» »

Spletno oko za cenzuro interneta

kalko ::

Največji problem pedofilije izhaja iz družbene stigme. Zlorabljeni otroci imajo kasneje probleme zaradi tega, ker jih vsi tretirajo kot žrtve. Seveda, pedofilija je wrong in jo je treba preganjati. Ampak na drugi strani ne bi smeli tako viktimizirati žrtev pedofilov.

Ja, ni prav, da se zlorablja otroke. Ampak IMO se jim več škode naredi z viktimizacijo kot pa s samo zlorabo. Hell, kaj je v fizičnem smislu spolna zloraba hujša od odprtega zloma noge, ko otrok pade z biciklom? Pa iz slednjega nihče ne dela cirkusa, kliče psihologov in zahteva, da je treba prepovedati prodajo biciklov.

Da ne bo nesporazuma - obsojam vsakršne zlorabe otrok. Poudariti želim le, da je pedofilija hugely overrated. Je pa prikladen izgovor za marsikaj. In prav zaradi tega vse večjega izpostavljanja pedofilije, so žrtve še bolj viktimizirane ... in nazadnje pridemo do začaranega kroga.

BlueRunner ::

No ja. V kontekstu preganjanja sovražnega govora, k čemer je S.O. prepričalo nekaj najbolj branih spletnih mest v Sloveniji se pedofilija ne pojavlja.

V kontekstu drugih ciljev oziroma širšega poslanstva S.O. pa se pojavlja tudi ta tema. Pri temu pa se lahko v večini primerov že iz izkušenj drugih držav identificira tiste pristope, ki služijo metanju peska v oči (samo, da se nekaj dela) oziroma dobre pristope, ki dejansko izboljšujejo preiskanost teh dejanj in večajo verjetnost, da se bo pedofile zaznalo prej in ne kasneje.

imagodei ::

Dejstvo je, da se je okrog problema pedofilije zbralo cel kup "strokovnjakov", ki od tega živijo in potencirajo problem. Seveda je pedofilija lahko zelo travmatična za žrtev, vendar pa večinoma spet ni nek dokončen travmatični dogodek, ki bi vsakega otroka uničil do konca življenja. V histeriji ki se zganja, ljudje enostavno odklopijo pamet in se v isti koš mečlje brutalno posilstvo 8-letne deklice ter seks 24-letne učiteljice s svojim (bivšim?) 14-letnim učencem.

Mamice danes histerično jokajo, da so bili njihovi otroci travmatizirani, če se pred šolo pojavi en Flasher. Spomnim se, da se je tudi nam kazal en starejši gospod, pa smo zbežali od njega in se mu posmehovali. Dečkom se nam je zdelo smešno in smo še nekaj dni s smehom pogrevali dogodek, deklice so ga v šoli z gnusom "zatožile" učiteljici in stvar je bila rešena. Danes bi se verjetno z vsemi "izpostavljenimi" otroci moral pogovorit psiholog, najhuje "prizade" verjetno čaka vsaj nekaj mesecev terapije pri pedopsihiatru in Ritalin.

Celoten ustroj, ki je IMO deloma plod histerije, deloma pa pretkan način zaslužka na nesreči drugih, je pa pravzaprav tudi del problema. Namreč, v družbi se ustvarja klima, da je otrok po vsaki obliki izpostavljenosti, naj bo še tako posredna, travmatiziran in uničen. Zato se ga v čustvenem krču vlači od Poncija do Pilata, do njega se neprestano obnašamo kot do žrtve - in jasno otrok čuti, da je nekaj hudo narobe. Po mojem, sicer skrajno nestrokovnem mnenju, se tle prava škoda šele začenja. 370x je treba obnavljat zgodbo, otrok se ne more premakniti naprej, naj starši še tako pazijo, ne morejo pred njim skriti vsega joka zaradi tragedije, ki se je zgodila, saj so starši velikokrat zaradi dogodka prizadeti še 10x bolj, kot otrok; namesto da bi se otroku na njemu primeren način pomagalo predelati zadevo in mu omogočiti, da se čimprej premakne naprej.

Ne smemo pozabit, da so otroci skozi celotno zgodovino razvoja človeka, ko smo še živeli v hordah, po votlinah imeli nešteto priložnosti videti spolovila, verjetno tudi prizore kopulacije. Če otroci ne bi bili evolucijsko prilagojeni, da takšne "travmatične" prizore lahko preživijo brez travme, človeškega rodu danes ne bi bilo.

Moje mnenje je, da je trenutna histerija posledica hudega občutka kolektivne krivde... Kot npr. Gay bashing. Bolj, kot se po eni strani prepoveduje praktično vsako vrsto kontakta med odraslim in otrokom (s tem mislim povsem človeške kontakte; v ZDA vzgojiteljice v vrtcih ne upajo več pobožati otroka, ki je padel in si poškodoval koleno; oskrba krvavečega kolena je delo za medicinsko sestro, saj je dotikanje kolen s strani nepooblaščene osebe že skorajda zloraba, ipd.), bolj histerična je družba glede tega. Bolj, kot se zanikuje najbolj pristne in naravne kontakte med starši in otroki, večji je občutek krivde. Krivda pa seveda zasluži kazen in bolj je treba udrihati po vseh, še tako posrednih in nedolžnih oblikah obnašanja, ki bi jim lahko nadeli spolno konotacijo. V ZDA, ki je neslavno značilna po tej histeriji, se starši ne upajo več sprehajati goli v pričo svojih otrok.

Ko družba pride tako daleč, da se starša resno sprašujeta, če bo njun otrok travmatiziran, če ju bo zalotil v kopalnici, ko se bosta gola poljubljala, je nekaj hudo narobe.


Seveda pa to ne pomeni, da prava spolna zloraba ne obstaja. Jasno, da jo je treba preganjat. Ampak ne novinarji, temveč za to poklicane institucije. Zato bi se IMO novinarji morali skrajno resno zamisliti nad svojim početjem, tako pri poročanju (kamot nekomu uničiš življenje, čeprav se kasneje pokaže, da je bil za pedofilijo obtožen po krivem), kot pri soustvarjanju družbene klime. Svoboda govora in tiska je sicer kul zadeva, če se te pa na podlagi poročanja medijev odrečejo družina in prijatelji, je pa IMO na mestu postavit vsaj ena pravila glede poročanja o tej temi.
- Hoc est qui sumus -

PARTyZAN ::

Tabuje ustvarjamo sami.

Mipe ::

Odslej je Slo-Tech tabu.

Kaj zdaj? Kje je tvoj Bog? :D

BlueRunner ::

@imagodei: Ja, vse lepo in prav.

Vendar pa je edino, kar šteje samo to, ali pedofile odkrivaš in nevtraliziraš ter odstranjuješ neprimerne vsebine, ki so rezultat pedofilije, ali pa potegneš planke dol in se delaš, da je s tem problem rešen.

Ugani kaj na internetu pomeni "potegniti planke dol".

Šele potem, ko pedofila odkriješ, lahko začneš govoriti o ustreznem ukrepanju - do zločinca in do žrtve. Cenzura k temu ne prispeva nič.

Zadnji meni znan podatek o straneh s pedofilsko vsebino, ki se jih blokira... razkriva, da je največ takšnih strani v ZDA. Torej nikakor ne v državi, kjer bi bilo odstranjevanje tega materiala in kazenski pregon vprašljiv iz razloga neke tretjerazredne države, kjer je večji problem pitna voda ali pa korupcija, kot pa pedofilija in otroška pornografija?

Kaj se torej počne? Vleče planke dol, ali pa se dejansko trudi ukrepati?

Manu ::

Spolna zloraba otrok je bila tabu tema dolgo časa. Dogajalo se je ravno obratno: žrtve takih zlorab se ni jemalo resno in se je dogodek trivializiral.

Ko pa je (upravičeno) padla "tabu oznaka" se razumljivo o tem zdaj govori. Ljudje se počutijo bolj svobodni in močni ter to svobodo izkoristijo. Potem se zdi, kot da delamo žrtve večje kot so. Vse ima svoje meje. Žrtev je treba prepoznat, ji dat možnost celjenja ran in potem gre življenje dalje.

Ampak potem se pojavi vprašanje kako zaščititi otroke pred zlorabami, da ne bomo ponavljali preteklost v smislu zanikanja problema?

Nekateri padejo preveč notri v preganjanje tega problema, drugi pa so preveč flegmatični. Zato mislim, da je prav, da imamo neke organizirane skupine, ki usmerjajo potrebno pozornost, da problem ne zapade pozabi (kakor je to bilo v preteklosti).

Ampak potem res naj usmerjajo pozornost v kriminalizacijo pedofilije (na strokoven način), ne pa da izkoriščajo pedofilijo za kakšne druge namene.

poweroff ::

luli je izjavil:

Torej brezvezno testiranje.

Luli, imaš težave?
Rekel sem, da je večina kriminalcev na videz normalnih. Šele testiranje pokaže kaj več o njih. Od kje potem ti potegneš sklep da je testiranje brezvezno?

luli je izjavil:

Kako ti je uspelo pretentati test?

Mimogrede, jaz nikoli nisem pregledoval vsebine. Sem se ukvarjal z veliko bolj zanimivim delom posla - informacijskim varovanjem sistemov (ki so jih kriminalne pedofilske združbe seveda redno napadale).

Sem pa že večkrat poudaril, da kdor nasprotuje boju proti pedofiliji po mojem mnenju ima neke svoje interese. Kakšni so tvoji interesi, luli? Daj, izjasni se.

USS Liberty je izjavil:

Če ima policija itak vpogled v vse prijave, zakaj potem sploh rabimo spletno oko?

To je samo kontrolni mehanizem. Zato, da če bi nas recimo spletni pedofili obtoževali, da ne ukrepamo proti "svojim", da je to mogoče preveriti.

Mimogrede, v tejle temi je kar precej nasprotovanja tako Spletnemu očesu, kot tudi FDV in boju proti pedofiliji. Sprašujem se zakaj, kaj je vzrok temu. Mi znaš odgovoriti Nimitz?


USS Liberty je izjavil:

Če pa so že ustanavljali spletno oko izven policije, bi bilo sigurno bolj primerno, da bi le to ustanovili na Pravni fakulteti ali pa na Fakulteti za varnostne vede, saj je tam sigurno bolj usposobljen kader za preganjanje takšnih zadev, kot pa na FDV-ju.

Vidiš, tukaj se pa celo strinjam. Samo nihče drug se najprej sploh ni prijavil na razpis. Ko so se pa v drugi rundi prijavili, je bila pa FDVjevska prijava ocenjena kot najboljša.

Aja, pa o prijavi so odločali v EU, ne pri nas. V EU pač velja načelo, da se je treba prijavljati na razpise in da zmaga najboljši. Ne more en mandeljc presoditi, da je kader pač najbolje usposobljen npr. na Fakulteti za varnostne vede ali pa recimo v SDS, ali pa recimo na kakšnem spletnem forumu, in potem mimo razpisa dodeliti projekt. V EU to ne gre. Tam se dela transparentno in na razpisu zmaga najboljši.

Nisi vedel tega?

Okapi, daj no, saj si brihten. A še nisi pogruntal, da samo zezam lulija in Nimitza? Saj sem zgoraj napisal, da vklopite sarcasm detektorje. :D:)):P
sudo poweroff

hamax ::

Mimogrede, v tejle temi je kar precej nasprotovanja tako Spletnemu očesu, kot tudi FDV in boju proti pedofiliji.

Matthai imas morda podatek koliko pedofilov so ze zaprli zaradi splenega ocesa? Ali pa spletnih strani s pedofilsko vsebino? Koliko so jih sploh ovadili?

In pa, kaksne so te stevilke, ce se ne omejimo na pedofilijo?

luli ::

Okapi, daj no, saj si brihten. A še nisi pogruntal, da samo zezam lulija in Nimitza?


Uh, jaz pa sem se že bal, da misliš resno. Malo je manjkalo, pa bi te prijavil očesu.

Sicer pa Matthai : Zgleda kot sova, oglaša se kot sova in dela kot sova. Kaj je to?

ODG : Bivša UDBA preoblečena v nova oblačila. Metode pa imate vseeno podobne.

Pyr0Beast ::

Sama pedofilija je še easy stuff za otroke. Ko prideš do kakšnih maim and kill se ti pa obrne želodec, dobesedno.

Sedaj namesto da bo take ljudi izločevala družba jih bo 'iskalo' spletno oko. Še en fail sistema več.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Manu ::

Pyr0Beast je izjavil:

Sama pedofilija je še easy stuff za otroke. Ko prideš do kakšnih maim and kill se ti pa obrne želodec, dobesedno.

Sedaj namesto da bo take ljudi izločevala družba jih bo 'iskalo' spletno oko. Še en fail sistema več.

Saj se strinjaš, da se omeji sovražni govor?

V ustavi imamo to zapisano. Ampak treba je to tudi konkretno uresničevati. Ne v smislu iskanja kot bi "vohunil po spletu", ampak v smislu, da če se že srečaš s kakšnim nesprejemljivim načinom komunikacije ali kakšno protizakonito dejavnostjo boš to obsodil in prijavil.

Zato pa imamo ustavo in zakone. Zato imamo tri veje oblasti (to je trenutno najboljše kar imamo). Zato imamo zapore. So kot orodje, da določimo kakšni bodo medsebojni človeški odnosi. Da kaznujemo tiste, ki ogrožajo druge, da jih za nekaj časa izločimo iz družbe, d ajim sporočimo, da je njihovo dejanje nesprejemljivo. Vse kar krši človekove pravice je treba obsoditi, ne pa zamižati in se delati, da to ne obstaja.

Kako pa jih bo izločevala družba? Kako si to predstavljaš? Ti si del družbe. Ti lahko prijaviš direktno na policijo ali pa na spletno oko, ki so se organizirali na tak način. Spletno oko je tudi del družbe.

Jih ne poznam, ampak trenutno nisem videl neke nesprejemljive akcije z njihove strani do zdaj.

Pyr0Beast ::

Kaj se strinjam ? Jaz nimam kaj prijavljati sovražnega govora niti ga nimam kaj obsojati. Zame je to navaden govor kakor vsak drug. Ta traparija je k nam prišla iz ZDA in enako kot tam se tukaj nekaj silijo v tri dni.


Družba take ljudi že sedaj izločuje tako da jih preprosto ne posluša. Kaj misliš da bo naredil model ko bo videl da mu je bil komentar izbrisan. Začel vriskati od veselja ali kuhati jezo ?

Vse kar zna ta politika delati je še večje sranje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Manu ::

Brisanje komentarjev se dogaja tudi na slo-techu in v demokracijah drugih držav (tudi na Guardianu, ki so za moje pojme dober medij).

Kako bo družba napredovala, če ne bomo pozitivno kritični drug do drugega? Če ne bomo obsojali tistega, kar nima mesta v civilizirani družbi, potem dajemo ljudem napačno sporočilo, da svoboda pomeni tudi biti "živalski do sočloveka".

Pyr0Beast ::

Svoboda pomeni tudi to da moraš kdaj požreti besede drugih pa čeprav ti to ni všeč.

Kako bo družba napredovala če bomo furali totalno cenzuro, se je videlo že prejšnje stoletje. Očitno ti časi prihajajo nazaj ko je mladina takratnih koritnikov dovolj odrasla da zafura novo generacijo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

USS Liberty ::

poweroff je izjavil:

Mimogrede, v tejle temi je kar precej nasprotovanja tako Spletnemu očesu, kot tudi FDV in boju proti pedofiliji. Sprašujem se zakaj, kaj je vzrok temu. Mi znaš odgovoriti Nimitz?


1. jaz nisem zasledil, da bi tukaj kdo nasprotoval boju proti pedofiliji, edino eden forumaš, ki ima drugače podobna leva stališča kot ti, je bil malo kritičen, da se v družbi včasih zaradi pedofilije ustavarja pretirana histerija...

2. nasptovanje spletnemu očesu in FDVju ni enako nasprotovanju boju proti pedofiliji. To je vsakomur jasno.

3. Pedofilijo na internetu naj preganjajo kompetentne inštitucije kot je kriminalistična služba.

4. FDV sigurno ne bo nikoli naredil nič pametnega glede preganjanja pedofilije, saj ta inštitucija ima čisto drugačno agendo, pa tudi nimajo ne pravnega, niti računalniškega znanja. Hočejo predvsem cenzurirati in preganjati politične komentarje, ki niso všeč levi politični opciji. Poleg tega pa je fdv popoldanski gejevski krožek in ta populacija sigurno ne bo v prvih bojnih vrstah, da bi preganjala pedofilijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Manu ::

Pyr0Beast je izjavil:

Svoboda pomeni tudi to da moraš kdaj požreti besede drugih pa čeprav ti to ni všeč.

Kako bo družba napredovala če bomo furali totalno cenzuro, se je videlo že prejšnje stoletje. Očitno ti časi prihajajo nazaj ko je mladina takratnih koritnikov dovolj odrasla da zafura novo generacijo.

Vsi poznamo stavek: "svoboda posameznika se konča pri svobodi drugega posameznika".

Moja izkušnja je ta, da če sem prevečkrat popustil se je neobčutljivo ravnanje do mene samo stopnjevalo.
Vsak kdaj izbruhne v jezi. To lahko požrem, ampak če se to non-stop dogaja, potem to ni več normalno.

Ne gre se toliko za cenzuro, koliko za vzgajanje kulture.

Za mene je cenzura to, da mi nekdo preprečuje izražanje mnenja. Npr. da sem proti nekemu zakonu in tudi napišem zakaj, admin bi pa brisal moj komentar, da ustvari vtis, da nihče ne nasprotuje zakonu. To je cenzura.

Če pa bi nekoga osebno napadel (kar pa nima več nobene zveze z izražanjem mnenj ali podajanjem argumentov na neko temo), potem pričakujem, da se bo ta oseba branila.

Svoboda govora se lahko izvaja tudi na kulturen način. Ni treba zato grozit, žalit, posmehovat...

Svoboda govora je umetnost..

poweroff ::

hamax je izjavil:

Matthai imas morda podatek koliko pedofilov so ze zaprli zaradi splenega ocesa? Ali pa spletnih strani s pedofilsko vsebino? Koliko so jih sploh ovadili?

Statistike so na internetu. Feedback da tudi policija, samo ne vem če je objavljeno to v poročilu (mislim pa da je). Poišči.

USS Liberty je izjavil:

2. nasptovanje spletnemu očesu in FDVju ni enako nasprotovanju boju proti pedofiliji. To je vsakomur jasno.

Ja ni, ne. Spletno oko je dejansko zelo pospešil boj proti pedofiliji. Policija priznava, da sedaj dobijo precej več konkretnih informacij. Zato je tudi pregon bolj učinkovit. Se pravi je ta ustanova uspešna. In enim gredo ti uspehi v nos. Komu le?

USS Liberty je izjavil:

3. Pedofilijo na internetu naj preganjajo kompetentne inštitucije kot je kriminalistična služba.

Saj jo. Spletno oko da samo input informacijo, policija potem sama raziskuje dalje. In informacijo potrdi ali ovrže.

USS Liberty je izjavil:

4. FDV sigurno ne bo nikoli naredil nič pametnega glede preganjanja pedofilije, saj ta inštitucija ima čisto drugačno agendo, pa tudi nimajo ne pravnega, niti računalniškega znanja.

Verjetno bistveno več kot marsikdo tule. Seveda govorimo o posameznikih, ki sodelujejo pri projektu (ja, tudi zunanji strokovnjaki).

USS Liberty je izjavil:

Hočejo predvsem cenzurirati in preganjati politične komentarje, ki niso všeč levi politični opciji. Poleg tega pa je fdv popoldanski gejevski krožek in ta populacija sigurno ne bo v prvih bojnih vrstah, da bi preganjala pedofilijo.

Uh, zdajle sem se spomnil. Vidva z lulijem se sploh še nista izjasnila glede vajinih motivov za nasprotovanje uspešnemu boju proti pedofiliji oz. najbolj uspešni ustanovi na tem področju. Kakšni so torej tvoji motivi za nasprotovanje eni redkih uspešnih ustanov na tem področju?

Saj se nam lahko zaupaš tlele. Če ti je pa nerodno, se pa lahko preko Tora priklopiš na Slo-Tech...
sudo poweroff

sandmat ::

Matthai, mislim, da niso vsi pedofili, ki se ne strinjajo s tabo, mogoče jih samo skrbi točno tisto, kar imaš ti v podpisu ...

poweroff ::

Saj ne pravim, da so vsi. Niti ne pravim, da je kdorkoli. Lulija in Nimitza sem samo vprašal par zadev (svoboda govora pa to), pa ne želita odgovoriti.
sudo poweroff

ThinkPad ::

Tele pedofilije imam jaz poln kufer, ker se zadeva obrača že proti nam (in otrokom). Rezultat presplošne gonje kar povprek privede do absurdov, o katerih smo že brali:
- vzgojiteljica in toliko bolj vzgojitelj si ne upa več objeti jokajočega otroka in ga na ta način potolažiti.
- na plaži naskočijo očeta, ki slika svoje otroke. Pa si zamisli, da ima še take male, pod 3 leta, ki so večinoma na morju nagi... Mal preveč šklocanja in te čarovnica na sosedji brisači preko mobitela prijavi na spletno oko. :))

Spletno oko je OK, če obvaruje že vsaj enega otroka, a hkrati je to neka špec kahla na voljo vsem za prijavo vsakega. Me že spominja na dobre stare čase,
ko si lahko ovadil soseda, če si mu bil fouš krave. Nekoga na hitro sumiti pdefofilije je postala dobra in priročna metoda diskriditacije, pa ni važno, kaj se kasneje v resnci izkaže. Hvala vam za to "prodobitev".

Gandalfar ::

- vzgojiteljica in toliko bolj vzgojitelj si ne upa več objeti jokajočega otroka in ga na ta način potolažiti.
- na plaži naskočijo očeta, ki slika svoje otroke. Pa si zamisli, da ima še take male, pod 3 leta, ki so večinoma na morju nagi... Mal preveč šklocanja in te čarovnica na sosedji brisači preko mobitela prijavi na spletno oko.

tole je pomojem javni mit

ThinkPad ::

tole je pomojem javni mit


To ni mit (= nerealna predstava o določenih dogodkih), ker se to že dogaja. Mogoče še ne pri nas tako dobesedno. Na sestanku v vrtcu (pri nas v SLO) se iz tega vzojiteljica sicer "pošali", a ima že dobro vsidrano v glavi in se resno sprašuje kaj še sme in kaj ne, da ne bo katera mama narobe razumela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ThinkPad ()

Pyr0Beast ::

ThinkPad je izjavil:

tole je pomojem javni mit


To ni mit (= nerealna predstava o določenih dogodkih), ker se to že dogaja. Mogoče še ne pri nas tako dobesedno. Na sestanku v vrtcu (pri nas v SLO) se iz tega vzojiteljica sicer "pošali", a ima že dobro vsidrano v glavi in se resno sprašuje kaj še sme in kaj ne, da ne bo katera mama narobe razumela.


V bistvu so se take obtožbe že dogajale.
Za primer iz cajtngov vem da so paranoične vzgojiteljice obtožile vzgojitelja ker je otrok spal pri njemu, on pa imel jutranjo erekcijo in sedaj je kar naenkrat pedofil.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

V bistvu so se take obtožbe že dogajale.
Pri nas mogoče še ni bilo kakšnega takšnega primera, ampak se ne bi čudil, če bi do kakšnega podobnega prišlo prav po zaslugi spletnega očesa.
http://abcnews.go.com/GMA/arizona-coupl...

The Peoria, Ariz., couple had their home searched by police and worse, their children -- then ages 18 months, 4 and 5 -- were taken from them for more than month. Their names were placed on a sex offender registry for a time, and Lisa Demaree was suspended from her school job for a year. The couple said they have spent $75,000 on legal bills.
In vse to, ker sta slikala svoje otroke v kopalni kadi, vestni uslužbenec v fotolaboratoriju, kjer sta dala narediti fotografije, pa ju je prijavil policiji.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

USS Liberty ::

poweroff je izjavil:

Ja ni, ne. Spletno oko je dejansko zelo pospešil boj proti pedofiliji. Policija priznava, da sedaj dobijo precej več konkretnih informacij. Zato je tudi pregon bolj učinkovit. Se pravi je ta ustanova uspešna. In enim gredo ti uspehi v nos. Komu le?

A lahko dobim kakšen konkreten dokaz, kako je to fdv spletno oko uspešno proti pedofiliji, saj tebi ne morem kar tako verjeti na besedo, saj nisi nepristranski, ker imaš pač interes, da braniš ustanovo kjer si zaposlen. Zanimivo, da pa na zadnji tiskovki, ki so jo naredili predstavniki tega spletnega očesa, so bore malo govorili o preganjanju pedofilije, zelo veliko pa so govorili o preganjanju "sovražnega" govora in to veliko pove, kaj je njihova prioriteta...

poweroff je izjavil:

Saj jo. Spletno oko da samo input informacijo, policija potem sama raziskuje dalje. In informacijo potrdi ali ovrže.

Zakaj sploh rabimo spletno oko izven policije oz. kriminalistične službe? Zakaj ne bi nekih res kompetentnih ljudi za to področje imeli direktno na policiji? Zakaj ne bi ta spletna stran obstajala direktno na policiji? Zakaj moramo imeti neke nekompetentne posrednike, da se s tem ukvarjajo in si polnijo žepe z davkoplačevalskim denarjem? A bi bil konec sveta, če bi se fdv končno začel ukvarjati s tistim kar je njegovo poslanstvo, to je izobraževanjem, ne pa s sto in eno stvarjo za katero ni kompetenten niti pristojen.

poweroff je izjavil:

Uh, zdajle sem se spomnil. Vidva z lulijem se sploh še nista izjasnila glede vajinih motivov za nasprotovanje uspešnemu boju proti pedofiliji oz. najbolj uspešni ustanovi na tem področju. Kakšni so torej tvoji motivi za nasprotovanje eni redkih uspešnih ustanov na tem področju?

Tvoje insinuacije "kdor ne podpira fdvja, nasprotuje boju proti pedofiliji" me ne ganejo. Še enkrat te pozivam, da s konkretnimi dokazi dokažeš, kako je ta ustanova uspešna v boju proti pedofiliji. Glede na to, da ni nobena skrivnost, da je fdv tudi eden od glavnih centrov homo aktivizma v Sloveniji, ki hoče celi družbi seksualne deviacije vsiliti kot normalne, pa močno dvomim, da ima ta ustanova kakršnokoli kredibilnost, da bo nepristransko preganjala pedofilijo. Kako naj fdv-ju zaupamo, da bodo pa recimo policiji prijavili pedofilijo, če bo šlo za kakšnega levičarskega politika oz. levo vip osebo ali pa homo aktivista. Imam občutek, da bodo preganjali samo kakšnega mulca, ki bo imel kakšno sliko najstnice, ali pa kakšnega levici nevšečnega politika kot je Magajna, resnično pedofilijo pa ne bodo znali ali pa ne bodo hoteli preganjati…
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

NSA Agent ::

Nehite bluzit, sem pa tja, pomeben je samo denar.
Torej ustanovil se je nek odbor, tam bojo sedeli neki ljudi, ki bojo imel fajne pače, trenutno še odbor dela zastoj se mi zdi, sam bo čez čas dobiu sponzorje, donacije, ...
Torej to se je ustanovil zaradi tega, da bojo eni fajn zaslužil, za otroke, pedofile, posiljevalce, mamilaše, in nevem kaj vse še, jim pa dol visi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NSA Agent ()

Manu ::

Okapi je izjavil:

V bistvu so se take obtožbe že dogajale.
Pri nas mogoče še ni bilo kakšnega takšnega primera, ampak se ne bi čudil, če bi do kakšnega podobnega prišlo prav po zaslugi spletnega očesa.
http://abcnews.go.com/GMA/arizona-coupl...

The Peoria, Ariz., couple had their home searched by police and worse, their children -- then ages 18 months, 4 and 5 -- were taken from them for more than month. Their names were placed on a sex offender registry for a time, and Lisa Demaree was suspended from her school job for a year. The couple said they have spent $75,000 on legal bills.
In vse to, ker sta slikala svoje otroke v kopalni kadi, vestni uslužbenec v fotolaboratoriju, kjer sta dala narediti fotografije, pa ju je prijavil policiji.

O.


ThinkPad je izjavil:

Tele pedofilije imam jaz poln kufer, ker se zadeva obrača že proti nam (in otrokom). Rezultat presplošne gonje kar povprek privede do absurdov, o katerih smo že brali:
- vzgojiteljica in toliko bolj vzgojitelj si ne upa več objeti jokajočega otroka in ga na ta način potolažiti.
- na plaži naskočijo očeta, ki slika svoje otroke. Pa si zamisli, da ima še take male, pod 3 leta, ki so večinoma na morju nagi... Mal preveč šklocanja in te čarovnica na sosedji brisači preko mobitela prijavi na spletno oko. :))

Spletno oko je OK, če obvaruje že vsaj enega otroka, a hkrati je to neka špec kahla na voljo vsem za prijavo vsakega. Me že spominja na dobre stare čase,
ko si lahko ovadil soseda, če si mu bil fouš krave. Nekoga na hitro sumiti pdefofilije je postala dobra in priročna metoda diskriditacije, pa ni važno, kaj se kasneje v resnci izkaže. Hvala vam za to "prodobitev".


Kaj ima to veze s Spletnim očesom?

Špeckahle lahko prijavijo soseda tudi direktno policiji.

Spletno oko pravzaprav pomaga, da ljudje zvedo o pedofiliji več, kot pa si mislijo, da bi bilo (torej, ko pretiravajo), saj na njihovi spletni strani jasno opišejo (definirajo) kaj je treba prijaviti.

Okapi ::

Kaj ima to veze s Spletnim očesom?
Špeckahle lahko prijavijo soseda tudi direktno policiji.
Spletno oko takšno ovajanje spodbuja in s tem širi histerijo. Prav mogoče, da ne namenoma, ampak tako pač je.

O.

BigWhale ::

Gandalfar je izjavil:

- vzgojiteljica in toliko bolj vzgojitelj si ne upa več objeti jokajočega otroka in ga na ta način potolažiti.
- na plaži naskočijo očeta, ki slika svoje otroke. Pa si zamisli, da ima še take male, pod 3 leta, ki so večinoma na morju nagi... Mal preveč šklocanja in te čarovnica na sosedji brisači preko mobitela prijavi na spletno oko.

tole je pomojem javni mit


Ne samo to... Dogaja se, da uciteljice prijavljajo skrbnike otrok. Samo zato, ker skrbnik (sicer sorodnik) pripelje varovanko v solo in jo poljubi v slovo. Tak poljub, kot ga das otrok starsu oziroma obratno.

Pa tudi ucitelji so precej bolj zadrzani do otrok. Pa ne samo zaradi pedofilije, so se drugi razlogi.

Manu ::

Okapi je izjavil:

Kaj ima to veze s Spletnim očesom?
Špeckahle lahko prijavijo soseda tudi direktno policiji.
Spletno oko takšno ovajanje spodbuja in s tem širi histerijo. Prav mogoče, da ne namenoma, ampak tako pač je.

O.

Mogoče zato, ker si sam nagnjen k histeriji vidiš v Spletnem očesu spodbujevalca histerije.

Enako bi lahko rekel, da prisotnost policista spodbuja histerično vedenje ljudi, ker se policiste takoj ustrašijo, ko jih vidijo, čeprav niso nič slabega naredili.

Okapi ::

Mogoče zato, ker si sam nagnjen k histeriji vidiš v Spletnem očesu spodbujevalca histerije.
No, to izpeljavo bi pa rad videl logično utemeljeno. Ker kdor je nagnjen k histeriji, se tega verjetno ne zaveda (ker dvomim, da bi kdo hotel biti zavestno nagnjen h histeriji), če se tega ne zaveda, pa po vsej verjetno tudi ne prepozna dejavnikov, ki histerijo spodbujajo.

O.

Manu ::

Okapi je izjavil:

Mogoče zato, ker si sam nagnjen k histeriji vidiš v Spletnem očesu spodbujevalca histerije.
No, to izpeljavo bi pa rad videl logično utemeljeno. Ker kdor je nagnjen k histeriji, se tega verjetno ne zaveda (ker dvomim, da bi kdo hotel biti zavestno nagnjen h histeriji), če se tega ne zaveda, pa po vsej verjetno tudi ne prepozna dejavnikov, ki histerijo spodbujajo.

O.

Tudi jaz bi rad videl tvojo izpeljavo logično utemeljeno:

Spletno oko takšno ovajanje spodbuja in s tem širi histerijo. Prav mogoče, da ne namenoma, ampak tako pač je.


Ja, tako pač je. ;)

para! ::

Matthai

Sem pa že večkrat poudaril, da kdor nasprotuje boju proti pedofiliji po mojem mnenju ima neke svoje interese. Kakšni so tvoji interesi, luli? Daj, izjasni se.


Ne vem ali je ta stavek zgolj provokacija lulija, s katerim sta si očitno skočila v lase, ampak jaz nasprotujem boju proti pedofiliji, če ta boj pomeni, da se moram odreči nekaterim svojim pravicam. Tudi to, da se breme odkrivanja in prijavljanja kar naenkrat prenese na posameznike, čeprav je to delo (plačano) organov pregona, se mi zdi nesprejemljivo.

Ko se gre za boj proti piratstvu smo vsi na isti strani, in sicer da se ne sme odvzemati pravic ljudem zato, ker je neka skupina družb ostala brez deleža svojega cvenka, ko gre za pedofilijo pa se nekateri pomaknete iz racionalnega v striktno emocionalno razumevanje?

Prosim, da tega ne vzameš kot neko podtikanje, ampak glede na to, da si na področju priznan strokovnjak, me je tvoj stavek rahlo presenetil.

lp
Death before dishonor!

BlueRunner ::

Ko se gre za boj proti piratstvu smo vsi na isti strani, in sicer da se ne sme odvzemati pravic ljudem zato, ker je neka skupina družb ostala brez deleža svojega cvenka, ko gre za pedofilijo pa se nekateri pomaknete iz racionalnega v striktno emocionalno razumevanje?

Primerjati kršitev materialne avtorske pravice in kršitev spolne nedotakljivosti maloletne osebe. Kam smo padli... Že tatvino in kršitev materialne avtorske pravice razlikujemo po teži, kaj šele spolne delikte.

Sorazmernost je včasih težko zajeti, vendar pa spolni delikti, kot oblika neposrednega napada na zdravje in življenje človeka, upravičujejo tudi težje posege v zasebnost ravno na podlagi sorazmernosti.

ampak jaz nasprotujem boju proti pedofiliji, če ta boj pomeni, da se moram odreči nekaterim svojim pravicam

Katerim svojim pravicam pa si se zaradi preganjanja pedofilije moral odreči? Za katere tvoje pravice meniš, da ti grozi, da ti bodo odvzete zaradi preganjanja pedofilije?

Ali pa bolj direktno: kako ti početje Spletnega očesa krati spanec?

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/evropska-unija/zan...

me zanima, če bo spletno oko pri nas preganjalo tudi zanikanje zločinov komunizma?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Pšenični ::

"Spletno oko ni noben policist, spletno oko je serator, seratorski."

Ustanovljen za oblikovanje javnega mnenja, nadzora. Nasprotnike spletnega očesa bodo sicer takoj karikirali za latenetne pedofile ali njihove simpatizerje.

Zanima me, kaj bo to oko velikega brata počelo, ko se bo prej ali slej leva opcija poslovila od oblasti. Koga bojo potem kontrolirali.

Torej za odkrivanje pedofilije so bile že sedaj zadolžene določene ekipe, ki so sodelovale tudi z tujino. Tko da je tole brca v temo. Kakršnokoli povezovanje, oziroma vzrok nastanka. Torej na delovem portalu, kjer folk pizdi čez sistem, se bo iskalo pedofile? Butalska?

Eno samo nakladanje. Zanimivo bi bilo vedeti, kateri politični opciji pripadajo organizatorji in izvajalci spletnega očesa. Morda gre za levo opcijo?

Zgodovina sprememb…

marS ::

ne bi se želel vtikati v to debato v smislu pro et contra FDV ampak me pa zanima podatek (ki ga nisem nikjer zasledil) ki je v bistvu vprašanje o spolih - kaj pa je z ženskimi pedofili? oziroma - nikjer nisem zasledil kako pa se ženske (šola je kar feminizirana) obnašajo v kontekstu vzojiteljica - majhna punčka (homo pa to...).... vedno so na udaru le moški pedofili....glede na enakopravnost spolov....bi lahko kaj dorekli tudi kaj v tem smislu....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

para! ::

BlueRunner

Primerjati kršitev materialne avtorske pravice in kršitev spolne nedotakljivosti maloletne osebe. Kam smo padli...

Primerjaš lahko kar hočeš, ne da bi zato moral kam pasti...

Sorazmernost je včasih težko zajeti, vendar pa spolni delikti, kot oblika neposrednega napada na zdravje in življenje človeka, upravičujejo tudi težje posege v zasebnost ravno na podlagi sorazmernosti.


Težje posege v zasebnost utemeljeno osumljenih, seveda. Ne pa preventivne posege na malodane vseh, kot se to trudijo raznorazne države/organizacije uvesti že pri boji proti piratstvu. In ravno zato, ker je kršenje avtorskih pravic v razmerju s spolnimi delikti nad otroki tako rekoč blaga oblika kriminala, te lahko skrbi česa vsega se lahko še spomnejo v imenu varnosti otrok in preprečevanja pedofilije.

Katerim svojim pravicam pa si se zaradi preganjanja pedofilije moral odreči? Za katere tvoje pravice meniš, da ti grozi, da ti bodo odvzete zaradi preganjanja pedofilije?


Nobenim, ampak glede na to kaj se dogaja z našimi pravicami zaradi boja proti terorizmu in boja proti kršenju avtorskih pravic, mi tudi napoved boja proti pedofiliji ne vliva nekega zaupanja.

Ali pa bolj direktno: kako ti početje Spletnega očesa krati spanec?


Meni Spletno oko ne krati spanca, se pa strinjam z Okapijem, ki pravi:
Dejansko je organizacija, ki spodbuja vohljanje za drugimi ljudmi in ovajanje policiji, oziroma to sama organizirano počne, nekaj najslabšega, kar si lahko zamisliš.


lp
Death before dishonor!

Pyr0Beast ::

Žalostno je samo to da pedofilski admini ne bodo šli pod 'all-seeing-eye' spletnega očesa, ker se s tem ne izpostavljajo.
Pedofilija, terrorizem, same shit.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Moderatorji so mi izbrisali en odgovor. Objavljam ga ponovno, tokrat z dodatno argumentacijo.

Mimogrede, če se brišejo moji odgovori, češ, da so premalo argumentirani, potem si želim, da USS Nimitz dodatno argumentira svoje pavšalne trditve, da je FDV leglo homofobnega aktivizma. In da Thomas argumentira svoje trditve o "seratorstvu". Pa tudi lulijevi prikriti napadi "kako si pretental test" so ne samo neokusni, pač pa tudi direktno neresnični in lažnivi.

USS Liberty je izjavil:

A lahko dobim kakšen konkreten dokaz, kako je to fdv spletno oko uspešno proti pedofiliji, saj tebi ne morem kar tako verjeti na besedo, saj nisi nepristranski, ker imaš pač interes, da braniš ustanovo kjer si zaposlen.

Tule so letna poročila:
http://www.spletno-oko.si/index.php?fl=...

Na strani 41 se lepo vidi razmerje med otroško pornografijo in sovražnim govorom - s čimer se pobijejo vse vaše bolane teze o tem, da Spletno oko hoče izvajati cenzuro svobode govora.

Poleg tega je Spletno oko del organizacije InHope.

USS Liberty je izjavil:

Zakaj sploh rabimo spletno oko izven policije oz. kriminalistične službe? Zakaj ne bi nekih res kompetentnih ljudi za to področje imeli direktno na policiji?

To sem že pojasnil. Ker je boj proti pedofiliji tako bolj učinkovit. Ljudje lažje prijavijo te vsebine NVO kot policiji.

USS Liberty je izjavil:

A bi bil konec sveta, če bi se fdv končno začel ukvarjati s tistim kar je njegovo poslanstvo, to je izobraževanjem, ne pa s sto in eno stvarjo za katero ni kompetenten niti pristojen.

Živimo v svobodni družbi, kjer vsak lahko opravlja tisto komercialno dejavnost, ki jo želi. Ej, Nimitz - komunizma, ki bo določal kaj kdo sme in kaj ne, ni več.

USS Liberty je izjavil:

Glede na to, da ni nobena skrivnost, da je fdv tudi eden od glavnih centrov homo aktivizma v Sloveniji, ki hoče celi družbi seksualne deviacije vsiliti kot normalne, pa močno dvomim, da ima ta ustanova kakršnokoli kredibilnost, da bo nepristransko preganjala pedofilijo.

Tvoje insinuacije, da je fdv tudi eden od glavnih centrov homo aktivizma v Sloveniji me ne ganejo. Jaz sicer nimam nič proti homoseksualcem, me pa te stvari ne zanimajo, ker pač nisem takšne usmeritve. Sprašujem se pa, kako to, da si ti tako dobro poučen o homo aktivizmu? Jaz sem bil na FDV zaposlen, pa homo aktivizma nisem opazil. Ti pa imaš očitno drugačne informacije. Od kje tako obširno poznavanje te tematike iz tvoje strani? (Ali le govoriš na pamet?)
sudo poweroff

Mr.B ::

Pripraviš teren, potem pa pot pretvezo pravičnosti in varovanja šibkejših uvedeš nadzor........ Ampak kot bi Matthai rekel, vse v dobro narodovega podmladka.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

hamax ::

Na strani 41 se lepo vidi razmerje med otroško pornografijo in sovražnim govorom - s čimer se pobijejo vse vaše bolane teze o tem, da Spletno oko hoče izvajati cenzuro svobode govora.

Na strani 47 se vidi, da je spletno oko prijavilo 8 slovenskih strani zaradi domnevne otroske pornografije in 20 zaradi sovraznega govora.

So pa ocitno zelo uspesni pri prijavljanju otroske pornografije na ameriskih straneh.

Nisem pa nasel statistike koliko ljudi ali streznikov so zaprli zaradi njihove prijave. In kak odstotek je otroska pornografija.

Pyr0Beast ::

Internet nima kaj biti reguliran s strani vladnih organov. Če je gor pornografija, naj bo, če je gor sovražni govor, naj bo.
Na strani uporabnika naj bo filtriranje takih vsebin.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

luli ::

Mimogrede, če se brišejo moji odgovori, češ, da so premalo argumentirani, potem si želim, da USS Nimitz dodatno argumentira svoje pavšalne trditve, da je FDV leglo homofobnega aktivizma. In da Thomas argumentira svoje trditve o "seratorstvu". Pa tudi lulijevi prikriti napadi "kako si pretental test" so ne samo neokusni, pač pa tudi direktno neresnični in lažnivi.

Daj ne joči. Če lahko spletno oko igra vlogo arbitra lahko tudi slo-tech. Drugače pa imaš možnost, da se pritožiš očesu.

Ta organizacija in njihovi pobudniki so navadno sranje. Od kod njim pravica, da pregledujejo material in odločajo, kaj bodo predali policiji in kaj ne? Ali niso s tem tudi sami storili morebitnega prekrška?
Kolikor sem te razumel vam (sklepam po tvojem pisanju) to pravico daje nekajdnevni izlet na Irsko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Okapi ::

Na strani 47 se vidi, da je spletno oko prijavilo 8 slovenskih strani zaradi domnevne otroske pornografije in 20 zaradi sovraznega govora.
Predvsem pa bi bilo zanimivo videti, kaj so dejansko prijavili kot otroško pornografijo.

Slike Brooke Shields iz filma Pretty Baby?
Umetniške fotografije Jocka Sturgesa ali Davida Hamiltona?
Naslovnico albuma Virgin Killers skupine Scorpions ali skupine Blind Faith?
Družinski posnetek s plaže?

Ker tudi take reči se dogajajo. Tole je iz leta 2008.
Yesterday's big news was the UK based internet group IWF (Internet Watch Foundation) placed a ban on a Wikipedia page which featured the album cover of the Scorpion's Virgin Killer album. The UK based watchdog group alleges that the cover is child pornography. Today they are attempting to go after the album cover of a 1969 Blind Faith album cover which features a nude model holding an airplane. The questions arise about if internet censorship is going too far and who appointed the UK based watchdog group to act as morality police?


O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Manu ::

Ne vem kaj ste nekateri proti Spletnem očesu. Končno vsako prijavo obdela policija in pozneje tožilstvo in sodišče. Vsak se sam odloči kaj bo prijavil in kaj ne. Posameznik lahko stori enako direktno na policijo.

Spletno oko je nekaj podobnega, kot SOS pomoč žrtvam. Ali pa npr. društvo za pomoč konjem ipd... Imamo inštitucije, ki se ukvarjajo s temi problemi, ampak ljudje imajo pravico združevati se v društva, organizacije itd... in postati aktivni, pomagati ljudem, jih izobraziti o problemu s katerim se ukvarjajo.

Napadi na Spletno oko so čudni še predvsem zato, ker mnogi podajate ne-argumentirana mnenja. Žal, to ni dovolj.

Pyr0Beast ::

Ne vem kaj ste nekateri proti Spletnem očesu. Končno vsako prijavo obdela policija in pozneje tožilstvo in sodišče. Vsak se sam odloči kaj bo prijavil in kaj ne. Posameznik lahko stori enako direktno na policijo.

Ne vem zakaj ste nekateri privzeto za Spletno oko ?

Imamo inštitucije, ki se ukvarjajo s temi problemi, ampak ljudje imajo pravico združevati se v društva, organizacije itd... in postati aktivni, pomagati ljudem, jih izobraziti o problemu s katerim se ukvarjajo.

Ljudje imamo tudi pravico do svobode govora.

Lahko tvoj post prijavim kot 'žaljivo' sporočilo ali sovražni govor ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

1fris ::

poweroff je izjavil:

Spletno oko ne presoja, ne izreka kazni, zgolj posreduje prijave policiji.


enestavno povedano:

policijski špiclji :)

Pyr0Beast ::

Aja, mimogrede. Ta uč je popolnoma netransparenten.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU za čistejši svetovni splet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
11825083 (19242) konspirator
»

ESČP: Delfi vs. Estonia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8335326 (30627) AndrejO
»

Dolžnost spletnih portalov, da komentatorje identificirajo s pravim imenom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10434960 (30686) poweroff
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33873709 (64828) Mr.B

Več podobnih tem