» »

Kje, kako zaslužiti za kruh?

Kje, kako zaslužiti za kruh?

Temo vidijo: vsi
««
6 / 6
»
»»

GGGGG ::

@iKst: Saj sem tudi imel v mislih podobne šihte, ki niso primarni in terciarni sektor. Sem mislil, da je to vsakemu jasno ?

Kako misliš podobne? Da namesto zapestnic prodajaš recimo ogrlice?

oemdzi ::

Nevem mogoče, da pogooglaš sektorje višje od primarnega in sekundarnega ? ;)

Brez prvih dveh za1x še ne gre... Torej neglede na to kaj pravi Jype, roboti tega še niso nadomestili.

Vse kar pravim je to, da sta primarni in sekundarni sektor nosilca skorajda vsega višje, a delavci daleč najmanj plačani, kar je po svoje tudi logično. Ni pa logična ali bolj jasno rečeno pošteno razmerje.

In kar sem prvotno želel povedati z repliko na tvoj link kako se je ta ženska znašla je to, da je taka vrsta rešitve možna zgolj za peščico ljudi in ne kar za vse ali pa vsaj večino.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

jype ::

oemdzi> Torej neglede na to kaj pravi Jype, roboti tega še niso nadomestili.

Saj sem ti napisal: Bi že, pa so ljudje cenejši, kar je izključno stvar ponudbe in povpraševanja.

Invictus ::

oemdzi je izjavil:

Vidiš ob vsem napisanem še vedno nisi razumel bistva...
Škoda časa, da ti odgovarjam, če iz dosedanjih postov (predpostavljam, da si ji prebral) nisi dojel...

Saj je res težko razumeti neko jamranje človeka ki ne zasluži dovolj ker je v napačnem sektorju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

oemdzi> Vse kar pravim je to, da sta primarni in sekundarni sektor nosilca skorajda vsega višje, a delavci daleč najmanj plačani, kar je po svoje tudi logično. Ni pa logična ali bolj jasno rečeno pošteno razmerje.

Se strinjam, ampak delavci očitno niso usposobljeni za upravljanje s proizvodnimi sredstvi (kaj šele za dodajanje neoprijemljive vrednosti).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

In kar sem prvotno želel povedati z repliko na tvoj link kako se je ta ženska znašla je to, da je taka vrsta rešitve možna zgolj za peščico ljudi in ne kar za vse ali pa vsaj večino.

Jaz pa še enkrat vprašam, kje piše, da moramo vsi delati to, kar dela ta ženska.

GGGGG je izjavil:

Jaz pa še enkrat vprašam, kje piše, da moramo vsi delati to, kar dela ta ženska.

Nikjer... Ampak glej če pretiravam... Jaz prilepim link do loto milijonarja in zraven pripišem nekaj v stilu: " Za tiste, ki pravite, da se ne da preživeti brez dela"

In mi potem nekdo odgovori: "Ampak vsi ne moremo zadeti na lotu"
In mu jaz(v praktičnem primeru ti)odgovorim : "Kje piše da moramo vsi zadeti na lotu ?"
---------------------------------------------------------------------------------------------
Če potegnem črto... kar želim povedat je to, da to ni neka ultimativna rešitev in deluje zgolj za manjše število ljudi.

thramos ::

Saj to velja za vsako delo.

Na, k sm lih "adijo knapi" poslušal:

http://www.abc.net.au/news/2014-04-25/c...

Nikjer... Ampak glej če pretiravam... Jaz prilepim link do loto milijonarja in zraven pripišem nekaj v stilu: " Za tiste, ki pravite, da se ne da preživeti brez dela"

Ne pretiravaš, ampak streljaš povsem v prazno.

Evo, kako zaslužiti za kruh (pa še kak euro več).

http://www.internetmojster.com/spletni-...

Ženska za recimo 1 uro dela na dan zasluži 2 jurja. Urna postavka cca. 66€.

Zdaj pa štart, da vidimo vse izgovore, zakaj se ne da zaslužit :)

Probajmo drugače... Za tako urno postavko bi delalo vsaj 90% svetovnega prebivalstva... Ne nujno ta job, karkoli tako zahtevnega za tak denar... Zdaj mi pa povej zakaj si napisal to na koncu: Zdaj pa štart, da vidimo vse izgovore, zakaj se ne da zaslužit

1. Tisti, ki mi nasprotujete, ste sami zapisali, da tega jasno ne moremo početi vsi.

2. Moja primerjava z loto dobitnikom zgoraj je baje zgrešena

3. Zakaj je potem ta zadnja izjava OP-ja na mestu ?

Gandalfar ::

Ker namesto da bi vprasal - "ej, a mi lahko pomagas pri koraku 1." si nasel 5 izgovorov zakaj tega ne mores.

1. Ne, tega ne moremo početi vsi. Lahko pa nas to počne veliko. Lahko bi cela Slovenija počela to, pa se nikjer ne bi poznalo na globalni ravni. No, poznalo bi se v pozitivnem smislu. Kitajci bi zaposlili še nekaj dodatnih ljudi, slovenski proračun bi se nafilal itd.

2. Loto dobitek je odvisen izključno od sreče, možnost za dobitek pa je zanemarljiva. Tole, kar opisuje ta punca je plod znanja in sposobnosti. Ne le, da je možnost za uspeh velika, celo precej enostavno je tak posel replicirati.

3. Katera izjava?

1. Ne, tega ne moremo početi vsi. Lahko pa nas to počne veliko. Lahko bi cela Slovenija počela to, pa se nikjer ne bi poznalo na globalni ravni. No, poznalo bi se v pozitivnem smislu. Kitajci bi zaposlili še nekaj dodatnih ljudi, slovenski proračun bi se nafilal itd.

Imaš prav, ker je Slovenija res majhna. Vendar nisem ciljal zgolj na Slovenijo ampak an svetovno raven. Ker ravno tako kot ni prav, da direktor izžema svoje delavce, ne bi bilo prav, da Slovenija (seveda teoretično v znanstveni fantastiki) izžema preostale države.

2. Loto dobitek je odvisen izključno od sreče, možnost za dobitek pa je zanemarljiva. Tole, kar opisuje ta punca je plod znanja in sposobnosti. Ne le, da je možnost za uspeh velika, celo precej enostavno je tak posel replicirati.

Da si postal inteligenten si naredil kaj ? Oziroma kaj je "budalo", ki se je izobraževal po prilagojenem programu naredil narobe, da se je tak rodil ? Koliko ljudi je bolj sposobnih od nje in se bolj trudi pa jim ne rata, ker je ona pač imela tudi v nekem trenutno srečo, da je prišla do te ideje. V vsemu je sreča, se pa strinjam da v različnem razmerju. Ampak moj primer z loterijo se fokusira na posledico in ne vzrok. Torej ne sprašuje ali lahko vsi dobimo na lotu, ampak kaj se bi zgodilo, če bi to bilo možno (pa ni, ravno tako kot ne da bi vsi služili kot ta ženska z zapestnicami).

3. Katera izjava?

Ta: Zdaj pa štart, da vidimo vse izgovore, zakaj se ne da zaslužit :)

še 1x preden kdo replicira nekaj izven konteksta:
Moj namen od samega začetka je, da mi pojasniš zakaj misliš, da je tak primer ultimativna rešitev ? Oziroma zakaj misliš, da je to dober protiargumet vsem jamračem, ki jamrajo, da ne dobijo šihta. Ker prilepil si eno izjemo v večih pogledih...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

Invictus ::

oemdzi je izjavil:

Ta: Zdaj pa štart, da vidimo vse izgovore, zakaj se ne da zaslužit :)

Kdo pravi da se ne da zaslužit? Meni gre prav dobro ... Seveda se da.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Imaš prav, ker je Slovenija res majhna. Vendar nisem ciljal zgolj na Slovenijo ampak an svetovno raven. Ker ravno tako kot ni prav, da direktor izžema svoje delavce, ne bi bilo prav, da Slovenija (seveda teoretično v znanstveni fantastiki) izžema preostale države.

Kakšno izžemanje?

Da si postal inteligenten si naredil kaj ? Oziroma kaj je "budalo", ki se je izobraževal po prilagojenem programu naredil narobe, da se je tak rodil ? Koliko ljudi je bolj sposobnih od nje in se bolj trudi pa jim ne rata, ker je ona pač imela tudi v nekem trenutno srečo, da je prišla do te ideje.

In zdaj svojo idejo zatonj in dokaj odkrito deli naprej s svetom, tako kot številni drugi. Vse kar moraš narediti je, da slediš navodilom.

V vsemu je sreča, se pa strinjam da v različnem razmerju. Ampak moj primer z loterijo se fokusira na posledico in ne vzrok. Torej ne sprašuje ali lahko vsi dobimo na lotu, ampak kaj se bi zgodilo, če bi to bilo možno (pa ni, ravno tako kot ne da bi vsi služili kot ta ženska z zapestnicami).

Pravzaprav nihče ne govori o loteriji, razen tebe. Pa tudi nihče ne govori o tem, da moramo vsi služiti tako kot ta ženska. Ni pa nobenega razloga, da tega ne bi mogel početi.

Kdo pravi da se ne da zaslužit? Meni gre prav dobro ... Seveda se da.

Velik del ljudi v tej temi ti ne verjame. Če ti pa že kdo verjame, ti bo pa povedal, da izkoriščaš ljudi, ker imaš dobro urno postavko.

In zdaj svojo idejo zatonj in dokaj odkrito deli naprej s svetom, tako kot številni drugi. Vse kar moraš narediti je, da slediš navodilom.

Ah seveda... Tako kot 999999 drugih, ki zaslužijo po 10k mesečno s klikanjem reklam v piramidnem sistemu. Ravno to deljenje ideje je naslednja stvar, ki mi je zmotila. Kot dober samarijan deli idejo z drugimi, pa ja de... Nekaj bo na njenem kitajskem viru(ki ga bo odkrila vsakemu interesentu) s katerim dejansko služi... Lepo te prosim, to deljenje je sranje v lastno skledo, če resnično toliko zasluži... S tem si samo konkurenco dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

Ah seveda... Tako kot 999999 drugih, ki zaslužijo po 10k mesečno s klikanjem reklam v piramidnem sistemu.

Evo, prišli smo do izgovora št. 2. Če zastonj deli nekaj pa že mora biti piramida zadi, al pa kakšen drug nateg :) Ja, to bo to. Sigurno hoče zvabiti ljudi, da kupujejo pri njenem kitajskem dobavitelju (iz Alibabe, btw). Potem si pa z njim razdelita profit. Vsak dobi 0,3 cente od prodane zapestnice :)

oemdzi> Ravno to deljenje ideje je naslednja stvar, ki mi je zmotila. Kot dober samarijan deli idejo z drugimi, pa ja de...

http://github.com/

c3p0 ::

Če je pametna, bo vsekakor potegnila provizijo od kitajskega vira, za vsakega novega kupca. Če je še bolj pametna, sploh ne prodaja zapestnic ampak kaj sorodnega. Ni pa nujno, da bo uspelo vsakemu, pa če mu da popolne podatke kje, kaj in kako nabaviti, oglaševati...

Sago> Ni pa nujno, da bo uspelo vsakemu, pa če mu da popolne podatke kje, kaj in kako nabaviti, oglaševati...

Kdo pa pravi, da bo vsakemu uspelo?

Eni pravite, da če ne bo uspelo _vsem_, potem ne sme _nikomur_.

Jaz ne. Jaz sem prepričan, da večini ne bo uspelo. Eni se čudijo, da so informacije tako na planem, da ponuja celo pomoč. Kdor se je kdaj lotil kakšnega biznisa ve, da to še zdaleč ni dovolj.

Nasploh v Sloveniji se vse znanje skriva že od ideje naprej, kot da je to odločilna za uspeh/neuspeh. Tiste, ki storijo drugače pa se takoj posumi, "ta pa že nekaj skriva, na grmado s sleparjem!".

Če je pametna, bo vsekakor potegnila provizijo od kitajskega vira, za vsakega novega kupca.

Če je pametna, ravno tega ne bo delala. Zapestnice prodaja za 50x nabavno ceno. Od vsake pokasira 2€ čistega.

Pri dobavitelju se mogoče lahko izpogaja za recimo 5% provizije (optimistično pri teh cenah). Od vsakega, ki proda 2000 zapestnic preko nje bi pokasirala 16€ oz. 15 minut dela po trenutni urni postavki. Nah.

Okapi ::

GGGGG je izjavil:

Evo, kako zaslužiti za kruh (pa še kak euro več).

http://www.internetmojster.com/spletni-...

Ženska za recimo 1 uro dela na dan zasluži 2 jurja. Urna postavka cca. 66€.

Zdaj pa štart, da vidimo vse izgovore, zakaj se ne da zaslužit :)
Kickstarter je poln "projektov", ki v resnici po desetkratni (ali še višji) ceni prodajajo kitajsko robo. Recimo ure, ki jih pri Kinezu naročiš za 10 evrov kos, prodajajo po 150 evrov.

Lahko tudi prodajaš "zdravilne" magnete - kupiš jih po par centov kos (lahko kar pri nas, da ni treba komplicirati z Alibabo, ex-Iskra feriti menda še vedno dela lepe feritne obročke) in jih prodajaš po stokratni ceni.

O.

GGGGG je izjavil:

Če je pametna, bo vsekakor potegnila provizijo od kitajskega vira, za vsakega novega kupca.

Če je pametna, ravno tega ne bo delala. Zapestnice prodaja za 50x nabavno ceno. Od vsake pokasira 2€ čistega.

Pri dobavitelju se mogoče lahko izpogaja za recimo 5% provizije (optimistično pri teh cenah). Od vsakega, ki proda 2000 zapestnic preko nje bi pokasirala 16€ oz. 15 minut dela po trenutni urni postavki. Nah.

Če služi 2€ na zapestnico, zakaj si ne bi še malo znižala nabavne cene? Pa če za 5%, za 5%. Ima kaj več dela za to?

Drugače pa, na briljantno idejo drago prodajati kitajsko robo je prišel že marsikdo. Ljubljanska tržnica je polna teh podjetnežev, Bolha tudi, veliko se jih najde v BTC-ju in še marsikje;)

Ampak v resnici ni tako zelo preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Tudi ni mogoče kar na besedo verjeti nekomu, da je res prodal 1000 zapestnic po 8 evrov. Morda jih je, morda pa tudi ne (podobno kot se nekateri hvalijo, da živijo od klikanja oglasov in podobnih nategov). Morda jih je prodal 1000, potem se je pa prodaja ustavila, ker je zmanjkalo kupcev. Morda pa ima doma polno klet neprodane šare.

O.

Če služi 2€ na zapestnico, zakaj si ne bi še malo znižala nabavne cene? Pa če za 5%, za 5%. Ima kaj več dela za to?

Ja, veliko več. Precej težko je prepričat nekoga, da bo kupoval vsak mesec pri tvojem dobavitelju.

Ampak v resnici ni tako zelo preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Tudi ni mogoče kar na besedo verjeti nekomu, da je res prodal 1000 zapestnic po 8 evrov. Morda jih je, morda pa tudi ne (podobno kot se nekateri hvalijo, da živijo od klikanja oglasov in podobnih nategov). Morda jih je prodal 1000, potem se je pa prodaja ustavila, ker je zmanjkalo kupcev. Morda pa ima doma polno klet neprodane šare.

Možno, da naklada. Čeprav nekega očitnega razloga za to ni, številke pa tudi niso nič posebnega.

Številke morda res niso nič posebnega, ampak na stotine (ali tisoče) malih trgovčkov, ki so prodajali kitajsko robo, je pri nas že moralo zapreti štacuno, ker pač niso uspeli dovolj prodati. Koliko neuspešnih poskusov je bilo na vsakega uspešnega pa lahko samo ugibamo.

Poleg tega imam občutek, da tista gospa iz linka prodaja na črno, brez davkov, socialnih prispevkov ... Marsikateri posel se splača, če ga delaš na črno (dokler te davkarija ne izvoha), legalizirana različica pa je predraga.

O.

A to je izgovor št. 3? Veliko malih trgovcev je zaprlo, tisti, ki jim nekaj ratuje pa sigurno prodajajo na črno.

Ne, to je opozorilo št. 1, da ne bo kdo zastavil hiše za trgovski projekt v oblakih.

O.

Nazadnje sem kupila 1000 zapestnic, dva dizajna, po 500 za vsako nišo.
Cena zapestnice pri naročilu 1000kom (dva dizajna): $0,195 = $195
*Pri naročilu enega dizajna za 1000kom: $0,165 - cena seveda s količino pada

Ja, za take zneske je cela jeba dobit kredit. Treba res pazit, da ti ledvic ne poberejo.

leiito ::

A niste vmes nekje ugotavljal, da moraš uživat v svojem delu, da če ni orgazmično in +€10k/mesec, je to tlaka. Ali se pač motim in kdo uživa v prodajanju plastičnih zapestnic?

Uživat morš v delu, ki ga delaš večino svojega časa. Pol ure na dan od doma za 2 jurja že nekako potrpiš, če ni druge. Lažje kot 8+ ur za 650 neto.

Sicer pa, zakaj ne bi užival pri prodaji zapestnic?

leiito ::

Saj res, de gustibus non disputantum.

shotalick ::

blabla80 je izjavil:

... motilo me je predvsem to, da se je bilo treba uciti vec programskih jezikov in vsakega nekaj, namesto enega zelo dobro.

Tukaj pa me je zacelo motiti, da se je treba vedno uciti nove stvari in tako sem po koncani službi presedel še preostanek dneva za monitorjem.

V preteklih dveh letih sem zamenjal 3 službe.

Če se želiš naučiti en jezik zelo dobro, je za to potrebno vložiti veliko časa (tudi več let), po možnosti ne samo v delovnem času, ampak tudi izven.
Imam super službo in lepo plačo (delam v ITju in sem pustil faks ker sem zgubil motivacijo, ker tam nisem dobil znanja iz stvari ki me zanimajo).

Kako sem prišel do tega ?
- par let dela za minimalno plačo, a z motivacijo in delovno vnemo kot da bi zaslužil 10.000 eur mesečno
- ogromno opravljenih nadur, ogromno "raziskovanja" in učenja v prostem času

To je bila moja investicija v znanje ter boljšo prihodnost.
... lahko pa bi sedel doma, jamral, se smilil samemu sebi, ter čakal da mi nekdo ponudi službo za vsaj 5.000 eur mesečno na podlagi nič izkušenj.

Tvoja prihodnjost / odločitev ... je v tvojih rokah - odloči se ali hočeš iz sebe kaj naredit, ali ne.
Če želiš nekaj iz sebe naredit, si najdi področje kjer misliš da te veseli (ker le tako boš imel veselje tudi izven delovnega časa raziskovati/učiti/srkati novo znanje), kjer misliš da lahko uspeš - ter vloži ogromno energije, ogromno prostega časa, "ščij kri" ... pa bo priše tudi uspeh.

Brez muje se še čevelj ne obuje.

It's as simple as that.

Če hočeš da ti kdo pomaga, si moraš prvo pomagat sam.

Tole je zelo dobro napisano. Imej vizijo, ščij kri, griz, trgaj, trudi se --> če imaš cilj in veš kaj bi rad postal oz. delal, ni ovir oz. če so, najdeš način, da jih premagaš.

Brez nič, ni pa nič in nikoli nič ne bo!

GGGGG je izjavil:

Ja, veliko več. Precej težko je prepričat nekoga, da bo kupoval vsak mesec pri tvojem dobavitelju.

V bistvu preko referrerja zaslužiš vedno, ko tisti naroči pri tvojem dobavitelju, drugo te ne rabi skrbet. V kolikor je le-ta pošten. /OT

bizgech ::

Sem počakal, da lahko pridem do besede in ta čas malo razmislil o svojih možnostih.

Razumem vse tiste, ki pravite, da je potrebno precej dela, vztrajnosti, truda in še česa, da se ti na koncu vse to obrestuje. Ne vem pa, če vi razumete mene.

Služba programerja od človeka zahteva določene lastnosti, kot so: zmožnost hitrega učenja, zmožnost hitrega prilagajanja na spremembe, zmožnost delovanja v timu, razmišljanje kot "povprečni" uporabnik (za načrtovanje GUI), širše razmišljanje (da lahko bereš kodo za drugimi) in predvsem vztrajnost. Skratka, v času, ko sem opravljal programersko delo, sem pri sebi opazil, da teh lastnosti nimam. Če po določenem času ne vidim napredka, postanem živčen. In če postanem živčen, izgubim koncentracijo in mi gre vse narobe.
Poleg tega programiranje zahteva še kakšna druga znanja, iz drugih področij (običajno delaš po naročilu stranke in moraš vsaj nekaj vedet o tem kar počneš). Tako, da se moraš vedno znova prilagaja in to je pri meni bil problem.

Čisto preprosta primerjava: Nekdo, ki ne prenese krvi, ne bo nikoli zdravnik. Nekdo, ki nima lastnosti programerja, ne bo nikoli dober programer.

Pisati nekaj zase je eno, delo v timu in delati kot ti nekdo reče, je pa drugo. Moje razmišljanje je na nivoju "če X potem Y, drugače Z". Vidite, čisto preprosta logika, s katero rešiš vse probleme. Ko pa je treba v to logiko vključit še kaj drugega, sem neuporaben. Zdaj vidim, da je administratorsko delo veliko boljše (mogoče je manj plačano, so pa druge prednosti), vendar je na trgu administratorjev preveč in nekdo, ki je skoraj brez izkušenj, ostane neopažen.

nekikr ::

Potem se moraš pa prekvalificirati za delo, ki ti ustreza. Blagajničark in blagajničarjev se rabi precej, recimo.

m0LN4r ::

nekikr je izjavil:

Potem se moraš pa prekvalificirati za delo, ki ti ustreza. Blagajničark in blagajničarjev se rabi precej, recimo.

Celo unih na napotnicah, kot smeti.

On topic:
Ker sem spregledal rešitev za manj sposobno, večino ljudi z manj sinapsami za happy šiht in lajf,
mi jo lahko nekdo citira, ker jo ne najdem...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ti bi rad happy šiht in lajf, pa da bi bilo čim lažje delo in umsko nič zahtevno (se pravi, da ga lahko opravlj vsak in posledično ti je konkurenca čisto vsak)? To ne obstaja oz. obstaja za enega na milijon oz. obstaja za več ljudi, če si pripravljen happy definitirati kot osnovna streha nad glavo v najemnini in osnovne življenske potrebščine z nič rezerve za prihodnost. Blagajničar spada sem notri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

m0LN4r ::

nekikr je izjavil:

Ti bi rad happy šiht in lajf, pa da bi bilo čim lažje delo in umsko nič zahtevno (se pravi, da ga lahko opravlj vsak in posledično ti je konkurenca čisto vsak)? To ne obstaja oz. obstaja za enega na milijon oz. obstaja za več ljudi, če si pripravljen happy definitirati kot osnovna streha nad glavo v najemnini in osnovne življenske potrebščine z nič rezerve za prihodnost. Blagajničar spada sem notri.

Ja če bi pretiraval bi takole napisal ja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Kako pretiraval? Točno tako je. Če bi rad bazen pred hišo potem enostavno delo in umsko nezahtevno pač ni zate če nisi razen en na milijon. Če ti je star, podrt in uvožen C4 s 300k km že super (do česar imaš vso pravico) potem pa lahko posegaš po takem delu. V osnovi se vedno zreducira na to kaj bi dejansko rad in koliko si za to pripravljen žrtvovati (časa, denarja, živcev itd.).

Polarni_Medo ::

Sej bo, ni tako hudo. Važno da si ugotovil, da učenje ni zate, pač nisi tak človek, drugače bi končal faks, bi vztrajal pri prejšnjih službah, itd.. Tako da je najboljše da se čimprej sprijazniš s tem, če se še nisi in poiščeš službo, ki ti bo pisana na kožo.

Zgodovina sprememb…

bizgech> Skratka, v času, ko sem opravljal programersko delo, sem pri sebi opazil, da teh lastnosti nimam. Če po določenem času ne vidim napredka, postanem živčen. In če postanem živčen, izgubim koncentracijo in mi gre vse narobe.

Spoštovanja vredno je to, da si že zgodaj ugotovil, da takšno delo zate predstavlja prevelik stres.

Pomembno je, da se zavedaš dveh reči:

- Ni ti treba biti programer. Za uspešno kariero pa ne potrebuješ formalne izobrazbe (katerekoli smeri).

- Praktično vse osebne lastnosti so naučene in čeprav je lahko zelo naporno, jih vsakdo lahko spremeni, če ne drugače pa vsaj s pomočjo drugih, po možnosti strokovno usposobljenih zdravstvenih delavcev. Če si želiš uspešno sodelovati v teamih, potem se ti splača investirat v učenje takšnega početja, če ti je vseeno, je pa bolje poiskati druge vrste zaposlitev.

vostok_1 ::

bizgech je izjavil:

Sem počakal, da lahko pridem do besede in ta čas malo razmislil o svojih možnostih.

Razumem vse tiste, ki pravite, da je potrebno precej dela, vztrajnosti, truda in še česa, da se ti na koncu vse to obrestuje. Ne vem pa, če vi razumete mene.

Služba programerja od človeka zahteva določene lastnosti, kot so: zmožnost hitrega učenja, zmožnost hitrega prilagajanja na spremembe, zmožnost delovanja v timu, razmišljanje kot "povprečni" uporabnik (za načrtovanje GUI), širše razmišljanje (da lahko bereš kodo za drugimi) in predvsem vztrajnost. Skratka, v času, ko sem opravljal programersko delo, sem pri sebi opazil, da teh lastnosti nimam. Če po določenem času ne vidim napredka, postanem živčen. In če postanem živčen, izgubim koncentracijo in mi gre vse narobe.
Poleg tega programiranje zahteva še kakšna druga znanja, iz drugih področij (običajno delaš po naročilu stranke in moraš vsaj nekaj vedet o tem kar počneš). Tako, da se moraš vedno znova prilagaja in to je pri meni bil problem.

Čisto preprosta primerjava: Nekdo, ki ne prenese krvi, ne bo nikoli zdravnik. Nekdo, ki nima lastnosti programerja, ne bo nikoli dober programer.

Pisati nekaj zase je eno, delo v timu in delati kot ti nekdo reče, je pa drugo. Moje razmišljanje je na nivoju "če X potem Y, drugače Z". Vidite, čisto preprosta logika, s katero rešiš vse probleme. Ko pa je treba v to logiko vključit še kaj drugega, sem neuporaben. Zdaj vidim, da je administratorsko delo veliko boljše (mogoče je manj plačano, so pa druge prednosti), vendar je na trgu administratorjev preveč in nekdo, ki je skoraj brez izkušenj, ostane neopažen.

Actually, jz te vidim kot sys admina v kakem večjem, ampak spet ne tako velikem podjetju. Poskrbiš, da sistemi laufajo in to je to. Če prideš v javni sektor pa si itak zmagal. Tam se res nič ne počne razen spiha kak PC itd.
Pa ne mislim kot zaničevalno, absolutno ne. Ampak pomojem bi ti bilo všeč. Plača najbrž ni astronomska, ampak je zanesljiva in delo pretežno ni stresno.

Sicer poznam še tono služb, ki so umirjene, ampak ne vem kaj kakšna smer ti je všeč (razen IT).

Če se ti zdi, da v prihodnosti ne boš poterboval ogromne količine našparanega denarja, potem je to drugačna igra. Če nimaš družine itd. recimo.
V nasprotnem primer pa morda bi res potreboval 5 let na minimalcu in scanja krvi.
Sam učenje ti pomojem ne zbeži skoraj nikjer.
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10626555 (14847) Steinkauz
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

18354703 (15923) medus
»

Zaposlitev ekonom (strani: 1 2 )

5213201 (11698) mailer
»

Kam naprej, kako do denarja? (strani: 1 2 3 )

13220033 (14906) IceIceBaby

Več podobnih tem