Forum » Na cesti » Formula 1 2015
Formula 1 2015

Dr_M ::
Dirkanje je bolj dostopno, kot je bilo 30-40 let nazaj, torej lahko zbirajo med vec dobrimi dirkaci, kot so nekoc, jasno je, da so zato bolj izenaceni.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

billy ::
V katerem drugem športu pa je na kupu ene serije toliko dobrih športnikov? R
ecimo fuzbal igra skoraj ves svet, pa vseeno imamo le enega messija in enega ronalda, v F1 pa imamo polno messijev in ronaldov?
Ali pa tenis, samo trije so; nadal, đokovič in fedex...pa bi tudi rekel, da več ljudi igra tenis kot jih dirka.
hočem reči, da v ostalih športnik, na ravni ene sezone, izstopa ponavadi le nekaj športnikov, v F1 pa bi naj teh bilo veliko več, to mi ne gre v glavo.
Prej bi rekel, da je krivo to, da je pač postalo dirkanje v F1 nezahtevno in da lahko vsak, tudi tisti, ki mu fali 1% ali pa 5%, daje videz odličnega dirkača. Oz dirkanje je postalo bolj "delo", kot pa "talent" (karkoli že pač to slednje pomeni)
ecimo fuzbal igra skoraj ves svet, pa vseeno imamo le enega messija in enega ronalda, v F1 pa imamo polno messijev in ronaldov?
Ali pa tenis, samo trije so; nadal, đokovič in fedex...pa bi tudi rekel, da več ljudi igra tenis kot jih dirka.
hočem reči, da v ostalih športnik, na ravni ene sezone, izstopa ponavadi le nekaj športnikov, v F1 pa bi naj teh bilo veliko več, to mi ne gre v glavo.
Prej bi rekel, da je krivo to, da je pač postalo dirkanje v F1 nezahtevno in da lahko vsak, tudi tisti, ki mu fali 1% ali pa 5%, daje videz odličnega dirkača. Oz dirkanje je postalo bolj "delo", kot pa "talent" (karkoli že pač to slednje pomeni)

Prevod članka o webrovem pisanju okoli multi 21:
http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb...
Ampak WTF, tale webber...mene bi bilo sram pisat o tem, kako me je nek zelenec poownal in prehitel in se skrivat za moštvenimi ukazi, češ da me ni smel. Ja fakok, be a man, pa ga zapri, idi na nož, oba ven magari, ne pa jokat potem...če pa si hitrejši pa te itak ne more prehitet.
Ampak WTF, tale webber...mene bi bilo sram pisat o tem, kako me je nek zelenec poownal in prehitel in se skrivat za moštvenimi ukazi, češ da me ni smel. Ja fakok, be a man, pa ga zapri, idi na nož, oba ven magari, ne pa jokat potem...če pa si hitrejši pa te itak ne more prehitet.

PrimozR ::
Multi 21 verjetno pomeni anstavitev Multi-rotary-switcha na 21- Kar pomeni mapo motorja. Kar pomeni, da Vettel ne bi smel imeti moči/hitrosti,d a bi prehitel Webbra. Torej je moral prestaviti na drug način, na katerega Webber ni smel oz. pač ni preklopil. Tako si jaz razlagam tole, podobno, kot sta lani imela bitke Rosberg in Hamilton z mapami.
V F1 je precej odvisno tudi od tehnike, dosti bolj, kot pri fuzbalu in tenisu. Zato se v F1 (in tudi drugje) veliko govori o talentih, ki pa verjetno ne bi dosegli treh naslovov svetovnega prvaka, kot ga vseeno dosežejo le najboljši, tudi z najboljšim avtom.
Za Vettla se je govorilo, da je ima pod ritjo le dober avto, a jebiga, letos kaže, da ni bilo pa ravno vse v avtu.
V katerem drugem športu pa je na kupu ene serije toliko dobrih športnikov? R
V F1 je precej odvisno tudi od tehnike, dosti bolj, kot pri fuzbalu in tenisu. Zato se v F1 (in tudi drugje) veliko govori o talentih, ki pa verjetno ne bi dosegli treh naslovov svetovnega prvaka, kot ga vseeno dosežejo le najboljši, tudi z najboljšim avtom.
Za Vettla se je govorilo, da je ima pod ritjo le dober avto, a jebiga, letos kaže, da ni bilo pa ravno vse v avtu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Sriple Tix ::
Tole bi bila prava revolucija. Dve dirki za konec tedna, kot jih imajo v mnogih serijah, ena sprint in druga "tazaresna" + razmišljanja o še nekaj spremembah za 2016.
http://www.crash.net/f1/news/220690/1/e...

Gregor5816 ::
http://www.bbc.com/sport/0/formula1/333...
Tole je po mojem največji razlog za upad gledanosti. Meni je že zdaj dovolj hudo, da sončno nedeljsko popoldne preživim pred TVjem namesto zunaj, ampak to bom že preživel. Da bi moral pa še plačat za to, bi pa tudi jaz nehal gledat F1. Ravno zaradi tega razloga se mi dopadejo azijske in ameriške dirke, ker jih lahko gledam zjutraj ali zvečer.
And more than 50% of respondents said they had stopped watching races live since the sport moved to pay television.
Tole je po mojem največji razlog za upad gledanosti. Meni je že zdaj dovolj hudo, da sončno nedeljsko popoldne preživim pred TVjem namesto zunaj, ampak to bom že preživel. Da bi moral pa še plačat za to, bi pa tudi jaz nehal gledat F1. Ravno zaradi tega razloga se mi dopadejo azijske in ameriške dirke, ker jih lahko gledam zjutraj ali zvečer.

Super Sonic ::
Vettel je prišel "od nikjer" in prehitel veliko večino dirkačev po uspešnosti. Mislim, da so pred njim po naslovih samo trije: Fangio, Prost in MS.
Kadar se to zgodi je treba pogledat kako je nekdo prišel do tega uspeha. Jasno je, da je Vettel odličen dirkač ampak ali je tolk dober? Moje mnenje je, da ni.
To, kar je Mark sedaj povedal je seveda ena stran zapletene zgodbe; je pa povedal tisto, kar smo že vsi vedeli prej. Mark je bil plačana dvojka, vzrok pa je bil v tem, da je bil počasnejši od Vettla, vendar ne tako počasnejši kot je bil Felipe od Alonsa in je tako predstavljal idealno dvojko.
Da bi moral pa še plačat za to, bi pa tudi jaz nehal gledat F1.
Nekdo je bil pač prepričan, da je dobro, da se šport zapre za ljudi in s tem ustvari neko "elito" med gledalci, ki si lahko privošči gledanje F1. Tako iz finančnega kot še kakšnega drugega kota (ne pozabit, da je F1 dokaj zapletena za gledat). Šlo je za popoln fail, ampak pomoje ni panike, saj gredo vsi ostali vrhunski športi tudi po tej poti.
Tretnutno je najbolj strašljivo to, da dejansko ni niti najmanjšega interesa, da bi šel to gledat v živo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bzp ::
PIPI: Multi 21 je preprosto avto 2 pred avtom 1. Obratno je Multi 12. Ni šlo za nastavitev avta ampak ukaz da naj ostane zadaj. Enako sporočilo je dobil tudi Webber in IMHO niti ni pričakoval realnega napada.

Zanimiv razplet današnjih treningov...obeta se zanimiv vikend, mogoče končno vroča dirka, čeprav na čisto drugem dirkališču, kot smo to pričakovali ;)

Sriple Tix je izjavil:
Tole bi bila prava revolucija. Dve dirki za konec tedna, kot jih imajo v mnogih serijah, ena sprint in druga "tazaresna" + razmišljanja o še nekaj spremembah za 2016.
"Innovative". Vrnejo naj tankanje (ni tako nujno, glede na statistiko prehitevanj), naj omejijo le pretok, ne celotne porabe, gume pa naj naredijo spodobne. To je to.

Kljub toplejšemu vremeu, bo vseeno ferari imel probleme z gumami:
Očitno je dirka spet že vnaprej odločena ;)
Očitno je dirka spet že vnaprej odločena ;)

Skyman ::
http://www.svet-hitrosti.com/tretji-tre...
Nico Hulkenberg, ki je bil enajsti, je dirkal s t.i. B-dirkalnikom Force Indie.WTF? mogoce so mo vgradil ze uporabljene komponente iz zacetka sezone? Ali kaj naj bi to sedaj pomenilo B-dirkalnik
Nico Hulkenberg, ki je bil enajsti, je dirkal s t.i. B-dirkalnikom Force Indie.WTF? mogoce so mo vgradil ze uporabljene komponente iz zacetka sezone? Ali kaj naj bi to sedaj pomenilo B-dirkalnik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

B-spec, znatno predelan avto. A-spec 2015 je efektivno identičen 2014 specu, razen novega nosu.

TribesMan ::
Hahaha... neverjetno.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jst ::
a1afab567f9c3badc850b90823054f2d8d8b01a4
Včeraj mi je tisti na "d" tako štekal, sploh audio, da nisem razumel pol kur*a.
Tale pa lepo dela že pol ure.
Kdo je izjavil, da z obstoječimi tokeni naredijo praktično novo mašino? Mercedes?
Včeraj mi je tisti na "d" tako štekal, sploh audio, da nisem razumel pol kur*a.
Tale pa lepo dela že pol ure.
Kdo je izjavil, da z obstoječimi tokeni naredijo praktično novo mašino? Mercedes?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()

Dr_M ::
Wow, kaksen start. Noro.

The reason why most of society hates conservatives and

Button že out.
EDIT: če Ron ni požiga vsega pred seboj v mislih, svaka mu čast :D
EDIT: če Ron ni požiga vsega pred seboj v mislih, svaka mu čast :D
Zgodovina sprememb…

Kaj so pri mercu rajši oba štartna postopka zjebali, da ne bi rosberg spet šibnil mimo lojze, pa se s tem ustrelili v hrbet?

Williams očitno panika, taktična, ne vedo kaj narediti :)
Na našo srečo bo samo en postanek, torej še bomo 20 krogov gledali to...ker po postankih bodo mesta, pomoje, obrnjena, merc 1-2, W 3-4, edino če pride bottas naprej ;)
Na našo srečo bo samo en postanek, torej še bomo 20 krogov gledali to...ker po postankih bodo mesta, pomoje, obrnjena, merc 1-2, W 3-4, edino če pride bottas naprej ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

Itak da jih ni, če imaš pa spredaj dva para ekipnih kolegov. Pa gume, ki morajo zdržati še nekih 10 krogov. To je ta problem F1 danes, ne more napadati 5 krogov skupaj, ker bo potem takoj treba v bokse.

Na sky so rekli, da se to ne sme delat?
Ne vem kaj williams razmišlja, tako ne bodo zmagali...se vidi, da je baba šef, pa ni avtoritete ki bi "vdaro" po mizi?
Zdaj lahko edino dež reši williams, da pride prej, preden bo williams moral v boks :)
Najhujši scenarij, lojza 1. rosberg pa 3. :/
Ne vem kaj williams razmišlja, tako ne bodo zmagali...se vidi, da je baba šef, pa ni avtoritete ki bi "vdaro" po mizi?
Zdaj lahko edino dež reši williams, da pride prej, preden bo williams moral v boks :)
Najhujši scenarij, lojza 1. rosberg pa 3. :/
Zgodovina sprememb…

1. pa 4. očitno :D
Fak, na mrzlih gumah po zunanji strani...
Fak, na mrzlih gumah po zunanji strani...
Zgodovina sprememb…

TribesMan ::
Dež mu zna pomagat...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

1.44 vettel, merca pa 1.47, uf...
1.41 vettel, 1.43 merca...škoda za sfaljen začetek ferarijev...edino če so imeli bolj za dež nastavljen dirkalnik?
1.41 vettel, 1.43 merca...škoda za sfaljen začetek ferarijev...edino če so imeli bolj za dež nastavljen dirkalnik?
Zgodovina sprememb…

Scorpia ::
Evo Raikkonenu spet zajebali s taktiko. Dezne gume dezja pa skor nikjer. Se ponavlja napaka iz leta 08 se mi zdi da Malezija, ko je bil Schumacher svetovalec...
Ce bo dez, bo do takrat cisto unicil gume...
Ze izgublja po 5 sekund na krog...
Ce bo dez, bo do takrat cisto unicil gume...
Ze izgublja po 5 sekund na krog...
////
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()

opa, lojza 1.43, rosberg 1.41, 5sec razlike
če alonso ne bi šel v boksa, bi bil verjetno zdaj top10?
huh, wtf?
vettel je že 3, če prav vidim?
če alonso ne bi šel v boksa, bi bil verjetno zdaj top10?
huh, wtf?
vettel je že 3, če prav vidim?
Zgodovina sprememb…

Alonso pa 10., in to 30sec fora pred 11, če zdrži material, bo točka tu?
Williams pa lepo dokazal, kako lahko moštvo konkretno zajeben odličen štart, ker ne upajo postavit masso na svoje mesto.
Williams pa lepo dokazal, kako lahko moštvo konkretno zajeben odličen štart, ker ne upajo postavit masso na svoje mesto.

Ne moreš enačit vettla in masse, masso se lahko kvečjemu z raikonenom enači, pa še to pogojno.

Če je rezultat, da mora Bottas ostati zadaj ne glede na hitrost, potem je enako. Je pa Vettel načeloma hitrejši od Masse, a vseeno.

jacal ::
Navijanje za Williams je bilo občasno malce mazohistična čustvena investicija že tedaj, ko so bili najmočnejše moštvo. Da so danes zašuštrali tretje mesto, je precejšnja polomija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 190360 (121919) | broken/link |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 256670 (162496) | Alexius Heristalski |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 191723 (154968) | WarpedGone |