Forum » Programska oprema » Media Center
Media Center
Qushaak ::
Vprašanje je bolj "strojno-programske" narave in ne izključno programske.
Pred seboj imam Toshibo Qosmio, ki ima zraven tudi daljinec (g83c0008a110). Prej je bila gor Vista, sedaj pa Windows 8.1.
Po pregledu Device Manager-ja ni težav z gonilniki, saj ni nikjer "vprašaja" pri kakšni strojni opremi. Tudi glasnost zvočnikov lahko zmanjšujem na prenosniku preko daljinca, kar pomeni, da povezava daljinec-prenosnik dela.
Omenjena Toshiba ima tudi Tv tuner, ki ga v Device Manager-ju pokaže.
Sedaj pa me zanima, kako bi naredil, da bi usposobil še televizijo in prestavljanje preko daljinca. Windows Media Center ne pride v poštev, ampak Samo kak Media Portal, XBMC, OpenELEC in podobni.
Daljinec ima tudi tipko z Windows znakom, ki pa ne sproži nič.
Skratka, kako naj se to spravi v delujoče stanje? Nimam izkušenj s takimi računalniki in daljinci ter tv tuner-ji preko katerih se potem gleda tv.
Hvala za nasvete.
Pred seboj imam Toshibo Qosmio, ki ima zraven tudi daljinec (g83c0008a110). Prej je bila gor Vista, sedaj pa Windows 8.1.
Po pregledu Device Manager-ja ni težav z gonilniki, saj ni nikjer "vprašaja" pri kakšni strojni opremi. Tudi glasnost zvočnikov lahko zmanjšujem na prenosniku preko daljinca, kar pomeni, da povezava daljinec-prenosnik dela.
Omenjena Toshiba ima tudi Tv tuner, ki ga v Device Manager-ju pokaže.
Sedaj pa me zanima, kako bi naredil, da bi usposobil še televizijo in prestavljanje preko daljinca. Windows Media Center ne pride v poštev, ampak Samo kak Media Portal, XBMC, OpenELEC in podobni.
Daljinec ima tudi tipko z Windows znakom, ki pa ne sproži nič.
Skratka, kako naj se to spravi v delujoče stanje? Nimam izkušenj s takimi računalniki in daljinci ter tv tuner-ji preko katerih se potem gleda tv.
Hvala za nasvete.
Najbrž je to res malo bolj eksotičen hardware vse skupaj kar sem napisal. Samo ali res nihče nima vsaj malo izkušenj kako bi rešil težavo?
zbrisan ::
http://lmgtfy.com/?q=toshiba+qosmio+tv+...
Instructions
1
Turn off your computer and remove the power cable.
2
Connect the antenna adapter to the TV antenna port of the Qosmio.
3
Connect the antenna cable to the antenna adapter's other end.
4
Go to "Start" on your computer and navigate to "All Programs." Go to "Windows Media Center" > "Media Center." You will see "My TV" on the computer screen. You will then be able to browse different channels on your computer.
Instructions
1
Turn off your computer and remove the power cable.
2
Connect the antenna adapter to the TV antenna port of the Qosmio.
3
Connect the antenna cable to the antenna adapter's other end.
4
Go to "Start" on your computer and navigate to "All Programs." Go to "Windows Media Center" > "Media Center." You will see "My TV" on the computer screen. You will then be able to browse different channels on your computer.
Imam težavo.
V Device Manager-ju mi nič ne kaže, da bi manjkal gonilnik za kakšno napravo. Pokaže Toshibin TV tuner v tem prenosniku.
Nasnel sem MediaPortal 1.6.0 in na TV Server-ju dal skenirati za programi (seveda sem prej priklopil enteno v tv tuner. Žal pa ničesar ne najde. Nimam pa ideje zakaj je temu tako. Napak nobenih ne izpisuje (razen teh, da pri skeniranju na nobeni frekvenci ne najde signala).
Tudi v MediaPortal-u vidim Toshiba DVBT Digital Tuner.
Je kakšna možnost, da sploh usposobim tv?
Hvala za nasvete.
V Device Manager-ju mi nič ne kaže, da bi manjkal gonilnik za kakšno napravo. Pokaže Toshibin TV tuner v tem prenosniku.
Nasnel sem MediaPortal 1.6.0 in na TV Server-ju dal skenirati za programi (seveda sem prej priklopil enteno v tv tuner. Žal pa ničesar ne najde. Nimam pa ideje zakaj je temu tako. Napak nobenih ne izpisuje (razen teh, da pri skeniranju na nobeni frekvenci ne najde signala).
Tudi v MediaPortal-u vidim Toshiba DVBT Digital Tuner.
Je kakšna možnost, da sploh usposobim tv?
Hvala za nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB TV kartica Gigabyte U7300 PomočOddelek: Zvok in slika | 5330 (1835) | mstrax |
» | TV Tuner za DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8660 (2649) | joze67 |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 60305 (22371) | umexteacher |
» | Dober software za HTPCOddelek: Zvok in slika | 1663 (1447) | mainman |
» | HTPCOddelek: Kaj kupiti | 1763 (1362) | luli |