» »

Kazen za (ne)uporabo vinjete

Kazen za (ne)uporabo vinjete

1 2
3
»

AtaStanko ::

Ulixes je izjavil:

Nekaj me zanima, če bi kdo poznal odgovor.
Domov dobiš kazen, da si vozil brez e-vinjete. Priložijo dokaz (sliko), da je res tvoj avto na pravi lokaciji, in samo napišejo, da takrat nisi imel veljavne e-vinjete, vrez dokazov. Vinjeto pa SI imel.
Se pravi, da te obtožijo brez dokazov, zdaj pa moraš ti dokazovat, da se motijo?!

Kaj je tukej najcenejša varjanta za rešit tak problem? Pa brez orožja prosim ?.

Hvala!

"vrez dokazov" kaj je to: brez dokazov? Slika je dokaz. Če je na sliki "tvoj" avto in na njem "tvoja" registrska" potem ali si ob nakupu (kje si jo kupil?) napačno "vnesel" registrsko ali pa je napaka v njihovem sistemu. Če je napaka v njihovem sistemu boš brez problemov to dokazal z računom in potrdilom, ki si ga dobil ob nakupu. Najcenejše mogoče že preko njihove spletne strani oziroma preko njihove telefonske za pomoč strankam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaStanko ()

Ulixes ::

c23po je izjavil:

Kako pa bi sploh dokazali, da e-vinjete nimaš?

Podobno, kot sliko avta.

Ulixes ::

Najprej hvala za odgovore.
Dam pa še primer, da bo bolj razumljivo, zakaj me jezi ta zadeva z vinjeto.
Jaz slikam človeka, ki gre mimo moje hiše in ga obtožim, da mi je ukradel neko stvar, ki je bila poleg hiše. Imam pa dokaz A (sliko te osebe na pravi lokaciji) in "dokaz" B (moja beseda, da je ukradel tisti stvar). Potem ga zvlečem na sodišce in naj se na svoje stroške( naj bodo še tako nizki) brani in dokazuje, da ni kriv. Sem naredil prav?
Ali na DARS- u samo nimajo bolj pametnega dela?
Hvala še enkrat tistim, ki ste mi odgovorili na vprašanje.
Lep pozdrav!

Ganon ::

Skrajno neumna primerjava. Stres škoduje. Lahko bi že rešil.

koyotee ::

Dej sliko vinjete alpa nehaj nakladat.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

GupeM ::

Ulixes je izjavil:

Jaz slikam človeka, ki gre mimo moje hiše in ga obtožim, da mi je ukradel neko stvar, ki je bila poleg hiše. Imam pa dokaz A (sliko te osebe na pravi lokaciji) in "dokaz" B (moja beseda, da je ukradel tisti stvar). Potem ga zvlečem na sodišce in naj se na svoje stroške( naj bodo še tako nizki) brani in dokazuje, da ni kriv. Sem naredil prav?
Lep pozdrav!

WTF?

DamijanD ::

Uli: če ne bi imel tega sistema preverjanja, potem bi bil nakup vinjete samo priporočilo in prošnja DARSa - prostovoljni prispevek praktično.
V tem času bi ti že rešil zadevo - če si imel na tisti dan resnično VELJAVNO vinjeto.

c23po ::

Ulixes je izjavil:

Lep pozdrav!

Pač, ne gre tako. Na sodišču moraš dokazati, da je prav on ukradel to stvar. Samo obtožba ni zadosti. Saj, to ti je jasno, samo se za potrebe debate malo sprenevedaš. Če se vrnemo k DARS-u: Menda ni neumno delo kaznovati tiste, ki se izogibajo plačilu cestnine, če te je država za to pooblastila in zadolžila. Za to imajo evidenco. Za njih je neobstoj tvoje registrske v evidenci dokaz, da si kradel. Ti pa imaš račun za vinjeto, na katerem je zapisana tvoja registrska in je to dokaz, da je njihova evidenca nepopolna. Nihče nikogar ne zvleče na sodišče. Če si vinjeto kupil, računa nimaš in imaš smolo, da je evidenca nepopolna, bo treba plačati kazen in novo vinjeto. Ob tem tokrat preberi, kaj piše na računu, ki ga boš dobil.
Računalniki nimajo spominov.

Utk ::

Slika ni dokaz, da nimaš vinjete, ampak je dokaz, da si bil takrat in takrat na avtocesti.
Da nimaš vinjete je pa (ne)zabeleženo v njihovem sistemu. Kot vsak sistem ima lahko tudi napako, zato se imaš možnost pritožit in dokazat nasprotno.

GupeM ::

Ma, ta OP je trol. Misli, da obstaja samo ne obtožba, ali pa kar direkt sodišče. Da vmes ni nič, da se ne da nič zmenit.

Tip verjetno hodi s kapuco v trgovino, da ga slučajno kamere ne posnamejo, ko gre s polnim vozičkom plačne hrane iz trgovine. Ker se boji, da bo trgovina uporabila posnetek kamere in ga kar direkt na sodišče poslala, da je ukradel za cel voziček hrane.

bm1973 ::

To, da nekdo na tehnološkem forumu ne uporablja DARSovega portala za nakup vinjete (kljub malo amaterskemu vmesniku), je že razlog za oznake TI (Total Idiot)...

bemfa ::

Ulixes je izjavil:

Lep pozdrav!

Mešaš prekrške in kazniva dejanja. Pri prekrških prekrškovni organ zazna prekršek z uporabo različnih sredstev (osebna zaznava oz. v tvojem primeru tehnična sredstva) in je to "dokaz". Tisti ki izvajajo zaznavo prekrškov so ustrezno usposobljeni in imajo ta pooblastila. Enako velja za tehnična sredstva (kalibracija, testiranje, ...). Dokazno breme je potem na kršitelju, da dokaže da prekrška ni storil. V primeru kaznivih dejanj pa je dokazno breme na tožniku in je obtoženi nedolžen, dokler se mu ne dokaže nasprotno.

socialec ::

Ne, se ne strinjam glede nakupa na dars portalu :D

Dars portal je izključno za vpis na Petrolu kupljene vinjete, ne samo za ICE tankajoče, in za s pridobljenimi točkami nakupujoče fizično ali spletno.

Tudi avto-peroče, neodvisno od pogona, še posebej, če se za plačilo uporablja aplikacija, kar je menda sicer velik no-no :D

starfotr ::

Jaz na bencinskih servisih samo tankam. Ničesar drugega ne kupujem niti nimam vseh teh kartic in aplikacij.

In če je mogoče, vedno direktno kupim. Da je vmes čim manj posrednikov.

socialec ::

Mene večinoma berejo kot slikanico za predšolske otroke :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

AtaStanko ::

Ulixes je izjavil:

Lep pozdrav!

Sedaj je jasno, da samo trolaš.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preverjanje vinjet s kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6221681 (3842) mkos2
»

Je tako nalimana vinjeta veljavna? (strani: 1 2 )

9822339 (9129) Netrunner
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

22353184 (36781) Mare2
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10637888 (35050) pegaso

Več podobnih tem