Forum » Na cesti » Skeniranje vinjet na avtocesti
Skeniranje vinjet na avtocesti
harmony ::
A v Sloveniji je to ze uvedeno? Namrec v Avstriji sem se delal pametnega in dobil kazen ker sem se vozil z neveljavno vinjeto. Nisem niti pomislil, da imajo skenerje na avtocestah,kateri lepo skenirajo ali imas pravilno zalimano vinjeto ali jo sploh imas ter ali je veljavna.
MIHAc27 ::
Si ziher, da avstrijci imajo tako skeniranje? Ker sem se že peljal brez... oz. z potečeno. Res da samo kratek odsek, ampak nobene kazni nisem dobil.
zrataj4201 ::
Je tehnično v praksi še neizvedljivo.Razen na cestninskih postajah pri 40km/h.
Madžari imajo rešeno bolj smiselno.Kupiš virtualno vinjeto in dobiš samo potrdilo in račun.Vpisati pa moraš registersko tablico.Skeniranje registrskih tablic, pa je precej bolj enostavno.Nihče ne maha....
Imajo kamere, pa če nimaš plačano dobiš domov lepo debel račun.
Madžari imajo rešeno bolj smiselno.Kupiš virtualno vinjeto in dobiš samo potrdilo in račun.Vpisati pa moraš registersko tablico.Skeniranje registrskih tablic, pa je precej bolj enostavno.Nihče ne maha....
Imajo kamere, pa če nimaš plačano dobiš domov lepo debel račun.
vorantz ::
Nimamo
Profesor na faksu je razlagal, da je moral nardit prototip za darsovce (smo jemali snov, ki jo je uporabil za nrdit)
Ampak ni šlo nikoli dlje od tega
Pa tudi ne bo po moje
Profesor na faksu je razlagal, da je moral nardit prototip za darsovce (smo jemali snov, ki jo je uporabil za nrdit)
Pa tudi ne bo po moje
Smurf ::
Ker profesor pa je razlagal to? Ne vem zakaj bi kdo to razvijal, ce je ze vse narejeno (ne rabis ravno kaj dosti prilagajati za slo trg). Sem ze bil na DARSU in videl njihov software za prepoznavanje tablic, in deluje presenetljivo dobro. Ne vem, pa ce je trenutno kje v uporabi, razen v tunelih.
tadejbb ::
Avstijci imajo "Skenerje" ki se mu reče kamera :D katero spemljajo, in če te opazijo dobiš kazen , pač loterija. Nameščeni so pa vsepovsod, kjer je satelitsko cestninjenje za tovornjake.
Lep Pozdrav
Tadej Brodej
Lep Pozdrav
Tadej Brodej
DonMatejo ::
Najboljše imajo po mojem zadevo rešeni belorusi,enako kot madžari zakupiš enote na tablico, potem te pa vsakih 15km čez cesto nameščeni scannerji skenirajo. Je pa res, da vedno vedo, kje si in v katero smer se pelješ. Kazen je 100EUR in ja, plačal sem. Sem pa potem dobil še tour po opremi, vem da je od proizvajalca Kapsch - lahko rečem samo doterana zadeva, kar sem se zmislil, sta mi pokazala.
Aston_11 ::
DonMatejo ::
Jaz sem bil navdušen iz IT vidika in organizacije dela prometne policije. Sem pač process manager. :)
harmony ::
http://www.auto-motor-und-sport.de/news...
Tako pa izgleda:
http://www.asfinag.at/documents/10180/2...
Tako pa izgleda:
http://www.asfinag.at/documents/10180/2...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmony ()
šernk ::
Nimamo
Pa tudi ne bo po moje
ni čudno zakaj gre ta država kamor gre. Razvija se prototipe sistemov, ki že obstajajo in predvidevam da se sistem potem tudi zaračuna kot prototip...namesto da se primerja konkurenco.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
letmein ::
DARS vsako leto zgublja miljone € z naslova pobranih cestnin kamijonarjev, glede na to, da na 423km(Dars cestnini na 26 odsekih/27 postajah, odsekov pa je 122) SLO avtocest kamijonarjem ni potrebno plačati nič - odprti cestninski sistem(nikoli dokončan projekt). Odprava te situacije pa se vleče že 12 let, zgodi pa se nič - močen SLO lobij avtoprevoznikov. Poleg tega pa je tu še ABC sistem in hišna firma Traffic Desing, s katerimi bi se šel DARS še najprej španovijo in v neko custom razvijanje sistemov, čeprav so veliko bolj dodelane rešitve že na trgu - ena taka je od zgoraj omenjenga Kapscha. Banana država ni kaj.
Machete ::
Satelitsko imajo na F za elektrotehniko tudi že dolgo razvito ali v razvoju. Verjetno ni bil poceni razvoj, s tem da gotovo obstajajo že razvite rešitve. Če ne drugega ga imajo Nemci za tovornjake če se ne motim. Dokler ni denar od nobenega se lahko tako dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preverjanje vinjet s kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20840 (3001) | mkos2 |
» | Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21366 (16549) | darkolord |
» | Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 37125 (34287) | pegaso |
» | Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 38676 (24584) | moowy123 |
» | Trenja: Cestnina na SLO avtocestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 14392 (10219) | Pyr0Beast |