je izjavil:

Ampak finofajn, ker gre zdajle za greznične "komentar sekcije", pa nikogar ne boli.

Sej zdaj te lepo po ZEPT oklofutajo:
Sodišče ocenjuje, da so tožnici nematerialno škodo povzročila naslednja besedila: „Zelo samovšečna, nesramna, strokovno niti ni podkovana, škoda cajta in denarja za njene seminarje“, „Edino, kar sem dobila od nje, je bil visok račun za telefon“, „Glede na znanje, ki ga je pokazala v mojem primeru, ne vem, kako je lahko postala preizkušen davčnik“, „Dejstvo je, da glede na svoje izkušnje z njo, nima razčiščenih niti osnovnih pojmov iz davčnega področja“, „Žalostno je, če ti ta gospa K. s svojim svetovanjem povzroči škodo v podjetju, pri tem mastno zaračuna, na koncu pa se izkaže, da nima prav, da pa bi ji to lahko povedal, jo lahko pokličeš na njen telefon 090...!!!“. Sodišče je ocenilo, da so navedeni komentarji objektivno in subjektivno žaljivi, in da bi jih toženka morala odstraniti iz svojih spletnih strani, potem, ko jo je tožnica k temu pozvala v skladu z 11. členom Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (v nadaljevanju ZEPT).

(Kolk PNG/PR bi zginlo z S-T, prepuščam v oceno bralcem.)
Ta 11. člen se zdi enak temu "menda vnaprejšnjemu moderiranju" (in ne velja samo za medije).
Po novem gre pa tut "think of the chidlren!!!" skoz.
Glede navedb IP-RS je pa zanimiv ta komentar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Jupito ::

Dobeseno ne, praktično pa se bo prej ali slej (razen kako zajeti vse, da se izogneš kasnejšim neprijetnim presenečenjem) končalo pri vprašanju, kaj je najkrajši možni čas. Ki je glede na primer, na katerega se sklicuje varuhinja 0. Ker lahko preprečiš objavo še preden je objavljeno.
Kar se pa Vezjaka tiče, gre po standardni poti okrog vprašanja overblockinga na ekstreme. Če se bo zgodilo, bodo izgovori praktično isti: "saj je bilo že prej!" in pa "Saj ni namenjeno temu!".

Lahko me zagotovo obsodijo še za kaj drugega, če me kdo prijavi, pa sodišče obsodi. Kar je nekako normalno (če sta takšna tudi zakonodaja in "občutljivost" sodnikov, je seveda drugo vprašanje).

BTW: sem liberalen do te mere, da bi še pedofilom dovolil drkanje na japanske crtiče, ne pa toliko, da bi še uzakonjal moderiranje nečesa, kar približno funkcionira, ker se 3/4 časa gleda vsem na široko skozi prste (tukaj o forumih in vseh sortah objavljenih vsebin na splošno).
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jupito ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netflix pobrisal vse kritike uporabnikov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15225155 (19175) leiito
»

24ur onemogoča nočno komentiranje, po novem sistemu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7718236 (14693) Kenpachi
»

ESČP: Delfi vs. Estonia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8335508 (30809) AndrejO

Cenzura na internetu in na slotechu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5612960 (10959) Gandalfar
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33874214 (65333) Mr.B

Več podobnih tem