Forum » Loža » Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada?
Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada?
Tilen ::
Jaz sem si pa ravnokar privoščil Lindt Excellence Dark Cherry Intense.
Povod je bila prav tako tale tema. :)
Povod je bila prav tako tale tema. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
vostok_1 ::
Tam nekje ja. Sej to ni lih bulk enjoyment čokolada. Tam v rangu 1,3€ bi recimo bila nekje meja IMO.
Ampak ja, zdej sem že tečen.
Ampak ja, zdej sem že tečen.
korenje3 ::
- hermetično zaprta
- sveži lešniki/sadje ipd
a tvojo izbrano cokolado ti mora potem se kdo z latex rokavickam v usta dajat
Ne vem zakaj tretiras Hoferjevo/kerokol_drugo crno cokolado 85% kakava isto kot neko mlecno Milko spacano bohvej kje?
A samo zato ker je Milka...Hofer je pa no_brand?
razlozi prosim, morda sem te samo narobe razumel...me zanima!
količina kakava ni merilo za kvaliteto. je po tvoje fiat, ki je obtežen z 2 tonama jekla boljše kvalitete kot mercedes?
in pa če že vprašaš, ja hofer večinoma prodaja samo "no brand" izdelke. to so izdelki manjših proizvajalcev ki imajo vprašljiv proizvodni proces, ali pa staro opremo.
verejtno boš kritiziral, ampak čist tko dam za zgled - izdelava cocacole, kjer se sestavine dozirajo v pikogramih, kjer je kemična sestava vode s primesmi v nekaj mikro-promilih enaka kot povsod po svetu se ne more primerjat z neko noname brand pijačami, kjer stresajo sestavine v vrečah ročno v kotle.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
- hermetično zaprta
- sveži lešniki/sadje ipd
a tvojo izbrano cokolado ti mora potem se kdo z latex rokavickam v usta dajat
Ne vem zakaj tretiras Hoferjevo/kerokol_drugo crno cokolado 85% kakava isto kot neko mlecno Milko spacano bohvej kje?
razlozi prosim, morda sem te samo narobe razumel...me zanima!
Malce razgledanosti ti ne bi škodovalo, kje izdelujejo Milko za SLOVENSKI TRG in KJE JE IZDELANA ZA NEMŠKI.
tebi nebi škodilo. pač kot navaden potrošnik ne moreš vedet. izdelke v nemčiji ne bodo delali za slovenski trg, ker takih izdelkov ne morejo prodajat po tako nizkih cenah, zato jih delajo v tujini za tujce, kjer so stroški izdelave manjši od prodajne cene. zdej če je firma dobra, imajo lahko poponoma enake proizvodne procese. lahko imajo vse avtomatizirano, podobno kot cocacola, zato ne moreš govoriti da so slovaške milke slabše kot nemške, ker kot sem napisal, razlika je lahko samo v tem ali pritisne tipko slovak, ali nemec.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
korenje3 ::
Rias Gremory je izjavil:
- hermetično zaprta
Ne pretiravat no.
Si kot audiofili, ki pretiravajo in hočejo zlat kabel z 99.99999% čistostjo.
IMHO če se rabi dobro čokolado se kupi nekaj z visoko vsebnostjo kakava, tam nad 50% in je to to.
Je že res, da ima vsak svoj okus ampak je dejstvo, da je v milki več cukra kot v temnih čokoladah in je to potem bolj napol čokolada. Ima pa milka veliko okusov.
ja. milka je ravno zaradi okužb začela zapirat čokolade. problem so afte ki se pojavljajo. večinoma je to zaradi umazanih rok, se pa dogaja tudi zaradi odprtih čokolad, kamor prosto dostopajo bakterije ipd.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
sisemen ::
zdej če je firma dobra, imajo lahko poponoma enake proizvodne procese. lahko imajo vse avtomatizirano, podobno kot cocacola, zato ne moreš govoriti da so slovaške milke slabše kot nemške, ker kot sem napisal, razlika je lahko samo v tem ali pritisne tipko slovak, ali nemec.
Si kdaj probal nutelo za nemški trg in balkanski trg? Splača se ti kupit obe, boš presenečen v razliki. Recept je sicer enak, sestavine pa ne, ker so kupljene lokalno.
Okapi ::
Za nutelo konkretno ne vem, ampak stvari, ki jih prodajajo po vsem svetu, imajo velikokrat krajevnemu okusu prilagojene recepte. Tudi cocacola recimo (tista najbolj klasična) ni povsod enako sladka, ker so raziskave pokazale, da imajo ponekod raje malo bolj in ponekod malo manj sladko. Ampak to ne pomeni, da je tisto, kar delajo za ruski trg, slabše od tistega, kar delajo za recimo nemškega. Čisto lahko, da ti je celo bolj všeč. Razlika je ravno zato, ker je večini Rusov (v tem hipotetičnem primeru) tak okus bolj všeč (in ne zato, ker bi varčevali pri sestavinah).
Druga stvar je pa potem še psihološki učinek. Ljudje vidijo napis "narejeno na Poljskem" in možgani jih nategnejo, da je okus slabši od "narejeno v Italiji". Na slepem poskusu se pa izkaže, da razlik ni, ali celo, da je poljski izdelek okusnejši.
O.
Druga stvar je pa potem še psihološki učinek. Ljudje vidijo napis "narejeno na Poljskem" in možgani jih nategnejo, da je okus slabši od "narejeno v Italiji". Na slepem poskusu se pa izkaže, da razlik ni, ali celo, da je poljski izdelek okusnejši.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
reader ::
bosmla ::
Tja - otroci, ki ste gor zrasli samo s cukrom imate v zivljenju ze tako tezave...
Vivani 92% sem dal sem ravno zaradi OP oz ker je ta cokolada polna kakava in ni tako grenka (Panamski kakav + kokosov slatkor) in je prijetna celo damam.
Vivani 92% sem dal sem ravno zaradi OP oz ker je ta cokolada polna kakava in ni tako grenka (Panamski kakav + kokosov slatkor) in je prijetna celo damam.
Vsebnost kakava: najmanj 92%.
Bruhnem pri prvem koščku.
cortez ::
http://tn.nova.cz/zpravy/testy/test-lis...
Evo vam test čokolad iz trgovin.
Fin Care, p/p najboljša.
Evo vam test čokolad iz trgovin.
Fin Care, p/p najboljša.
solatko ::
Na testu ni imel Gorenjka lešnikove čokolade - bi bila sigurno na 1.mestu.
Delo krepa človeka
Tilen ::
Tale test je en smeško. Niti Lindt ni zraven z njihovo lešnikovo čokolado (2), je pa Milka na 5. mestu.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Blinder ::
mah tle proglašate kto najboljše čokolade:
- ali tisto z največ % kakava (kao poznavalci)
- ali tisto z največjo ceno (kao dražja ki je stvar bolj je dobra)
- ali tisto drage znamke z veliko oglaševanja (lindt pa te fore) (marketing opral možgane oz. prepričal da je ta zadeva najbolša, neglede na dejansko kvaliteto izdelka)
Vseskupaj pa verjetno sploh ni boljše od npr. milke.
- ali tisto z največ % kakava (kao poznavalci)
- ali tisto z največjo ceno (kao dražja ki je stvar bolj je dobra)
- ali tisto drage znamke z veliko oglaševanja (lindt pa te fore) (marketing opral možgane oz. prepričal da je ta zadeva najbolša, neglede na dejansko kvaliteto izdelka)
Vseskupaj pa verjetno sploh ni boljše od npr. milke.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Rias Gremory ()
c3p0 ::
...ker kaj je dobro, je povsem znanstveno merljivo in sploh ne subjektivno.
Milka je pa meni osebno sicer res zanič, sam cuker. Kar OK in poceni so npr. čokolade iz Lidla, Amazonas, Ecuador ipd. nad 60%.
Milka je pa meni osebno sicer res zanič, sam cuker. Kar OK in poceni so npr. čokolade iz Lidla, Amazonas, Ecuador ipd. nad 60%.
korenje3 ::
kar je dobro je veliko prodano in potem tudi dobro oglaševano. dobre stvari se veliko kupujejo in posledično za tem stoji velik prozivodni proces in velik tim, ki dela na analizah ipd...
zato recimo milka je neoporečna kar se tiče kvalitete. druga stvar je pa okus, ki pač nima veze s kvaliteto.
zato recimo milka je neoporečna kar se tiče kvalitete. druga stvar je pa okus, ki pač nima veze s kvaliteto.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: [D]emon ()
zrataj4201 ::
Choceur Noir v Hoferju ali pa Lindt?
ne mi s temi sranji iz hoferja pa lidla. tam majo vse čokolade neko napako. al so gnili lešniki notr, al je % mašlobe preko vseh mej...
dejstvo je da se prah kakavovca kupuje kot nafto in je povsod enak.
pri meni za dobro čokolado velajo slednji faktorji:
- hermetično zaprta
- sveži lešniki/sadje ipd
- razmerje maščob, sladkorja in kakava, gledam da je veliko beljakovin in manj maščob
- pri čokoladah s polnilom mi je najbolj pomembno, da je čisto sadje in ne nek mlečni mix s polno sladkorja
v glavnem v ta rang kvalitetnih čokolad se uvrščajo milka, lindt.
milka sicer res ni zdrava, ker je en kup maščobe, ima pa dodatke ki so ponavadi pač taki kot morajo biti. prav tako recimo razmerje lešnikov v čokoladi in pa razporejenost po površini. pomembno je tudi predvsem to da so lešniki v celoti pokriti s čokolado ali pa da je pač pakirana tako da je hermetično zaprta.
pri čokoladah iz lidla temu ni tako, zato lešniki gnijejo ali pa se presušijo. prav tako so lešniki pri tistih čokoladah kar malo po svoje. bi rekel tudi da dajajo v te cenene čokolade lešnik 2. klase.
Ko že omenjač Milko si povedal vse.Od čokolade zahtevaš:
-odlično reklamo
-lepo pakiranje
-minimalna vsebnost kakava
-maksimalna vsebnost sladkorja
Mislim, da si ti eden iz tistih ki nimajo blage veze o čokoladih.Hvala bogu, da nisi pohvalil poljskih čokolad, katere so še edine slabše od Milke.Milka je dosegla spodnji minimum po vsebnosti kakava, da se še lahko imenuje čokolada.
Brane22 ::
Jaz sem do Hoferja skoraj vedno jedel samo jedilne čokolade.
Hotel sem čokolado zaradi kakava, ki ga je v tej normalni robi samo za barvo, nisem pa hotel plačevati stratosferskih cen.
Hofer je bil prvi meni znani vir, ki je ponujal dokaj poceni čokolade z visoko vsebnostjo kakava.
Hotel sem čokolado zaradi kakava, ki ga je v tej normalni robi samo za barvo, nisem pa hotel plačevati stratosferskih cen.
Hofer je bil prvi meni znani vir, ki je ponujal dokaj poceni čokolade z visoko vsebnostjo kakava.
Master_Yoda ::
Dobra je tudi 70% cokolada iz Leclerca. Ekonomicna linija - bela kuverta 100g tablica 0.45EUR.
Sc0ut ::
Milka se je meni zamerila, ko so zmanšali težo navadne čokolade na 80 g in je tako postala tanjša. Okus se je nekako poslabšal, ni več tistega "pure" okusa. Neko so porušili razmerje. Enako kot je bil Big Mac z dvojnim mesom, ni bilo več enakega okusa, ker je meso prevladovalo nad ostalo do potankosti doterano formulo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
c3p0 ::
kar je dobro je veliko prodano in potem tudi dobro oglaševano. dobre stvari se veliko kupujejo in posledično za tem stoji velik prozivodni proces in velik tim, ki dela na analizah ipd...
MCD je po tej logiki vrhunska kulinarika, ker za njimi stoji velik tim in laboratoriji, dosti oglašujejo.
korenje3 ::
zrataj4201 je izjavil:
Choceur Noir v Hoferju ali pa Lindt?
ne mi s temi sranji iz hoferja pa lidla. tam majo vse čokolade neko napako. al so gnili lešniki notr, al je % mašlobe preko vseh mej...
dejstvo je da se prah kakavovca kupuje kot nafto in je povsod enak.
pri meni za dobro čokolado velajo slednji faktorji:
- hermetično zaprta
- sveži lešniki/sadje ipd
- razmerje maščob, sladkorja in kakava, gledam da je veliko beljakovin in manj maščob
- pri čokoladah s polnilom mi je najbolj pomembno, da je čisto sadje in ne nek mlečni mix s polno sladkorja
v glavnem v ta rang kvalitetnih čokolad se uvrščajo milka, lindt.
milka sicer res ni zdrava, ker je en kup maščobe, ima pa dodatke ki so ponavadi pač taki kot morajo biti. prav tako recimo razmerje lešnikov v čokoladi in pa razporejenost po površini. pomembno je tudi predvsem to da so lešniki v celoti pokriti s čokolado ali pa da je pač pakirana tako da je hermetično zaprta.
pri čokoladah iz lidla temu ni tako, zato lešniki gnijejo ali pa se presušijo. prav tako so lešniki pri tistih čokoladah kar malo po svoje. bi rekel tudi da dajajo v te cenene čokolade lešnik 2. klase.
Ko že omenjač Milko si povedal vse.Od čokolade zahtevaš:
-odlično reklamo
-lepo pakiranje
-minimalna vsebnost kakava
-maksimalna vsebnost sladkorja
Mislim, da si ti eden iz tistih ki nimajo blage veze o čokoladih.Hvala bogu, da nisi pohvalil poljskih čokolad, katere so še edine slabše od Milke.Milka je dosegla spodnji minimum po vsebnosti kakava, da se še lahko imenuje čokolada.
ne, od čokolade ne zahtevam nič. tema na forumu se nanaša na kvaliteto čokolade. če ne razumeš kaj je kvaliteta, potem nimaš kaj pisat tukaj.
sem pa napisal da je izkaz kvalitete:
- marketing, ki je povezan z velikim donosom, ki je povezan z velikim povpraševanjem, ki je povezan z dobrim okusom.
Dober marketing ne pride iz nič, ampak je posledica tistega zadnjega kar sem napisal.
S tem je pa povezana potem tudi kvaliteta, ki je pri večjih podjetjih in priozvodnih procesih ustrezno urejena.
pri vseh alinejah si obrnil moje besede, ki nimajo nobene veze s tem kar sem napisal.
kar je dobro je veliko prodano in potem tudi dobro oglaševano. dobre stvari se veliko kupujejo in posledično za tem stoji velik prozivodni proces in velik tim, ki dela na analizah ipd...
MCD je po tej logiki vrhunska kulinarika, ker za njimi stoji velik tim in laboratoriji, dosti oglašujejo.
ni vrhunska kulinarika, je pa ustrezna kvaliteta. mi lahko še kakšno restavracijo poveš kjer merijo temperaturo pleskavice s termometri?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
c3p0 ::
Cuker z dodatkom kakava kot je npr. Milka, je lahko laboratorijsko neoporečen in sterilen, kvaliteten pa zato še vedno ne bo.
Čista kakavova zrnca imajo dokazane blagodejne učinke na zdravje, beli cuker pa ravno obratno. Zato se pod 60% kakava sploh ne bi pogovarjal o kvaliteti, ker je ni.
> ni vrhunska kulinarika, je pa ustrezna kvaliteta. mi lahko še kakšno restavracijo poveš kjer merijo temperaturo pleskavice s termometri?
Če to delajo, delajo tako zaradi zagotavljanja enakega produkta povsod po svetu. Neoporečna govedina je sicer lahko tudi surova, a ne ta iz McD, te si ne bi upal jesti surove, ali medium rare :).
Čista kakavova zrnca imajo dokazane blagodejne učinke na zdravje, beli cuker pa ravno obratno. Zato se pod 60% kakava sploh ne bi pogovarjal o kvaliteti, ker je ni.
> ni vrhunska kulinarika, je pa ustrezna kvaliteta. mi lahko še kakšno restavracijo poveš kjer merijo temperaturo pleskavice s termometri?
Če to delajo, delajo tako zaradi zagotavljanja enakega produkta povsod po svetu. Neoporečna govedina je sicer lahko tudi surova, a ne ta iz McD, te si ne bi upal jesti surove, ali medium rare :).
hunter01 ::
Tja - otroci, ki ste gor zrasli samo s cukrom imate v zivljenju ze tako tezave...
Vivani 92% sem dal sem ravno zaradi OP oz ker je ta cokolada polna kakava in ni tako grenka (Panamski kakav + kokosov slatkor) in je prijetna celo damam.
Kje jo pa kupiš?
Drugače je pa meni osebno najboljša Gorenjka s celimi lešniki. To je edina čokolada, ki se ji ne morem upret, načeloma pa nisem velik ljubitelj čokolad in jih uživam bolj občasno.
andromedar ::
Tu meni je najnižje kar grem Gorenjka s celimi lešniki. Kakšna milka in podobno sranje mi ne pride v hišo. Milke pojem eno rebro pa me cel požiralnik peče od samega cukra. Prav neprijetno je.
Hoferjeve, lidlove čokolade z višjim % kakava so pa top. Ok, kakšnih butičnih še nisem poizkušal...
Hoferjeve, lidlove čokolade z višjim % kakava so pa top. Ok, kakšnih butičnih še nisem poizkušal...
Eh?
iso2000 ::
Zotter so res dobre čokolade, pa veliko izbire pri okusih, kakavih itd imajo. Cene so žal relativno visoke. Za prave čokoholike priporočam tudi obisk fabrike, kjer se res napokaš čokolade in vmes tudi kaj zanimivega izveš.
Pri nas kupujem pa različne:
Dolfin (zadnje čase redkeje)
Gorenjka (72%, ali pa tiso majčkeno 80 gramsko v bolj poceni izvedbi)
Lindt (70 ali 85%)
Tudi Hofer in Lidl imata solidno izbiro njihovih čokolad
Merkator premium (ca 70% se mi zdi) tudi ni napačna
Vivani so tudi fajn čokolade.
Potem imamo še super domačega proizvajalca čokolade v Črnučah - Rajska ptica. Imajo zelo dobre čokolade, pa njihove praline z alkoholnimi polnili so tudi odlične. Enako velja za čokoladnico Dobnikar.
Kdaj zapaše pa tudi kakšna "navadna" z lešniki in rozinami ali pa z jogurtom. Včasih sem kupil Milko, zadnje čase pa rajši "praktiš kvadratiš gut" - Ritter?.
Sicer pa, kot so že nekateri zgoraj napisali, ima vsak svoj okus in je težko svetovati vsem isto čokolado.
Pri nas kupujem pa različne:
Dolfin (zadnje čase redkeje)
Gorenjka (72%, ali pa tiso majčkeno 80 gramsko v bolj poceni izvedbi)
Lindt (70 ali 85%)
Tudi Hofer in Lidl imata solidno izbiro njihovih čokolad
Merkator premium (ca 70% se mi zdi) tudi ni napačna
Vivani so tudi fajn čokolade.
Potem imamo še super domačega proizvajalca čokolade v Črnučah - Rajska ptica. Imajo zelo dobre čokolade, pa njihove praline z alkoholnimi polnili so tudi odlične. Enako velja za čokoladnico Dobnikar.
Kdaj zapaše pa tudi kakšna "navadna" z lešniki in rozinami ali pa z jogurtom. Včasih sem kupil Milko, zadnje čase pa rajši "praktiš kvadratiš gut" - Ritter?.
Sicer pa, kot so že nekateri zgoraj napisali, ima vsak svoj okus in je težko svetovati vsem isto čokolado.
bela120 ::
Načeloma pojem vse samo ,da nima rozin gorenjka je zakon pa še naša je.Za kakšne boljše priložnosti in razvajanje pa lind. Sicer večino časa jem nizocenovne čokolade hofer lidl z okusi in jih pač kupim takrat 10-15(tukaj je krivo dejstvo ,da sem ženska ) kom.Milka je ok ampak me po njej vedno bolijo zobje .Prijetno presenečenje je Mercatorjeva čokolada z cimetom je okusna pa še tiste zanimivosti so zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bela120 ()
marvin42 ::
300g so pa skrili na policah ali kje vidiš zaroto?
300 g Milke so v resnici 250 g, že nekaj časa.
Mostly Harmless
kumer ::
spomnim se, da sem že dolgo nazaj gledal na enem nemškem kanalu, da imajo v nemčiji celo klube kjer pride več ljudi skupaj in uživajo zelo drage, unikatne..."ni da ni" čokolade
pač imajo preveč denarja in potem kupujejo iz eksotičnih držav ultra drage in verjetno tudi zelo kvalitetne čokolade
vse skupaj kot neke vrste drag hobi
LP
pač imajo preveč denarja in potem kupujejo iz eksotičnih držav ultra drage in verjetno tudi zelo kvalitetne čokolade
vse skupaj kot neke vrste drag hobi
LP
krho ::
300g so pa skrili na policah ali kje vidiš zaroto?
300g je že treba kar mal poiskat.. Kar vsi proizvajalci so sedaj začeli v podobnih pakiranjih prodajat 250g
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Tilen ::
Pretiravati res ni treba. Še Mercator jo ima.
Milka 300g
Sicer se pa opravičujem za offtopic z Milko.
Milka 300g
Sicer se pa opravičujem za offtopic z Milko.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Okapi ::
Cuker z dodatkom kakava kot je npr. Milka, je lahko laboratorijsko neoporečen in sterilen, kvaliteten pa zato še vedno ne bo.In sicer zakaj ne? Čokolado oziroma sladkarije kupuješ zaradi okusa, ne zaradi hranilnih vrednosti. In kje piše, da je kaj narobe z okusom sladkorja? Če so ti všeč sladke stvari, je več sladkorja bolje, ne slabše.
To poveličevanje 99% kakavnih čokolad se je v bistvu sprevrglo v čisto navadno hipstersko hohštaplarijo. Ljudje vidijo na ovitku astronomske odstotke kakava in orgazmirajo, nekje v podzavesti se pa čudijo, zakaj pravzaprav jedo tako grenko (in drago) čokolado, ko je pa milka boljša.
O.
Sc0ut ::
300g so pa skrili na policah ali kje vidiš zaroto?
300 g Milke so v resnici 250 g, že nekaj časa.
Ampak ok ,to še ni taki problem, meni je problem ker je 80g pretanka in se posledično spremeni okus. Ni več tistega polnega okusa. Med zobmi čustiš neko tanko tablico...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
hunter01 ::
Tilen ::
Verjetno bi imela čokolada tam ene 70% kakava. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
marvin42 ::
Pretiravati res ni treba. Še Mercator jo ima.
Milka 300g
Sicer se pa opravičujem za offtopic z Milko.
Gledat moraš tiste, ki se najbolj prodajajo in so bile včasih nek standard za 300 g čokolado:
klik
Mostly Harmless
Zvezdica27 ::
lp,
Mešate različne vrste:
med mlečnimi:
-milka
-ferrero/kinder (mmmm)
Črne:
-z okusi: okoli 70-75% max s pomarančo.
Bele:
-nobena
Mešate različne vrste:
med mlečnimi:
-milka
-ferrero/kinder (mmmm)
Črne:
-z okusi: okoli 70-75% max s pomarančo.
Bele:
-nobena
c3p0 ::
Cuker z dodatkom kakava kot je npr. Milka, je lahko laboratorijsko neoporečen in sterilen, kvaliteten pa zato še vedno ne bo.In sicer zakaj ne? Čokolado oziroma sladkarije kupuješ zaradi okusa, ne zaradi hranilnih vrednosti. In kje piše, da je kaj narobe z okusom sladkorja? Če so ti všeč sladke stvari, je več sladkorja bolje, ne slabše.
To poveličevanje 99% kakavnih čokolad se je v bistvu sprevrglo v čisto navadno hipstersko hohštaplarijo. Ljudje vidijo na ovitku astronomske odstotke kakava in orgazmirajo, nekje v podzavesti se pa čudijo, zakaj pravzaprav jedo tako grenko (in drago) čokolado, ko je pa milka boljša.
O.
Mogoče, meni so že od nekdaj boljše temne čokolade. Čokolada, ki se sveti in celo glasno poči, ko jo zlomiš. Ko greš dol iz cukrne diete, ti je tudi 70-80% čokolada dovolj sladka. Samo šokirane brbončice se morajo spet nazaj prilagodit na normalne okuse. Zadnje čase še raje luščim in jem kakavova zrna (cacao beans).
Če je to zdaj domena hipsterjev, me ne zanima, tako bom jedel tudi, ko bodo na smetišču zgodovine. :)
reader ::
Če je to zdaj domena hipsterjev, me ne zanima, tako bom jedel tudi, ko bodo na smetišču zgodovine. :)
Pusti ti Okapija, na stara leta marsikateri človek začne čedalje bolj iskat opravičila za lastne frustracije v svetu okoli sebe.
Imam enake izkušnje kot ti. Kot mulc sem trzal na cuker, odkar pa sem dal čez skoraj popolno redukcijo cukra iz prehrane, precej bolj cenim temne čokolade. Navadne so preprosto postale presladke. Ampak okusi so različni, definitivno ne mislim nekomu solit pameti, da v bistvu je svinjarijo brez okusa ker je wannabe hipster.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reader ()
Okapi ::
odkar pa sem dal čez skoraj popolno redukcijo cukra iz prehrane, precej bolj cenim temne čokolade.Ker ti drugega niti ne preostane. Nekdo te je nategnil, da je sladkor strupen, in sedaj se pač tolažiš z grenko čokolado.
Za povrhu pa s Sagotom itak ne razumeta, kaj sem sploh hotel povedati. Namreč to, da hipsterji vidijo velik % kakava na ovitku čokolade in mislijo, da potem pa že mora biti dobra. Razlike med temnimi čokoladami so ogromne. Nekateri (beri: mnogi) izdelovalci pač ne obvladajo čokoladnega posla, vržejo noter enormno količino kakava (ker je to moderno), po možnosti najcenejšega, in se zanašajo na to, da hipsterji itak nimajo pojma, kaj je v resnici dobra čokolada.
O.
reader ::
Ker ti drugega niti ne preostane. Nekdo te je nategnil, da je sladkor strupen, in sedaj se pač tolažiš z grenko čokolado.
A kristalno kuglo maš tut? Jo posodiš?
Jaz poznam svoje razloge, ti pa ne. Zato ti res ni treba špilat Meto Malus.
Za povrhu pa s Sagotom itak ne razumeta, kaj sem sploh hotel povedati. Namreč to, da hipsterji vidijo velik % kakava na ovitku čokolade in mislijo, da potem pa že mora biti dobra.
Hehe, ti pa ne razumeš, kako smešno je gledat enega Okapija, ko v takole lahkotno debato o čokoladi privleče psihoanalizo hipsterskih teženj kunzumantov temnih čokolad. Hilarious!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reader ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 63442 (24099) | Zvezdica27 |
» | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 110455 (46913) | zmaugy |
» | cocacola (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25124 (21286) | Super Sonic |
» | vroča čokoladaOddelek: Loža | 4358 (3174) | Pyr0Beast |
» | čokolada (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8359 (7040) | DoloresJane |