» »

HTPC

HTPC

luli ::

Sestavljam si svoj HTPC. Trenutno programska oprema deluje na namiznem računalniku perfektno, zato razmišljam, da bi kupil nov računalnik, ki bo namenjen samo temu.
Rabil bi matično z integrirano grafično kartico in TV-OUT ter integrirano zvočno s SPDIF. Vseeno mi je ali je Intel ali AMD, samo da je ceneje!

il ::

Nima jih veliko tudi TV-OUT. Tale Gigabytova ima vse, vprašanje pa, ali je pri nas dobavljiva. Brez TV-OUTa pa jih je veliko.

Kakšno programsko opremo pa uporabljaš?

Vanquish ::

luli - mogoče v info, ni vseeno kakšna je samo, da je ceneje.

V primeru da ti bo sistem temeljil na WinXP MCE ti priporočam, da si pogledaš potrebe po hardwerski "kompatibilnosti" z MCE.

Če ne govoriš o MCE, potem pa maš seveda popolnoma prav:)

Ne po vsej verjetnosti ne bo na MediaCenter. Zaenkrat sem se omejil na Fedora + MythTV. Sicer pa imam težave : CABLESTAR2 zaenkrat še ni popolnoma podprt pod LINUX.

bradek ::

Sam furam na treh HTPCjih Meedio (ki pa se je pred kratkim prodal Yahooju, ki ga bo izdal kot "GoTV"), bom pa ta teden menjal na mediaportal. Iscem se kako alternativo, ampak zaenkrat se mi mediaportal najbolj dopade.

MythTV je kul, ce rabis server-client princip (predvsem za streamanje TVja iz enega centralnega serverja), ker je edini (mislim da), ki ima to funkcijo. Drugace je pa precej grd in neprakticen za konfigurirat, je pa res da se ga da prepricat v prakticno karkoli.

s53zo ::

A obstaja kakšen HTPC software, ki ve delati z T-2 IP televizijo?

Pozdrav,
S

bradek ::

Prakticno vsak HTPC softver se da prepricat, da uporablja zunanje playliste in media playerje - torej skonfiguriras si T2jevo playlisto kanalov in vlc kot zunanji player. Pomoje bi slo.

Sem poskusil z mediaportalom, pa mi ni preveč všeč, ker dela na media playerju. Problem zna biti tudi to, da mediaportal zahteva MCE gonilnike. Tudi digitalna kabelska (CableStar in Hauppage CA 2300) še ni podprta na forumu pa pišejo, da v naslednji različici bo. Sicer pa ne bom preveč govoril preko Microsofta, ker se zna zgoditi, da bom tudi sam čez čas zamenjal MythTV z Win Media Center al pa z Win XP + MediaPortal. 8-O

Ali je kje v SLO možno kupiti VIA procesor?

kiFni ::

Ti najbrž iščeš kaj takega. Dobi se pa pri na v Avteri. Za ohišle lahko pa uporabiš kak star videorekorder ali kaj podobnega, oziroma ga sam narediš, ali pa kar zraven kupiš.

Slabost je da te plošče nimajo tv tunerja, priklopiš lahko zunanjega USB.

Bradek: OK. Mogoče veš če to podpira tudi MythTV? Mislim playlisto T-2ja.

lp
S

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s53zo ()

Da podpira mythtv. Vendar daj poglej ceno za http://www.avtera.si/izdelek.asp?docid=.... Mislim, da bom nadaljeval kar z kakšno namizno konfiguracjijo. Za 38 jurjov pa že brez problema dobiš SEMPRON 2600 in matično.
videofrik : Na to plato lahko brez problema priklopiš tudi PCI tuner. Si že kdaj delal ohišje?

Da podpira mythtv

Luli, sem ze precej presurfal na to temo pa nikakor ne morem ugotoviti, kako MythTV prepricati, da bi UDP multicaste obravnaval kot normalne kanale, ki jih dobi iz tunera. Si ti to resil?

lpS

totimato ::

Tudi jaz iščem matično, ki bi imela integrirano grafiko in TV out.

Našel sem tudi tale model: MB S-939 PCI-E MS K8NGM2-FIDDVI/TV out (cena 25 jurjev).

Ima še kdo kakšno idejo?

lp

SimplTech ::

Matična z integrirano grafiko in TV-out je GIGABYTE K8N51PVMT-9. Jaz sem jo kupil tukaj: AGT d.o.o.

Več informacij o sami plošči pa najdeš tukaj: link

Seveda je takih plošč še več, samo spomnu sem se te, ker jo tudi sam uporabljam.

Ja ta je to kar iščem, vendar je na žalost ni več na zalogi!;((

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tv-tuner server

Oddelek: Programska oprema
51014 (918) Raw
»

Multimdijski center

Oddelek: Programska oprema