Forum » Loža » Kje, kako zaslužiti za kruh?
Kje, kako zaslužiti za kruh?
Temo vidijo: vsi
vostok_1 ::
negotiator je izjavil:
@nummy in podobni
Ne se sekirat, to so pač forumi - nekateri ljudje, ki visijo po forumih imajo dostikrat že prekurjene možgane od nepotrebnega prepiranja z ostalimi člani, ali pa so slabe volje, itd. Tako, da pričakujte, še veliko "poniževanja", žalitev in podobnega, brez tega pač ne gre - dobrodošli na spletu - ki mimogrede združuje cel kup najrazličnejših ljudi z najrazličnejšimi mnenji o stvareh...
@nekateri ostali
Ne bi se bilo slabo malce ohladit ;) Vemo, da bo imel itak vsak svoje mnenje, a ni potrebe, da je debata groba.
Dude, se ti zavedaš kdo koga kurca v tej temi in kdo želi nekomu pomagati? Če bi vedel najbrž ne bi tega napisal.
IL_DIAVOLO ::
@nummy
Ne dajaj se z izkusenimi macki...s svojimi izkusnjami te bojo samo sprovocirali.
Te popolnoma razumem in ti dam prav...nekateri se res prevec naslajajo na svoj status in vtikajo v vsakega, ces da so boga za jajca prijeli. To so ponavadi tisti, ki imajo primankljaj na osebni rasti. Ne bom imensko.
Ne dajaj se z izkusenimi macki...s svojimi izkusnjami te bojo samo sprovocirali.
Te popolnoma razumem in ti dam prav...nekateri se res prevec naslajajo na svoj status in vtikajo v vsakega, ces da so boga za jajca prijeli. To so ponavadi tisti, ki imajo primankljaj na osebni rasti. Ne bom imensko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
111111111111 ::
Predlog vprašanja za bodoče zaposlovalce: kakšen je tvoj nick na slo-tech? ;)
Bolj sem imel v mislih, da se zaposliš in potem debata nanese na Slo-Tech. :D
Še en pameten nasvet: če ste brezposelni ali ne veste kaj bi sami s sabo ne delajte sledečega:
- gledati ponovitve starih nadaljevank
- pogledati v enem dnevu več kot 2 dela novih
- igrati iger več kot 1 uro na dan
- jesti mastne hrane
- nič gibat
Če se zgornjemu zognete vam akcija ne ubeži, saj boste morali začeti nekaj aktivno delati, ker človek ne more v postelji ležat in gledat v strop ostalih 20 ur.
Dajmo malo ploščo obrnit in povedat, kje se cajt zgubi, namesto da pametujemo, kako ga superiorno uporabljamo oz. naj bi ga uporabljali. Zgornji seznam je moja črna luknja, ki ustavi čas, medtem ko vse ostalo hiti mimo. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Invictus ::
Po drugi strani lahko narediš produkt in tvoj zaslužek ni več vezan na število opravljenih ur. Tvoj teoretični cap je praktično neomejen oz. delaš lahko veliko manj za isti denar, ko imaš enkrat postavljen sistem.
Produkt lahko vedno prinese več denarja.
Sploh če greš mednarodno. Seveda pa člahko spušiš 2 leti dela za nič. Kar je tudi najbolj verjeten scenarij ponavadi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
matvoz ::
Ta tema je en tak zanimiv filter po osebnostih in boleč prikaz dejanskega stanja.
Po eni strani je prav veselje videt, kako se nekateri dejansko trudijo, da bi pomagali neznancem.
Po drugi strani pa vidiš bistvo problema trenutne (naše?) generacije. Če ti starši, sorodniki in vsi ostali konstantno tupijo, da delaj tisto kar te veseli in uči se, da boš dobil diplomo, potem bo služba zagarantirana, potem si pač lahko šokiran, če dejansko ni dela. Potem pa razni obrambni mehanizmi sabotirajo še tiste priložnosti, ki bi jih dejansko lahko izkoristili.
Brezplačno delo za izkušnje
Po eni strani je prav veselje videt, kako se nekateri dejansko trudijo, da bi pomagali neznancem.
Po drugi strani pa vidiš bistvo problema trenutne (naše?) generacije. Če ti starši, sorodniki in vsi ostali konstantno tupijo, da delaj tisto kar te veseli in uči se, da boš dobil diplomo, potem bo služba zagarantirana, potem si pač lahko šokiran, če dejansko ni dela. Potem pa razni obrambni mehanizmi sabotirajo še tiste priložnosti, ki bi jih dejansko lahko izkoristili.
Brezplačno delo za izkušnje
Pravi delodajalec zame ne visi na takem forumu in pmaetuje tja v tri krasne in se vtika v druge ljudi ampak išče ljudi drugje oz. je tudi dovolj zaposlen da nima časa za forume.
Kot drugo pa takih delodajalcev, ki jih jaz iščem, ne zanimajo taki forumi, tak da nisem na izgubi.
In še na koncu nasvet: brigaj se zase in ne pametuj za vsako figo, če nimaš nobenih dokazov ali konkretnih rešitev!
Malo čudne pojme imaš o poslu. Ampak ti oprostimo, ker si še mlad ...
Škda ker si zapiraš pota do mogoče čisto v redu službe.
Nekateri se pač znajdemo in delamo kolikor je treba da smo plačani. Pa lahko še tukaj pametujemo.
Če pa misliš da bomo namesto tebe reševali tvoje probleme, potem se vidi da si samo del slovenske zablujene generacije. Nesamostojne in priklopljene na mamine (starševske) joške.
A misliš da smo mi kar začeli z dobrim biznisom? Nismo, smo pa nekaj za to naredili.
GGGGG ::
Produkt lahko vedno prinese več denarja.
Sploh če greš mednarodno. Seveda pa člahko spušiš 2 leti dela za nič. Kar je tudi najbolj verjeten scenarij ponavadi.
Ne rabiš ravno dveh let. Če imaš znanje, ki ga prodajaš velikim firmam za solidno urno postavko, lahko to znanje dokaj enostavno zapakiraš v produkt ali nek SaaS. Timeframe je tukaj nekaj tednov, mogoče nekaj mesecev max, da na trg spraviš uporaben MVP, ki ga lahko prodajaš. Potem pa pač upgradaš počasi.
V resnici je tveganje minimalno. Še vedno lahko ponujaš storitve v fazi razvoja produkta, tako, da imaš vsaj osnovne dohodke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GGGGG ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
@nummy
Don't go there.
Naša osebnostna rast je čisto O.K. In naš življenski status je čisto O.K.
Tako ali tako je pa to po moje nepotrebna neumnost, ki so jo izumile kadrovske službe da ne dobiš povišice in da upravičijo svoje bluzenje. In da te lahko pošljejo na nepotrebne tečaju o tem sranju. So pa ti tečaji dobri za lovit zblojene punce, ki ne vedo kaj s sabo.
jype ::
Invictus> Naša osebnostna rast je čisto O.K. In naš življenski status je čisto O.K.
Kako pa ti to veš? Jaz sem čisto verjetno majhen zafrustriran mulo, ki je jezen na ves svet, ki se dela pametnega po forumih, v resnici pa še vedno vsako leto hodi s starši na hrvaško obalo in zbira plastične figurice filmskih junakov.
Kako pa ti to veš? Jaz sem čisto verjetno majhen zafrustriran mulo, ki je jezen na ves svet, ki se dela pametnega po forumih, v resnici pa še vedno vsako leto hodi s starši na hrvaško obalo in zbira plastične figurice filmskih junakov.
Ne rabiš ravno dveh let. Če imaš znanje, ki ga prodajaš velikim firmam za solidno urno postavko, lahko to znanje dokaj enostavno zapakiraš v produkt ali nek SaaS. Timeframe je tukaj nekaj tednov, mogoče nekaj mesecev max, da na trg spraviš uporaben MVP, ki ga lahko prodajaš. Potem pa pač upgradaš počasi.
V resnici je tveganje minimalno. Še vedno lahko ponujaš storitve v fazi razvoja produkta, tako, da imaš vsaj osnovne dohodke.
Se vidi da nikoli nisi delal za res velike firme. Pa ne velike po slovenskih standardih, ampak velike v mednarodnem obsegu.
Je pač celoten proces malo drugače kot da plačaš šefu IT kosilo.
Da ne govorim o tem da velika podjetja zelo redko delajo z malimi firmami. Rabiš kar nekaj ljudi zadaj, ki jih moraš na koncu plačati. Večinoma kot freelancer delaš preko posrednikov.
Seveda pa lahko poskusiš. Nihče te ne brani.
Truga ::
Truga> Lahko potrdim da je to resnica.
Ššš.
Invictus> Da ne govorim o tem da velika podjetja zelo redko delajo z malimi firmami.
Ravno obratno je. Velika podjetja _vedno_ delajo z malimi firmami. Praktično celoten ekosistem strojniških firm po naši državi je odvisen od nemških industrijskih velikanov.
Ššš.
Invictus> Da ne govorim o tem da velika podjetja zelo redko delajo z malimi firmami.
Ravno obratno je. Velika podjetja _vedno_ delajo z malimi firmami. Praktično celoten ekosistem strojniških firm po naši državi je odvisen od nemških industrijskih velikanov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Invictus> Naša osebnostna rast je čisto O.K. In naš življenski status je čisto O.K.
In ti to povzroča probleme pri osebnostni rasti? Meni se ne zdi tako ...
Nekomu sem želel povedat, da teža argumentov ni odvisna od vira, temveč predvsem od preverljivosti dejstev, na katerih slonijo (in njihove logične pravilnosti, jasno).
Se vidi da nikoli nisi delal za res velike firme. Pa ne velike po slovenskih standardih, ampak velike v mednarodnem obsegu.
Nisem. Enkrat sem delal za podjetje s cca. 6000 zaposlenih. Katastrofa, totalno nefleksibilen in zategnjen folk pa še plačali niso ravno briljantno.
Ne vem pa, kaj ima to veze s produktom. Zakaj bi moral delati za velike firme? Nekateri zaslužijo ogromno, pa sploh ne delajo s firmami, ne z malimi ne z velikimi.
Moraš definirati "ogromno".
Za nekatere je to 50k na leto, za druge 50k na mesec, za tretje 50k na dan.
In ja, ima veze s produktom komu ga prodajaš. Če stranka nima denarja, težko dobro zaslužiš ...
In ja, ima veze s produktom komu ga prodajaš. Če stranka nima denarja, težko dobro zaslužiš ...
Moraš definirati "ogromno".
Vsak ima drugače definiran tale "ogromno". Govorim o zneskih nad 10 jurjev mesečno ob praktično ničnem vložku časa.
In ja, seveda ima vezo komu prodajaš produkt. Ampak velike korporacije niso edine stranke, ki imajo denar. Kim Kardashian prodaja svoj app najstnicam s 50€ žepnine, pa vseeno kar solidno služi (43M prejšnji Q, če se ne motim?).
Vsak ima drugače definiran tale "ogromno". Govorim o zneskih nad 10 jurjev mesečno ob praktično ničnem vložku časa.
Tega praktično ni. To so samo sanje mladine, ki ne pozna posla. Za 10k na mesec moraš kar nekaj narediti. Celo v tujini.
In ja, seveda ima vezo komu prodajaš produkt. Ampak velike korporacije niso edine stranke, ki imajo denar. Kim Kardashian prodaja svoj app najstnicam s 50€ žepnine, pa vseeno kar solidno služi (43M prejšnji Q, če se ne motim?).
Izjema ... Ni relevantna za tukajšnje osebke ... Razen če si bodo operirali rit in dali potem slike le te na razne gay portale ... Če jim uspe, svaka čast ...
Poleg tega mora tudi Kim delati precej na marketingu, ki ni poceni. Ima zadaj precej veliko ekipo, ki skrbi zanjo. Samo potem odpade zasebno življenje. Ker ga pravzaprav prodajaš. Kar pa spet ni nekaj kar si fantje tukaj želijo. Kot recimo popivanje zvečer s kolegi. Potem tega ni.
Tega praktično ni. To so samo sanje mladine, ki ne pozna posla. Za 10k na mesec moraš kar nekaj narediti. Celo v tujini.
Če ti ne poznaš takih primerov, še ne pomeni, da jih ni.
Izjema ... Ni relevantna za tukajšnje osebke ... Razen če si bodo operirali rit in dali potem slike le te na razne gay portale ... Če jim uspe, svaka čast ...
Malo abstraktnega razmišljanja prosim. Kim Kardashian je primer, ki je precej relevanten. V resnici se veliko več ljudi živi od denarja povprečne raje kot od visokih urnih postavk za konzalting, ki jih plačujejo multinacionalke.
ZaphodBB ::
To je ključno, sicer praktično samoumevno a vendar ljudje pozabljajo na to. Če hočeš veliko zaslužit moraš predvsem delat za ljudi, ki si lahko privoščijo veliko plačat.
Seveda so, saj so tudi ljudje ki se jim je splačalo deset let igrat loto. Pa to še ne pomeni, da gre za nizko tvegano ali lahko strategijo.
Ne delaj statistike iz anekdot.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Poleg tega mora tudi Kim delati precej na marketingu, ki ni poceni. Ima zadaj precej veliko ekipo, ki skrbi zanjo
Ne vem koliko dela Kim Kardashian. Ampak načelima ji ne bi bilo treba veliko. Glavni point je v tem, da prodaja njenega produkta (in s tem zaslužek) ni odvisna direktno od vloženega časa. Baje bo z appom zaslužila 85M USD.
Za tak zaslužek bi morala imeti ženska urno postavko okoli 45k in oddelati 160 ur na mesec, kar je nerealno celo za večino največjih filmskih zvezdnikov.
To je ključno, sicer praktično samoumevno a vendar ljudje pozabljajo na to. Če hočeš veliko zaslužit moraš predvsem delat za ljudi, ki si lahko privoščijo veliko plačat.
Ne. Cel mobile app biznis temelji na mikro plačilih, nekaj 10 centov do nekaj €, vidva mi pa želita razlagat, da rabiš bogate stranke?
Seveda so, saj so tudi ljudje ki se jim je splačalo deset let igrat loto. Pa to še ne pomeni, da gre za nizko tvegano ali lahko strategijo.
Tukaj gre za precej nizko tveganje. Vložki niso visoki, nagrade pa. Če si na nivoju, da lahko prodajaš svoje znanje multinacionalkam za 100€ na uro imaš zelo verjetno znanje, da narediš uspešen produkt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GGGGG ()
Ne. Cel mobile app biznis temelji na mikro plačilih, nekaj 10 centov do nekaj EUR, vidva mi pa želita razlagat, da rabiš bogate stranke?
Sicer je moj komentar letel na storitveno branžo. Pri proizvodih moraš pa za majhen denar prodati veliko ljudem, ki si lahko privoščijo plačat.
Ampak, če si že ravno omenil. Cel mobile app biznis temelji na tem, da se bo tvoja aplikacija v appstoru uporabniku prikazala na prvi strani zadetkov. Izmed deset tisoč konkurentov se mora tvoja aplikacija pokazat med prvimi pet do deset zadetki - kolikor jih pač gre na mobilni zaslon. In sploh na začetku imaš zelo malo vzvodov za dosežt tako pozicioniranje. To je zame ključni razlog zakaj se ne podajam v ta trg.
Morda so tvoje okoliščine take, da se ti zdi lahko. Vendar definitivno ni low risk/high pay strategija. Oziroma meni se ne zdi niti približno enostavna.
Koliko mobilnih aplikacij imaš pa naprodaj, če smem vprašat? In koliko ti nosijo?
Aja pa še nekaj bi rad dodal k debati o mobilnih aplikacijah. Cena razvoja mobilne aplikacije je daleč od nizke - stane praktično isto kot poljubna Win/*nix desktop oz. client server aplikacija.
Če upoštevaš kako slabe donose ima mobile market in da so v tem času stranke pripravljene plačat od 50€ na uro naprej za mobilni razvoj - mi je povsem jasno, da osebno rajši razvijam aplikacije za stranke, kot pa zaase.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Ne prodajam mobile appov, niti nisem promoviral tega biznisa kot low-risk strategijo. Dal sem ga samo kot zelo očiten primer prodaje nizkocenovnih izdelkov.
Govorim nasplošno o razlikah med produkti in storitvami.
Ne. Cel mobile app biznis temelji na mikro plačilih, nekaj 10 centov do nekaj EUR, vidva mi pa želita razlagat, da rabiš bogate stranke?
Tukaj gre za precej nizko tveganje. Vložki niso visoki, nagrade pa. Če si na nivoju, da lahko prodajaš svoje znanje multinacionalkam za 100EUR na uro imaš zelo verjetno znanje, da narediš uspešen produkt.
Ne vem, meni se je zdelo tole zapakirano kot "sure thing". Potem to kar malo na pamet? Ker se ti zdi da ne more biti drago (sej je "samo mobilna aplikacija" easy, peasy) - in ziher se splača ker vsi to delajo?
Evo trda data: qz.com/112398/if-you-want-to-make-money-from-apps-forget-about-the-app-store/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
Nisem govoril o mobile appu, ampak o izdelavi in prodaji produktov nasploh. Mogoče bi moral bolj jasno ločiti tista 2 odstavka.
Glede tega je imel pa Invictus kar prav. Dve leti je ena taka optimistična doba za vložit. Seveda imaš lahko noro srečo in se ti stvari odvijejo hitreje in bolje. Vendar večini se ne. Tako kot velika večina ne zadane na lotu. To je bila moja poanta.
Ne prodajam mobile appov, niti nisem promoviral tega biznisa kot low-risk strategijo. Dal sem ga samo kot zelo očiten primer prodaje nizkocenovnih izdelkov.
Upoštevaj še to da manj kot 1% razvijalcev lastnik aplikacij res živi od njih.
Ostali morajo delati še zraven za ljubi kruhek.
Je pa jasno, če neka znana osebnost kot je Kim, naredi svojo aplikacijo da jo bodo pograbili in plačali vsi "followerji". Trg zanjo je bil ustvarjen že prej.
Saj sanje o tem kako boš prodal svoj produkt neki veliki firmi niso slabe. Samo realnost je precej kruta. Na koncu ugotoviš da je razvoj same aplikacije 20% vložka. Vse ostalo je prodaja in marketing.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Glede tega je imel pa Invictus kar prav. Dve leti je ena taka optimistična doba za vložit. Seveda imaš lahko noro srečo in se ti stvari odvijejo hitreje in bolje. Vendar večini se ne. Tako kot velika večina ne zadane na lotu. To je bila moja poanta.
Nobenega produkta še nisem delal 2 leti, v veliko primerih sploh nisem delal svojega produkta. Pa kar nekaj kolegov imam, ki so v podobnem biznisu in se tudi pri njih zadeve odvijajo precej hitreje.
Če danes delaš produkt 2 leti je nekaj hudo narobe. MVP se na market spravi v mesecu ali dveh, ne pa v dveh letih.
Če danes delaš produkt 2 leti je nekaj hudo narobe. MVP se na market spravi v mesecu ali dveh, ne pa v dveh letih.
Potem, ko je MVP na marketu se pa samo uležeš in šteješ šuške?
Lej sej se strinjam, da je dobra strategija v primernih okoliščinah. En moj primer - sem naredil SAAS storitev, MVP je bil narejen v dveh mesecih - potem sem pa sem imel še celo leto dela preden sem scagal iz raznih razlogov. V tem letu bi lahko od strank zaslužil precej denarja, tako sem pa porabil vse prihranke kar sem jih imel. Ravno tako, bi verjetno moj projekt (vsaj nekoliko) splaval, če bi vanj vložil še eno leto dela (ne ful time).
V teh vodah, ko nočeš VCjev in svetovne nadvlade ti mora MVP že v osnovi prinašati dovolj denarja, da lahko z njim pokrivaš stroške razvoja. Če se to ne zgodi, greš na drugega.
Modre besede.
Okapi ::
Na koncu ugotoviš da je razvoj same aplikacije 20% vložka. Vse ostalo je prodaja in marketing.Kickstarter je poln OEM kitajskih izdelkov, in vse, kar morajo njihovi "avtorji" narediti, je marketing in prodaja.
Razvoj in prodaja izdelka sta načeloma dve povsem ločeni stvari in redki so tisti, ki dobro obvladajo oboje.
O.
leiito ::
morda še $0.02 o "dilemi" delo vs. čas z družino in prijatelji. Predvsem v S. Ameriki je input + commuting pogosto res brutalen, čeprav pogosto tudi prostovoljno, ker je pritisk biti uspešen in to kazati z lifestylom, res hud. Drugod, vsaj po mojih izkušnjah in informacijah, ni tako hudo, v Sloveniji se pa itak ponavadi efektivno dela 2-3 ure max. Vsekakor se delo in family/social life ne izključujeta in tudi nekako dvomim, da bi družinski člani navdušeno sprejeti x ur dnevne prisotnosti breadwinnerja več, če bi to pomenilo padec standarda.
Druga stvar je, da plačilo za delo ni samo denar. Redki imajo srečo opravljati delo, v katerem res uživajo, toda tudi delo, ki samo po sebi ni nujno ravno orgazmično, lahko prinaša zadovoljstvo. Vsi imamo v sebi potrebo po (samo)potrjevanju in zelo malo stvari v lajfu da tak občutek zadovoljstva in izpolnjenosti, kot kadar si se potrudil in odlično opravil svoje delo in to okolica opazi in pohvali.
Druga stvar je, da plačilo za delo ni samo denar. Redki imajo srečo opravljati delo, v katerem res uživajo, toda tudi delo, ki samo po sebi ni nujno ravno orgazmično, lahko prinaša zadovoljstvo. Vsi imamo v sebi potrebo po (samo)potrjevanju in zelo malo stvari v lajfu da tak občutek zadovoljstva in izpolnjenosti, kot kadar si se potrudil in odlično opravil svoje delo in to okolica opazi in pohvali.
Najbrž res, ampak "tlaka" implicira nekaj protivoljnega, medtem ko v kapitalizmu ljudje vsak dan prostovoljno menjajo svoje znanje in čas za kupone za dobrine, ki jih potrebujejo. Če je firma zdrava, ekipa dobra, dobiš mentorja, napreduješ..., je mnogim to bolj všeč od lastnega podjetja, kjer je stopnja stresa običajno precej višja in delovniki daljši.
Ali je delo za google ipd. tudi tlaka?
Pravzaprav je nasploh v številnih postih čutiti nek antikapitalističen podton. Kapitalizem je seveda vse prej kot idealen, ampak kaj je pa alternativa? Socializem? Prepoved zasebne lastnine in svobodne podjetniške pobude? A nismo to že probal in je blo še bistveno slabše? Razen morda, da smo bili vsi bolj ali manj enako siromašni in nesvobodni.
Ali je delo za google ipd. tudi tlaka?
Pravzaprav je nasploh v številnih postih čutiti nek antikapitalističen podton. Kapitalizem je seveda vse prej kot idealen, ampak kaj je pa alternativa? Socializem? Prepoved zasebne lastnine in svobodne podjetniške pobude? A nismo to že probal in je blo še bistveno slabše? Razen morda, da smo bili vsi bolj ali manj enako siromašni in nesvobodni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Odvisno. Za večino zaposlenih definitivno. Obstajajo tudi takšni, ki res uživajo v svoji službi, ampak jih ni ravno veliko.
Kako to veš? Lahko citiraš kako raziskavo? Poleg tega, kdo ti pa brani, da začneš s svojim poslom? Ali pač meniš, da je kaj posebej plemenitega v brezdelju in revščini?
Ajde, da je to zgodnji kapitalizem, kjer delaš 18 ur za strojem, plačan si pa v rižu in oljni repici. Delavsko gibanje in tehnologija sta dosegla, da je sodoben kapitalizem povsem znosen. V Sloveniji so pa delavci itak svete krave.
Ajde, da je to zgodnji kapitalizem, kjer delaš 18 ur za strojem, plačan si pa v rižu in oljni repici. Delavsko gibanje in tehnologija sta dosegla, da je sodoben kapitalizem povsem znosen. V Sloveniji so pa delavci itak svete krave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
http://www.forbes.com/sites/susanadams/...
80% Hate Their Jobs -- But Should You Choose A Passion Or A Paycheck?
http://www.businessinsider.com/what-do-...
Workplace morale heads down: 70% of Americans negative about their jobs, Gallup study shows
http://www.nydailynews.com/news/nationa...
In tako dalje.
Nič plemenitega. Je pa škodljivo zabiti celo življenje za stvari, ki te v resnici delajo nesrečnega. Na srečo danes večini prisotnih na slo-techu ni treba izbirati med nesrečo in revščino.
Workplace morale heads down: 70% of Americans negative about their jobs, Gallup study shows
In tako dalje.
Ali pač meniš, da je kaj posebej plemenitega v brezdelju in revščini?
Nič plemenitega. Je pa škodljivo zabiti celo življenje za stvari, ki te v resnici delajo nesrečnega. Na srečo danes večini prisotnih na slo-techu ni treba izbirati med nesrečo in revščino.
pegasus ::
Če ne uživaš v svoji službi, resno premisli, če si v pravi službi.
Če bi lahko užival v službi, pa te moti delovno okolje, vloži konstruktivno energijo v spremembo tega okolja.
Če to ne gre, šele potem razmišljaj o spremembi službe.
Če bi lahko užival v službi, pa te moti delovno okolje, vloži konstruktivno energijo v spremembo tega okolja.
Če to ne gre, šele potem razmišljaj o spremembi službe.
jalovec09 ::
Nikjer ni lahko ne kot delat fizično delo al bit kje direktor, ki imaš odgovrnost pa pustmo tajkune.
Pač iščeš delo naprej, ko bo, zagrabiš priložnost.
Pač iščeš delo naprej, ko bo, zagrabiš priložnost.
http://www.forbes.com/sites/susanadams/...
In tako dalje.
Ali pač meniš, da je kaj posebej plemenitega v brezdelju in revščini?
Zanimivo. Raziskava namreč. Čeprav je link do nje same down, ampak vseeno.
Se pa strinjam s Pegasusom, da če nekdo, mogoče je ne uživati premočan izraz, ampak če pa prav trpiš, v svoji službi, najbrž smiselno iskat alternativo, zmeraj je nekako lažje iskat drugo službo, tko k punco, če jo že imaš. Sicer te obdaja nek vonj desperatnosti,
Je pa tudi druga plat te medalje oz. raziskave. V mladosti ima večina ljudi hudo ambiciozno, pogosto nerealistično, sliko svoje prihodnosti, vsi bi maltene spreminjal svet. Potem pa pri 40-ih delajo obračun in je vse sjupaj, glede na spektakularne vizije, precej sivo in monotono.
Tko k na konc unga filma un predlaga tivi oddajo, da daš trem 50-something nalogo, da rezimirajo svoj lajf in nabito pištolo in zmaga un, k se ne ustreli.
Tko k na konc unga filma un predlaga tivi oddajo, da daš trem 50-something nalogo, da rezimirajo svoj lajf in nabito pištolo in zmaga un, k se ne ustreli.
Tudi lastniki firm so velikokrat v stresu (morda celo pogosteje in bolj, kot zaposleni), kar pomeni, da ne uživajo ravno v delu.
O.
O.
Ni nujno. Eni najbolje funkcionirajo v stresnih razmerah. Ali so pa vsaj pripravljeni sprejeti stres kot del igre. Raje je v stresu kot irelevanten. Končno bi lahko rekel, da je biti filmska zvezda stresno. Stalno si pod pritiskom ustrezati svoji medijski podobi, ugajati, konstantno se soočaš z zavrnitvami, če nisi glih top 10 megastar in še potem si samo en ali dva flopa od pozabe.
Okapi> Tudi lastniki firm so velikokrat v stresu (morda celo pogosteje in bolj, kot zaposleni), kar pomeni, da ne uživajo ravno v delu.
Stres je awesome.
Kitajska je ravnokar prehitela ZDA kot največje gospodarstvo na svetu.
Stres je awesome.
Kitajska je ravnokar prehitela ZDA kot največje gospodarstvo na svetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Točno to. Biti predsednik države, vlade... je ena najbolj stresnih služb, pa ljudje ubijajo zanjo. Ali celo počnejo to, kar je Pahor.
jalovec09 ::
Tudi lastniki firm so velikokrat v stresu (morda celo pogosteje in bolj, kot zaposleni), kar pomeni, da ne uživajo ravno v delu.
O.
Seveda, neprespane noči, bojijo se kaj bo, zaradi upada prometa, je*e se zaposlenim, ko zgubi delo zaposlen nima več teh ˝neprespanih noči˝, seveda če ga čaka nov šiht.....
Avtor se naj mal zamisli, kolk tisoč mladih je brez dela, živijo pri starših.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jalovec09 ()
Stres je awesome.Ja, še zlasti ko te pri 45 rukne infarkt.
Eni najbolje funkcionirajo v stresnih razmerah.Kar v resnici nima nič skupnega z uživanjem. In eno je 2 minuti stresa pred skokom z elastiko, nekaj zelo drugega pa 24/7 stres, kako boš plačal zaposlene, ali kako bo uspela naslednja velika investicija.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26556 (14848) | Steinkauz |
» | Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54708 (15928) | medus |
» | Zaposlitev ekonom (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13201 (11698) | mailer |
» | Kam naprej, kako do denarja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20034 (14907) | IceIceBaby |