Forum » Problemi človeštva » Vprašanje glede dopusta ( služba )
Vprašanje glede dopusta ( služba )
FiReFTW ::
Zanima me kako je z dopustom v službi, namreč na začetku septembra bi nujno rabil 2 dni dopusta. Pri firmi delam že od januarja pa še nisem izkoristil niti dneva dopusta do zdaj.
No ko sem delodajalcu rekel da bi rabil ta dva dni dopust je rekel da bo se zmeno, nakar sem ga čez par dni spet vprašal pa mi je rekel da neve točno da mi sporoči. No zdaj sem ga spet vprašal pa mi odgovori da ni možno takrat, čeprav sem mu že rekel da nujno rabim. Kakšne so sploh moje možnosti, in zakaj mi noče dat boga dva dneva dopusta ko pa nisem še nič letos izkoristil od januarja?
No ko sem delodajalcu rekel da bi rabil ta dva dni dopust je rekel da bo se zmeno, nakar sem ga čez par dni spet vprašal pa mi je rekel da neve točno da mi sporoči. No zdaj sem ga spet vprašal pa mi odgovori da ni možno takrat, čeprav sem mu že rekel da nujno rabim. Kakšne so sploh moje možnosti, in zakaj mi noče dat boga dva dneva dopusta ko pa nisem še nič letos izkoristil od januarja?
dellon ::
Glede na to da si na firmi zaposlen že več kot 6 mesecev mislim da ti pripada celoten letni dopust.
Kdaj mi pripade pravica do dopusta?
Pravico do celotnega dopusta pridobi delavec po preteku časa nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od 6 mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.
V nekaterih primerih pa ima delavec pravico do izrabe zgolj sorazmernega dela dopusta, in sicer po 1/12 celotnega dopusta za vsak mesec dela v koledarskem letu. Ti primeri so:
- če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta (ker se je npr. zaposlil v drugi polovici leta in torej do konca leta še ni preteklo 6 mesecev);
- če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta;
- če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.
feryz ::
A ne znaš brati?
Kaj citiraš neke gluposti?
Zaposleni ima pravico do dveh dni dopusta na leto po svoji volji, s tem, da ne moreta biti skupaj.
To lahko zahtevaš, vse ostalo je dobra volja.
Kaj citiraš neke gluposti?
Zaposleni ima pravico do dveh dni dopusta na leto po svoji volji, s tem, da ne moreta biti skupaj.
To lahko zahtevaš, vse ostalo je dobra volja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Regres! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10116 (1136) | edi123 |
» | Regres vprašanjeOddelek: Loža | 6543 (3886) | Invictus |
» | Vprašanje glede dopusta ( delo )Oddelek: Loža | 2961 (2286) | GrimReaper |
» | Pravica do regresaOddelek: Problemi človeštva | 3329 (3273) | Dragane |
» | menjava službeOddelek: Loža | 6306 (5559) | alesr |