Forum » Pomoč in nasveti » Windows update
Windows update
Matjaz106 ::
Dragi moji pomočniki.
Pred dobrim tednom sem spraševal za pomoč, ko mi je PC zaradi posodobitve ostal brez interneta in USB, torej mi tudi miška ni delala. Ni se dalo na novo naložiti iz dvd chipseta, tako, da mi je ostalo le še formatiranje. Vaših nasvetov pa žal ni bilo. Če mi nebi doma nekdo namignil, da naj preprosto vse kar je bilo poškodovanega v Device Manager-ju izbrišem in samo zaženem ponovno PC. Driverji so se sami naložili in je bilo spet vse OK.
Vendar je kljub vsem popravkom ostala čudno slaba slika, ki se nikakor ne da popravit. Vem, da je preje bil res FULL HD, saj se veliko ukvarjam s fotoografijo in vidim razliko. Preveril sem hdmi kabel, update n- videa. Ve kdo morda, kaj mojemu PC še vedno ni všeč?
Prosim vas, da le malo pomislite.
Lep pozrav in hvala vsem Matjaž
Pred dobrim tednom sem spraševal za pomoč, ko mi je PC zaradi posodobitve ostal brez interneta in USB, torej mi tudi miška ni delala. Ni se dalo na novo naložiti iz dvd chipseta, tako, da mi je ostalo le še formatiranje. Vaših nasvetov pa žal ni bilo. Če mi nebi doma nekdo namignil, da naj preprosto vse kar je bilo poškodovanega v Device Manager-ju izbrišem in samo zaženem ponovno PC. Driverji so se sami naložili in je bilo spet vse OK.
Vendar je kljub vsem popravkom ostala čudno slaba slika, ki se nikakor ne da popravit. Vem, da je preje bil res FULL HD, saj se veliko ukvarjam s fotoografijo in vidim razliko. Preveril sem hdmi kabel, update n- videa. Ve kdo morda, kaj mojemu PC še vedno ni všeč?
Prosim vas, da le malo pomislite.
Lep pozrav in hvala vsem Matjaž
Highlag ::
Poglej kakšne gonilnike za grafično kartico imaš naložene. Ali so od malegamehkega ali od proizvajalca tvoje grafične kartice. Čeprav izgled namizja in slik še nikoli nisem videl da bi se razlikovala.
Druga možnost pa je, da nimaš nastavljeno ustrezno resolucijo. To pa je odvisno od tvojega prikazovalnika slike. LCD ima pač svojo resolucijo, ki mora biti v nastavitvah grafične kartice enaka če hočeš, da je slika ok. Drugače je raztegnjena.
Včasih okna ne prepoznajo prikazovalnika, pa nastavijo neko privzeto resolucijo.
Druga možnost pa je, da nimaš nastavljeno ustrezno resolucijo. To pa je odvisno od tvojega prikazovalnika slike. LCD ima pač svojo resolucijo, ki mora biti v nastavitvah grafične kartice enaka če hočeš, da je slika ok. Drugače je raztegnjena.
Včasih okna ne prepoznajo prikazovalnika, pa nastavijo neko privzeto resolucijo.
Never trust a computer you can't throw out a window
MStrix ::
Probaj z inštalacijo driverjev za monitor, to reši marsikatero težavo z sliko.
Ali obstaja možnost, da napišeš seznam komponent in dodatkov, ki jih uporabljaš?
Ali obstaja možnost, da napišeš seznam komponent in dodatkov, ki jih uporabljaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MStrix ()
Matjaz106 ::
GTX970 ::
Če je resolucija in barvna globina enaka, potem ostane samo še barvni profil monitorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
MStrix ::
Na zadnji strani monitorja, je točen model, tega vtipkaš v google in ponavadi na uradni Samsung strani najdeš zadnje gonilnike.
Je pa res, da je vse povezano od BIOS verzije do gonilnikov za matično, grafično..... Zelo pomembno da imaš nameščene zadnje gonilnike za matično ploščo, saj le ta poganja celoten sistem. Zelo pomembna gonilnika sta:
-Intel Chipset Driver
- Intel(R) Management Engine Interface
Je pa res, da je vse povezano od BIOS verzije do gonilnikov za matično, grafično..... Zelo pomembno da imaš nameščene zadnje gonilnike za matično ploščo, saj le ta poganja celoten sistem. Zelo pomembna gonilnika sta:
-Intel Chipset Driver
- Intel(R) Management Engine Interface
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MStrix ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584511 (23840) | Dominator |
» | pomoč/težava pri gonilnikih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 674 (570) | gddr85 |
» | SATA disk problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1683 (1551) | Shagrath |
» | asus radeon 9600XT POMOČ!!!Oddelek: Strojna oprema | 1951 (1421) | Dr_M |
» | Radeon 9700 noče osveževat na več kot 60 HzOddelek: Strojna oprema | 1134 (847) | Eddy |