Forum » Loža » vroča čokolada
vroča čokolada
tx-z ::
A kdo mogoče ve, če se še kje da dobit vročo čokolado? Učas so jo prodajal v merkatorju...Taka pakunga kt za alpsko mleko, sam da je rjava....Zdej pa tega nker več ne opazm Pa tok dobra je bla :D edina k je res bla taprava vroča čokolada
tx-z
Morfejus1 ::
res je, dalo se je kupit prav vročo čokolado, zdaj pa je že dolg nisem opazil. Sicer pa si jo lahk tudi sam narediš. Pol Benka, pol mleka, pa skuhat.
crazy kure ::
Vcasih so jo mel na shellovih bencinskih, zdaj pa tudi jaz nisem dooooolgo že opazil v nobeni štacuni. Prav pogrešam jo.
tx-z ::
Nene, čokoladno mleko ni isto kt vroča čokolada...Čokoladno mleko je bl podobno mleku z velik kakava....Vroča čokolada je pa dobesedno tekoča čokolada Skori tko no ;)
tx-z
strictom ::
V merkatorju jo še vedno majo. Sam najt jo moraš. Če ne pač kupiš eno milko, naribaš, malo putra, mleka, skuhaš. In to je to, vroča čokolada.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
delfinus ::
Vedite, da je cokolada iz kakava in ne obratno. Vec je kakava, bol je gosta, boljsa je. Torej nabavi kakav, dodaj mleko, po potrebi cukraj in imas ekstremno vroco cokolado. lp, D.
LoneWolf ::
To, kar prodajajo po trgovinah, je bolj cokoladno mleko. Par jih je kar v redu, so tudi taki ki so bolj navadno mleko z malo benka. Ni pa nic od tega prava vroca cokolada.
Ta prava vroca cokolada je gosta, zgleda bolj kot cokoladni puding med kuhanjem. Ima velik delez cistega kakavovega prahu (NIKAKOR NE benkota, nesquicka in podobnih komercialnih priblizkov z 10% kakava...), nekaj mleka, precej sladkorja, pogosto se dodatke, npr. smetano. Zmes se segreje skoraj do vrelisca, pred serviranjem pa temeljito stepe, da naredi peno in postane bolj gosta, zlica mora skoraj stat pokonci. Sladokusci dodajo na vrh kozarca se stepeno smetano, scepec cimeta, ingverja, ali muskatnega orescka.
Ta prava vroca cokolada je gosta, zgleda bolj kot cokoladni puding med kuhanjem. Ima velik delez cistega kakavovega prahu (NIKAKOR NE benkota, nesquicka in podobnih komercialnih priblizkov z 10% kakava...), nekaj mleka, precej sladkorja, pogosto se dodatke, npr. smetano. Zmes se segreje skoraj do vrelisca, pred serviranjem pa temeljito stepe, da naredi peno in postane bolj gosta, zlica mora skoraj stat pokonci. Sladokusci dodajo na vrh kozarca se stepeno smetano, scepec cimeta, ingverja, ali muskatnega orescka.
Matwic ::
A ste vi resni al kaj?
Komplicirate, kot da bi kuhali neko slavnostno kosilo s 7 jedmi .
Vroca cokolada:
1. Vzames svojo priljubljeno cokolado
2. Vrzes jo v lonec
3. Pocakas, da se malenkostno raztopi
4. Dolijes navadno mleko po okusu
5. Zlijes vse v priljubljeno skodelco
6. Das na vrhu smetano, sladkor, cimet oz. karkoli vam pade na pamet
Komplicirate, kot da bi kuhali neko slavnostno kosilo s 7 jedmi .
Vroca cokolada:
1. Vzames svojo priljubljeno cokolado
2. Vrzes jo v lonec
3. Pocakas, da se malenkostno raztopi
4. Dolijes navadno mleko po okusu
5. Zlijes vse v priljubljeno skodelco
6. Das na vrhu smetano, sladkor, cimet oz. karkoli vam pade na pamet
BluPhenix ::
Včasih se je res dobilo vročo čokolado v tetrapaku, izdelovale so jo ljubljanske mlekarne.
Jih pa ni že kar nekaj časa v obtoku. Bilo je fanj, ker si lahko konzumiral tudi ohlajeno (meni celo boljša kot segreta), pa odlična je bila za izdelavo ledenih čokolad.
MatWic, vročo čokolado se navadno ne dela kr v loncu na ognju, ampak rabiš dvojni lonec. Enega na ogenj, v katerega daš vodo, drugega pa postaviš v tega, zavreš vodo in daš noter čokolado. V nasprotnem primeu imaš zelo veliko možnost, da se čokolada zažge.
Zadeva bi verjetno delovala bolje v mikrovalovki, ampak nisem še sprobal.
Jih pa ni že kar nekaj časa v obtoku. Bilo je fanj, ker si lahko konzumiral tudi ohlajeno (meni celo boljša kot segreta), pa odlična je bila za izdelavo ledenih čokolad.
MatWic, vročo čokolado se navadno ne dela kr v loncu na ognju, ampak rabiš dvojni lonec. Enega na ogenj, v katerega daš vodo, drugega pa postaviš v tega, zavreš vodo in daš noter čokolado. V nasprotnem primeu imaš zelo veliko možnost, da se čokolada zažge.
Zadeva bi verjetno delovala bolje v mikrovalovki, ampak nisem še sprobal.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
mare_ ::
V mikrovalovki gre super, samo moraš isto paziti, da ne pustiš predolgo, ker se ti zažge in rata grenka.
tx-z ::
Sm že probu čokolado stopit(na tist način z vrelo vodo, da se ne zažge), pa dodau mleko...Ampak je preveč čokolade in mam pol čudn občutk v grlu..Skor da me peče
tx-z
Matwic ::
Poskusi z manj cokolade ali z vec mleka.
Aja prej sem pozabil omenit, da je treba prej v posodo dodat se malo mleka potem pa sele vrect cokolado noter, da se ne zazge ja in, da se lepse raztopi. Tisto z dvema loncema je pa spet eno velko kompliciranje in packerija.
Aja prej sem pozabil omenit, da je treba prej v posodo dodat se malo mleka potem pa sele vrect cokolado noter, da se ne zazge ja in, da se lepse raztopi. Tisto z dvema loncema je pa spet eno velko kompliciranje in packerija.
jRk0 ::
malo margarine za kuhat pa cokolado temno v loncek nad vrelo vodo pa je taka lepa :)
You fuck up once, you loose two teeth.
Saladin ::
A daste jedilno ali mlečno čokolado notri?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
b ::
"jedilna" cokolada je en drek ponavadi. Pac za torte in podobne pizdarije, kjer ne pride do izraza, kolk je v resnici yuck.
Z vroco cokolado se sicer ne ukvarjam, ampak ce bi si jo ze kuhal, bi za osnovo vzel ali kaksno cokolado s 70+ % kakava, ali pa s kakavom v prahu (in ne, kot je ze nekdo rekel, benkotom in podobnimi packarijami).
Z vroco cokolado se sicer ne ukvarjam, ampak ce bi si jo ze kuhal, bi za osnovo vzel ali kaksno cokolado s 70+ % kakava, ali pa s kakavom v prahu (in ne, kot je ze nekdo rekel, benkotom in podobnimi packarijami).
BluPhenix ::
"jedilna" cokolada je en drek ponavadi. Pac za torte in podobne pizdarije, kjer ne pride do izraza, kolk je v resnici yuck.
Lol ena boljših. Jedilna (ne vem od kje to ime), bolj pravilno je temna čokolada je "edina prava" vsaj zame. V mlečne lahko daš kup svinjarij, pa ne bo opazit, pri temnih čokoladah pa se zelo vidi razliko.
Je pa mlečna boljše za vročo, saj mora biti navadno bolj sladka kot grenka.
Lol ena boljših. Jedilna (ne vem od kje to ime), bolj pravilno je temna čokolada je "edina prava" vsaj zame. V mlečne lahko daš kup svinjarij, pa ne bo opazit, pri temnih čokoladah pa se zelo vidi razliko.
Je pa mlečna boljše za vročo, saj mora biti navadno bolj sladka kot grenka.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
b ::
Govorim o tistih cokoladah, na katerih pise "jedilna". Po mojih izkusnjah en drek.
Prave temne cokolade so pa druga pesem, kot sem tudi napisal. Ali si spregledal vse naprej od prvega odstavka?
Prave temne cokolade so pa druga pesem, kot sem tudi napisal. Ali si spregledal vse naprej od prvega odstavka?
BluPhenix ::
b, ne sem vse prebral. SEm samo napisal da v bistvu ne vem zakaj se ji rece jedilna cokolada. REcimo tista gorenjka. Tisto je za jest, ni ravno najboljsa za torte. Za torte pridejo posebne "cokolade", ki pa rec nimajo ne vem kako hudega okusa, ker pac niso narejene za jesti posamezno.
AFAIK, je jedilna čokolada samo gorenjkina.
AFAIK, je jedilna čokolada samo gorenjkina.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
b ::
Mozno. Ravno ta je pol meni cist brezvezna - kot sem rekel - yuck. Imajo pa tudi eno drugo temno, ki je bistveno boljsa.
PrimozR ::
Eh, najboljš je jet v kafič pa si naročit Eracla čokolado. Sicer se da tut kupit to. Mislim da na meniju v kafičih piše, da je treba povprašat kelnarja kje se da kupit Eraclea čokolade.
Pyr0Beast ::
Kakšna švicarska/ruska .. .. mmmm, črna 70%+ mmm^2
ponavadi dam eno palčko čokolade v mal mleka in vse skupaj v mikrovalovko. (T maščob/olj v mikrovalovki je višja od T vode zato se stvar rada zažge, če ni dosti mleka)
Ko se vse skupaj nakoliko segreje, z žličko malce premešam, da dobim nakako homogeno zmes. Dodam toliko mleka, da napolnim skodelico in vse še enkrat premešam. Ko piješ je občutek božanski Nekak Hladen/topel občutek. .. perfektno
ponavadi dam eno palčko čokolade v mal mleka in vse skupaj v mikrovalovko. (T maščob/olj v mikrovalovki je višja od T vode zato se stvar rada zažge, če ni dosti mleka)
Ko se vse skupaj nakoliko segreje, z žličko malce premešam, da dobim nakako homogeno zmes. Dodam toliko mleka, da napolnim skodelico in vse še enkrat premešam. Ko piješ je občutek božanski Nekak Hladen/topel občutek. .. perfektno
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BluPhenix ::
(T maščob/olj v mikrovalovki je višja od T vode zato se stvar rada zažge, če ni dosti mleka)
Kaj naj bi to pomenilo?
Kaj naj bi to pomenilo?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Pyr0Beast ::
da.
Čokolada vsebuje veliko maščob (kakavova mast/mlečna maščoba) in se zato hitro segreje na veliko temperaturo. kar lahko pri 2kW (kolikor jih ima naša mikrovalovka) kaj kmalu povzroči zooglenetje.
Čokolada vsebuje veliko maščob (kakavova mast/mlečna maščoba) in se zato hitro segreje na veliko temperaturo. kar lahko pri 2kW (kolikor jih ima naša mikrovalovka) kaj kmalu povzroči zooglenetje.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BluPhenix ::
Uh?
Mikrovalovka deluje samo na vodne molekule. Le-te potem oddajajo toploto naprej, zato ne vem kako ima neka stvar ki posredno dobiva toploto višjo temperaturo od primarne.
Mikrovalovka deluje samo na vodne molekule. Le-te potem oddajajo toploto naprej, zato ne vem kako ima neka stvar ki posredno dobiva toploto višjo temperaturo od primarne.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Pyr0Beast ::
Dej skodelico olja noter pa boš videl o čem govorim
Ni glih samo na vodne molekule. Zdi se mi da malce celo na same atome.
Ni glih samo na vodne molekule. Zdi se mi da malce celo na same atome.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
scenicrm ::
100ml sladke smetane (rastllinske ali navadne) segreješ skoraj do vretja (v mikrovalovki ali pa kar na štedilniku), dodaš 200g nalomljene jedilne čokolade in mešaš, da dobiš gladko maso, ko se malo ohladi dodaš še mleko (do željene gostote) in njam.....
BluPhenix ::
Doh, kaj ko bi si pogledal kako deluje mikrovalovka?
Deluje na molekule vode, ker so dipoli. Mikrovalovka pa ima pravo frekvenco, da jih spravi v resonanco.
Deluje na molekule vode, ker so dipoli. Mikrovalovka pa ima pravo frekvenco, da jih spravi v resonanco.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Pyr0Beast ::
sej so tudi klorirani ogljikovodiki, ketoni, aldehidi dipoli.
BTW, stvar še ni potrebno rukniti v resonanco, da se segreje.
In pa led? Ja, stvar Suxa v mikrovalovki. izkoristek (ki je še tako poden) je potem še večji poden
doh, dobro vem kako deluje XD
BTW, stvar še ni potrebno rukniti v resonanco, da se segreje.
In pa led? Ja, stvar Suxa v mikrovalovki. izkoristek (ki je še tako poden) je potem še večji poden
doh, dobro vem kako deluje XD
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BluPhenix ::
Kaj je z ledom? LED je za mikrovalove valovne dolžine, ki jih proizvajamo v mikrovalovki prozoren. ČE imaš suhi led (teoretično: če nebi bilo niti molekule vode zraven) ga ne moreš stopiti z mikrovalovko.
Sicer smo pa offtopic
Sicer smo pa offtopic
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Pyr0Beast ::
Da, vrjetno res
ČE imaš suhi led (teoretično: če nebi bilo niti molekule vode zraven) ga ne moreš stopiti z mikrovalovko.
Lohka, lohka. Sam čakat je treba, da vročina od magnetrona pride do njega
ČE imaš suhi led (teoretično: če nebi bilo niti molekule vode zraven) ga ne moreš stopiti z mikrovalovko.
Lohka, lohka. Sam čakat je treba, da vročina od magnetrona pride do njega
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BluPhenix ::
Ah no, to je pa že drugo, ampak takrat je itak prepozno, ker magnetron ne dela več (pač je hitro uničjiva zadeva).
Zato otroci, nikoli prazne mikrovalovke uklapljat, tudi ne, v kolikor je notraj kaj takega, kar mikrovalovka ne more segret
Zato otroci, nikoli prazne mikrovalovke uklapljat, tudi ne, v kolikor je notraj kaj takega, kar mikrovalovka ne more segret
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Pyr0Beast ::
... zato pa imajo ene mw žar
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kavni avtomatiOddelek: Loža | 3216 (2655) | geronimo777 |
» | Mikrovalovke - ja/ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14922 (12919) | Magic1 |
» | Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58986 (41291) | hunter01 |
» | Pogrevanje hrane v mikrovalovki 2016 - (bad or good)? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15808 (13019) | okidoki |
» | čokolada (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8266 (6947) | DoloresJane |