» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
36 / 37
»»

matobeli ::

Osnove ti falijo.

Ne moreš met v komisiji, ki bo objektivno odločala o tem, ali je kandidat primeren za pomoč pri samomoru, ljudi ki so v osnovi proti tem postopku.
Komisija namreč odloča o primernosti pacienta in ne o primernosti samega postopka pomoči.

bm1973 je izjavil:

Kaj nam boš ti razložil pravilno razlago zakona?

Lahko sam predlagaš bolj primerno osebo ki jo bo možno imeti za referenco.
Glede na to da se gre bolj kot ne za matematični problem bi moral naključni AI to opraviti enako dobro kot jaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Legon ::

frke je izjavil:

Mene pa skrbi tole:

v zakonu 4. člen 6 odstavek:

6) Zdravnik, ki uveljavlja ugovor vesti, ne more biti imenovan za člana Komisije za PPKŽ ali določen za neodvisnega zdravnika ali psihiatra po tem zakonu ali kako drugače sodelovati v postopkih uveljavljanja pravice do PPKŽ.

Torej: član komisije je lahko samo zdravnik, ki se strinja s tem in bo lahko v telo vnesel smrtonosno dozo učinkovine, ki bo povzročila smrt pacienta. Drugi zdravniki ne morejo biti člani te komisije.
Komisija je torej eksekucijski vod, ne pa komisija, katere člani bi lahko imeli različne poglede na to problematiko.

Kako tocno lahko nekdo ki zavraca pravico do PPKZ odloca o tej pravici v posameznem primeru? Tak clovek bo avtomaticno proti ne gled ena posamezen primer, torej ni kompetenten da o tem doloca, ce bo zakon pacientu to moznost dal. To je enako kot ce bi dal pro-life fanatika, ki verjame da je zivljenje sveto in se zacne z spocetjem, v komisjo za splav in bi vsakic proti me glede na to kak primer je pred njim.

Tako da te blodnje o eksekucijskem vodu pojdi na priznico prodajat, v realnem svetu o posameznem primeru lahko odlocajo samo ljudje, ki pravico priznajavo in dejansko presojajo ali je konkreten primer izpolnjuje pogoje ali ne. Nekdo ki je avtomaticno proti tam nima kaj delat, ker to ni politicni forum, ki bi razpravljal o konceptu pravice kot take.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

GregiB ::

OK, sem šel malo brskat in prebral zakon, ki PPKŽ ureja pri naših severnih sosedih, veljaven od 2022. Bi si upal trditi, da so naši zakonopisci vzeli avstrijski zakon za mušter.
Praktično vse enako, razen tega, da je pri avstrijcih dovolj mnenje dveh zdravnikov, od tega mora eden imeti šolanje iz paliative. Nobene naknadne komisije, zdravstvenih sester, psihiatrov, pravnikov...
Za vse imajo tudi bremzo (ugovor vesti), tudi za npr. lekarnarja, ki mu ne nalagajo izdajo učinkovine, če se mu to upira.
Je bilo kaj zaslediti množične poboje starostnikov in bogatih zapustnikov v AT v zadnjih 3 letih? Kakšen škandal?
Nemci imajo pa sploh to liberalno, kot strela... Odkar so sodišča ugotovila, da suicid ni kaznivo dejanje, so posledično ugotovila tudi, da pomoč pri suicidu (torej priprava učinokovine) ni kazniva, tudi če gre za nekoga, ki mu je pač dojadilo (primer dvojčic Kessler... včeraj). Pa ni neke splošne panike, vsaj jaz jo nisem zapopadel...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

UkrFTW!! ::

fur80 je izjavil:

Tale Primc je vložil pobudo za referendum, torej nekaj argumentov proti zakonu je že moral imeti, se ti ne zdi?
Kakšna logika... če vložiš pobudo, kar imaš argument. In to Primc.
Da vas ne odnesejo...

frke je izjavil:

Mene pa skrbi tole:

6) Zdravnik, ki uveljavlja ugovor vesti, ne more biti imenovan za člana Komisije za PPKŽ ali določen za neodvisnega zdravnika ali psihiatra po tem zakonu ali kako drugače sodelovati v postopkih uveljavljanja pravice do PPKŽ.

Torej: član komisije je lahko samo zdravnik, ki se strinja s tem in bo lahko v telo vnesel smrtonosno dozo učinkovine, ki bo povzročila smrt pacienta. Drugi zdravniki ne morejo biti člani te komisije.
Komisija je torej eksekucijski vod, ne pa komisija, katere člani bi lahko imeli različne poglede na to problematiko.

Si sploh izdelal OŠ? Ker majke mi, da je glede na napisano nisi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

IMBB ::

frke je izjavil:

Mene pa skrbi tole:

Komisija služi temu, da loči primerne kandidate od neprimernih, ne da iz inata sabotira vse. Tak komisijski član je neuporaben, lahko kamen postaviš namesto njega, če odreagira v vsaki situaciji isto in že vnaprej veš njegovo mnenje. Dosti jih jamra, da bodo morali tisti z ugovorom vesti še preveč sodelovati v postopku, ker bodo morali pacienta poslati drugam, eni bi pa te ljudi še bolj vpletali v postopek. Včasih celo ista oseba jamra, da bodo tisti z ugovorom vesti vpleteni hkrati preveč in hkrati premalo.

To je tako kot bi nekega ekofašista, ki je ideološko proti vsem avtom, postavil za vodjo tehničnih pregledov. Itak ne bi nobenega pustil skozi :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

Barakuda1 ::

Pred desetimi leti sem odprl to temo in jasno povedal kakšno je moje stališče.
Danes, po desetih letih, sem v svojem prepričanju še trdnejši. Tudi po tem, ko sem moral biti priča še trem smrtim mojoh bližnjih sorodnikov. Vsi so umirali v dokaj hudih bolečinah, zaradi narave bolezni.
Nikoli nisem in ne bom obsojal ljudi, ki se odločijo za samomor. Vendar, nihče, nima (noralne) pravice, prevaliti breme predčasne smrti na kogarkoli drugega. Želite umreti. Prav. Samo ne še nekoga drugega siliti v to, da bo sostorilec pri tem dejanju.
Kar se pa zlorab in možnosti zlorab tiče, pa zelo na kratko.
Noben zakon, ki bo dovoljeval takšne postopke, nikoli ni bil in nikoli ne bo, spisan tako, da ne bodo možne zlorabe. Ni varovalk v zakonu, ki bi lahko zlorabe preprečile.
Obstoji ena sama varovalka.
Absolutna prepoved.

p.s.
Povedal sem svoje mnenje (ne enkrat, pač pa večkrat) zato se ne želim več spuščati v debate in polemike na to temo.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Apofis ::

Vprašanje. Ćloveka z zadnjim stadijem raka, v bolečinah, filajo z morfijem za ublažitev le teh...in potem človek umre...zarad predoziranja morfija najbrž. Kaka je razlika, če si ta človek za kak dan/teden/mesec skrajša muke sam al čaka konec z morfijem?

Barakuda1 je izjavil:

zato se ne želim več spuščati v debate in polemike na to temo.

Ejga, drugič pa na oglasno desko daj, ne v odprto debato.

Apofis je izjavil:

Kaka je razlika,

Stvar religije in drugih mazačev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

driftwood ::

Apofis je izjavil:

Vprašanje. Ćloveka z zadnjim stadijem raka, v bolečinah, filajo z morfijem za ublažitev le teh...in potem človek umre...zarad predoziranja morfija najbrž. Kaka je razlika, če si ta človek za kak dan/teden/mesec skrajša muke sam al čaka konec z morfijem?

Ker, danes je zadnji stadij raka, jutri bo pa že navaden prehlad, pojutrišnjem pa že tako kot je Adolf delal.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

techfreak :) ::

Vendar, nihče, nima (noralne) pravice, prevaliti breme predčasne smrti na kogarkoli drugega.
Kaksna prevalitev? Tukaj se gre za samomor.

Ena izmed glavnih razlik med 'navadnim' samomorom in PKZ je, da se pri slednjem kot vzrok smrti uposteva neozdravljiva bolezen oz. huda trajna okvara zdravja, kar zna vplivati na zavarovalne pogodbe.

Zgodovina sprememb…

driftwood je izjavil:

Ker, danes je zadnji stadij raka, jutri bo pa že navaden prehlad, pojutrišnjem pa že tako kot je Adolf delal.

the power of christ compels you!

Barakuda1 je izjavil:

Pred desetimi leti sem odprl to temo in jasno povedal kakšno je moje stališče.
Danes, po desetih letih, sem v svojem prepričanju še trdnejši. Tudi po tem, ko sem moral biti priča še trem smrtim mojoh bližnjih sorodnikov. Vsi so umirali v dokaj hudih bolečinah, zaradi narave bolezni.
Nikoli nisem in ne bom obsojal ljudi, ki se odločijo za samomor. Vendar, nihče, nima (noralne) pravice, prevaliti breme predčasne smrti na kogarkoli drugega. Želite umreti. Prav. Samo ne še nekoga drugega siliti v to, da bo sostorilec pri tem dejanju.
Kar se pa zlorab in možnosti zlorab tiče, pa zelo na kratko.
Noben zakon, ki bo dovoljeval takšne postopke, nikoli ni bil in nikoli ne bo, spisan tako, da ne bodo možne zlorabe. Ni varovalk v zakonu, ki bi lahko zlorabe preprečile.
Obstoji ena sama varovalka.
Absolutna prepoved.

p.s.
Povedal sem svoje mnenje (ne enkrat, pač pa večkrat) zato se ne želim več spuščati v debate in polemike na to temo.

Bullshit da ni enakega. Zlorabe so možne tudi brez zakona. Kaj pa sedaj?

driftwood je izjavil:

Apofis je izjavil:

Danes mogoče še tri možganske celice, jutri zagotovo manj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Utk ::

Evtanazijo bojo delali tudi ljudje, ki ne bojo sami tolk trpeli da bi hoteli umret, ne bojo pa niti hoteli bit drugim v breme. Tam kjer imajo to že en čas je takih cca 1/3.
Recimo da si nepokreten, bolan, ampak se vlečeš, in potem cele dneve cela žlahta kriči nate, ali te pa zanemarja, ali pa samo jamra kak problem si. Potem pač greš v to. Bo kaznivo napeljevanje k evtanaziji kot je k samomoru?

no comment ::

Utk je izjavil:

Recimo da si nepokreten, bolan, ampak se vlečeš, in potem cele dneve cela žlahta kriči nate, ali te pa zanemarja, ali pa samo jamra kak problem si. Potem pač greš v to. Bo kaznivo napeljevanje k evtanaziji kot je k samomoru?

Zakaj bi zaradi takih izmečkov morali drugi nepotrebno trpeti?

Zmente se degeni med sabo kdaj se naveličate koga, normalnim pa pustite, da normalno živijo in normalno umrejo.

Scaramouche3 ::

Mislim,da bi morala vsaka oseba napisati, ko je 18 let stara, kdaj ga odklopiti.
Nebi smelo stroki biti prepuščeno!

no comment je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj bi zaradi takih izmečkov morali drugi nepotrebno trpeti?

Zmente se degeni med sabo kdaj se naveličate koga, normalnim pa pustite, da normalno živijo in normalno umrejo.

Pa ukinimo še zakone o umoru. Sej normalni se ne pobijajo, če se izmečki med sabo pa se naj.

Če imaš v familiji in svojem krogu "prijateljev" same izmečke, ki ti želijo smrt, potem je čisto prav, da se lahko odrešiš takega folka. Še vedno se odločiš sam!

Pri morilcih je pa žal ponavadi tako, da ne upoštevajo želj svojih žrtev.

111111111111 ::

GregiB je izjavil:

Zadeva se spet iztirja... Zakon, o katerem referendiramo v nedeljo nudi pravico do PPKŽ tistim, pri katerih je zdravljenje zaključeno in se jih samo še "drži pri življenju". Ne gre za evtanazijo, ne gre za "zastrupljanje" bolnikov in starejših, ne gre za pobijanje brezizhodnežev.
Smo družba, ki posamezniku dovoljuje, da se odreče zdravljenju in se samo-odloči, da bo šel skozi pekel in nazaj, da ga pobere z upanjem, da bo to trpljenje milejše, kot bi bilo, če se z zdravljenjem nadaljuje... in nekateri v taisti družbi temu človeku ne želijo dovoliti, da se jim pomaga dostojno oditi... Ne... ker zlorabe... majade

Daj, daj... V trenutnem zakonu se opisuje nevzdržna bolečina kot razlog za evtanazijo. Izredno primeren termin da se malo razširi po sprejetju.

Še ena akcija levih fašistov:
https://www.druzina.si/clanek/utisan-gl...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

no comment je izjavil:

Če imaš v familiji in svojem krogu "prijateljev" same izmečke, ki ti želijo smrt, potem je čisto prav, da se lahko odrešiš takega folka. Še vedno se odločiš sam!

Pri morilcih je pa žal ponavadi tako, da ne upoštevajo želj svojih žrtev.

Jah, ali si pa tak kreten da si zaslužiš, a ne da?

blink je izjavil:

Najprej si na obravnavi pri zdravniku, nato psihiatru in oba napiseta mnenje v roku 15 dni.

3 dni po drugem razgovoru pri lečečem zdravniku. Tudi lečeči zdravnik je v zakonu precej ohlapen.

fur80 je izjavil:

Halo, plačujem zdravstveno zavarovanje in pričakujem, da me za ta denar tudi fentajo ali naj posledično še poleg zavarovanja dam za bencin in uničim avto, kaj pa če mi ne uspe in bom invalid?

Zdravstveno je za zdravje, ne za ubijanje. Za ubijanje najemi morilca ne pa lokalnega zdravnika.

Zgodovina sprememb…

Pa še krajša vrsta je pri morilcih.

matobeli je izjavil:

Tvoj način razmišljanja je že v osnovi popolnoma napačen in ni presenetljivo da si napravil napačen zaključek.

Itak, Matobeli študira in tisti členi, ki mu niso po godu si jih mi narobe razlagamo.

Utk je izjavil:

Jah, ali si pa tak kreten da si zaslužiš, a ne da?

Če sem dovolj velik kreten, ne bom nikoli želel nehat jebat izmečkov okrog sebe.

Ni problema, ti pravim (problem je edino pri zdravnikih, ki lahko imajo pomisleke glede tega ali želijo v tem sodelovat ali ne, ampak, če smo uspeli kot družba zagotoviti pravno zastopanje morilcem, bomo pa še dostojno smrt za ljudi, ki po nepotrebnem trpijo).

Problem je v delu družbe, ki nikakor noče opustiti monopola nad vsiljevanjem bolečine drugim. Grem stavit, da bi tisti, ki bodo glasovali proti pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, večinsko glasovali za smrtno kazen. Enostavno je to njihov štih.

Če bo to samo v lasti zdravnikov in države, se bodo zelo hitro hoteli losati veliko starejših... Če je v lasti družine, bi radi čim prej oporoko in denar,nepremičnine...

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

To bi se moral vsak predčasno, ko je še priseben, strinjati s tem. Kot pri darovanju organov.

hamez66 je izjavil:

To bi se moral vsak predčasno, ko je še priseben, strinjati s tem. Kot pri darovanju organov.

Če je to v lasti drugih, so vsi za to da greš prej kot da ostaneš, preveč časa energije in denarja v tem da se te obdrži!

111111111111 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Tvoj način razmišljanja je že v osnovi popolnoma napačen in ni presenetljivo da si napravil napačen zaključek.

Itak, Matobeli študira in tisti členi, ki mu niso po godu si jih mi narobe razlagamo.

Še vedno boljše kot ti, ki jih sploh prebral nisi, pa si jih raje izmišljaš.

Sploh pa nevem kaj mi na tem členu ne bi bilo po godu.

Laično gledano je dovolj dobro poskrbljeno tako za pacienta kot za zdravnika. Kar je dovolj dobro zame.

asda ::

to je bolš da ne gre skos..v kanadi že hočejo depresivnim omogočat samomore,ampak so prestavl na 2027 kr še niso "pripravljeni"...te stvari se vedno stopnjujejo.pač ljudje smo retardirani.

Canadians suffering solely from mental illness will remain excluded from pursuing assisted death until 2027 because the health care system is not ready, Health Minister Mark Holland said on Thursday.

Utk je izjavil:

Evtanazijo bojo delali tudi ljudje, ki ne bojo sami tolk trpeli da bi hoteli umret, ne bojo pa niti hoteli bit drugim v breme. Tam kjer imajo to že en čas je takih cca 1/3.

Evtanazije nov zakon ne dovoljuje, očitno ga tudi ti nisi prebral. Napeljevanje k samomoru ostane enako kaznivo, kot je do zdaj po 120. člen KZ. Vse, kar je izven definiranih okvirjev zakona o PPKŽ, je kaznivo. In napeljevanje po njem ni definirano ali zaščiteno. Ni nobene potrebe, da bi se moralo samomor ponujat in reklamirat naokoli kot žemljice in tudi ni razloga, da bi to moralo kar naenkrat biti dovoljeno ob novem zakonu.

111111111111 je izjavil:

Daj, daj... V trenutnem zakonu se opisuje nevzdržna bolečina kot razlog za evtanazijo. Izredno primeren termin da se malo razširi po sprejetju.

Argument za IQ pod sobno temperaturo. Popolnoma vsak izraz je izredno primeren, da se ga razširi. Popolnoma vsaka omejitev je primerna, da se jo razrahlja. "Ne ubijaj", se lahko razširi v "ne ubijaj, razen tega, tega in tega". Idealne besede za razširjanje, ergo slabe (po logiki butcev). Lahko se tudi razširi v novi verziji zakona, ki pride enkrat za tem, če ta zdaj pade na referendumu. Lahko se pa tud ne razširi nikoli, če je zakon sprejet. Če se razširi, je možen nov referendum, ker brez parlamenta in zakonodajnega postopka ne moreš razširit nič. Torej popolnoma irelevantno za ta referendum. Če nečesa v zakonu ni, pač ni.

Pa ti napiši besede, ki se jih nikoli in nikakor ne bo dalo teoretično razširiti, da te vidimo :))

Zgodovina sprememb…

Ali na koncu en ali drug pritisne tipko je čisto vseeno. Tako kot oni, ki so pisali zakon, tako tudi ti nisi odgovoril na bistvo "vprašanja".
Kako boš preprečil nagovarjanje za štirimi stenami.

ššš ::

Paliativa in zdravljenje kapitalnih bolezni so brutalno breme za zdravstveno blagajno. Evtanazijo hočjo uvest, ker bi s tem pršparal denar na bolnih in umirajočih. Najbolj kapitalističen, brutaln in nehuman zakon ever. Zdravstveno zavarovanje bo, dokler ga ne boš rabil in ko ga boš rabil,...če si boš sam plačal.

Utk je izjavil:

Ali na koncu en ali drug pritisne tipko je čisto vseeno. Tako kot oni, ki so pisali zakon, tako tudi ti nisi odgovoril na bistvo "vprašanja".

Ne, nič ni vseeno. Mogoče je vseeno enkarju in podobnim kalibrom, ki direktno lažejo, da bo smel stisnit nekdo drug, ti si pa malo bolj sluzav pri zavajanju. Ne rabi se pisat nove zakonodaje za odvračanje od evtanazije, ker evtanazije nov zakon niti ne dovoljuje. Za odvračanje od samomora in napeljevanje k njemu pa kazenska zakonodaja ostaja ista.

Utk je izjavil:

Tako kot oni, ki so pisali zakon, tako tudi ti nisi odgovoril na bistvo "vprašanja". Kako boš preprečil nagovarjanje za štirimi stenami.

Seveda sem, samo očitno odgovora nisi sposoben razumet. Enako kot do zdaj. 120. člen KZ, ki ostaja v veljavi. "Preprečil nagovarjanje" je pravljica za naivne otroke bila do zdaj in bo še naprej. Zakonsko odvračanje bo pa enako, kot je bilo.

Lahko pa seveda še sam zapišeš kak predlog za efektivno kazen za verbalni delikt pogovora o samomoru, ki bo boljši od trenutne v KZ, da vidim to čudo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

KZ to precej dobro pokriva:

Kdor surovo ali nečloveško ravna s kom, ki mu je podrejen ali od njega odvisen in zaradi takega ravnanja stori samomor, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

In to ostane

Ena varovalka bi bila da to lahko naredijo samo tisti, ki so v hiralnici, ne pa doma, in da od tam za njih ne bo povratka. Da niso v breme.

To enačit z "navadnim" samomorom je napaka. Samomora normalen človek ni sposoben naredit ne glede kolk ga nagovarjaš, taki primeri so pa drugačni.

IMBB je izjavil:

Utk je izjavil:

KZ to precej dobro pokriva:

Kdor surovo ali nečloveško ravna s kom, ki mu je podrejen ali od njega odvisen in zaradi takega ravnanja stori samomor, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

In to ostane

Ja, in tak bo šel na policijo to prijavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Ena varovalka bi bila da to lahko naredijo samo tisti, ki so v hiralnici, ne pa doma, in da od tam za njih ne bo povratka. Da niso v breme.

Kot da v hiralnici jih pa ne morejo zlorabljat in nadirat in nagovarjat. Žalostno, da se svoje familije bolj bojiš kot tujcev.

Utk je izjavil:

Ja, in tak bo šel na policijo to prijavit.

Če so priče, lahko prijavijo. Sicer pa predlagaj boljšo rešitev, da bo šel nepokreten na policijo prijavit, ali pa nehaj sanjarit ko 5-letnik.

Zgodovina sprememb…

Aha, jaz in moja familija smo problem. Si 5 let star?

Poglej si raziskave, takih primerov je 1/3 ko se ljudje dajo ubit ali se ubijejo, ker so breme drugim, ne pa ker bi sami tolk trpeli.

Če misliš, da so v hiralnicah bolj varni pred zlorabami in nagovarjanjem k samomoru, potem je mogoče nekaj narobe znotraj tvoje familije. Drugače pa - če bodo starostnika doma prisilili in pritiskali v samomor po postopku novega zakona, bo obvezno moral opraviti več pogovorov z zdravnikom, psihiatrom in tam bo lahko spregovoril o zlorabah doma in nagovarjanju k temu s strani familije, potem pa lahko naprej predajo policiji, ki ravna po KZ. Če ne gre skozi to, se lažje doma kisa brez stika z institucijo, če gre skozi ta postopek, pa veliko težje.

Zgodovina sprememb…

ššš je izjavil:

Paliativa in zdravljenje kapitalnih bolezni so brutalno breme za zdravstveno blagajno. Evtanazijo hočjo uvest, ker bi s tem pršparal denar na bolnih in umirajočih. Najbolj kapitalističen, brutaln in nehuman zakon ever. Zdravstveno zavarovanje bo, dokler ga ne boš rabil in ko ga boš rabil,...če si boš sam plačal.

Tisti, ki ta denar za vzdrževanje pokasirajo iz zdravstvene blagajne, pa ga hočejo še naprej kasirat, tudi na račun trpljenja tistih, ki ne želijo več trpeti. Kapitalizem pa denar gresta tukaj v obe smeri, tako da to ne more biti argument samo v eno smer.

Utk je izjavil:

To enačit z "navadnim" samomorom je napaka. Samomora normalen človek ni sposoben naredit ne glede kolk ga nagovarjaš, taki primeri so pa drugačni

Tisti, ki nagovarja človeka k "navadnemu" samomoru, mu je verjetno tudi pripravljen asistirat (ker se očitno KZ ne boji). Samo pri "navadnem" samomoru je to brez stika z psihiatrom, zdravnikom in celo komisijo. Oboje je pa samomor, zato oboje KZ obravnava enako po členu o nagovarjanju k samomoru.

gruntfürmich ::

fur80 je izjavil:

Boš plačan na človeka, na uro, na dežurstvo? Kaj če pol leta ne bo koga, kaj boš kasiral državi in kako boš plačeval prispevke? Kje je šele božičnica in regres. Če bo to le del dejavnosti, kaj boš počel imel zraven še Biostil prodaja kremc, gostilno, boš oskrboval starejše in negoval?

to pa ni tvoja stvar, da bi svojo prazno glavo s tem obremenjeval...

techfreak :) je izjavil:

Vendar, nihče, nima (noralne) pravice, prevaliti breme predčasne smrti na kogarkoli drugega.
Kaksna prevalitev? Tukaj se gre za samomor.

Ena izmed glavnih razlik med 'navadnim' samomorom in PKZ je, da se pri slednjem kot vzrok smrti uposteva neozdravljiva bolezen oz. huda trajna okvara zdravja, kar zna vplivati na zavarovalne pogodbe.

ja, prevalitev. da te nekdo drug ubije. če te nobeden ne želi ker ni prostovoljca, pač smola zate.
zakaj bi kdorkoli MORAL drugemu sprožiti evtanazijo, če tega noče?
naj si tisti sam to naredi ali pa poišče nekoga, ko bo to prostovoljno naredil zanjga.
čisto enostavno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

ššš je izjavil:

jasna stvar. ker revežev in propalic, takšnih kot si ti, nobeden ne bo zdravil, ker niste nič vplačali v zdravstveno blagajno.
zakaj bi se potem zdravili na moj račun?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

ja, prevalitev. da te nekdo drug ubije. če te nobeden ne želi ker ni prostovoljca, pač smola zate.
zakaj bi kdorkoli MORAL drugemu sprožiti evtanazijo, če tega noče?

Po novem zakonu ne sme nihče ubiti nikogar drugega, ker zakon ne dovoljuje evtanazije. Lahko samo pripravi potrebne snovi in aparature, da se lahko z njimi usmrti bolnik sam. Če ne bo prostovoljcev za to pripravo, tudi postopek ne bo mogel steči. Vsi zdravniki in sestre lahko uveljavljajo ugovor vesti, če hočejo.

Zgodovina sprememb…

no comment je izjavil:

Problem je v delu družbe, ki nikakor noče opustiti monopola nad vsiljevanjem bolečine drugim. Grem stavit, da bi tisti, ki bodo glasovali proti pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, večinsko glasovali za smrtno kazen. Enostavno je to njihov štih.

Misliš, da dohtarji uživajo, ko vidijo trpljenje? Katere neumne izjave imate nekteri. Nikoli v življenju niste delali z bolanimi in nemočnimi, a na forumu ste najbolj pametni, kako želijo zdravniki zaradi dobička in uživanja v bolečini podaljševati agonijo ljudi.

Pa sploh preberete kaj napišete. Ste kot fijakarski konji, ki ne razmišjate s svojo glavo. Ta zakon ni slab, ta zakon je ZANIČ, spisala ga je vlada, ki želi na račun ubijanja zaslužiti nekaj dodatnih političnih točk. In to da narod to zagrabi, za boj proti dohtarjem... No to kaže o vaši razgledanosti.

Misliš, da te bo Aleš87 reševal, če te bo videl poškodovanega ob cesti? Peljal se bo mimo. Tako kot 70% ljudi. Dohtar se bo ustavil in pomagal. Verjemi sem videl.

In te ljudi vlačite po zobeh kot oportuniste in namerne povzročitelje trpljenja.

Legon je izjavil:

Še vedno boljše kot ti, ki jih sploh prebral nisi, pa si jih raje izmišljaš.

Prebral. Nisem jih naštudiral. Dovolj pa je bilo branje, da sem videl, da je to eno sranje. In bom glasoval PROTI, ker je zakon zanič.

Če se že na enem forumu skregamo glede intepretacije posameznih členov...

Kaj bo šele na sodišču.

matobeli je izjavil:

Sploh pa nevem kaj mi na tem členu ne bi bilo po godu.

Laično gledano je dovolj dobro poskrbljeno tako za pacienta kot za zdravnika. Kar je dovolj dobro zame.

Torej bomo uzakonili ubijanje in zakon je dovolj dober?

IMBB je izjavil:

Pa ti napiši besede, ki se jih nikoli in nikakor ne bo dalo teoretično razširiti, da te vidimo :))

Ne ubijaj.

Zgodovina sprememb…

IMBB je izjavil:

Ne, nič ni vseeno. Mogoče je vseeno enkarju in podobnim kalibrom, ki direktno lažejo, da bo smel stisnit nekdo drug, ti si pa malo bolj sluzav pri zavajanju. Ne rabi se pisat nove zakonodaje za odvračanje od evtanazije, ker evtanazije nov zakon niti ne dovoljuje. Za odvračanje od samomora in napeljevanje k njemu pa kazenska zakonodaja ostaja ista.

Heh, poznam nekaj zdravnikov in prvi so že imeli paciente z rakom, ki so še OK, pa že razmišljajo, da bi se dali evtanazirat, da ne bodo v breme družini. Ko ponudiš opcijo...

IMBB je izjavil:

Če misliš, da so v hiralnicah bolj varni pred zlorabami in nagovarjanjem k samomoru, potem je mogoče nekaj narobe znotraj tvoje familije. Drugače pa - če bodo starostnika doma prisilili in pritiskali v samomor po postopku novega zakona, bo obvezno moral opraviti več pogovorov z zdravnikom, psihiatrom in tam bo lahko spregovoril o zlorabah doma in nagovarjanju k temu s strani familije, potem pa lahko naprej predajo policiji, ki ravna po KZ. Če ne gre skozi to, se lažje doma kisa brez stika z institucijo, če gre skozi ta postopek, pa veliko težje.

A ti živiš v Indiji koromandiji? Na urgenco mož pripelje ženo in je OČITNO da jo je naklestil in jo polomil. Pokličejo policijo, pa ona še vedno trdi da je padla. To je kruta relanost. Dohtar ne more nič, policija ne more nič...

Zdaj se bo pa starostnik za sebe postavil... Vidim, da ste brez stika z realnostjo. :D

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

IMBB je izjavil:

Ne ubijaj.

"Ne ubijaj, razen tega, tega in tega" (živali, čarovnic, v vojni itd). Evo, razširjeno, razredčeno in v praksi tudi preizkušeno, mala malca. Tako kot se da vsako drugo varovalko. Če te je pri tem zakonu strah, da se bo spremenil, potem s tem priznavaš, da je v trenutni obliki dober. Ti se bojiš namišljenih sprememb tega zakona, ne tega zakona

111111111111 je izjavil:

A ti živiš v Indiji koromandiji? Na urgenco mož pripelje ženo in je OČITNO da jo je naklestil in jo polomil. Pokličejo policijo, pa ona še vedno trdi da je padla. To je kruta relanost. Dohtar ne more nič, policija ne more nič...

Zdaj se bo pa starostnik za sebe postavil... Vidim, da ste brez stika z realnostjo. :D

Če pa niti do bolnice in policije ne pride, je pa še manj možnosti za upor. Če se ne bo za sebe postavil niti takrat, ko ga hoče nekdo proti njegovi volji zmanipulirat v samomor in je pred strokovnjakom, ki je točno zato tam, da ga bo poslušal, ko res nima nič za izgubit več, potem se ne bo nihče nikoli kadarkoli postavil zase in je brezveze, da sploh debatiramo o možnostih zaščite. Ker taka oseba res nima volje do življenja očitno.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Prebral. Nisem jih naštudiral. Dovolj pa je bilo branje, da sem videl, da je to eno sranje. In bom glasoval PROTI, ker je zakon zanič.

Če se že na enem forumu skregamo glede intepretacije posameznih členov...

Kaj bo šele na sodišču.

Če si prebral, potem si namerno že večkrat lagal o zakonu (da bo zdravnik ubil pacienta, da bo zdravnik moral iskati nadomestnega itd) ali si pa preglup, da bi razumel, kaj si bral. Na sodišču kaj dosti ne šmirglajo takih, ki ne znate brat ali očitno lažete.

111111111111 je izjavil:

IMBB je izjavil:

Heh, poznam nekaj zdravnikov in prvi so že imeli paciente z rakom, ki so še OK, pa že razmišljajo, da bi se dali evtanazirat, da ne bodo v breme družini. Ko ponudiš opcijo...

Opcije še ni, ker zakon še ni v veljavi. Razmišljali so pa to bolniki že prej, samo niso upali nobenemu povedat oz. jih noben ni resno hotel poslušat (maksimalno, kar so lahko dobili je prisilno zvezanje na postlo pa filanje s pomirjevali). In potem praviš, da potem pa pred psihiatrom in zdravnikom ne bodo upali tega povedat, kar danes govorijo dohtarjem že sami od sebe? Kakšne mentalne akrobacije spet :))

Zgodovina sprememb…

fujtajksel ::

111111111111 je izjavil:

Misliš, da dohtarji uživajo, ko vidijo trpljenje? Katere neumne izjave imate nekteri. Nikoli v življenju niste delali z bolanimi in nemočnimi, a na forumu ste najbolj pametni, kako želijo zdravniki zaradi dobička in uživanja v bolečini podaljševati agonijo ljudi.

Nihče ne pravi da uživajo, na neumne izjave tudi sam nisi imun. Je pa očitno precej njih, zlasti v vodstvu ceha, dokaj utrjenih proti trpljenju bolnikov. Npr ne opazijo, koliko bolnik trpi, jih je treba prosit za močnejše painkillerje, antidepresive ipd. Ko jim bolnik v paliativi reče, da bi rad umrl, postanejo sitni, jim ni prav, da jim to govori! Bodisi zato ker je to proti njihovemu prepričanju, bodisi zato ker mu glede na trenuto veljavni zakon ne smejo pomagat. Ceh tu očitno postavlja travmo zdravnika pred travmo pacienta, grdo! Sem videl da je zdravnikom v takem položaju težko, tisti ki te travme ne znajo potlačit in odložit v nekih bolnicah kjer je to pogosto enostavno ne morejo delat.

Apofis ::

driftwood je izjavil:

Apofis je izjavil:

Model, v katerem paralelnem vesolju ti živiš?
««
36 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
273209 (260) IMBB
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

13314979 (12419) solatko
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31577837 (73200) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419638 (18001) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401122173 (114971) Pyr0Beast

Več podobnih tem