» »

kje dobiti Sodijev borat? (borax)

kje dobiti Sodijev borat? (borax)

rdecaluc ::

Mene pa zanima kje bi lahko to dobil (namen imam delat kristale) , pa ali je to strupeno ko je enkrat v kristalu? Lp
Est modus in rebus. ,typos

gruntfürmich ::

micro polo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kaj pa glede strupenosti?

darkolord ::

Če se misliš s tem basat, ni glih priporočljivo. Mimogrede, sodium = natrij

hehe ne ne mislim se basat , ampak za v roke prijet pa to.

hehe, nice1: sodium je natrij. sol je tudi natrij. in kaj potem?
borax so učasih prodajali v tehničnih trgovinah, če se ne motim. tko da ga verjetno ni problem dobit, in tudi strupen ne more biti preveč.

steev ::

gruntfurmich: Sodium je natrij. Po angleško.
:|

ja steev, vem. hotel sem samo povdarit kako mimo kontaksta in brez veze je darklord napisal svoj post.

steev ::

Potem se pa opravičujem. Sem mislil, da nisi vedel. Vsaj iz naslova je bilo tako videti.
:|

billy ::

Verjeto bom podrl rekord o odprtju najstarejše teme, ampak se mi ne da odpirat nove ;)

Kje bi se dalo kupiti borax, najdel sem spletne trgovine, ampak jaz bi ga potreboval hitro. Merkur je včasih imel, zdaj pa več ne. Ve kdo za kakšne večje trgovce, ki bi to držali?

technolog ::

hehe, nice1: sodium je natrij. sol je tudi natrij. in kaj potem?

sol ni natrij in natrij ni sol. Sol (kuhinjska) je NaCl, natrij pa je kovina.

Tovarna Organika v Trzin-Mlake. Fino je če pokličeš pa preveriš da majo. Je pa zadeva v eni hiši.

#000000 ::

Vsak kovino pasar bi ga načeloma moral imet, ker se uporablja pri lotanju s srebrom.

NonPlusUltra ::

Muller.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

NonPlusUltra je izjavil:

Muller.

Nisem našel v mullerju, ali pa nisem iskal na pravem mestu? Gledam sem tam, ko imajo pralno sodo in citronsko kislino...

mojca ::

Vprašaj za borax v lekarni. (Če te vprašajo, zakaj ga potrebuješ, povej, da za punco :))

OK, šalo na stran. Dobiš ga zares, samo verjetno ne v taki obliki (in čistosti), kot si ga želiš.

jkosen ::

vprašaj v Exoterm-it, Kranj
Rock N Roll

ivanuscha ::

Za kaj pa se ga uporablja?

zrataj4201 ::

Če se mu zelo mudi, potem je verjetno za "grile"(ščurke)!
Na te se lahko spraviš tudi z nestrupenimi snovmi.So enako učinkovite.Npr soda-bikarbona ali pa še bolje diatomejska zemlja.

Spekter uporabe je širok, ampak zelo zanimiv link (eden od prvih zadetkov na googlu) se mi je zdel tale: http://www.health-science-spirit.com/bo...

(Disclaimer: Ne dajem nobenih izjav o verodostojnosti trditev na linku, za večino sem prvič slišala, par omenjenih stvari iz linka kot zdravilo pa podpira tudi uradna medicina.)

Kolikor gledam razne strani, na precej mestih omenjajo, da boraks počasi, a vztrajno premikajo med prepovedane substance (npr. http://www.boraxfree.com/ ).

Sam bi uporabil borax za izdelavo sredstva za pomivalni stroj, niti slučajno mi ne pride na misel ideja, da bi substanco oralno užival ;)

SeMiNeSanja ::

V Belinki si se kaj pozanimal? Sicer ne vem, če ti bodo prodali samo en kilogram, a vprašati ni greh.

V lekarnah je sicer možno, da bi dobil Borax, vendar samo tistega z izredno čistočo, ki ima temu ustrezno ceno (na katero potem še lekarna doda spodobno maržo).

Za namen, ki ga ti rabiš, pa popolnoma zadošča 'industrijska čistoča', kakršno uporabljajo vsi proizvajalci pralnih sredstev.

modelno1 ::

Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Hvala. Ja, sem našel na netu nekaj prodajalcev a so predaleč od mene in ker sem v trenutku pisanje zadevo "potreboval takoj" sem bolj upal, če bi kakšna večja lokalna štacuna imela, kot je imel merkur pred časom.

Ampak očitno ni druge, kot da naročim preko spleta.

Zgolj za potešitev radovednosti: v lekarni se dobi za cca. 3 cente na gram (odvisno od količine), torej petkrat dražje kot v npr. zgoraj omenjeni Organiki. (Specifično zdravilo z 10x0,7 grama boraksa pa stane 7 EUR.)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede java kalkulatorja

Oddelek: Programiranje
61153 (852) techuser
»

Kemijske enačbe

Oddelek: Šola
185010 (4738) finpol1
»