» »

Kje, kako zaslužiti za kruh?

Kje, kako zaslužiti za kruh?

Temo vidijo: vsi

ZaphodBB ::

Ja sam ti ne delaš niti v gaming industriji, niti je nisi od blizu vidu in glede na tvoje komentarje po celem forumu sklepam, da niti ne ločiš med UI/UX programerjem in back-end programerjem, kot velika večina HR-jev v sloveniji... tak da se ne oglašaj, dokler nimaš kakih dokazljivih izkušenj iz teh področij... to takrat si pa samo sramoto delaš s svojimi izjavami...

Ti si brez posla zato ker se obnašaš necivilizirano, ne pa zato ker posla ni.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

m0LN4r ::

Jaz pa nimam takih kolegov (pa jih imam veliko), ki bi jih poklical kdorkoli, ker so sami v istem dreku.
Bo se treba začeti družiti in riti lizati podjetnikom, da se te usmili in ti da priložnost, da si nabereš znanje in izkušnje, ki jih na faksu pač nisi dobil, ampak brez njih pa spet te noben ne povoha, tak da.... Splet zaklenjeni krog.
Določene generične stvari se lahko naučiš doma do neke mere, ampak to kar se pa v nekem podjetju dela in kako se tam dela, na kak način pa se lahko samo tam. Oni pa bi meli nekoga, ki že to zna. Slabe firme pa pač nimajo denarja za zaposlene, ki jih že imajo, glede nato da šparajo z študenti.

Človek rabi najprej sploh nek šiht kjer si lahko določena znanja pridobi, that's it. Takih si pa noben nemore privoščiti. Pustimo zdaj izjeme, glejmo globalno na vse panoge.

Da karikiram kakšno je stanje:
Delo mi odklonijo, ker še nisem vozil kombija (ne glede nato, da vozim traktor z dvema prikolicama in avto že par let brez nesreč itn.).
Ja kje pa ga naj prvič vozim, če noben delodajalec mi ne da priložnosti, da bi se naučil? Kombija pa nima nihče v familiji in ne med kolegi?

Žal je povezava med faks - gospodastvo zelo zelo šibka oz. je sploh ni.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

To se zgodi ljudem, ki se smejejo bodočim podjetnikom sami so pa 2Cool4School.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

GGGGG ::

Eni res čist preveč časa zapravte za kompliciranje življenja in razne racionalizacije.

Kot sem že napisal. Natančno ciljanje potencialnih delodajalcev je obvezno. Že pred razgovorom se lahko pozanimaš, če firma išče izkušene kombi driverje ali je važno le, da imaš vozniško.

Jaz vem o človeku, s katerim se bom pogovarjal o poslu vse, kar se da vedeti že pred sestankom, če gre za pomemben sestanek. Večinoma se da zgooglati veliko informacij, ki ti pomagajo pri pripravi pitcha.

Banalen in zelo poenostavljen primer. Če vidiš, da boš govoril z nekim old school karieristom z MBA in vodilnimi funkcijami v večjih firmah, boš prišel v reklcu, mogoče celo v kravati. CV bo klasičen, izpostavil boš svoje prednosti, ki so cenjene pri takem tipu ljudi, omenil boš izkušenje iz corporate sveta. Če govoriš s 25 letnim geekom, ki je ustanovil svoj startup in na FBju objavlja fotke Google headquartersov iz tripa po silicijevi dolini bo seveda tvoj pitch in celoten nastop popolnoma drugačen.

Zdj vsaj vem zakaj povprečen in podpovprečen človek (začetnik) ne dobi šihta za t. trakom.

boš prišel v reklcu, mogoče celo v kravati. CV bo klasičen, izpostavil boš svoje prednosti, ki so cenjene pri takem tipu ljudi, omenil boš izkušenje iz corporate sveta.

Kravato mamo, CV je napisan oblikovan edinstven za vsako, izkušenj še nismo imeli priložnost dobiti, ciljamo podjetja, ki iščejo začetnike...
Upoštevajoč zadnja dva stavka, se krog zmanjša katastrofalno. Nismo več v 1990 smo že ugotovili.
Časa in dnarja pa zmanjkuje iz mesca v mesec.

Ko imaš na račununu konec mesca 20€ se začneš obremenjevati s stroški in kje lahko še prišparaš, da neboš prikrajšan v svetu vez in komunikacij.
Telefon stane, internet stane, izpiti stanejo, šola stane, in začneš počasi na teh stvareh zategovati pasove en za drugim.
Na začetku o tem razmišljal zelo malo. Zdaj pa že iz dneva v dan samo o tem, ostale stvari pa zaradi tega trpijo.
Ko sem še preko študenta služil čistih 400€ kot keks, nobene izmed teh skrbi nisem imel. Hodil po mestu, komuniciral se družil itn. zdaj pa nič več.

Sem ogromno res ogromno ljudem pomagal v življenju in nisem še dobil nič v zameno.

Januarja grem spet na dunaj na razgovor. Bomo vidl.
Trade Republic 38MVDVXM

Kravato mamo, CV je napisan oblikovan edinstven za vsako, izkušenj še nismo imeli priložnost dobiti, ciljamo podjetja, ki iščejo začetnike...
Upoštevajoč zadnja dva stavka, se krog zmanjša katastrofalno.

Na razgovor za delo za tekočim trakom prideš v kravati?

Vsekakor al kako bi ti šel v delavski uniformi?
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz grem točno v delavski uniformi glede na pozicijo za katero se pogovarjam.

Invictus ::

GGGGG je izjavil:

Na razgovor za delo za tekočim trakom prideš v kravati?

Seveda.

Mogoče ne v obleki in kravati, ampak okusno oblečen. Definitivno vsaj srajca ne pa kaka raztegnjena majica.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jaz nosim kavbojke in t-shirt, pa pulover čez, če je hladno. Ne glede na sogovornika. Probam že prej ustrezno targetirat, tako, da obleka niti ni pomembna.

Se mi pa zdi obleka s kravato overkill za takšno delovno mesto, sploh, če si oblečen boljše od sogovornika.

Okapi ::

Amerikanci imajo "pravilo", da prideš na pogovor za službo oblečen eno stopnjo bolje kot je običajen način oblačenja na delovnem mestu, za katerega se poteguješ. Če se recimo dela v srajci in suknjiču, brez kravate, prideš na pogovor v obleki s kravato. Če se dela v kavbojkah in majici, prideš v malo boljših hlačah in srajci brez kravate ...

O.

nekikr ::

Dress for the job you want, not the job you have, pravijo.

No, ne čisto dobesedno vzeti...

No, ne čisto dobesedno vzeti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Ja sej, če prideš na razgovor delo za tekočim trakom očitno hočeš delati za tekočim trakom. Oblečeš se temu primerno.

Kar je Okapi napisal je dost failproof pravilo, eno stopnjo boljše kot običajno. Jaz npr. delam večinoma v gatah ali v ponošeni trenirki. Za sestanke si dam gor pač neke hlače in nestrgan t-shirt.

Potem se pa ljudje čudijo zakaj ne dobijo dela na velikih projektih in za zanesljive stranke. Zakaj jih neki malo privatniki non stop nategujejo s plačili.

Kavbojke + majica vas lepo oddalji od takih mest.

Ampak vsakemu svoje. Očitno je Slovencu bolj pomemben njegov "prav" kot pa da za isto ali včasih celo manjšo količino dela zasluži več. In to samo zaradi cunj ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Jaz nočem delati na velikih projektih. Iščem predvsem zanimive projekte, ki me pritegnejo. Na takih očitno lahko delam tudi v kabojkah :) Za denar služit je pa prodaja svojega časa tako ali tako fail. Totalno neučinkovito in ni scalable.

Očitno je Slovencu bolj pomemben njegov "prav" kot pa da za isto ali včasih celo manjšo količino dela zasluži več.

Točno tako. Meni je precej bolj pomembno, da se počutim dobro. Če bi moral na sestanke v kravatah bi mogoče zaslužil več (dvomim sicer, ampak ajde), pa počutil bi se kot corporate bitch. Pač, odvisno od človeka.

Tako si pa "poor man bitch" ... ki slabše ali pa sploh ne plačuje. "Bitch" si v vsakem primeru ...

Sem pa že raje "corporate bitch" ... Boljše tarife.

Nevem, nimam težav z neplačniki, s tarifami pa tudi ne. Tako ali tako je storitvena dejavnost precej neprimerna za služenje denarja. Direktno odvisna od tvojega inputa pa čist prenizek cap je. Zato pri projektih ne gledam toliko na tarifo, ampak na to, da je zadeva, ki jo počnem zanimiva.

Trololololol ::

Invictus je izjavil:

Potem se pa ljudje čudijo zakaj ne dobijo dela na velikih projektih in za zanesljive stranke. Zakaj jih neki malo privatniki non stop nategujejo s plačili.

Kavbojke + majica vas lepo oddalji od takih mest.

Ampak vsakemu svoje. Očitno je Slovencu bolj pomemben njegov "prav" kot pa da za isto ali včasih celo manjšo količino dela zasluži več. In to samo zaradi cunj ...

Tisti, ki ne zna nositi elegant oblačil je še le brihta. Kar je pa verjetno vsaki, ki jih ni vajen nositi.

Smurf ::

Tole z oblekami je smesno. V firmah kot so NASA, GM, Lockheed Martin, smo vsakic prisli v kavbojkah, pa smo vseeno dobili posle. Zacuda je bilo vedno bolj pomembno kaj imamo za pokazati, ne pa kaj nosimo.

Nummy ::

ZaphodBB je izjavil:

Ja sam ti ne delaš niti v gaming industriji, niti je nisi od blizu vidu in glede na tvoje komentarje po celem forumu sklepam, da niti ne ločiš med UI/UX programerjem in back-end programerjem, kot velika večina HR-jev v sloveniji... tak da se ne oglašaj, dokler nimaš kakih dokazljivih izkušenj iz teh področij... to takrat si pa samo sramoto delaš s svojimi izjavami...

O veliki gwana, ki imaš toliko veliko pojma... si sploh kdaj delal v tej industriji kjer iščem jaz? Ne? Nikoli? Shut the trap then.
Če nimaš kakih pametnih konkretnih dokazljivih izkušenj/nasvetov za dat raje molči in ne pametuj v prazno.

Smurf ::

Nummy je izjavil:

O veliki gwana, ki imaš toliko veliko pojma... si sploh kdaj delal v tej industriji kjer iščem jaz? Ne? Nikoli? Shut the trap then.
Če nimaš kakih pametnih konkretnih dokazljivih izkušenj/nasvetov za dat raje molči in ne pametuj v prazno.

Tak odnos te ne bo nikamor pripeljal, ne glede na industrijo. Tudi mene ne cudi, da imas probleme.

V tej temi si se zasral vsaj petim potencialnim delodajalcem, ki _aktivno_ sodelujejo v tej temi, da o onih ki samo berejo niti ne govorim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

vostok_1 ::

Nummy je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Res je. S takim odnosem me ne čudi. To ni ničemer podobno razen kakemu grozno butt hurt posamezniku. Mal se brzdaj je moje priporočilo.

Alamar ::

leiito je izjavil:

Alamar je izjavil:

leiito je izjavil:

da ne omenjam Romske skupnosti. In vsak lahko začne, sam, s karjolo in linkom do borze surovin. Ampak ja, spet rabiš socialne veščine.
Ja, če ti uspe neopazno začet posel. Beri nemogoče. Takoj ko te izsledijo, te razmontirajo na prafaktorje. Brez skrbi, da imajo vsi svoj becirk, kot klošarji pred trgovinami.:))

To ne samo, da ni res, ampak je samo-sabotaža, vnaprejšnje iskanje izgovorov zakaj se nekaj ne da. Nihče ne stoji pred, ne vem, tiskarnami npr, kokr hočeš jih je, ostajajo jim offset plošče, ki so iz kralja reciklaže, aluminija. Ali pa nekdo ruši industrijski obrat, tone kovin, podobnih primerov kokr hočeš.

Ja, mogoce na vasi. V vecjih mestih je pa se kako res. V Lj sem ze velikokrat videl pretepe ze za male kolicine na kosovnem odpadu pred bloki in klofutanje konkurencnih fehtarjev pred trgovinami. Za industrijski obrat te pa verjetno kar fentajo, ce se vmesavas. Tako, da ne sanjaj.:D

Nummy je izjavil:

Saj tukaj vsak opisuje svoje izkušnje. Uči se na napakah drugih.

Smurf je izjavil:

Tole z oblekami je smesno. V firmah kot so NASA, GM, Lockheed Martin, smo vsakic prisli v kavbojkah, pa smo vseeno dobili posle. Zacuda je bilo vedno bolj pomembno kaj imamo za pokazati, ne pa kaj nosimo.

Če bi prišel iskat posle v banko v kavbojkah, se niti pogovarjali ne bi s tabo.

Vsaka industrija pač zahteva svoje, ti se pa prilagodi ...

GGGGG je izjavil:

Nevem, nimam težav z neplačniki, s tarifami pa tudi ne. Tako ali tako je storitvena dejavnost precej neprimerna za služenje denarja. Direktno odvisna od tvojega inputa pa čist prenizek cap je. Zato pri projektih ne gledam toliko na tarifo, ampak na to, da je zadeva, ki jo počnem zanimiva.

Sam v storitveni industriji čisto dobro služim. Več kot bi dobil v katerikoli službi doma.

Pa sploh nisem drag.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

jype ::

Invictus> Vsaka industrija pač zahteva svoje, ti se pa prilagodi ...

Naj se kar oni prilagodijo meni, ker oni potrebujejo moje znanje, jaz lahko zaslužim tudi kje drugje.

Sam v storitveni industriji čisto dobro služim. Več kot bi dobil v katerikoli službi doma.

Pa sploh nisem drag.

Ne rečem, da se ne da dobro zaslužiti. Ampak saj to smo že enkrat govorili, če se ne motim. Če prodajaš direktno svoj čas je tvoj cap precej nizko, omejen s tvojim časom. Če si res genij in zaračunaš 100€ na uro, je tvoj teoretični mesečni cap 16k. V praksi verjetno cca. pol tega, ker niso vse ure billable in ne moreš vseh ur zaračunati po max. ceni. Če si hočeš vzeti dopust, to direktno vpliva na dohodek. Če si bolan prav tako. Če se ti ne da delati tudi.

Po drugi strani lahko narediš produkt in tvoj zaslužek ni več vezan na število opravljenih ur. Tvoj teoretični cap je praktično neomejen oz. delaš lahko veliko manj za isti denar, ko imaš enkrat postavljen sistem.

chort ::

iKst, samo če imaš produkt narejen za zelo široko ali zelo specifično občinstvo, plus dober marketing. Tako storitve kot produkcija imajo svoje pluse in minuse, vendar je zaslužek (vsaj na začetku) v storitvah bistveno bolj stabilen. Na dolgi rok pa je še vedno precej odvisno tudi od sreče.

Ja, v vsakem primeru moraš najti primerno nišo. Tudi storitve lahko delaš šele, ko dobro poznaš svoj market. In seveda, tudi pri storitvah rabiš dober marketing.

Glede stabilnosti prihodkov se ne strinjam. Pri storitvah sem 100% odvisen od tega, koliko časa lahko namenim delu. Nepredvidljivi dogodki (bolezen, nesreča, nosečnost...) ti lahko poberejo celoten prihodek.

chort ::

iKst, se strinjam s teboj, na dolgi rok so produkti (ob primernem vzdrževanju zanimivosti produkta in ohranjanju baze strank) lahko stabilnejši vir prihodka. Na kratek rok so po mojih izkušnjah storitve zanesljivejše, če seveda vračunaš rezervo za nepredvidene dogodke.

leiito ::

Alamar je izjavil:

leiito je izjavil:

Alamar je izjavil:

leiito je izjavil:

da ne omenjam Romske skupnosti. In vsak lahko začne, sam, s karjolo in linkom do borze surovin. Ampak ja, spet rabiš socialne veščine.
Ja, če ti uspe neopazno začet posel. Beri nemogoče. Takoj ko te izsledijo, te razmontirajo na prafaktorje. Brez skrbi, da imajo vsi svoj becirk, kot klošarji pred trgovinami.:))

To ne samo, da ni res, ampak je samo-sabotaža, vnaprejšnje iskanje izgovorov zakaj se nekaj ne da. Nihče ne stoji pred, ne vem, tiskarnami npr, kokr hočeš jih je, ostajajo jim offset plošče, ki so iz kralja reciklaže, aluminija. Ali pa nekdo ruši industrijski obrat, tone kovin, podobnih primerov kokr hočeš.

Ja, mogoce na vasi. V vecjih mestih je pa se kako res. V Lj sem ze velikokrat videl pretepe ze za male kolicine na kosovnem odpadu pred bloki in klofutanje konkurencnih fehtarjev pred trgovinami. Za industrijski obrat te pa verjetno kar fentajo, ce se vmesavas. Tako, da ne sanjaj.:D

Za vasi ne vem, tudi kosovnih odpadov pred bloki ali fehtanja pred štacunami ne spremljam, vem pa iz izkušenj, da te nihče ne pride fentat, tudi če se zmeniš za demontažo hidroelektrarne. Primitivci do tega nivoja redko pridejo, če sploh, tudi znanja izvažat piksen ali odpadne elektronike v Azijo nimajo. Preveč filme gledaš, predvsem pa iščeš zakaj se nekaj ne da. Pa tudi če bi to, kar ti trdiš držalo, je legitimno,mda se boriš zase in za kruh svoje družine, če ti hoče kdo to nelegitimno preprečit.

Miha 333 ::

jype je izjavil:

oemdzi> Koga veseli pucat stranišča, greznice itd ?

Robote.

Ampak zakaj bi za to uporabljali drage robote, če je pa človek (zaposleni z minimalcem ali študent) cenejši, pa še nadzor svojega opravljenega dela izvaja sam?

Miha 333> Ampak zakaj bi za to uporabljali drage robote, če je pa človek (zaposleni z minimalcem ali študent) cenejši, pa še nadzor svojega opravljenega dela izvaja sam?

Roboti so dragi samo dokler ne začneš masovne proizvodnje, pa tudi sicer take reči počneš predvsem zato, ker lahko.

Zakaj bi se prevažali z letali, če so kotalke cenejše?

ZaphodBB je izjavil:

V tej temi si se zasral vsaj petim potencialnim delodajalcem, ki _aktivno_ sodelujejo v tej temi, da o onih ki samo berejo niti ne govorim.

Za take kot si ti tudi SAM definitivno NEBI delal oz. bi hitro spokal stran...

Sej itak na internetu je vsak pameten, v resnici pa mevže na kvadrat. Pametovat zna pa na temu forumu PREVEČ ljudi vključno s tabo. Konkretnih rešitev/dejstev pa itak noben ne zna dat, ker tolk "pametni" pa spet niste.

Sej itak na internetu je vsak pameten, v resnici pa mevže na kvadrat. Pametovat zna pa na temu forumu PREVEČ ljudi vključno s tabo. Konkretnih rešitev/dejstev pa itak noben ne zna dat, ker tolk "pametni" pa spet niste.

Zato jaz imam posel, ti pa ne.

Konkretnih rešitev/dejstev pa itak noben ne zna dat, ker tolk "pametni" pa spet niste.

Rešitve so, samo nekateri jih zelo vztrajno ignorirate.

leiito ::

Nočem biti "pameten" niti nisem gramatikalno analen, ampak zanima me, ali vas toliko piše "ne bi" kot "nebi", "v bistvu" kot "ubistvu"..., ker je to fensi, ali pa gre horror statistikam o funkcionalni nepismenosti Slovencev dodati še težave z osnovami pravopisa.

Irbis ::

leiito je izjavil:

Nočem biti "pameten" niti nisem gramatikalno analen, ampak zanima me, ali vas toliko piše "ne bi" kot "nebi", "v bistvu" kot "ubistvu"..., ker je to fensi, ali pa gre horror statistikam o funkcionalni nepismenosti Slovencev dodati še težave z osnovami pravopisa.

Če na hitro pogledam v en del korpusa Šolar (torej besedila, ki so jih učenci napisali v šoli), ki ga imam ravno pri roki, je "nebi" v 35 % primerov, torej več kot tretjina učencev piše tako.

Miha 333 ::

Irbis je izjavil:

leiito je izjavil:

Če na hitro pogledam v en del korpusa Šolar (torej besedila, ki so jih učenci napisali v šoli), ki ga imam ravno pri roki, je "nebi" v 35 % primerov, torej več kot tretjina učencev piše tako.

Živ jezik, kaj češ. Bodo že pravopis sčasoma prilagodili. Pred 50 ali 100 leti so tudi govorili in pisali tako, da se nam danes zdi smešno.

ZaphodBB je izjavil:

Zato jaz imam posel, ti pa ne.

Ja jezik imaš, posla pa 100%, dokler ne dokažeš. Na forumu je vsak junak in pameten oz. preveč pameten.

Pravi delodajalec zame ne visi na takem forumu in pmaetuje tja v tri krasne in se vtika v druge ljudi ampak išče ljudi drugje oz. je tudi dovolj zaposlen da nima časa za forume.

Kot drugo pa takih delodajalcev, ki jih jaz iščem, ne zanimajo taki forumi, tak da nisem na izgubi.

In še na koncu nasvet: brigaj se zase in ne pametuj za vsako figo, če nimaš nobenih dokazov ali konkretnih rešitev!

je tudi dovolj zaposlen da nima časa za forume.

A ni fora zaposlenih ravno v tem, da sam nisi 24/7 na šihtu?

Nummy> Ja jezik imaš, posla pa 100%, dokler ne dokažeš. Na forumu je vsak junak in pameten oz. preveč pameten.

Zakaj bi pa nekemu neolikanemu pamžu kdorkoli želel karkoli dokazat?

Nummy> In še na koncu nasvet: brigaj se zase in ne pametuj za vsako figo, če nimaš nobenih dokazov ali konkretnih rešitev!

Ta nasvet ti je verjetno že nekdo dal, pa ga ti zdaj podajaš naprej, namesto da bi ga upošteval.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

blabla80 ::

Nummy, s takim odnosom me ne čudi da je pri tebi stanje tako, kot je...

V preteklosti sem kot vodja ekipe izbral 8 ljudi za svojo ekipo.
S tem da sem ljudi priporočil pri preteklih ali trenutnih delodajalcih sem do sedaj pomagal dobiti boljše plačano delo večim ljudem - samo v zadnjega pol leta dvema.

Zakaj sem jih priporočil, zakaj sem jamčil za njih , oz. zakaj sem jih vzel v ekipo ?
- ker so sposobni
- ker so zaupanja vredni - se držijo tega kar obljubijo/rečejo
- ker so samoiniciativni
- ker vidijo samo tega "kar moram narediti" ampak "kaj je možno narediti oz. kar bi se morda dalo narediti"
- ker so team playerji, ki odlično, aktivno sodelujejo/opravijo svoje vloge v projektih
- ker niso konfliktne osebe, ki bi uničile/razbile ekipo oz. vzdušje v ekipi

Kar se tebe tiče - za vse razen zadnje točke bi predhodno potreboval kak intervju/razgovor s tabo ... kar se pa zadnje točke tiče pa že od napisanega tu na forumu vidim (oz. vsaj tak vtis daješ) da si konfliktna oseba ... s tem avtomatsko odpadeš - ne glede na to kako superioren si pri ostalih točkah, oz. kake reference imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blabla80 ()

blabla80 ::

bizgech

Kot sem rekel, zame je idealno delo tisto, kjer 8 ur delaš (res delaš, ne čepiš nekje v kotu, kjer te nihče ne vidi), po 8-ih urah pa lahko na šiht pozabiš. Dobro, tudi kakšna nadura kdaj pa kdaj me ne moti... nisem tako natančen. Nikakor pa si ne predstavljam 10+ ur vsak dan in potem še neke priprave in učenje, da boš uspešen itd. Kaj bi si mislil otrok, čigar oče je non-stop zaseden? Upam da me razumete in ne mešate tega z "ne da se mu delat". Trenutkov z družino, prijatelji in sorodniki ne menjam za nič. Če se moram odločat, potem raje iščem drugo delo.

To kar iščeš ti, je delo za tekočem trakom ali pa delo v kaki trgovini, itd ...
Jaz sem par let investiral ter delal precej več kot povprečnih 8 ur dnevno da sem prilezel tja kjer sem zdaj. To je bila moja investicija v kariero, katero sem si privoščil tudi zaradi tega ker sem bil sam, brez punce in brez otrok. Sedaj imam ženo, otroka, ter plačo s katero se da tudi ka ustvariti, ne samo preživeti. Delam 8 ur na dan - kar delam več je samo takrat ko/če sem pri volji/imam interes, ali če bi bilo kaj urgentnega (mogoče en večer v letu ?). In to je to - tudi meni trenutki s sorodniki, z družino, trenutki z mojim otrokom pomenijo več kot karkoli drugega.

Če takih obveznosti še nimaš - investiraj svoj prosti čas v znanje (in s tem ne mislim formalnega - faks & podobno) - se ti bo povrnilo.

m0ln4r

Da karikiram kakšno je stanje:
Delo mi odklonijo, ker še nisem vozil kombija (ne glede nato, da vozim traktor z dvema prikolicama in avto že par let brez nesreč itn.).

Pa si jim to tudi omenil / jih povprašal ?
Vkolikor bi jaz bil na njihovem mestu in bi mi en zastavil tako vprašanje, bi si verjetno premislil in ti dal priložnost.
(Temu se reče marketing - moraš vedeti kako prodati izdelek - v tem primeru: sebe)

Smurf

Word ! Če oni hočejo/potrebujejo tvoj izdelek, ki je boljši od vseh ostalih na trgu - lahko prideš na sestanek v kratki majci, kratkih hlačah in natikačih, pa boš posel kljub temu (ali prav zaradi tega) dobil.
Če pa se ne veš prodati, pa ti še najboljši suit ne zrihta posla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blabla80 ()

videc ::

Fantje (in punce)... Dokler bo v Sloveniji anomalija po imenu "študentsko delo" bo velikokrat težko biti konkurenčen, če nimaš status.
Še dobro se spomnim, ko sem diplomiral in pridem na razgovor. Eno od vprašanje je bilo:"Imaš možnost prit' do kake št.napotnice oziroma bi delal tako?"
Ko sem to "svetovalki" na zavodu omenil je bila pa samo tiho in dobila rdeča lica.

Anomalija ima že nekaj časa precej prirezana krila, v kratem (če že ni celo v veljavi) bo pa študentsko delo praktično izenačeno s redno zaposlitvijo, kar se cene tiče. Za jurja neto bo delodajalec moral odkartati 1600€.

Dobro, še vedno bodo obveznosti delodajalca pri redni zaposlitvi večje. Regres, dopust, bolniška itd. Ampak razlika je zdaj že takšna, da se enostavno ne splača več iskati nezanesljivih študentov.

pegasus ::

Predlog vprašanja za bodoče zaposlovalce: kakšen je tvoj nick na slo-tech? ;)

black ice ::

To je spet eno tistih tricky vprašanj. Kot anekdota s ping pong mizo. :)

pegasus je izjavil:

Predlog vprašanja za bodoče zaposlovalce: kakšen je tvoj nick na slo-tech? ;)

Rečeš da si jype, pa je zadeva rešena :)

negotiator ::

@nummy in podobni

Ne se sekirat, to so pač forumi - nekateri ljudje, ki visijo po forumih imajo dostikrat že prekurjene možgane od nepotrebnega prepiranja z ostalimi člani, ali pa so slabe volje, itd. Tako, da pričakujte, še veliko "poniževanja", žalitev in podobnega, brez tega pač ne gre - dobrodošli na spletu - ki mimogrede združuje cel kup najrazličnejših ljudi z najrazličnejšimi mnenji o stvareh...

@nekateri ostali

Ne bi se bilo slabo malce ohladit ;) Vemo, da bo imel itak vsak svoje mnenje, a ni potrebe, da je debata groba.
All easy problems have already been solved.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10626556 (14848) Steinkauz
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

18354705 (15925) medus
»

Zaposlitev ekonom (strani: 1 2 )

5213201 (11698) mailer
»

Kam naprej, kako do denarja? (strani: 1 2 3 )

13220034 (14907) IceIceBaby

Več podobnih tem