» »

Delo preko interneta

Delo preko interneta

1 2 3
4
»

GGGGG ::

SEO načeloma ne delam. Če kakšna stranka izredno želi SEO v sklopu mojega dela, zadevo outsourcam.

Drugače gre pa za bolj kot ne celovit proces reševanja problemov. Npr. imaš firmo, ki dela prek neta 1M € prihodkov, plan za naslednje leto je pa 1,5M. Jaz jim pomagam analizirati trenutno stanje in poiskati najboljši način, da pridejo do tega rezultata. Nekateri imajo npr. odlično zastavljen prodajni proces, pa ne znajo dobiti na stran dovolj poceni traffica, drugi imajo traffica kolikor hočeš, pa ne znajo prodajati, tretji imajo traffic in bi znali prodajati, pa tehnično nimajo urejenih strani...

Skratka, precej pestro in na široko zastavljeno.

mojca ::

Google Summer of Code 2014 odpira svoja vrata za vse, ki si želite delati od doma ...
http://www.google-melange.com/gsoc/home...

Invictus ::

Nummy je izjavil:

Ko pa potrka davčna na toja vrata se pa oglasi... kaj hitro zaslužiš malo več in takoj gledajo od kje ti denar, in če vidijo da delaš na črno te lahko hitro pohopsajo. Mogoče gre kake pol leta, leto. Nihče ti ne garantira, da boš v tem času kaj zaslužil.

Sicer pa being smarty pants, prosim razsvetli nas, kako pa potem naj naredimo, ne pa samo kurcat tle po forumu pa se delat pametnga. Daj konkretni primer, če imaš boljše ideje. S polno ritjo je vsak frajer pravjo.

Pa kaj boš poročal na davčno da delaš preko neta? Ali objavljal na radiu? Se boš reklamiral po slovenskih časopisih da delaš preko interneta? Včasih je treba malo držati gobec ...

In uporabljal slovenske bančne račune? Američani precejkrat plačujejo s čeki. Pa ga ja ne boš si dal izplačat v slovenski banki?

Če si sam zelen, ni treba da žališ še ostale ...

Kar bi lahko povedal, pa ni v skladu s Slo-Techovimi pravili ...

Sicer pa, a za samoprijavo zaslužka pa še nisi slišal?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Nummy ::

Invictus je izjavil:

Nummy je izjavil:

Ko pa potrka davčna na toja vrata se pa oglasi... kaj hitro zaslužiš malo več in takoj gledajo od kje ti denar, in če vidijo da delaš na črno te lahko hitro pohopsajo. Mogoče gre kake pol leta, leto. Nihče ti ne garantira, da boš v tem času kaj zaslužil.

Sicer pa being smarty pants, prosim razsvetli nas, kako pa potem naj naredimo, ne pa samo kurcat tle po forumu pa se delat pametnga. Daj konkretni primer, če imaš boljše ideje. S polno ritjo je vsak frajer pravjo.

Pa kaj boš poročal na davčno da delaš preko neta? Ali objavljal na radiu? Se boš reklamiral po slovenskih časopisih da delaš preko interneta? Včasih je treba malo držati gobec ...

In uporabljal slovenske bančne račune? Američani precejkrat plačujejo s čeki. Pa ga ja ne boš si dal izplačat v slovenski banki?

Če si sam zelen, ni treba da žališ še ostale ...

Kar bi lahko povedal, pa ni v skladu s Slo-Techovimi pravili ...

Sicer pa, a za samoprijavo zaslužka pa še nisi slišal?

Kak boš pa spravi ldenar v slovenijo, ki ga dobiš na paypal? Karkoli dobiš na račun kaj hitro davčna gor pogleda kaj in kako je bilo in davek je treba plačati.

Sicer pa razsvetli nas o veliki gwana kako in kaj naj utajimo davek!!! Do that or be silent.

ZaphodBB ::

Ne vem zakaj imaš tak odpor do plačevanja davkov... Kako si se pa z dosedanjimi delodajalci zmenil?

ZaphodBB je izjavil:

Ne vem zakaj imaš tak odpor do plačevanja davkov... Kako si se pa z dosedanjimi delodajalci zmenil?

Jaz nimam nobenga odpora do plačevanja davkov, samo invictus spet pametuje...
Denar jaz rabim tu, ne na tujem računu. Hrana se kupuje v trgovini lokalno ne preko interneta iz tujine. Prav tako večina ostalih stvari.
V kolikor zaslužiš kaj več kot par stotakov na mesec davčna kaj hitro gleda transakcije.

Torej imaš več opcij:
- odpreš d.o.o. ali še bolje s.p. in pač tvegaš da boš pogoru. Sproti plačuješ za zavarovanje in vse kar pride zraven. Na koncu te čaka penzija. Delovna doba ti teče, saj si uradno zaposlen.
- ne odpreš firme in delaš na črno, denar magično "preslikaš" v slovenijo ali pa živiš na luft. Penzijo lahko kar sanjaš. Če te dobi davčna dobiš kazen, če ne plačaš ti poberejo par stvari, če nimajo kaj pobrat greš sedet.
- ne odpreš firme, vendar davčni sam poveš za prihodke, ter plačaš svoj davek, penzijo še vedno lahko kar pozabiš, saj uradno nisi zaposlen in ti delovna doba ne teče.
-...invictus smarty pants plan, ki je top secret...
-...???...
Profit?

Torej na dan z vašimi super smarty idejami! Al je vse samo hvalisanje v prazno??? Kot vedno tipično za slo-tech?

- ne odpreš firme, vendar davčni sam poveš za prihodke, ter plačaš svoj davek, penzijo še vedno lahko kar pozabiš, saj uradno nisi zaposlen in ti delovna doba ne teče.

Kako točno tole zgleda?

GGGGG je izjavil:

Kako točno tole zgleda?

Ne vem vpraš invictusa... :)

Nummy je izjavil:

Kak boš pa spravi ldenar v slovenijo, ki ga dobiš na paypal? Karkoli dobiš na račun kaj hitro davčna gor pogleda kaj in kako je bilo in davek je treba plačati.

Sicer pa razsvetli nas o veliki gwana kako in kaj naj utajimo davek!!! Do that or be silent.

Seveda na svetu obstajajo samo slovenske banke in nič drugega. Tudi nobena druga banka kot slovenska ne ponuja Maestro in Visa kartic, ki so mednarodno veljavne.

Seveda s kartico tujih bank ne moreš pri nas dvigovati gotovine ...

In seveda s to gotovino ne moreš nič kupit v Sloveniji ...

Velik gwana je govoril. Howg !!!!!

Nummy je izjavil:

A misliš če boš vplačeval v pokojninski sklad, da boš pri takih vladah sploh dobil penzijo? Delovna doba? Delaš dokler lahko, oz. se ti ljubi ... Potem se odseliš nekam kjer se živi za dolar na dan ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Nummy je izjavil:

Seveda na svetu obstajajo samo slovenske banke in nič drugega. Tudi nobena druga banka kot slovenska ne ponuja Maestro in Visa kartic, ki so mednarodno veljavne.

Nummy je izjavil:

A misliš če boš vplačeval v pokojninski sklad, da boš pri takih vladah sploh dobil penzijo? Delovna doba? Delaš dokler lahko, oz. se ti ljubi ... Potem se odseliš nekam kjer se živi za dolar na dan ...

Dober vic :)

Če bi vedel, nebi napisal kar nekaj neumnosti vmes...
Prvo kot prvo visa in maestro je dostikrat povezana s samim transakcijskim računom. SKB že fura tako politiko, kjer je v bistvu visa samo napisano na kartici in imaš posebej številko visa-e, ampak denar gre pa vedno iz/v TRR računa. Torej če mi nekdo nakaže na visa kartico, dobim denar na slovenski TRR račun. Pri NLB-ju prej je bilo isto, pa sta bili kartici ločeni. Vedno ko mi je nekdo nakazal na Visa-o sem dobil denar na TRR. Visa sama po sebi ni osebni račun, pač pa le plačilni instrument, ki uporablja ali debetni način kjer direktno trga iz tvojega računa oz. direktno na njega tudi nalaga ali pa z mesečnim odlogom, kjer vsak mesec trgajo iz tvojega TRR-ja ali pa direktno nakažejo nanj če si kaj dobil. Prav tako za pridobiti visa kartico in ostale tudi potrebuješ redno zaposlitev (ok pri SKB so tolk carji, da ti dajo visa kartico brez zaposlitve, vendar je zelo omejena). Pri ostalih bankah pa sem spraševal in ti dajo samo prst nekam. O karticah lahko sanjaš. Torej ne moreš delati preko interneta, dokler nimaš kartice, kartice pa ne moreš dobiti, dokler nimaš zaposlitve ali pa "poroka", ki ti bo garantiral za tvojo zadnjo plat. Get it?
Druga "neumnost" oz. bolj nevednost je ta, da povsod ne sprejemajo maestro in visa kartic. Da tudi take trgovine obstajajo...
Tretja neumnost: če dviguješ denar, je vsaka transakcija še vedno izsledljiva. Če lahko davčna izsledi da imaš depozite na bankah in obresti in bi moral od tega plačati davek, lahko tudi izsledi tok denarja iz tujine. It ain't that easy bro.

In še pika na i: Verjetno res ne bomo dobili pokojnine, ampak vseeno imam vsaj nekaj upanja, da bom imel vsaj eno mizerno penzijo s katero si bom lahko vsaj stroške hrane pokril. In da, rad bi da mi teče delovna doba, če že delam in da ima pokrito zdravstveno/pokojninsko zavarovanje. NAmreč poleg sameg vplačevanja v pokjninski sklad, imaš tudi raznorazna dodatna pokojninska zavarovanja katere pa kolilkor vem lahko skleneš le, če vplačuješ v blagajno za pokojnino - torej si formalno zaposlen. Namreč nebi bi bil rad med tistimi, ki bodo čez 40let jokali kako so delali celo življenje ampak v blagajno vplačali niti centa in pričakujejo potem od države penzijo/socialno pomoč za đabe...

Edina opcija, kjer bi lahko obšel nadzor davčne, so da si plačan v bitcoinih in da potem tudi z njimi plačuješ. Ampak pridi potem v navadno štacuno (špar, hofer,...) in jim tam ponudi bitcoine... se ti bodo samo smejali...

Če ne bi bil tako po slovensko zaplankan, bi ti moji posti že dali rešitev. Ampak saj za to nisi sam kriv ... Geni, vzgoja, izobraževanje, programiranje naroda od časov Marije Terezije naprej ...

Pa nisi razumel kaj sem hotel povedat v zadnjem postu.

Pa bodi pametnjakovič ...

Jerry000 ::

@Nummy, kartico kamot dobis ce nisi zaposlen, maestro in visa elektron

Vse račune v tujini moraš prijaviti v Sloveniji. Kartico seveda lahko dobiš, tudi gotovino lahko dvigneš. Ampak zraven povej, da so vsi dohodki iz tujine obdavčeni. Da ne bo kdo mislil, da lahko kar tako vzame tujo kartico in pri nas plačuje in dviga denar, tax free.

vorantz ::

Jerry000 je izjavil:

ce bos uporabljal viso elektron za karkoli drugega kot internetno placevanje bos placeval take provizije da te bo danka bolela se cel mesec

vorantz je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

ce bos uporabljal viso elektron za karkoli drugega kot internetno placevanje bos placeval take provizije da te bo danka bolela se cel mesec

Viso elektron sem vzel samo za internet. Za provizije pa vem ja

Invictus je izjavil:

Če ne bi bil tako po slovensko zaplankan, bi ti moji posti že dali rešitev. Ampak saj za to nisi sam kriv ... Geni, vzgoja, izobraževanje, programiranje naroda od časov Marije Terezije naprej ...

Pa nisi razumel kaj sem hotel povedat v zadnjem postu.

Pa bodi pametnjakovič ...

Surlo si spet potegnil ti, ker še vedno nisi dal konkretne rešitve... čakamo... junaka :)

Jerry000 je izjavil:

Tista visa elektron je totaln podn od kartice. V praksi ti na internetu v 80% trogivn ne dela, 99% vseh transakcij pa ti banka nekaj preverja. Na koncu sem plačeval vse preko paypal-a ko sem imel to sranje od kartice. Ne hvala, prav tako so zelo fajn provizije...

GGGGG je izjavil:

Vse račune v tujini moraš prijaviti v Sloveniji. Kartico seveda lahko dobiš, tudi gotovino lahko dvigneš. Ampak zraven povej, da so vsi dohodki iz tujine obdavčeni. Da ne bo kdo mislil, da lahko kar tako vzame tujo kartico in pri nas plačuje in dviga denar, tax free.

Veliki gwana tega ne razume... :(

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nummy ()

To že res, samo za nekoga k ni zaposlen in nima rednega dohodka je ta kartica edino dosegljiva za internet. Al je še kakšna?

dasf ::

Jerry000 je izjavil:

To že res, samo za nekoga k ni zaposlen in nima rednega dohodka je ta kartica edino dosegljiva za internet. Al je še kakšna?

http://g.skrill.com/mastercard/si/

_Denny_ ::

Jerry000 je izjavil:

http://www.smartpaycard.net/si/default.... -> se polni s paysafecard; več ne vem, ker je nimam
http://www.neteller.com/personal/get-a-... -> se napolni preko trr + pri vsakem plačilu ti vzamejo 1.5% tx fee in zaračunajo konverzijo, če znesek ni v primarni valuti kartice (imam usd)
http://www.payoneer.com/PrepaidMC.aspx -> se polni preko trr, več pa ne morem povedati, ker svoje še nisem nikoli uporabil

Mimogrede, nimam ne redne/občasne zaposlitve in niti enega dohodka (razen lastnih depozitov pred kakim večjim nakupom) pa mi je NLB dal mastercard...je pa res, da sem do zdaj vedno imel čisto vse obveznosti poravnane in me ni noben rabil opominjati.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Goran's Blog ::

Jaz mam pri Novi KBM Viso predplačniško.
Toliko denarja kot daš gor toliko ga lahko porabiš in ni vezana na tvoj račun.
Ali si zaposlen ali imaš prihodke jih ne briga, lahko jo vsak naredi.

Lp

Goran's Blog je izjavil:

Lp

Predplačniške kartice dajo povsod, samo take taprave kartice pa ne. Na predplačniško ne vem če lahko dobiš iz tujine nakazano, če pa že, pa gre spet ista pesem: denar gre na tvoj TRR:

Hec je v tem, da nekaj nakazail še gre, potem pa kaj hitro davčna vrže nos na tvoje "dohodke" in kaj hitro fašeš davek.

Poanta, ki jo hočem dopovedat tukaj je: ali delaš na črno in tvegaš sankcije s strani države, ali pa delaš legitimno.

Goran's Blog ::

Nummy je izjavil:

Goran's Blog je izjavil:

Lp

Predplačniške kartice dajo povsod, samo take taprave kartice pa ne. Na predplačniško ne vem če lahko dobiš iz tujine nakazano, če pa že, pa gre spet ista pesem: denar gre na tvoj TRR:

Hec je v tem, da nekaj nakazail še gre, potem pa kaj hitro davčna vrže nos na tvoje "dohodke" in kaj hitro fašeš davek.

Poanta, ki jo hočem dopovedat tukaj je: ali delaš na črno in tvegaš sankcije s strani države, ali pa delaš legitimno.

Nisem še poskusil nakazovati iz tujine.
Bom moral iz paypala poskusit nakazat da vidim če deluje.

Nummy je izjavil:

Surlo si spet potegnil ti, ker še vedno nisi dal konkretne rešitve... čakamo... junaka :)

Če ti do sedaj ni jasno, potem tudi moja natančna navodila ne bodo pomagala ...

Sploh jih pa ne dajem prepotentnim mulcem,ki ne spoštujejo starejših.

Odpri d.o.o, s.p. in začni plačevati davke ter prispevke.

Invictus je izjavil:

Nummy je izjavil:

Povedal nisi nič, samo prazno slamo mlatiš že več čas... mulc :)
Še vedno čakam tvojo "taktiko" kako fajn zaslužiti in ali preživeti s plačevanjem dajatev ali pa se jim izogniti. Natolčevanje v stilu imaš plačilne kartice in podobno ne deluje, ker kot sem ti že povedal za vsako plačilno kartico toji TRR in na koncu gre denar tja, kar pa lahko davčna pregleda vsak trenutek.

Raje priznaj da nimaš pojma, samo da se delaš pametnega...

Seveda se motiš, ampak če misliš da ostali nakladamo, who cares ...

igor0203 ::

Payoneer ni vezana na TRR in lahko kamot gor nalagaš in dvigaš po želji. Je pa seveda provizija ob dvigu.

MoRp ::

Nummy je izjavil:

Invictus je izjavil:

Nummy je izjavil:

Še vedno čakam tvojo "taktiko" kako fajn zaslužiti in ali preživeti s plačevanjem dajatev ali pa se jim izogniti. Natolčevanje v stilu imaš plačilne kartice in podobno ne deluje, ker kot sem ti že povedal za vsako plačilno kartico toji TRR in na koncu gre denar tja, kar pa lahko davčna pregleda vsak trenutek.

Blagor nevednim... Če ne dobiš druge ideje se prijavi na eno od najbolj znanih poker igralnic, pridobi njihovo plčilno kartico in zapravljaj denar brez uporabe TRR, pa še služiš lahko na internetu (pa če to nista dve muhi na en mah potem ne vem... Bazinga! http://pokerbandits.ca/notizie-poker/25...

Invictus je izjavil:

Seveda se motiš, ampak če misliš da ostali nakladamo, who cares ...

Torej priznaš da nimaš pojma... lepo od tebe.
Nek bolj pametni od tebe je nekoč rekel: samo dve stvari sta neizbežni v življenju: smrt in davki.
DAvek plačaš prej kot slej, če ga pa še fajn biksaš zraven pa še kako lepo kazen zaradi utaje :)

MoRp je izjavil:

Nummy je izjavil:

Invictus je izjavil:

Nummy je izjavil:

Blagor nevednim... Če ne dobiš druge ideje se prijavi na eno od najbolj znanih poker igralnic, pridobi njihovo plčilno kartico in zapravljaj denar brez uporabe TRR, pa še služiš lahko na internetu (pa če to nista dve muhi na en mah potem ne vem... Bazinga! http://pokerbandits.ca/notizie-poker/25...

Smo že predebatirali, da visa electron ne deluje povsod, so komplikacije z njo + še vedno ponavadi za njo stoji TRR. Plačilna kartica kot sama ne more bit, lahko je sama, če je predplačniška. Najboljša kartica bi bila seveda taka, da nima tvojega imena gor, vendar jo morajo sprejet v vsaki trgovini, tudi tisti najbolj zahojeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nummy ()

Kamran ::

Živjo,

Se opravičujem za obujanje skoraj leto dni stare teme, pa me zanima kaj menite o:

- izdelovanju backlink paketkov (z določenimi PR) in prodajo (v smislu uspešnosti, smiselnosti),
- lokalizaciji (prevajanju računalniških programov; isto smiselnost, mogoče izkušnje) in
- content writing (za tole vem, obstaja še kaj ?)

Ker je bilo nekaj govora o nesmislu PTC sistemov (vsak gre enkrat v nateg, tudi NeoBux), me zanima, če je kdo že videl tale forum. Trenutno je najbolj zanimiva debata za PaidVerts. Nenehni (kao !) DDoS napadi na strežnik in ostali problemi že dajejo slutiti, da gre stran v maloro. :P

grofek ::

IceIceBaby je izjavil:

Jaz sem že kar nekaj časa neodvisen od lokacije. Za delo rabim telefon in računalnik s solidno povezavo. Furam 2 podjetji, zaposlenih imam nekaj ljudi in praktično vse lahko delam na daljavo. Pisarno imam 200m od hiše, pa sem vseeno tam 1x, 2x tedensko, pa še to nebi bilo treba.

Tudi, ko sem hodil v službo sem veliko delal od doma. Šef je bil precej naklonjen temu in doma sem imel lepo VPN povezavo do službe in IP telefon s službeno številko (+ mobitel).

Dobre stvari dela na daljavo:
+ Ne izgubljaš časa in denarja z vožnjo
+ Imaš malo bolj fleksibilen urnik (čeprav se je za delo v resnem podjetju vseeno treba prilagajati.)
+ Delaš lahko v svojih najbolj produktivnih urah. Če imaš komplet dostop do delovnega mesta lahko kakšno stvar narediš tudi ob 4h zjutraj, če te takrat udari navdih.
+ Delaš lahko od kjerkoli. Jaz sicer ne potujem veliko, ampak sem že prakticiral delo iz tujine. Bil sem nekaj časa npr. v londonu in enostavno je delo potekalo nemoteno.

Slabe stvari:
- Treba je biti ZELO discipliniran, sicer se hitro zgodi, da začneš zabušavati. Doma te vsaka melenkost premami.
- Težko (jaz osebno ZELO težko) se odklopiš od dela.

Kaj vse lahko delaš preko interneta so pa že drugi povedali. V veliki meri je odvisno od tega kaj znaš. Praktično vsako storitev se da opravljati preko interneta.

oj .... mene pa zanima, če imaš še svoje podjetje in, če bi lahko delal zate ...seveda od doma, ker sem invalid ....resno sprašujem ..... vse ostalo se lahko zmeniva preko e-maila, ker nekaj stvari je osebnih in nebi rad na veliko tukj razlagal glede zdravja pa to ..... mam pa izkušnje v marketingu in oglaševanju.

Isotropic je izjavil:

na freelancer.com imas en kup del med tema dvema ekstremoma, sem sel mal za foro gledat, od tipkanja posnetega govora naprej.
klikanje oglasov, ankete je pa itak fake.

vem, da veliko anket je fake ....samo jazvem ta spletna stran, ki ponuja ankete ni fake .... men so izplačal nazadnje 177 eur ko sm zahteval izplačilo ....pač ni velik dobiš 3 do 4 ankete na mesc (no vsaj jst) ... izplačajo res

za jazvem ..... to vem trenutn mam 37 eur in dobim po 3 ankete na mesc .... kaj pa druge stvari ....

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Roadkill ()

martincek1 ::

Da nebi kdo nasedel.

medus ::

Jaz sem v zadnjem tednu s pomocjo referralov za eno spletno trgovino zasluzil cez 150 eur. Gre pa tako da sem na enem forumu kar priljubljen in ljudi, ki mislijo kupit prosim, ce grejo preko mojega linka. Oni ne zgubijo nic, jaz dobim pa 15% vrednosti nakupa. Nakazejo v btc in prakticno takoj ko reces.

Iz tega denarja + svojega imam pa se dva plana za posel. Upajmo da rata.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do dela na daljavo v ITju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6715710 (8151) showsover
»

Delo preko oDeska (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519886 (8312) neznanko
»

Ce se odlocite postati freelancer

Oddelek: Izdelava spletišč
4915096 (9061) Isotropic
»

Prodaja spletnih strani

Oddelek: Izdelava spletišč
233577 (3030) Tydek
»

Freelance programiranje - prihodki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7126215 (21764) krofeta

Več podobnih tem