» »

Nošenje burq/hijab v Sloveniji

Nošenje burq/hijab v Sloveniji

1
2
3

mailer ::

Phantomeye je izjavil:

Še nekdo, ki muslimane avtomatsko povezuje z ljudmi, ki bi skrajšali glavo vsakemu 'neverniku'. Potem pa je pogled takšen kot je.

Očitno je to njihova glavna "promocija" vere in dejansko verniki sami vplivajo na to.
Če bi se ostali muslimani uprli takšnemu pristopu do drugih ver in ateistov bi bilo drugače, pa so tiho oz ne naredijo nič. Se evropa dela fino in oh in sploh
podpira drugačnost, medtem pa v angliji in nekaterih skandinavskih deželah muslimani že zahtevajo vpeljavo Sharie.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

[D]emon ::

Tale tema je zrela za prijavo na Spletno Oko in kaksno ovadbo zaradi spodbujanja nestrpnosti.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

vostok_1 ::

Nisem bral cele teme tl;dr

Neformalno dejstvo (lol) je, da velika večina muslimank je oblečena v ninđe pod prisilo moža, družine in lokalnega okolja. Kaj pravi Koran tu niti ni pomembno. Dejstvo je, da v kolikor ne bi upoštevala navodil moža (itd.) bi sledile, najvrjetneje, fizične sankcije. Kar je strogo nezakonito v naši državi.

Vsakič ko grete mimo tako oblečene ženske, obstaja povsem resen sum, da so ji kršene človekove pravice oz. gre za kaznivo dejanje.
Sicer je še možnost, da ženska prostovoljno to počne, ampak IMO, je takih žensk izredno majhen odstotek.

Je občutljiva tema, pa ne zato ker bi se kak musliman užalil, ampak ker gre za debato med normami družbe in zakoni. Nekonformizem ni nujno protizakonit.
Multikultiji vsekakor negativno prispevajo k reševanju te problematike oz. so kar posredni enejblerji kršitve zakonov.

Oberyn ::

fantasycamp je izjavil:

Grem v Spar in vidim tako!


Hm, kako pa veš, da je bila ona? To je bil v resnici njen mož, ki se je hotel pretihotapiti nekam, brez da bi ga kdo opazil, pa je mimogrede še skočil po cigarete.

Če se taka moda razširi, bo treba odpisati vso silno količino nadzornih kamer, ki potem izgubijo smisel. V UK jih je baje 25 milijonov (mislim kamer, ne nindž).

Če bo taka oprava v javnosti dovoljena nekomu, bo vsakemu, tudi meni. In tudi mene se potem nihče ne bo smel dotakniti, pod grožnjo fatve. Najel bom kitajca za 50 centov na uro in ga poslal v službo namesto mene. Nihče ne bo smel pogledati, kdo je pod kapuco, ker to bi bilo versko nadlegovanje. Samo najti moram enga ekstra kitajca, ker imam skoraj 2 metra in 115 kil. To bi znal biti problem.

Cel svet novih možnosti se odpira. Pomislite samo na pravo anonimnost, za katero se tako borimo vsepovsod. Pa priložnost za novo Čezvesoljsko Zombi Cerkev Blažene Kapuce, ki bo med ljudmi razširjala vse koristne aspekte take oprave.

Mimogrede, a kdo ve, kje lahko kupim umetne trepalnice?

vostok_1 ::

Actually that's a good point. Sam ni omejen na hijabe. Balaclava bi tud šla...sam ja, moraš najprej registrirat versko skupnost.
Pa najdi enega z podobnim glasom in naglasom.

Jackass ::

Kaj bomo dovolili in česa ne, je povsem in samo odločitev večinskega prebivalstva neke regije ali države. Če se bomo odločili, da ne bomo dovolili sajenja rdečih vrtnic se bomo pač tako odločili. Enako velja za burke, kavbojke in ostale stvari.

Če prišlekom to ni všeč imajo na svetu na voljo mnogo drugih držav, ki so jim morebiti bližje. Če bova šla s punco v Jemen jih verjetno tudi ne bo provocirala v mini krilu. Ali je pač to njena univerzalna pravica?
jAcKaSS

SeMiNeSanja ::

Ko bo naša ženska lahko v muslimanski državi šla na cesto v mini krilu, nosila globok dekolte in se na plaži nastavila soncu zgoraj brez, takrat naj tudi oni v naših krajih nosijo kar jim paše.

Tako pa se točno ve, da se moramo mi prilagoditi njihovim navadam, če se podamo v muslimanske dežele. Popolnoma isto smemo pričakovati tudi mi od njih!
Če je za njih 'žaljivo', če ženska ni primero oblečena, potem naj tudi oni sprejmejo, da je lahko za nas žaljivo, če se oni ne oblačijo našim navadam primerno.

Tudi verska svoboda ima svoje meje, ko zaide v skrajnosti. Po mojem mnenju bi morala sama lokalna muslimanska skupnost tu postaviti neke meje, do kod še sega izvajanje vere, kje pa zadeva prekorači neke norme, ki so sprejete v okviru njihove lokalne skupnosti.

Do kam naj potemtakem seže verska svoboda? Z istim argumentom, kot je za nekatere čisto sprejemljivo nošenje burke, bi potem bila sprejemljiva tudi uvedba šeriatskega prava? Kje je meja, kaj je dopustno in kaj ni?

Čim bomo poskušali 'outsiderji' o tem odločati, bomo obveljali za versko nestrpne. Zato bi morala muslimanska verska skupnost to vzeti v svoje roke in se izjasniti glede tega vprašanja. Če nič drugega, bi tako vsaj vedeli, kakšno stališče naša muslimanska skupnost dejansko zastopa - ali je za sožitje in prilagajanje naši kulturi in običajem, ali nima nič proti radikalizaciji.

Pojavljanje burk je lahko prvi znak radikalizacije in lahko zbuja strahove pred bolj ekstremnimi oblikami islama, ki jih nihče od nas ne želi v naših krajih - žal se tu neha razumevanje verske svobode za povprečnega slovenca. Dolžnost muslimanske skupnosti je, da ukrene vse, kar je v njeni moči, da se takšni strahovi nebi prebudili in utrdi sožitje z drugimi verskimi skupnostmi. Tako pa imamo žal občutek, da so kot noji vtaknili glavo v pesek.

Invictus ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Ko bo naša ženska lahko v muslimanski državi šla na cesto v mini krilu, nosila globok dekolte in se na plaži nastavila soncu zgoraj brez, takrat naj tudi oni v naših krajih nosijo kar jim paše.

Saj gre lahko. Samo ne povsod.

V Dubaju imajo žur cono, kjer prej te strogo zakrinkane muslimanske dečve odvržejo praktično vse iz sebe. Na koncu ostanejo v mini kiklci in šoageti majčki. Brez ostalega.

Poleg tega so muslimanske žene doma bistveno bolj pasje kot misli ostali svet. Doma je mož velika copata. Velik gobec, to je pa tudi vse.

Ženske tepejo tako krščanarji kot neverniki ali pripadniki ostalih ver. Tako da mislim tukaj muslimani po tem posebej ne izstopajo.

Evropa je pač pogrnila na izpitu integracije drugih kultur. Preprosto vsem tem beguncem niso uspeli "vsiliti" nekih evropskih standardov. Ta socialni čut je zjebal socialno državo v kar nekaj evropskih državah. Beri Belgija, Nizozemska, Švedska, Danska.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

[D]emon ::

Ko se bo kdo od vas zbunu zakaj se morajo nune oblacit tako kot se, vas bom pa jemal resno. Ker v osnovi gre za isto zadevo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

sisemen   ::

fantasycamp je izjavil:

Slovenija bi morala pokazati enako etično in moralno držo da ne pusti da vera skozi tradicijo v Slovenijo prinese neenakost.


Tako je. Vse religije, vkljucno s katolibanstvom je potrebno ukiniti. Že včeraj! Pa so ljudje pretrdi v glavo za kaksen tak ukrep.

fantasycamp je izjavil:

Vem da so nekateri ki to vidijo bolj kot nošo ali tradicijo vendar jaz tukaj vidim teptanje ženskih pravic skozi indoktrinacijo od malih nog kjer potem še same zagovarjajo da njihova koža ne vidi sonca celo življenje!


No jaz pa vidim tvojo netoleranco do kultur z vedenjem, ki ne ustreza tvoji vaški sceni.

fantasycamp je izjavil:

Morala bi morala pomeniti da je etični kodeks po katerem se ravnamo nad vsemi verskimi in Slovenija bi morala to pokazati z zakonom kjer se to prepove preden jih bo v Sloveniji preveč da bi lahko kaj naredili.


Saj imamo etični kodeks. Ki pravi, da je tvoje pisanje nedopustno in diskriminatorno, s ščepcem disktreditacije, temeljito začinjeno z nacionalizmom. Še malo vaške scene in strahu pred neznanim. Meni npr. je pa tole vse skupaj odlicno. Imam vsaj osnovno moznost, da pridem do penzije.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

sisemen   ::

vostok_1 je izjavil:

Neformalno dejstvo (lol) je, da velika večina muslimank je oblečena v ninđe pod prisilo moža, družine in lokalnega okolja. Kaj pravi Koran tu niti ni pomembno. Dejstvo je, da v kolikor ne bi upoštevala navodil moža (itd.) bi sledile, najvrjetneje, fizične sankcije. Kar je strogo nezakonito v naši državi.


Neformalno dejstvo je tudi, da so ženske s sončnimi očali leč 5 cm premera (in več), prisiljene ta očala nosit pod prisilo moža, družine in lokalnega okolja. No mogoce pa samo zato, ker se počutijo bolj varne pred moškimi in njihovim vsiljivim buljenjem.


Te moti ker ne mores buljit?

krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?

Zgodovina sprememb…

sisemen   ::

eatinggrin je izjavil:

Če ubiješ muslimana je to najhujši kriminalni akt in kršenje vseh konvencij. Smatra se te za "etničnega čistilca". Če fundamentalistični islamist v imenu boga očeta vsemogočnega, stvarnika burke in jihaba umori nevernika je pa to kaj?


To je potem tvoje nerazumevanje križarskih vojn. In kolcanje po tem, da bi ti tudi ubijal v imenu jihada. Katoliskega pac.

Zgodovina sprememb…

francek1 ::

Aston_11 je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

Po moje se nas to ne tiče in naj delajo kar hočejo.


bi jim potem tudi dovolil to kar hočejo po Evropi da imajo Sharia?....
Ne. Oblečejo se naj tako kot sami želijo.

Aha. Potem imam lahko za po mestu tudi le trakec okoli pasu?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Vanich ::

bosmla je izjavil:

Nimam nic proti cemorkoli - ampak takole oblecena decva verjetno lahko gre placat na petrolu, jaz s celado na glavi pa ne?


Saj ne more, ker verjetno sploh ne sme voziti avtomobila, mož je pa tudi ne spusti same, brez moškega (sorodnika) spremstva, nikamor.:))

Drugače je pa na Jesenicah teh "zadekanih" možno prešteti na prste ene roke mizarja tik pred penzijo, res pa je, da na Jesenicah deluje tudi (Ekstremna? Obstaja še kakšna drugačna?) wahabi skupina. In, da; baje je tudi res, (prića se po čaršiji :)) da dobijo plačano, da nosijo burke, brade in tiste 3/4 hlače in sandale.

judoka ::

Od teh tet se razlikujejo v parih kvadratnih cm. In teh par kvadratnih cm naredi razliko, ki povzroca tako histerijo.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: judoka ()

Aston_11 ::

francek1 je izjavil:

Aha. Potem imam lahko za po mestu tudi le trakec okoli pasu?
Včasih spoznaš čudate že po načinu hoje.

Invictus ::

francek1 je izjavil:


Aha. Potem imam lahko za po mestu tudi le trakec okoli pasu?

Seveda.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

sisemen   je izjavil:



krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?



Si mogoče opazil, da ima tale odkrit obraz? Kaj pa ima na glavi, kjer ne zakriva obraza, mi je pa vseeno.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

francek1 ::

krneki0001 je izjavil:

sisemen   je izjavil:



krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?



Si mogoče opazil, da ima tale odkrit obraz? Kaj pa ima na glavi, kjer ne zakriva obraza, mi je pa vseeno.

Ne bo držalo; na fotografiji za osebni dokument pokrivala ne smeš imeti!

Prepovedane fotke:

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

krneki0001 ::

Vanich je izjavil:

bosmla je izjavil:

Nimam nic proti cemorkoli - ampak takole oblecena decva verjetno lahko gre placat na petrolu, jaz s celado na glavi pa ne?


Saj ne more, ker verjetno sploh ne sme voziti avtomobila, mož je pa tudi ne spusti same, brez moškega (sorodnika) spremstva, nikamor.:))

Drugače je pa na Jesenicah teh "zadekanih" možno prešteti na prste ene roke mizarja tik pred penzijo, res pa je, da na Jesenicah deluje tudi (Ekstremna? Obstaja še kakšna drugačna?) wahabi skupina. In, da; baje je tudi res, (prića se po čaršiji :)) da dobijo plačano, da nosijo burke, brade in tiste 3/4 hlače in sandale.


Pri nas v črnučah so bili trije (2 tipa in ena ženska) pred kakim letom, sedaj jih je nekje 15 (preštetih tako čez prst), od tega vsaj 6 sedaj že visoko nosečih žensk.

Naj bi dobili pa konkretno plačilo za nošenje in propagiranje vahabizma. Koliko sem slišal (zdej ali je res ali ne, človek trdi, da so se sami pohvalili), naj bi dobili nekje med 1500 in 4000 evrov na mesec za celotno družino, odvisno je pa od velikosti družine.

Drugače pa je takole:
Vahabizem je zgodovinska iznajdba in tajno orožje angleškega imperializma iz 17. stoletja v boju proti nekdanji moči Otomanskega cesarstva. Akademik Rešid Hafizović, profesor na fakulteti islamskih ved v Sarajevu in eden od redkih muslimanskih razumnikov, ki že več let opozarja na zlo po imenu vahabizem v BiH, opisuje začetnika vahabizma - puščavskega pustolovca Muhammeda ibn Abdulvehaba - kot »človeka plitkega razmišljanja in skoraj patološke ambicioznosti, ki si je v glavo vtepel, da muslimani njegovega časa niso dobri muslimani in da je treba proti njim nujno razglasiti sveto vojno - džihad«. V vahabitskih krvavih pohodih ni bilo prizaneseno niti najbolj svetima mestoma muslimanskega sveta, Meki in Medini. Vahabizem, je kot razlaga profesor Hafizović v bistvu ideologija vojne in ubijanja.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

toplakd ::

fantasycamp je izjavil:

Grem v Spar in vidim tako!




Me je spomnilo na dogodek izpred 14 dni, ko je mali celi navdušen pripovedoval
da je na izletu s teto videl črno nindžo iz Lego Ninjago.

francek1 ::

Aston_11 je izjavil:

francek1 je izjavil:

Aha. Potem imam lahko za po mestu tudi le trakec okoli pasu?
Včasih spoznaš čudate že po načinu hoje.

Vedno pa po načinu razmišljanja....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

krneki0001 ::

francek1 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

sisemen   je izjavil:



krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?



Si mogoče opazil, da ima tale odkrit obraz? Kaj pa ima na glavi, kjer ne zakriva obraza, mi je pa vseeno.

Ne bo držalo; na fotografiji za osebni dokument pokrivala ne smeš imeti!

Prepovedane fotke:



Jaz govorim za pokritost obraza v javnosti, ti pa o osebni izkaznici in slikanju zanjo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mipe ::

Huh, celo dojenčki dobijo osebne?

Kakorkoli že, kdor pravi, da se folk lahko oblači, kakor hoče... To ni čisto res. Poskusite nagi na ulico. Če obstaja spodnja meja, zakaj ne bi smela tudi zgornja?

judoka je izjavil:

Od teh tet se razlikujejo v parih kvadratnih cm. In teh par kvadratnih cm naredi razliko, ki povzroca tako histerijo.



Bistvena razlika: nune se samostojno odločijo za ta stan. Muslimanke so pod pritiskom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

DarkSite ::

Definitivno sem za to, da se sprejme zakon, ki bi to prepovedoval, tako kot v Franciji.

Vendar v Sloveniji tega ne bomo nikoli sprejeli.

Sem pa tudi mnenja, da če nekdo pride v neko državo bi se moral prilagoditi tej državi. Če mu niso všeč zakoni, kultura pa naj gre v drugo državo.

francek1 ::

krneki0001 je izjavil:

francek1 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

sisemen   je izjavil:



krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?



Si mogoče opazil, da ima tale odkrit obraz? Kaj pa ima na glavi, kjer ne zakriva obraza, mi je pa vseeno.

Ne bo držalo; na fotografiji za osebni dokument pokrivala ne smeš imeti!

Prepovedane fotke:



Jaz govorim za pokritost obraza v javnosti, ti pa o osebni izkaznici in slikanju zanjo.

Ne zdaj palamudit, ko pa si vozniško zalepil v svoj post....

Mipe je izjavil:

Huh, celo dojenčki dobijo osebne?

Kakorkoli že, kdor pravi, da se folk lahko oblači, kakor hoče... To ni čisto res. Poskusite nagi na ulico. Če obstaja spodnja meja, zakaj ne bi smela tudi zgornja?

judoka je izjavil:

Od teh tet se razlikujejo v parih kvadratnih cm. In teh par kvadratnih cm naredi razliko, ki povzroca tako histerijo.



Bistvena razlika: nune se samostojno odločijo za ta stan. Muslimanke so pod pritiskom.

To je tvoje predvidevanje(močno zgrešeno). Kar naj se nuna obleče v mini krilo(ker po tvojem ni pod pritiskom) in boš videl zgrešenost tvoje domneve....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

Brane22 ::

[D]emon je izjavil:

Ko se bo kdo od vas zbunu zakaj se morajo nune oblacit tako kot se, vas bom pa jemal resno. Ker v osnovi gre za isto zadevo.


Ideja na mestu, čeprav je glupa.

NE gre za isto stvar. Nune so tam po lastni izbiri. Sprejele so pravila igre in sedaj se jih morajo držati, če hočejo ostati v tej vlogi.

Une tam pa nimajo izbire. Pravila igre so dobile s tem, ko so se rodile kot ženske. Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".

francek1 ::

Brane22 je izjavil:

[D]emon je izjavil:

Ko se bo kdo od vas zbunu zakaj se morajo nune oblacit tako kot se, vas bom pa jemal resno. Ker v osnovi gre za isto zadevo.


Ideja na mestu, čeprav je glupa.

NE gre za isto stvar. Nune so tam po lastni izbiri. Sprejele so pravila igre in sedaj se jih morajo držati, če hočejo ostati v tej vlogi.

Une tam pa nimajo izbire. Pravila igre so dobile s tem, ko so se rodile kot ženske. Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".

A dej no...tudi muslimanke so to po svoji volji. Vsaj v Evropi.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Brane22 ::

francek1 je izjavil:

Brane22 je izjavil:

[D]emon je izjavil:

Ko se bo kdo od vas zbunu zakaj se morajo nune oblacit tako kot se, vas bom pa jemal resno. Ker v osnovi gre za isto zadevo.


Ideja na mestu, čeprav je glupa.

NE gre za isto stvar. Nune so tam po lastni izbiri. Sprejele so pravila igre in sedaj se jih morajo držati, če hočejo ostati v tej vlogi.

Une tam pa nimajo izbire. Pravila igre so dobile s tem, ko so se rodile kot ženske. Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".

A dej no...tudi muslimanke so to po svoji volji. Vsaj v Evropi.


Ne bluzi. Mogoče kje kaka, pravilo pa to ni.
Poglej si malo kaj pravi Koran o zvezi Muslimake z nevernikom ali vernikom druge vere.

[D]emon ::

Brane22 je izjavil:


Une tam pa nimajo izbire. Pravila igre so dobile s tem, ko so se rodile kot ženske. Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".


Ker poznas toliko muslimank, ki si jih povprasal po tem, kajne ?

Gallup World Poll so delali anketo pred casom v Savdski Arabiji o tem, kaj zenske najbolj moti. Ves kaj je bil odgovor ? Ne, ni bilo obligatorno nosenje hijaba, niti pogosto obvezno spremstvo moza ali moskega sorodnika v javnosti, temvec zelo omejen dostop do izobrazbe.

Ze lepo, da se gre zahodni svet viteza na belem konju, ampak naj to pocne iz perspektive tistega, ki mu zeli "pomagati".

No, pa saj veste tisti pregovor ... pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

krneki0001 ::

francek1 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

francek1 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

sisemen   je izjavil:



krneki0001 je izjavil:

Doma naj bodo oblečene kot jim paše, v javnosti pa bi jaz zakritost obraza prepovedal.


Se strinjam, dokler ukinemo javno kazanje verskih simbolov tudi vsem ostalim religijam. Sicer je diskriminatorno. A tale pa lahko?



Si mogoče opazil, da ima tale odkrit obraz? Kaj pa ima na glavi, kjer ne zakriva obraza, mi je pa vseeno.

Ne bo držalo; na fotografiji za osebni dokument pokrivala ne smeš imeti!

Prepovedane fotke:



Jaz govorim za pokritost obraza v javnosti, ti pa o osebni izkaznici in slikanju zanjo.

Ne zdaj palamudit, ko pa si vozniško zalepil v svoj post....


Palamudrija, mi lahko napišeš kateri post, kjer sem jaz prilimal kakšno osebno, ker jaz ga ne najdem?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Go-ahead ::

Javna izjava premiera Avstralije - brez dlake na jeziku.




Muslimani ki bi radi živeli po islamskim zakonih, so naprošeni, da zapustijo Avstralijo. Avstralska vlada poskuša preprečiti potencialne teroristične akcije. MIGRANTI SE MORAJO ADAPTIRATI IN NE AVSTRALCI. To je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega da naš narod skrbi, da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od terorističnega napada v Baliju do danes, opažamo vse več patriotizma pri večini Avstralcev. Ta naša kultura je nastala pred dvesto in več leti, s težkim delom in trudom in zmagami več milijonov žena in mož z željo po svobodi. Govorimo pretežno ANGLEŠKO, in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko, ali kateri drugi jezik. To pomeni, da, če želite biti del naše družbe, se naučite naš jezik! Večina Avstralcev veruje v Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to je DEJSTVO, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in žene krščanske vere, po krščanskih principih. Zato so v naših ustanovah in šolah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, da si izberete nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta Bog del naše kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete in da živimo skupaj v harmoniji, miru in veselju.
Tukaj je naša domovina, naša dežela in naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo, da v vsem tem uživate tudi vi. V kolikor pa ne želite vključiti v ta sistem, se ne prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast, našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi izkoristite in svobodno zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskat svojo srečo drugam.

Nismo vas prisilili priti sem. Prišli ste na svojo željo. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.

Predsednik vlade Kevin Rudd, Avstralija

No, ali ima prav ali ne ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Go-ahead ()

krneki0001 ::

Seveda da ima prav, samo v EU so levičarji take riti, da tega ne upajo priznat. To bi moralo pisati v USTAVI RS, samo spremenjeno bi moralo biti to, da je namesto islama in islamske vere izraz katerakoli vera.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Aston_11 ::

Mipe je izjavil:

Kakorkoli že, kdor pravi, da se folk lahko oblači, kakor hoče... To ni čisto res. Poskusite nagi na ulico. Če obstaja spodnja meja, zakaj ne bi smela tudi zgornja?
Spodnja meja ne obstaja, zakaj bi obstajala zgornja? Po drugi strani, če te je sram hoditi nag, se oblečeš, če pa te je sram v burki, se jo slečeš, v obeh primerih pa je odločitev tvoja, ne pa od pametnjakovičev, ki so te zaradi svojih bolanih idej pripravljenih obglaviti ali kako drugače poseči v stvari, ki se te ne tičejo.

judoka ::

Bistvena razlika: nune se samostojno odločijo za ta stan. Muslimanke so pod pritiskom.


NE gre za isto stvar. Nune so tam po lastni izbiri. Sprejele so pravila igre in sedaj se jih morajo držati, če hočejo ostati v tej vlogi.

Une tam pa nimajo izbire. Pravila igre so dobile s tem, ko so se rodile kot ženske. Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".


Govora je o zenskah oblecenih v burke v Sloveniji ne? Absolutno imajo izbiro. Še vedno se gre zgolj za par kvadratnih cm blaga.

DarkSite ::

Se popolnoma strinjam z avstrlaskim PMjem.

Vendar kaj takega v Slo ni možno. Le kako bi bilo, če že ko omeniš nekaj proti multikultiju si takoj napaden z vseh strani. Kaj bi šele bilo, da bi predlagal to kak naš PM. Sej bi ga raztrgali.

Mipe ::

Aston_11 je izjavil:

Mipe je izjavil:

Kakorkoli že, kdor pravi, da se folk lahko oblači, kakor hoče... To ni čisto res. Poskusite nagi na ulico. Če obstaja spodnja meja, zakaj ne bi smela tudi zgornja?
Spodnja meja ne obstaja, zakaj bi obstajala zgornja? Po drugi strani, če te je sram hoditi nag, se oblečeš, če pa te je sram v burki, se jo slečeš, v obeh primerih pa je odločitev tvoja, ne pa od pametnjakovičev, ki so te zaradi svojih bolanih idej pripravljenih obglaviti ali kako drugače poseči v stvari, ki se te ne tičejo.


Ajde, pojdi nag na Bavarski Dvor. Bomo videli, kako dolgo boš vztrajal, preden te strpajo v marico.

Aston_11 ::

Brane22 je izjavil:

Nune so tam po lastni izbiri.
Če si vprašal vsako nuno in ti je vsaka potrdila, potem ti pogojno verjamem, ker tudi nune lažejo.

Brane22 je izjavil:

Sprejele so pravila igre in sedaj se jih morajo držati, če hočejo ostati v tej vlogi.
Kot povsod imamš tudi v tej skupini take, ki se pravil ne držijo.

Brane22 je izjavil:

Une tam pa nimajo izbire.
Tvoja domneva temelji na ničemer in je zgrešena. Temelji na tem, da ženske nimajo vere in da so prisiljene od moških. Da je to njihova izbira, nobenemu od demokratičnih pisočih ne pade niti na pamet.

Brane22 je izjavil:

Nimajo praktične možnosti prekinitve "naročniškega razmerja".
Zato pa so vse muslimanke v burkah in se jim moram na široko izogibati, da me njihov ninja mož, ki opreza v bližnjem grmu, ne obglavi, ko grem mimo.

SeMiNeSanja ::

Mipe je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

Mipe je izjavil:

Kakorkoli že, kdor pravi, da se folk lahko oblači, kakor hoče... To ni čisto res. Poskusite nagi na ulico. Če obstaja spodnja meja, zakaj ne bi smela tudi zgornja?
Spodnja meja ne obstaja, zakaj bi obstajala zgornja? Po drugi strani, če te je sram hoditi nag, se oblečeš, če pa te je sram v burki, se jo slečeš, v obeh primerih pa je odločitev tvoja, ne pa od pametnjakovičev, ki so te zaradi svojih bolanih idej pripravljenih obglaviti ali kako drugače poseči v stvari, ki se te ne tičejo.


Ajde, pojdi nag na Bavarski Dvor. Bomo videli, kako dolgo boš vztrajal, preden te strpajo v marico.

Točno to. Ne na Bavarcu, ne v Sparu se ne boš dolgo sprehajal nag! Na koncu boš lahko še vesel, če jo boš odnesel zgolj s kaznijo zaradi motenja javnega reda in miru in te ne bodo poslali na Polje na opazovanje. Pa se ti lahko sklicuješ na nevem katero vero otrok sonca in cvetja.

Aston_11 ::

Mipe je izjavil:

Ajde, pojdi nag na Bavarski Dvor. Bomo videli, kako dolgo boš vztrajal, preden te strpajo v marico.
Nimam potrebe, ker bi me del slovenske RKC družbe strpal v marico in poslal na zdravljenje v Polje.

SeMiNeSanja je izjavil:

Točno to. Ne na Bavarcu, ne v Sparu se ne boš dolgo sprehajal nag! Na koncu boš lahko še vesel, če jo boš odnesel zgolj s kaznijo zaradi motenja javnega reda in miru in te ne bodo poslali na Polje na opazovanje. Pa se ti lahko sklicuješ na nevem katero vero otrok sonca in cvetja.
Tudi tu nimam potrebe, zato ker očitno živim v družbi, ki je netolerantna, nestrpna in povečini spominja na muslimane, ki obglavljajo ljudi, s tem da naša družba to stori na bistveno bolj prefinjen način. Pošljejo primitivke s CSD s cerkvenimim pogledi, strpajo te v zaprte cerkvene prostore, s tabo se ukvarjajo falirani študenti z doktoratom in na splošno ljudje s pogledi iz pred srednjega veka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

detroit ::

Kaj ima RKC veze s tem da ti hodiš neprimerno oblečen in se razkazuješ na javnem mestu? Da ne bo pomote jest bi prepovedal vse vere instantly.
Skero

Aston_11 ::

judoka je izjavil:

Še vedno se gre zgolj za par kvadratnih cm blaga.
Nasprotniki so večinoma tisti, ki imajo seksualne fantazije na ženske v burkah in ga pomakajo večinoma v virtualnem svetu drkajoč porniče preko interneta.

SeMiNeSanja ::

Aston - s svojimi izjavami daješ občutek, kot da si že spakiral kovčke in nabavil letalsko karto za Jemen ali kakšno drugo bližnjevzhodno letališče, od koder se nameravaš podati podpreti Islamsko Državo v Iraku ali Siriji!

Ali ti je nekdo opral glavo, ali pa te preganja nekakšna RKC paranoja.

Aston_11 ::

detroit je izjavil:

Kaj ima RKC veze s tem da ti hodiš neprimerno oblečen in se razkazuješ na javnem mestu? Da ne bo pomote jest bi prepovedal vse vere instantly.

Vodilna vera na slovenskem, ki ima očiten vpliv na vse mudžahedine, ki bi prepovedali burke na slovenskem. Kar pomeni, da se problema lotujejo z nasprotnega konca. Jaz ver ne bi prepovedal, čeprav bi bilo koristno, bi pa zapovedal zdravo pamet, ki je manjka, tako da glava boli. Še posebaj jo manjka pri cerkvenjakih, zato sem padel v nelogičnost in enačim slaboumnost s cerkvenostjo. Dejstvo je namreč, da imam tako srečo, da neumnosti poslušam zgolj od cerkvenjakov.

SeMiNeSanja je izjavil:

Aston - s svojimi izjavami daješ občutek, kot da si že spakiral kovčke in nabavil letalsko karto za Jemen ali kakšno drugo bližnjevzhodno letališče, od koder se nameravaš podati podpreti Islamsko Državo v Iraku ali Siriji!
Nope. Islam je bil v Sloveniji še pred prvim muslimanom in mi ni treba nikamor.

SeMiNeSanja je izjavil:

Ali ti je nekdo opral glavo
glavo si perem sam ,

p4523881ali pa te preganja nekakšna RKC paranoja.[/st.citat naj bi izjavil:

Verjetno bo paranoja, ker me soseska muči s RKC propagando. Delam na tem.

Ad personam lahko prihranite za 40 stran. Je še
Verjetno bo paranoja, ker me soseska muči s RKC propagando. Delam na tem.

Ad personam lahko prihranite za 40 stran. Je še prezgodaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Utk ::

Če jaz ne smem lajat na policije in jih žalit na razne načine, se niti ti ne smeš gol sprehajat naokoli. Čeprav sem ateist. Ko bo pa taka demokracija, da se bo smelo vse, pa se naj še to dovoli. Sploh dokler je obvezno imet pri sebi osebni dokument, je strašno nepraktično hodit gol v spar.

Brane22 ::

[D]emon je izjavil:



Gallup World Poll so delali anketo pred casom v Savdski Arabiji o tem, kaj zenske najbolj moti. Ves kaj je bil odgovor ? Ne, ni bilo obligatorno nosenje hijaba, niti pogosto obvezno spremstvo moza ali moskega sorodnika v javnosti, temvec zelo omejen dostop do izobrazbe.


Pa kaj ?

kaj me briga kaj koga najbolj moti po gallupovem pollu. Pomembno je, da imam izbiro, tudi če sem edini, ki ga nekaj moti in tudi če Gallupa ni zraven.

Poleg tega je vprašanje objektivnosti ocene o nečem, v kar si vzgojen in od otroštva prisiljen.

[D]emon ::

Brane22 je izjavil:


Poleg tega je vprašanje objektivnosti ocene o nečem, v kar si vzgojen in od otroštva prisiljen.


Slovenceljni ocitno vzgojeni in od otrostva prisiljeni v malomescanski idiotizem. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Utk ::

[D]emon je izjavil:

Brane22 je izjavil:


Poleg tega je vprašanje objektivnosti ocene o nečem, v kar si vzgojen in od otroštva prisiljen.


Slovenceljni ocitno vzgojeni in od otrostva prisiljeni v malomescanski idiotizem. :)

Jap, drugače ne bi imeli potrebe tega govorit naokoli vsem drugim.

DarkSite ::

Tukaj se lahko napiše še 1000 strani pa se ne bo nič spremenilo.

Zakaj recimo avtor te debate ne sproži referendum oz. začetek zbiranja podpisam zanj, da se ljudje opredelijo o tej temi. In potem bo stekla javna debata. Če bodo ljudje ZA, potem naj se sprejme podobno kot v Franciji.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25240068 (36173) zee

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
1274228633 (206178) Truga

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26448177 (44501) Ziga Dolhar
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14929911 (27242) JanK

Več podobnih tem