» »

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

««
«
1 / 7
»»

mikena ::

Se še komu zdi, da se te "nizkocenovne" trgovine, kot so Hofer ali Lidl, malce preveč podcenjuje? Obenem pa velja, da je Mercator en "prestiž" kvalitetne prehrane in oh in sploh?!

Mi smo že pred kakšnim letom začeli bolj pogosto hodit v Hoferja... in iz prve roke lahko zagotovim, da imajo mnogo kakovostnejše in predvsem cenejše izdelke, kot v drugih "slavnih" trgovinah. Ogromno stvari bi se dalo našteti, ki so čisto istega okusa, kot v Mercatorju, samo da imajo v teh diskontih drugo embalažo in se jih, iz meni neznanega razloga, takoj kategorizira za slabšo prehrano :8)

Evo en banalen primer: recimo "Nutoka" je neka različica čokoladnega namaza (kot je npr. Nutella), ki pa je v kakšnem Hoferju ali Lidlu za polovico cenejša in okusnejša, kot razne Nutelle drugod! Tudi mleku čisto nič ne manjka, vedno sveže in cenovno ugodno... najdejo se tudi odlične marmelade oz. džeme iz 100% sadnega deleža, ki jih v Mercatorju ne dobiš izpod 3,00 €, v kakšnem Hoferju pa jo prodajajo za 1,60 €. Dobijo se tudi odlični piškoti, kruh, maslo, jogurti, sokovi, sladolede, vodka (haha), salame za sendviče, smoothije, testenine... skratka, skoraj vse po neverjetno nižji ceni!

Tudi za Lidla velja, da imajo nekaj zelo dobrih prehrambenih izdelkov, npr: večina sirov in sirnih namazov, vložena mešana zelenjava, vložene kumarice, sadje, zelenjava, ameriške brusnice, grozdje, sladoledi, tiramisu itd.

In zakaj za vraga se te izdelke tako podcenjuje in jih etiketirka za 'slabše' samo zato, ker niso iz veleslavnega Mercatorja?!

Ok, ne rečem, da je čisto vse super v teh Hoferjih in Lidlih... recimo kakšnih jajc ali mesa tam nikoli ne bi kupil, ker imam slabe izkušnje... ampak 80% drugih izdelkov se zagotovo splača tam kupovat! In zelo me jezijo ljudje, ki se pač sami odločijo, da tam je pa zanič in tja ne bodo hodil in podcenjuje take zadeve.

Seveda razumem tudi to, da mogoče ljudem, ki že dolgo let kupujejo v Mercatorju in so navajeni na vedno iste izdelke, jim je težko zdaj it v Lidl in izbrat nekaj kar jim bo všeč, ker so pač navajeni v Mercatorju kupovat jogurte od LJ mlekarn, pašto od Barille, sok od Fructala (ki seveda SO zelo kvalitetne znamke)... ampak če bi poskusili še v Lidlu ali Hoferju bi tudi tam našli kakšno kvalitetno znamko pašte. In priznajmo, tudi vsi izdelki, ki jih kupimo v Mercatorju niso višek kvalitete - Mercatorjevo pivo je na primer podn od podna! Tam vedno zagledam tudi najbolj gnilo in posušeno sadje/zelenjavo... meni se ob kakšnem njihovem sadju, recimo ananas, kivi, jagode, samo želodec obrne... nobenega okusa, nobenega sadnega soka... skratka, kot da bi jedel plastiko!

Med v redu trgovine, gledano s cenovnega vidika, bi se dalo prišteti tudi E.Leclerc in Špar. Tudi pri teh namreč na blagajni opaziš bistveno nižji račun, ki ti ga izstavijo.

S kakšnim Tušem ali Eurospinom pa nimam izkušenj.

Torej, kakšne izkušnje imate s temi "ostalimi" trgovinami?

jcb ::

Jaz sem tudi mislil, da je Hofer za en kur* trgovina, pa sem se zmotil, pri njih se lahko kupuje najcenejše izdelke, ampak te izdelki so veliko boljši, kot v Sparu, Mercatorju, če gledamo za min.celo.

BALAST ::

Čokoladni namaz sem si kupil tako v Hof, Lid, Mer, Tuš, Evrospin, ampak čez nutele v Muller je pa ni, pa čeprav je 2x dražja.

V Mer, Tuš in Evrospin je slabši, od najslabše poceni čokolade, čutiš samo sladkor in komaj kaj lešnikov ali kakava.

djordjevic ::

Se sicer delno strinjam z avtorjem teme glede precenjenosti marsikaterega izdelka (čeprav je nekoliko deplasirano kritizirati trgovine, da 'drago' prodajajo Nutello, ki je vendarle no. 1 čokoladni namaz in je najbrž težko pričakovati, da se bo dobilo 450-gramski kozarček za ceno Hoferjeve Nutoke), a se mi hkrati nehote postavlja vprašanje, zakaj se kljub še vsaj dvema 'dragima' igralcema v celotnem rantu v negativni luči pojavlja skoraj izključno samo Mercator. Mislim, tudi meni se gabijo reklame, ki jih ravno te dni vrtijo po televiziji, kjer nam igrajo na domoljubno struno, češ koliko delovnih mest se ohrani na Slovenskem, ker kupujemo po evro dražje izdelke v domačem trgovcu, toda malce objektivnosti vendarle ne bi škodilo. Osebno sicer zadnje čase največ kupujem v Tušu. V našem kraju imajo poleg vseh ostalih trgovin iz naslova najokusnejše pekovske izdelke in nekoliko cenejše ostale artikle, ki jih redno kupujem, denimo kak sir ali kaj podobnega, medtem ko so določeni artikli, kamor sodita, recimo, kava Santana ali wc-papir Zewa, najcenejši v Sparu. V diskontnih trgovinah, kot sta Spar in Lidl, sem doslej kupoval sladkarije, ki so dejansko zelo dobre za svoj denar, in, kot je avtor teme že omenil, mlečne izdelke, ter občasno tudi razno tehnično robo ala kakšen žepni nož in podobno. Za ostale izdelke prisegam na 'uveljavljene' trgovine. Lepo, denimo, da je breskov sok v Lidlu zelo poceni, vendar za tisti liter, ki ga tedensko popijem, pač ne grem s Fructala.

BALAST je izjavil:

ampak čez nutele v Muller je pa ni,

To famo sem moral prav poskusiti na lastni koži (zdi se mi namreč, da pod soncem ni boljšega namaza), pa moram reči, da sem imel mešane občutke. Okus je vsekakor drugačen, vendar sem imel občutek, kot da je Nutella iz Muellerja za odtenek bolj grenka kot tista, ki se dobi v ostalih trgovinah. Tudi v Leclercova Nutella, for that matter, s francosko etiketo, je imela drugačen, zame še najboljši okus.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

algo ::

Zaenkrat še večina nakupov opravim v Sparu in Mercatorju čeprav sem včasih nad določenimi izdelki razočaran predvsem zaradi tega ko ugotovim v katerih državah so proizvedeni pa čeprav se prodajajo pod slovensko znamko! Na primer Fructal Smoothi-ji za katere niti nisem pomislil, da bi jih proizvajali kje drugje kot v Sloveniji, pa sem se motil! Zelo so dragi in (tiste v flaškah) sploh ne izdelujejo v Sloveniji ampak v Italiji. Polno precej dragih keksev prav tako. Sicer daleč od sinonima za zdravo prehano pa vendar. Ocvrti sir, ki se prodaja pod blagovno znamko MU (Ljubljanske mlekarne) je izdelan na Češkem. Toliko o slovenskih proizvodih in kvaliteti! Sparov med je tako ogaben, da sem ga po eni žlički takoj vrgel v smeti. Ogabno, samo da se ga spomnem in mi postane slabo, bljack, fuj, človek si ne bi mislil, da lahko med naredijo tako ogaben. Recimo v Lidlu imajo pa ogromno izdelkov, ki so narejeni v Nemčiji, kjer je po moje na splošno vse precej bolj na nivoju kot pa v kakšni Madžarski, Poljski itd. Je pa tudi res, da so recimo vložene kumare iz Hofra ali Lidla neprimerno slabše od kakšnih Etinih (obvezno) Premium. Vsekakor pa bom verjetno počasi vse več zahajal tudi v Lidl & Hofer, bom pač kakšno vrečko nosil s seboj (da ne bom zgledal k kakšne revež s tistimi njhovimi grdimi:)))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

Steinkauz ::

V hoferju majo velik stvari čist hudih.
Par pa tut ogabnih. Recimo tuna solata je BRUH, rio mare insalatisime je pa čist huda.
Tut meso mi ni neki višek v hoferju.

Mlečni izdelki, sadje, piškoti, čokolade, zobne paste, energy drink, sokovi, muesli, ... ,... lahk bi še našteval so pa zelo ok po precej nižjih cenah kot drugje. Edin ponudba je precej omejena, sam najdeš kar je ok, to tle kupuješ, ostalo pa drugje.
Drugače najbližje mamo mercator, tko da velik stvari tem kupmo.

Drugač se mi leclerc zlo dopade, sploh zaradi veliko ponudbe alko pijač za koktejle pa to, pa tut pocen je.
Pol špar, mercator, tuš.

Ostalo pa ne hodim kej dost. Lidl mi pa res bl tko deluje

whatever ::

Glede "poceni" robe je Mercator še najboljši. Pri tem mislim izdelke z njihovo blagovno znamko Mercator. Ti so sigurno kvalitetnejši kot Tuševi poceni izdelki (blagovna znamka Tuš in Olimp), s Šparom so pa tam-tam nekje po kvaliteti (najbrž tudi po ceni), ampak ker je Mercator slovenska trgovina raje kupujem tam. Eurospin je za en kurac, škart roba, Leclerca ni v radiju 100 km od mene, sem bil enkrat v ljubljanskem in so imeli ogromno izbiro mesa, ampak Leclerc je nekje kot Špar - velika izbira, vendar marsikaj je drago. Glede Lidla in Hoferja, se mi pa zdi Hofer za odtenek dražji, a tudi kvalitetnejši. Na splošno v obeh kvaliteta izdelkov niti ni slaba. Vseeno prisegam na lokalni Mercator -> najbližje, solidno razmerje cena/kvaliteta, slovenska trgovina.

BALAST ::

Če bi še kdo rad primerjal cene: Potrosnik.info.
Cene so aktualne, seveda pa ne upoštevajo še lokalnih trgovskih akcij, ki so zelo naključne.

matmel ::

Kar se tiče hrane je v Hoferju v redu,razen v mesu,zadnjic sm kupil tiste pleskavice,in so bile prav trde,in nič prav okusnega okusa,tukaj dam prednost Mercatorju,ki pa seveda pripelje meso iz dobrih mesnih firm (MDK,Per.Ptuj itd.)

Lp

DeeJay ::

Kaj pa dodatki ("E-ji")? Mogoče je že boljši okus... kaj pa sama sestava hrane?
Enkrat vzam tole lestvico s sabo pa primerjej :)
http://ninamvseeno.org/zdravje/e/seznam...

Mare3 ::

Osebno na začetku nisem mogel iz Hoferja praktično nič jest, ker sem bil navajen na Mercatorjeve izdelke. Kasneje smo začeli kupovati v Hoferju in sem se počasi začel navajati na njihove izelke (salame, sir, pivo, kruh itd.). Tako da čeprav imam merkator 20m od hiše ne pomislim da bi tam zapravil več kot 5EUR pa še to samo takrat ko se mi mudi ali pa nimam časa da bi šel do Hoerja. En razlog so cene, drug pa da ko se navadiš na nekaj ti postane tudi to kar nisimaral všeč in ne razmišljaš več na prejšnje. Vsaj z moje strani je to tako.

amigo_no1 ::

"Nizkocenovna" trgovina je kvečjemu Hardi.

fosil ::

Precej narobe je gledat na Nutello in podobne zadeve kot na Mercatorjeve izdelke. To so blagovne znamke in blagovna znamka se plača, enako kot na primer pri cunjah.
Blagovne znamke so pa seveda dražje, ker je treba plačat vse tiste butaste reklame, ki so vsak dan na TV.

Edini pravi Mercatorjevi izdelki so tisti z blagovno znamko Mercator. Enako v Sparu in Tušu.

V Hoferju so pa dejansko vsi izdelki njihove blagovne znamke, torej nimajo nobenih znanih blagovnih znamk. Samo označevanje je drugačno, torej ne piše na vsakem izdelku na veliko Hofer.
Tako je!

whatever ::

fosil je izjavil:


Edini pravi Mercatorjevi izdelki so tisti z blagovno znamko Mercator. Enako v Sparu in Tušu.

V Hoferju so pa dejansko vsi izdelki njihove blagovne znamke, torej nimajo nobenih znanih blagovnih znamk. Samo označevanje je drugačno, torej ne piše na vsakem izdelku na veliko Hofer.


Sej glede na to pravim, da so Mercatorjevi v povprečju najkvalitetnejši, kako so pa cenovno konkurenčni pa ne vem točno. V zadnjem času majo v Mercatorju poleg blagovne znamke Mercator, ki je kar kvalitetna, tudi še cenejše izdelke z embalažo "črtne kode". Ti so pa dosti bolj poden, tako po kvaliteti kot po ceni.

Jebac18 ::

Odkar je hofer blizu našega doma, to je dobro leto jem večino stvari samo še iz tam sploh pa sokovi pa take stvari so veliko bolše, kot pa u kaksnem merkatorju hvala bogu, da smo dubl tak diskont.V merkator ne hodim že zaradi odnosa zaposlenih do kupcev namreč obupen .. rabijo 20 min da ti narežejo recimo salamo. Špar tu pa tam kdaj kupim ampak zame je zdaj več ali manj samo še hofer. Tudi recimo kakšen usb raje kupim v hoferju, kjer je cenej pa sem ze nekaj kupil tehničnega iz tam in vem da dela uredu, kot pa v kaksni prav specializerani trgovini

IceIceBaby ::

Če poznaš poslovni model in filozofijo Hoferja ti je jasno, da stvari niso poceni zaradi nizke kvalitete ampak zaradi drugih dejavnikov.

Recimo, v Hoferju imajo na policah cca 700, 800 izdelkov, v mercatorjih in sparih nekaj 10000. Strošek upravljanja z manjšimi zalogami je nižji, zahteva manj časa, manj delovne sile...

Poleg tega je njihova kupna moč do posameznih dobaviteljev precej višja. Mercator kupi po 10 komadov različnih vrst majoneze pri 10 dobaviteljih. Hofer kupi 100 komadov ene znamke pri enem dobavitelju, in tako izpogaja nižjo ceno.

Potem je tu še tipska gradnja trgovin, oprema trgovin (police, ki jih praktično ni), avtomatizacija procesov, ki spet pomeni manj delovne sile in še kup takih "varčevalnih" ukrepov.

Kar se tiče same kakovosti so pa precej strogi in po tujini na raznih testih kakovosti redno dosegajo zelo dobre rezultate.

Torej, Hofer lahko ponudi nizke cene zaradi genialnega poslovnega modela in vodenja trgovin, ne na račun kakovosti. (aja, nisem zaposlen v Hoferju in nimam nič z njimi :) Sem pa velik fan njihove filozofije).

Hardstyle ::

Lidl - sadje in zelenjava,kečap, pakirani mesni narezki in faširano meso (ja, meso je zelo kvalitetno,potrjeno od osebe, ki je 35 let delala v mesnici-košaki)
Hofer - kruh,žemljice,francoske stručke z namazi,namazi,paštete,jogurti,čips and stuff.
(inter)spar - mleko,kavo,pijačo in sir
Tuš - sladkor,moka (imajo skoraj vedno ceneje kot drugje,enak proizvajalec/pakiranje)
Mercator - kako suho klobaso tu pa tam
Jager - sveže meso(vse po vrsti), čebula/krompir (oz. sedaj klasek ker je enak proizvajalec-ceneje)
E-leclerc - bolj malo saj ga ni blizu našega kraja, se pa definitivno splača če si njihova redna stranka saj se tistega bonusa oz. popustov nabere še pa še...

kst meni so zelo všeč taki avtomatizirani procesi, kot so one blagajne ko sam naložiš in plačaš, čitalniki kod, da zveš ceno če je ni(povsod jih kar nekaj manjka)... je pa res da je osebje nepogrešljivo saj dostikrat vidim da česa zmanjka ali ne najdem pa pač njih zahaklaš...

Zgodovina sprememb…

Drekcpekc ::

Špar je pomoje dolgočasen, tam kupujem ozi. sem kupoval zadnje 4 leta bolj pogosto, potem pa sta prišla Hofer in Lidl in grem v Špar samo še po stvari, ki niso tako dobre v Hoferju/Lidlu, torej meso, salame, jajca itd.

Tudi zdi se mi, da v Hoferju vedno ponujajo nekaj novega, spreminjajo ponudbo, Špar pa vedno eno in isto.
V Mercator ne hodim, cene tam se mi zdijo pretirane in tudi kakor je nekdo omenil, odnos do kupca. Same starejše ženske, počasne, slabe volje...

Tuš je zanimiv, dokaj raznovrstna ponudba, sploh sladkarije in drobnarije, da o Leclercu sploh ne govorim.

Zaključek je, da sta Hofer in Lidl zelo konkurenčna Šparu in Tušu, s cenami in kvaliteto (nekaterih) stvari.
Predsodke do teh, novejših trgovin, imajo predvsem starejši ljudje, ker so pač navajeni kupovati v domačih trgovinah, slovenskih.

Tear_DR0P ::

prvi post se bere skoraj tako, kot da bi ga pisal kakšen PRovec, namesto reklamnega sporočila :D

drugače pa je že bilo povedano - Hofer in Lidl ne varčujeta pri kakovosti temveč imata poslovni model prilagojen temu. Ste kdaj opazovali kako hitro skenira izdelke blagajničarka v merkatorju in kako hitro v hoferju? pač poslovni model lidla in hoferja je prilagojen temu, da gredo stranke čimhitreje skozi in se dnevno proda količinsko čimveč izdelkov. spar, merkator in tuš delajo na tem, da čimveč prodajo enemu kupcu in so počasnejši.

ne vem pa od kje se pojavljajo razredne razlike med kupci - to so še neke ideje iz časov avstroogrske, ko se je verjelo da kar je poceni ne more biti dobro :/

je pa meni osebno fascinantna zgodba obeh bratov, ki sta ustanovila Aldi/Hofer in sta bila med najbogatejšimi 30 zemljani - njun oče pa je bil rudar in mati lastnica manjše trgovine. toliko o preboju v višji razred :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ginekolog ::

Sam sem zadovoljen s hoferjevo kvaliteto in zelo razočaran z balkansko robo, ki jo prodajajo špar, merc... (namig, poglej napise na izdelkih in jasno ti bo, za kateri trg je delan). Albanska milka mi enostavno ni dobra. Nemška mi je sicer dobra, vseeno pa mi je hofer nussknacker najboljša čokolada z lešniki.
Divers do it deeper.

Wox ::

je pa meni osebno fascinantna zgodba obeh bratov, ki sta ustanovila Aldi/Hofer in sta bila med najbogatejšimi 30 zemljani - njun oče pa je bil rudar in mati lastnica manjše trgovine. toliko o preboju v višji razred :D

Kje je zgodba? Link?

Drugače pa, glede na poste, bi se splačalo diskontne čokoladnice pri nas odpret.
Commodore 64

guest #44 ::

Mislim, pa da ni boljšega sladoleda kot tisti moder v Lidlu. Pokosi večino prestižnejših. Vrjetno uporabljajo mleko iz černobila, je pa res fin.

djordjevic ::

A-a. Zmaga sparjev marmoriran čokoladni sladoled z ultra fensi embalažo, da misliš, da je Haagen Dasz, stane pa 750 ml 1,5-2 evra. Nisem ziher. V vsakem primeru pa nažene isto mega Maxima ali Carte D'Orja v kot.
No grave is deep enough to keep us in chains.

guest #44 ::

djordjevic je izjavil:

A-a. Zmaga sparjev marmoriran čokoladni sladoled z ultra fensi embalažo, da misliš, da je Haagen Dasz, stane pa 750 ml 1,5-2 evra. Nisem ziher. V vsakem primeru pa nažene isto mega Maxima ali Carte D'Orja v kot.


Pejt v Lidl, vzem oreh ali amareno, ne bo ti žal!

djordjevic ::

:) Sami neki sladkosnedi. Sedenje pred mašino plus vse živo iz teme ... Does not bode well for our tonnage. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

guest #44 ::

djordjevic je izjavil:

:) Sami neki sladkosnedi. Sedenje pred mašino plus vse živo iz teme ... Does not bode well for our tonnage. :D


Tell me about it! Sem vitkejše postave z prevelikim vampom...grozno je, sovražim neskladnost!

djordjevic ::

Ja, ne? Nič, bo treba ene dobre copate nabavit, pa začet teč, če se hočemo še naprej s temi dobrotami basat. Mmg, vrhovni bog vseh sladkarij je Kinder v praktično vseh inkarnacijah - upam, da se glede tega vsi strinjamo. Nutella je zgolj vrhunsko božanstvo. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Se mi zdi, da je delež sladkih stvari v Hoferju precej večji kot v drugih trgovinah. Četrt štacune je sam cukr.
Tako da ni preveč zdravo tja hodt :D
Tako je!

jest10 ::

djordjevic je izjavil:

Mmg, vrhovni bog vseh sladkarij je Kinder v praktično vseh inkarnacijah - upam, da se glede tega vsi strinjamo.

Se ne strinjam:D Če se le da sem na temni čokoladi

PacificBlue ::

Ja, ne? Nič, bo treba ene dobre copate nabavit, pa začet teč, če se hočemo še naprej s temi dobrotami basat.


Ja copate nabavit pa tečt v Lidl po kaj dobrega;). Sicer pa bi ubijal zdaj za kaj sladkega. Tudi če je iz Eurospina.
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

whatever ::

Jaz tudi.:D Men je pa dober sladoled merkatorjev, ki se dobi v plastični štirioglati emabalaži in ga je kaka kila al pa še mal več, in je breskev, jagoda, vanilija al limona pa mislim da borovnica, pa prelit je z nekim sadnim sirupom, mmmm... Gorenjka noisette je meni fajna, Nutella tudi... odvisni smo od čokolade.:D

djordjevic ::

Ko cuker pade, ni boljšega kot žlica Nutelle ... :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

nevone ::

Kaj pa dajete v čokoladne palačinke oziroma kaj priporočate, tudi Nutello?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

whatever ::

Tud nutello, al pa še bolje, domačo slivovo marmelado.;) Jo mamo še ene 10 glažev, naredla soseda.

guest #44 ::

nevone je izjavil:

Kaj pa dajete v čokoladne palačinke oziroma kaj priporočate, tudi Nutello?

o+ nevone


Wait...a obstajajo še kake druge "čokoladne pačačinke", ki ne vsebujejo nutello??

Sicer pa na palačinke...nutella in kokos, ali pa nutella in grobo drobljeni lešniki...

nevone ::

Wait...a obstajajo še kake druge "čokoladne pačačinke", ki ne vsebujejo nutello??


Jah, za silo lahko kakav zmešaš z mlekom, ali pa raztopiš tablico čokolade. Potem obstajajo še narejeni čokoladni prelivi in ne vem, a še kaj?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

guest #44 ::

nevone je izjavil:

Wait...a obstajajo še kake druge "čokoladne pačačinke", ki ne vsebujejo nutello??


Jah, za silo lahko kakav zmešaš z mlekom, ali pa raztopiš tablico čokolade. Potem obstajajo še narejeni čokoladni prelivi in ne vem, a še kaj?

o+ nevone


8-O

kakav in mleko na palačinke...epic fail!

Nutela in drobljeni lešniki so zakon, lahk dodaš še malo stepene smetane...sam pazi v kakem razmerju! Ti pa ena taka palačinka odvzame 1 leto življenja, zato previdno.

Okapi ::

V Hoferju so pa dejansko vsi izdelki njihove blagovne znamke, torej nimajo nobenih znanih blagovnih znamk.
To ni res, imajo tudi kar nekaj čisto običajnih blagovnih znamk, ki jih prodajajo tudi drugod (paštete od Delamarisa, Bountyje - to se na hitro spomnim:-) Je pa res, da je večina teh znamk bolj znanih v Nemčiji in Avstriji.

a obstajajo še kake druge "čokoladne pačačinke", ki ne vsebujejo nutello
Za Sladki greh še nisi slišal?;)

O.

djordjevic ::

Če se hočeš fejst ven metat, lahko narediš Nutelline z bannano in smetano. Palačinko namažeš z Nutello, nadevaš s kolobarji banane, nato pa palačinko zviješ, dodaš smetano in previdno poliješ s čokoladnim grehom. Vedno je opcija slivova marmelada, kot je omenil kolega zgoraj, v mojih top 3 namazov pa je še marelična marmelada in Nutella plus Etina marmelada gozdna borovnica. Sladko, ampak osvežujoče. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

kakav in mleko na palačinke...epic fail!


Ni tako zelo zanič, če narediš dovolj gosto mešanico. Otroci pojedo tudi to. Imajo pa raje z Nuttelo, to pa.

o+ nevone

A ste že jedli palačinke z nadevom limona+sladkor?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

djordjevic ::

Nak. Jih je pa kolega jedel s Poli klobaso. But then again, ne vem za stvar, h kateri on Poli klobase še ne bi bil jedel ... :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

whatever ::

Men je glih Poli salama najbolj zanič, kar je možno. Praktično katerakoli druga je boljša; tirolska, prešana šunka, posebna z zelenjavo, mortadela, salama iz puranjih prsi,... žal so doma obsedeni s kupovanjem ravno Poli, ne vem, zgleda je poceni, ampak daleč najslabša imho.

djordjevic ::

Ni poceni, pa povem ti, da je v njej zagotovo manj šrota od navadne posebne, da o mortadeli sploh ne govorim. Mislim, saj tu in tam tudi jaz kupim slednjo, denimo, ampak ... Recimo, da jo v 99% primerov preskočim, ko se spomnim, kaj po pripovedi dedka, ki je delal Košakih, dajejo noter. Then again, v Ranci imajo tudi menda samo 30% mesa v lepinjah, ostalo pa loj in kruh, pa mi ne pade na kraj pameti, da bi kdaj nehal zahajati tja ... Čudna sorta smo, ljudje. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

whatever ::

V MIPovo tudi? MIPova pa ja mora bit OK, če je mortadela Horica?:D Ranca, kaj in kje pa je to? Od klobas mam sicer ravno mortadelo najraje.

djordjevic ::

Jap, v Mipovo tudi. Žal. Gril Ranca, Lent, Maribor. Najboljši čevapčiči in lepinja v tem delu Evrope, garant. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

whatever ::

Aja, to je tam, če greš še kakih 100 m proti vzhodu od trte? Bo treba probat enkrat. Majo na bone?:D

djordjevic ::

Ni jim treba. :))

Aja, v bistvu ti je ista fora tudi Stari grill pa Grill Panda v Mercator centru. Mislim, da ima to vse ista familija preko. Ampak ja, ta pravo je v Ranci.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

whatever ::

Bom šel enkrat. Da vidim, če majo vsaj tako dobro kot na glavni celjski avtobusni postaji. Tam je tud Grill, dobiš pleskavico v lepinji s kajmakom (brez kajmaka je preveč pusto) plus paradajz plus čebulo za 4 eure. Sam morš pazit, ker so trije kioski, od tega sta dva popolnoma zanič, ta Grill ma pa dobro hrano.

Alexius Heristalski ::

algo je izjavil:

Sparov med je tako ogaben, da sem ga po eni žlički takoj vrgel v smeti. Ogabno, samo da se ga spomnem in mi postane slabo, bljack, fuj, človek si ne bi mislil, da lahko med naredijo tako ogaben.

Sparov med potvorjen (dodajali sladkor)

Da jih ni sram! ;((
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

connel ::

Mhm, pa še kar se veselo izgovarjajo, da to ni res lol.

S samimi trgovinamo pa takole, največ izkušenj imam z Merkatorjem in pa s Hoferjem. Prva me, če se bo le dalo, ne vidi več. Enostavno je trgovina mimo, prodajalke so v veliki večini obupne, cene pa itak, visoke.

S Hoferjem sem pa res zadovoljen, orehov sladoled - noro dober, potem so ene kroglice sladoled, tisto je dobro da dol padeš. Sprobal še peciva, šampone, pribor za britje, mačje brikete, mleko, mešanico za kruh (pol sam spečeš). Nimam pripomb, zadeve so dobre in pa poceni. Potem kruh, sem sprobal ržen kilski (pol hlebca) in je zadeva predobra, to pol samo kruh ješ :D Za belega se pa nekaj govori, da ni preveč okusen, nisem še sprobal.Pa seveda instant kava, super je, mleta mi je pa tudi dobra, pravo presenečenje, ker ponavadi so take kave bolj zanič kot ne (če gledam recimo na Lidlove in pa Merkator fantastik, pri kavah sem hudo zbirčen kaj pijem). Pol kupil tam še posteljnino, meni je všeč, občutek imam da bom prej sit samih barv, ker pozna se nič starost. Pa še kaj bi se našlo, kar sem kupil tam, pa je bilo vse dobro.

Tako da, zame je Hofer odlična trgovina, pa sem bil na začetku precej skeptičen.
Spar mi nikakor ne potegne, Tuš grem občasno, Lidl pa Eurospin pa hodita starša po kakšne stvari in sta tudi zadovoljna. Če bi delal lestvico, bi bil Merkator definitivno na zadnjem mestu.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18649767 (28165) gruntfürmich
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28462319 (56393) ...:TOMI:...
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28255428 (40196) cholt45

Več podobnih tem