» »

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd.

whatever ::

connel je izjavil:

Sprobal še peciva, šampone, pribor za britje, mačje brikete, mleko, mešanico za kruh (pol sam spečeš). Nimam pripomb, zadeve so dobre in pa poceni.


Mačji briketi so bili dobri?8-O Pje mora bit to ena fajna štacuna, kjer so še mačji briketi okusni.:D

btree ::

Te trgovine so, vsaj kar se zelenjave in sadja tiče en in isti šmorn. Veliko boljše so kakšne trgovine z eko hrano, kot npr. Kalček v BTC, sam so pa cene tudi še enkrat višje. Od nizkocenovnih je mneni najbolj kul Spar.

LuiIII ::

Definitivno je zame prvi Leclerc. Njihova ponudba je velika in dokaj ugodma. Pa dosti ugodnih delikatesnih zadev imajo. Tuš se mi tudi kar dopade. Mercator je pa najbližje. To so najbližje trgovine v katere zahajamo. Seveda ga pa čez domač kruh, jajca in meso ni.

USS Liberty ::

Jaz v te diskonte zelo malo zahajam, ker mi je zoprno, da tam nikoli ne dobiš vsega, kar rabiš... Greš v lidl ali hofer, pa moraš vseeno še v Spar, da dobiš komplet fasngo, ki jo potrebuješ... V lidlu me je prenenetilo, da nimajo praktično nobene izbire paštet in jogurtov, pa recimo izbira sadja in zelenjave je zelo slaba tako v lidlu, kot v hoferju. Hofer v KR se mi pa na splošno zdi še slabše založen kot lidl ali eurospin. Jaz se zato še vedno držim spara, ker se mi zdi, da je tam še vedno najboljše razmeje med ceno in kvaliteto, Mercator pa je seveda drag in izkoriščevalski do potrošnika in se ga izogibam.

Me pa zanima, če kdo ve, ali je res kaj na tem, kar se je govorilo o lidlu in hoferju, da na najbolj brutalen način izkoriščajo zaposlene, jih slabo plačajo, ne smejo pa niti na WC in morajo blagajničarke plenice nosit, da jim ni treba na WC. A so to samo natolcevanja ali resnica?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Mercier ::

Celje. Po delikateso grem najraje v Špar. V tavelik Merkator grem, ker je najmanj gneče in še vedno OK izbira. V tamali Merkator blizu doma grem vse redkeje, ker vztrajno umikajo boljše izdelke že nekaj let. Škoda. Če se bom odločil za večjo varčnost, bom začel nakupe dobro načrtovati. Potem pa tudi verjetno primerjati štrcune glede cene.

PS
Najboljše palačinke so rahlo polite z javorjevim sirupom in pokapane z limono.

Tear_DR0P ::

Kje je zgodba? Link?

Karl Albrecht @ Wikipedia
Theo Albrecht @ Wikipedia

Me pa zanima, če kdo ve, ali je res kaj na tem, kar se je govorilo o lidlu in hoferju, da na najbolj brutalen način izkoriščajo zaposlene, jih slabo plačajo, ne smejo pa niti na WC in morajo blagajničarke plenice nosit, da jim ni treba na WC. A so to samo natolcevanja ali resnica?

več ali manj je veliko natolcevanja. so pa v Nemčiji imeli probleme zaradi vdiranja v zasebnost zaposlenih. zelo imajo zoptimzirane urnike in ljudje ki niso navajeni delati, bodo imeli pri hoferju probleme. načeloma si lahko prebereš na wikipedii nekaj o kritikahz Hoferja in Lidla, kjer je tudi kritika pri zaposlovalnih politikah. Dela pa sedaj kolegica pri hoferju in pravi da se trdo dela - kar je pač način zniževanja stroškov - ker pač dobi vsaka delavka/delavec precej zadolžitev in ni časa za kofetke in cigarete in lulanje vsako uro
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

detroit ::

hofer: Men je recimo mleko pa neke ribe, sladoled, sangrija, sadni kosmiči super uber oh in sploh boljš kot v merkatorju.
Merkator imam občutek, da ima mnogo dražje zadeve kot kdorkoli drug. Za solato plačam 4-5eur za tistih par g, v šparu je pripravljena recimo mnogo boljša (okus, sir in tuna sta dodana kar v merkatorju ne znajo očitn) pa je 3eur. Merkator me nikakor ne prepriča. Glede mesa ne morem trdit prav dosti, ker je punca vegi:D, ko jem pa doma meso pa pomoje jem tuševe zadeve in so čist fajn.
Skero

Hardstyle ::

djordjevic je izjavil:

Ni poceni, pa povem ti, da je v njej zagotovo manj šrota od navadne posebne, da o mortadeli sploh ne govorim. Mislim, saj tu in tam tudi jaz kupim slednjo, denimo, ampak ... Recimo, da jo v 99% primerov preskočim, ko se spomnim, kaj po pripovedi dedka, ki je delal Košakih, dajejo noter. Then again, v Ranci imajo tudi menda samo 30% mesa v lepinjah, ostalo pa loj in kruh, pa mi ne pade na kraj pameti, da bi kdaj nehal zahajati tja ... Čudna sorta smo, ljudje. :D



Ti časi so mimo, hvalabogu. Se pa to dogaja z mletim mesom, kamor lahko skrijejo vse, tisto pa ne kupit če se ne spoznaš.

IceIceBaby ::

http://kariera.hofer.si/karriere/html/d...

Dobrih 1000EUR bruto + dodatek na uspešnost 138EUR + prevoz in malica... Vse skupaj nanese na 800 do 900EUR neto na mesec, kar je pomoje precej nad povprečjem za prodajalce.

glinik ::

Za Hofer in Lidl, kapa dol. Kar se prodaja pri njih je zelo zadovoljivo, da ne omenjam ugodnih cen.

Njihovi zaposleni bojda delajio, kot črveki, so pa zato nadpovprečno plačani. Meni se zdi to fer. Pa vam?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

nevone ::

Najboljše palačinke so rahlo polite z javorjevim sirupom in pokapane z limono.


A se dobi tale javorov sirup pri nas?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kopernik ::

Dobi, najceneje v Mullerju in Dm-ju.

Heisenberg ::

sam osebno kupujem v Italiji! Pac imam sreco da je Coop blizje kot pa Hofer ali Lidl....
po mojih izkusnjah je v Sloveniji samo Lidl primerljiv z Italijo glede sadja in zelenjave.
Ko pride iz nakupa v Italiji in odprem vrecko celotna kuhinja zadisi po sadju in zelenjavi! Tega v merkatorju/sparu ipd se nisem dozivel!
V Slo. trgovinah je kot bi kupoval plastiko in ne sadje!
V italiji na polici dobim na izbiro 4!!! vrste banan!(sem pac bananovisnik :))

Mi na splosno v sloveniji jemo hrano za prasice! Zalostno res...a krivi smo sami kupci ker dopuscamo da nam to prodajajo s tem da to kupujeTE.
Sam veliko rajsi placam nekaj centov vec in jem hrano iz EU kot pa iz balkana in vzhoda!

Vikking ::

DM, glede na to da vsi slovenski trgovci kupujejo sadje in zelenjavo v Italiji je povsem razumljivo da pride v Slovenske trgovine 2x prevoženo, prekuhano in premučkano sadje in zelenjava.
Ko boš enkrat lahko probal banano v sami deželi izvora, boš mislil da v Italiji dobiš pomije.

btree ::

Heisenberg je izjavil:


Mi na splosno v sloveniji jemo hrano za prasice!

to je res, nam, čehom,... pošiljajo slabšo robo, to se vidi že pri npr. britvicah, pralnemu prašku....

€uro ::

IceIceBaby je izjavil:

Če poznaš poslovni model in filozofijo Hoferja ti je jasno, da stvari niso poceni zaradi nizke kvalitete ampak zaradi drugih dejavnikov.

Recimo, v Hoferju imajo na policah cca 700, 800 izdelkov, v mercatorjih in sparih nekaj 10000. Strošek upravljanja z manjšimi zalogami je nižji, zahteva manj časa, manj delovne sile...

Poleg tega je njihova kupna moč do posameznih dobaviteljev precej višja. Mercator kupi po 10 komadov različnih vrst majoneze pri 10 dobaviteljih. Hofer kupi 100 komadov ene znamke pri enem dobavitelju, in tako izpogaja nižjo ceno.

Potem je tu še tipska gradnja trgovin, oprema trgovin (police, ki jih praktično ni), avtomatizacija procesov, ki spet pomeni manj delovne sile in še kup takih "varčevalnih" ukrepov.

Kar se tiče same kakovosti so pa precej strogi in po tujini na raznih testih kakovosti redno dosegajo zelo dobre rezultate.

Torej, Hofer lahko ponudi nizke cene zaradi genialnega poslovnega modela in vodenja trgovin, ne na račun kakovosti. (aja, nisem zaposlen v Hoferju in nimam nič z njimi :) Sem pa velik fan njihove filozofije).

Pa še glasbe ni v ozadju, kot v npr. Merkatorju ... za to pa kupec plača: več denarja, več muzike. :))

Sicer pa sta Hofer, Lidl v Avstriji in Nemčiji (in tudi drugod po svetu) prisotna že nekaj desetletij in neredko na testih (ala ZPS) prekašata "kvalitetne" trgovce.

St235 ::

V hoferju kupujem, kdar rabim specifičen izdelek, ki ga imajo v akciji. Drugače kompletne nakupe hodim v Leclerc ,ker imajo pač vse na kupu pa še na kartici se kar nekaj nabere. Všeč mi je predvsem to, da je velika večina artiklov, ki jih prodajajo delana za zahodni trg in, da lahko dobiš še kaj drugega kot 5 najbolj oglaševanjih znamk.

CaqKa ::

mikena je izjavil:

Ok, ne rečem, da je čisto vse super v teh Hoferjih in Lidlih... recimo kakšnih jajc ali mesa tam nikoli ne bi kupil, ker imam slabe izkušnje... ampak 80% drugih izdelkov se zagotovo splača tam kupovat! In zelo me jezijo ljudje, ki se pač sami odločijo, da tam je pa zanič in tja ne bodo hodil in podcenjuje take zadeve.

pred nekje dvemi mesci sem imel slabo izkušnjo z lecler mesom.. kupoval sem puranja prisa, ki so bila neprimerno bolj trda/žilava od tistega kar sem dobil v lidlu.
sicer pa imam lidl za zelenjavo in ostalo.. oziroma "moja" trgovina je nekako lidl.
v eurospinu kakor tudi v lidlu in hoferju se vedno splača pogledat one police na sredini s kramo, med katero so dostikrat najde kaj kul in uporabnega.

za eurospin sem še slišal da ima dobra čistila. o tej izjavi sicer ne morem sodit, ker kaj dosti čistil še nisem kupoval :>
kar se pa tiče konzervirane hrane, pa imam občutek da je več nakupim v kakem tušu/mercatorju.
v leclercu vem da vedno kupim kraški teran, ker je tam nekako bil do sedaj vedno najcenejši. kar se piva tiče, mi lidlov deep ustreza in ne rabim ravno laškega...

ni mi pa jasno zakaj bi naj bila v hofer/lidl/eurospin manj kvalitetna hrana kot v mercator/spar/tuš. takega občutka nikoli nisem tudi nisem nikogar slišal da bi kdaj kaj takega rekel...

aja v spar pa pretirano ne hodim, ker ima vsaj zame same odročne lokacije. predvsem to leti na europark interspar, kjer je skorajda obvezno da moram računat 10-20 minut za parking, tako da pri meni ravno ne slovi tako kot trgovina, v katero bom šel po en jogurt, ker mi je glih pač zmanjkalo...

opeter ::

No, jaz kadar le morem, grem v Hofer. V Špar hodim le občasno, v Mercator pa samo zaradi Pik in predvsem (bivših) Ex-Jugo izdelkov, ki jih drugje ne prodajajo (Smoki, razne čokolade in keksi od Kraša, Koestlina ipd.). Imajo pa te (nekoč Jugo) izdelke v zadnjem času na voljo tudi v Šparu. Sicer ni tolikšne izbire kot v Mercatorju, a počasi se širi.

Sestra rada hodi v Lidl.

Jebiga, velike trgovine se morajo prilagoditi lokalnemu kupcu.
Kdo bi si mislil v preteklosti, da bodo pri npr. Hoferju prodajali Radensko? Slednji je celo cenejši od Mercatorja in Špara (govorim za plastenko).

V Eurospinu pa rad kupujem tisti kakav z mlekom v plastenki (0,5 l).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

djordjevic ::

USS Liberty je izjavil:

Me pa zanima, če kdo ve, ali je res kaj na tem, kar se je govorilo o lidlu in hoferju, da na najbolj brutalen način izkoriščajo zaposlene, jih slabo plačajo, ne smejo pa niti na WC in morajo blagajničarke plenice nosit, da jim ni treba na WC. A so to samo natolcevanja ali resnica?

Poglej si en junijski tednik v arhivu na rtvslo.si o šikaniranju middle-managementa v Hoferju. Akterje poznam, zato se ob Hoferjevih plakatih, kjer poudarjajo, kako fer so, odslej samo kislo nasmehnem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tilen ::

djordjevic je izjavil:

USS Liberty je izjavil:

Me pa zanima, če kdo ve, ali je res kaj na tem, kar se je govorilo o lidlu in hoferju, da na najbolj brutalen način izkoriščajo zaposlene, jih slabo plačajo, ne smejo pa niti na WC in morajo blagajničarke plenice nosit, da jim ni treba na WC. A so to samo natolcevanja ali resnica?

Poglej si en junijski tednik v arhivu na rtvslo.si o šikaniranju middle-managementa v Hoferju. Akterje poznam, zato se ob Hoferjevih plakatih, kjer poudarjajo, kako fer so, odslej samo kislo nasmehnem.


Prodajalka / prodajalec

Plačilo za 40 ur tedensko znaša 1.023,00 EUR bruto mesečno plus dodatna
nagrada za učinkovitost, ki povprečno znaša 138,00 EUR bruto mesečno,
plus letni regres, plus mesečno nadomestilo za prehrano in prevoz na delo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tear_DR0P ::

pride v Slovenske trgovine 2x prevoženo, prekuhano in premučkano sadje in zelenjava

problem je da v slovensko trgovino pride nezrelo, zeleno in trdo, takšno še ne more dišati - problem je tudi da povprečen slovenec raje poje trdo in nezrelo, ker on pa že ne bo jedel rjavih banan - pač smo obsedeni z lepim in čvrstim. jaz osebno pa sadje pustim še kakšen teden na mizi, predn je dovolj zrelo da ga pojem
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

para! ::

USS Liberty je izjavil:

Me pa zanima, če kdo ve, ali je res kaj na tem, kar se je govorilo o lidlu in hoferju, da na najbolj brutalen način izkoriščajo zaposlene, jih slabo plačajo, ne smejo pa niti na WC in morajo blagajničarke plenice nosit, da jim ni treba na WC. A so to samo natolcevanja ali resnica?


To prakticira ogromno podjetij, kjer morajo delavci doseči neko normno (tekoči trak,...). Zdej, da nosijo plenice še nisem slišal, ampak plača je pa odvisna od tega koliko narediš. Seveda lahko greš na WC, čik, malico, ampak več kot izkoristiš takih bonusov, nižja je plača. Posledično se večina delavcev odpove malici, čim manj hodi na WC in ustvari čim več izdelkov. Razlika v plači je očitno bolj pomembna, kot pa zabušavanje na malici, čiku, WCju...

EDIT: kar je seveda prav, saj se na tak način pošteno nagradi tiste, ki delajo več.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

opeter ::

Torej dobijo brezplačne plenice.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mihec87 ::

Zdj vemo zakaj je oz bilo gorenje v kurcu, so se na plenicah spufali..

para! ::

To s plenicami je pretiravanje, sej nobenmu ni prepovedano it na WC (ne sme ti namreč nihče tega prepovedat, lol), ampak pač nekatera podjetja omogočijo delavcem, da zaslužijo več, če tako hočejo. Obstaja seveda minimalna norma, ki jo delavec _mora_ izpolnit in zato dobi dogovorjeno plačilo, ampak če dela več in bolje pa tudi dobi več. Enostavna logika, delavci so tako mnogo bolj zadovoljni.

Ne vem kakšna je situacija v Hoferju in podobnih, ampak podjetja, kjer vem da se dela tako kot sem opisal (proizvodne dejavnosti), ne plačujejo minimalca in pri nekaterih pridni delavci z osnovnošolsko izobrazbo za 8 ur na dan, 6 dni na teden, nesejo skupaj z vsemi dodatki domov okoli 1400 EUR mesečno.

lp
Death before dishonor!

Seti5000 ::

matmel je izjavil:

Kar se tiče hrane je v Hoferju v redu,razen v mesu,zadnjic sm kupil tiste pleskavice,in so bile prav trde,in nič prav okusnega okusa,tukaj dam prednost Mercatorju,ki pa seveda pripelje meso iz dobrih mesnih firm (MDK,Per.Ptuj itd.)

Lp


Meso je v Hofru in Lidlu dokaj slabe kakovosti tudi za moj okus, poleg tega pa če ga daš pečt (kak svinjski kotlet), ful vode spusti = pač scentrifugirajo ga verjetno z vodo, da je težji.

SkIDiver ::

Jaz zvečinoma pri vsakem izdelku pogledam kaj vsebuje in šele nato dajem na okus in na koncu na izgled (pač vse ima svoj pomen ampak tudi svoj vrstni red).
V Hoferju in Lidlu me fascinira, da je kar nekaj izdelkov, ki ne vsebujejo konzervansov. Sem parkrat vzel nek juice v Hoferju, ki naj bi imel 100% sadni delež, vodo in nekaj sladkorja. In lej ga vraga. Tretji dan v hladilniku je že kazal znak, da je za porabit. Četrti dan pa je že pridobil kiselkast okus kar vzamem v zakup, da res ne vsebuje konzervansov. No sicer takšen sok po ugodnejši ceni najdeš tudi v Mercatorju ali Sparu, ampak cenovno Hofer še vedno prekaša.

No ob vsem tem se sprašujem samo to, da jim tiskarski škrat ni mogoče zmaknil kakega podatka iz etikete.

IIIman ::

Hofer ima slabost pri blagajni, ki so skrajno nepriročne in velikokrat je odprta samo ena, drugače je super trgovina. Leclerc in ostali hipermarketi pa so preveliki in prenatrpani z vsem, pa en kup časa se tam izgubi, tako kot denarja. Pohvaliti moram tudi DM, ki ima odlične izdelke Alnatura, ki so sicer malenkost dražji, ampak izredno kvalitetni (moka, riž, olja,...).

koyotee ::

ja ja, da ne govorimo o soku iz hoferja. 14g sladkorja/100ml
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

SkIDiver ::

Odvisno kater sok. Kje si našel podatek o dodatku sladkorja?

para! ::

Verjetno na soku...
Death before dishonor!

koyotee ::

SkIDiver je izjavil:

Odvisno kater sok. Kje si našel podatek o dodatku sladkorja?

kje pa jih ponavadi najdeš? na raćunu že ne
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

IIIman ::

Junk food lahko kupiš povsod, jaz sokov skoraj ne kupujem, prisegam na vodo (filtrirano z Aquavallisom iz pipe).

SkIDiver ::

Ja na zadnji strani računa gledam ponavadi. Navedejo sestavine:D
Nisem bil dovolj pozoren, da bi pogledal količine. Hvala ti! Bom naslednjič preveril.

IIIman; se vsekakor strinjam, da je ni pijače čez vodo;)

galu ::

Tisti energy drinki za 0.25EUR ki ga imajo v hoferju so total win. 6x cenejši od istega Red Bulla, poleg tega pa dosti bolj okusni in bolj 'cukrani', kajti le to je tisto, kar da človeku energijo, ne pa kofein ali pa ime firme.
Tako to gre.

para! ::

Energijo v red bullu ti da taurin, sicer ne bi obstajal sugar-free red bull >
Death before dishonor!

galu ::

para! je izjavil:

Energijo v red bullu ti da taurin, sicer ne bi obstajal sugar-free red bull >


Energijo ti dajo tudi maline.
Tako to gre.

para! ::

Super zate in za maline, ampak glavna vsebnost, ki ti da enerijo pri energijskih pijačah ala red bull je tavrin, pri kavi pa kofein, zato je tvoja izjava o tem kako je pomemben zgolj sladkor, napačna.

lp
Death before dishonor!

energetik ::

Takole je, tudi sam se imel predsodke glede Hoferja, sedaj pa po nekatere stvari redno hodim tja.
Zmagajo žitarice za zajtrk, ki jih je ogromno sort, so v velikih paketih, zelo poceni, hkrati pa večinoma polnozrnate, z vitamini in brez raznih E-jev. Nabavljam tudi sojino mleko, jogurte, sir, pivo, praške, energetske tablice - vse zelo okusno, brez dodatkov in poceni.
Poskusil pa sem tuno v konzervi, ki pa je bila katastrofalna (ostanki kosti, okus po sardelah..). Poleg tega me moti hitenje blagajničarke, ki ti dobesedno meče izdelke v voziček in nato skoraj iztrga kartico/gotovino iz rok. In pa tišina - vsaj kakšnega Mozarta bi lahko dali, če že nimajo za SAZAS denarja, tako pa vlada moreča tišina.
Drugače mi je pa najaboljši Leclerc, ko hočem na enem mestu vse nabavt. Ribarnica in prodaja sirov, vin - to tam itak zmaga.
Realnost pa je taka, da imam Mercator za vogalom (pod Maxijem), in veliko hodim tja, ker mi ni treba avta laufat in grem peš.

Ramon dekers ::

LuiIII je izjavil:

Definitivno je zame prvi Leclerc. Njihova ponudba je velika in dokaj ugodma. Pa dosti ugodnih delikatesnih zadev imajo. Tuš se mi tudi kar dopade. Mercator je pa najbližje. To so najbližje trgovine v katere zahajamo. Seveda ga pa čez domač kruh, jajca in meso ni.


eleclerc je sranj... blaga ti ne zamenjajo če se ti kaj pokvari, medtem ko ti lidl, hofer (če kupiš kakšno majico, stol...) zamenjajo. Leclerc je prevelik in se mi ne ljubi tavat tam. Ko sem iskal nek stol v akciji so bili tako leni da ga tudi rastavili niso, in če nebi bil ok bi šel na servis za 2 meseca. Roba je slaba totalno nekavalitetna!In tiste njihove akcije so še bolj butaste ko ti gre popust na kartico, da moraš še enkrat priti v to trgovini in porabiti njihov popust. Butaste fore imajo.

energetik je izjavil:

Takole je, tudi sam se imel predsodke glede Hoferja, sedaj pa po nekatere stvari redno hodim tja.
Zmagajo žitarice za zajtrk, ki jih je ogromno sort, so v velikih paketih, zelo poceni, hkrati pa večinoma polnozrnate, z vitamini in brez raznih E-jev. Nabavljam tudi sojino mleko, jogurte, sir, pivo, praške, energetske tablice - vse zelo okusno, brez dodatkov in poceni.
Poskusil pa sem tuno v konzervi, ki pa je bila katastrofalna (ostanki kosti, okus po sardelah..). Poleg tega me moti hitenje blagajničarke, ki ti dobesedno meče izdelke v voziček in nato skoraj iztrga kartico/gotovino iz rok. In pa tišina - vsaj kakšnega Mozarta bi lahko dali, če že nimajo za SAZAS denarja, tako pa vlada moreča tišina.
Drugače mi je pa najaboljši Leclerc, ko hočem na enem mestu vse nabavt. Ribarnica in prodaja sirov, vin - to tam itak zmaga.
Realnost pa je taka, da imam Mercator za vogalom (pod Maxijem), in veliko hodim tja, ker mi ni treba avta laufat in grem peš.



Če je trgovka prehitra vam ni všeč, če je prepočasna vam ni všeč. Sam vedno počasi pospravljam ko sem pri blagajni in se ne oziram na vrsto, do sedaj mi ni nihče še nič rekel.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Ampak kar drži. V večini Mercatorjev, zlasti tistih trgovinah, ki jih je Mercator prevzel, so trgovci/trgovke cepljeni proti hitrosti, pri Hoferju pa te sprocesirajo kot roboti. Najbolj znosen tempo je res v Sparu/Tušu/Leclercu.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

V našem Merkatorju imajo sedaj samopostrežne blagajne in lahko sam počasi (ali hitro, po želji pač:-) prekladaš robo.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

para! ::

Ja, te avtomatske blagajne so sicer fajn, ampak še boljše bi blo, če bi spar/mercator odpustil vse blagajničarke in jih zamenjal z avtomatskimi blagajnami in zato rahlo znižal cene izdelkov.

Tako pa so te blagajne koristne zgolj zato, ker sem sam hitrejši od vseh prodajalk skupaj.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

opeter ::

A se jih da nekako zaobit? Skratka, da ne plačaš? ;) /s
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

galu ::

para! je izjavil:

Super zate in za maline, ampak glavna vsebnost, ki ti da enerijo pri energijskih pijačah ala red bull je tavrin, pri kavi pa kofein, zato je tvoja izjava o tem kako je pomemben zgolj sladkor, napačna.

lp


A ti še vedno misliš da ti da kofein 'powah'?
Tako to gre.

Mr.B ::

Plače v Mercatorju, so na letnem nivoju s prevozom + regres in nagradami konec leta= med 8100 EUR do 9800 EUR bruto. To so realne številke, sedaj pa delite to z 12. In naslednjič povprašajte blagajničarko, ali je študentka, ali redno zaposlena :-)

Nutela je v Mullerju dobra, ker je namenjena za nemški trg. Poglejte, boste videli nikjer ni navodil za HR, BH, Bolgarijo in ostalo. Enako velja z detergenti in ostalim. Slovenske "Slovensko" opevane trgovine imajo hrano ponavadi namenjeno za Bolgarija in podobne tretjerazredne trg, pravih slovenskih znamk, izdelanih v Sloveniji realno ni skoraj več, vključno z mesom, uvoženim z Madžarske, da ne omenim morda tudi poljske. Pač če jo preproda Slovenski kmet je Slovenska, kaj šele poreklo EU, pridelano ak. Kitajska..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

para! ::

DaChampr, pa ja, tako mislim, če se motim pa z veseljem sprejmem resnico in priznam zmoto (v kolikor jo obrazložiš in podkrepiš s kakšnimi dokazi v obliki raziskav,...).

lp
Death before dishonor!

krho ::

Tudi mleku čisto nič ne manjka, vedno sveže in cenovno ugodno...
Tisto milifina mleko je ogabno.. takšno je kot tisto alpsko z 1,6%mm in dodanimi vitamini... kot bi ga nekdo še ekstra pocukral in malce zasmodil.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Drekcpekc ::

Ramon dekers je izjavil:

Sam vedno počasi pospravljam ko sem pri blagajni in se ne oziram na vrsto, do sedaj mi ni nihče še nič rekel.


Kako prijazno in neegoistično od tebe :)

Želim ti, da naslednjič dobiš pred sabo eno upokojenko pri 90-tih ali pa enega agresivnega južnjaka za tabo :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18649767 (28165) gruntfürmich
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28462319 (56393) ...:TOMI:...
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28255426 (40194) cholt45

Več podobnih tem