» »

Kraljica, koliko korakov mi daš

Kraljica, koliko korakov mi daš

GupeM ::

Pozdravljeni.

Kot otroci smo se igrali igro Kraljica, koliko korakov mi daš. Se mogoče kdo od vas spomni te igre in pozna "pravila" in poanto? Jaz sem povsem pozabil poanto te igre.

taz ::

A ni to fora, da je eden/ena štela, ti pa si se ji bližal in jo moral dotaknit. Premikal si se ko ti je kazala hrbet, ko se je obrlna proti igralcem si moral stati mirno. Če si se premaknu, si mogu it x korakov nazaj. Neki takega imam jst v spominu da je bila ena igra, nisem prepričan pa, če misliva isto.

gusto ::

Če je to kar mislim da je, potem je nekdo kraljica, ostali tekmujejo, kdo bo prvi prišel do nje. Izmenično sprašujejo kraljico, koliko korakov mu da. Ona se (čisto subjektivno, odvisno katerega prijatelja ima najbolj rada) odloča med različnim številom mišjih korakov (za eno stopalo), slonjih korakov (velik korak) in podobno.

@taz, to kar ti omenjaš pa je "črna kraljica". Spet se tekmuje, kdo bo prvi pri kraljici, vendar se ni dovoljeno premikati, ko te kraljica gleda. Ko je s hrbtom obrnjena proti ostalim izreče besede "črna kraljica pika stop", nato se obrne in gleda če se kdo premika. Če se kdo premika, mora nazaj na start.

EDIT: OP, sedaj sem se spomnil, da smo mi pri tej igri spraševali "kraljica, koliko je ura", odgovor pa je bil potem nekaj v stilu, kot sem prej omenil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gusto ()

Točno. To je fora :D Sem se spomnil da si po tem, ko si izpolnil ukaz (x mišjih/slonjih/normalnih/... korakov), moral reči "hvala". Če nisi rekel, si moral nazaj na začetek.

Hvala :P

koyotee ::

Ljubljana - Zagreb - Beograd in pol se je ta, ki je govoru obrnu, če nisi bil pri miru, si moral nazaj na začetek.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krneki0001 ::

Včasih je bilo to kdo se boji črnega moža.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 je izjavil:

Včasih je bilo to kdo se boji črnega moža.

To je pa drugo. Tukaj se eden postavi na eno stran, ostali na drugo. Črni mož reče: "Kdo se boji črnega moža?", ostali odgovorijo "Nihče." Nato pa v teku zamenjajo strani. Tisti, ki se jih črni mož med tem dotakne, se mu pridružijo in v naslednji rundi oni lovijo ostale, dokler ne postanejo vsi črni možje.

@koyotee: Ljubljana - Zagreb - Beograd je pa podobna kot Kraljica, koliko korakov mi daš. Hvala ker si me spomnil še na to, bo verjetno prišla še prav :D

DOOM_er ::

kdo se boji črbnega moža. Precej rasistična igra :D . V emeriki majo bogey mana ai nekaj podobnega.
Robots will steal your job. But that's OK

oyoy69 ::

ko smo se v času bratstva in enotnosti igrali črnega moža, otroci rasizma nismo poznali. črni mož je bila prispodoba za hudobnega ali strašnega moža v stilu bedanca :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajska razmišlja o prepovedi rudarjenja bitcoina (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9322555 (18360) MrStein
»

Avstralija Huaweiju in ZTE zaradi varnostnih pomislekov prepovedala sodelovanje pri p

Oddelek: Novice / Zasebnost
318917 (6798) poweroff
»

Šahovski problem - mat v dveh potezah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
19120198 (8641) msjr
»

Šah - remi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17624344 (20847) Yosh
»

Pravo za telebane, človekove pravice, enakost in svoboda (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
545000 (4011) donfilipo

Več podobnih tem