» »

TV Tuner za DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD

TV Tuner za DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD

1
2
»

webmaher ::

evo odgovora:

Dear Ladies and Gentlemen,

Driver support for your device is officially available until Windows 8.

Please note that, due to the missing approval for Windows 10, we can not guarantee a malfree function and therefore cannot provide any support when using the device under Windows 10.
Best regards
Your Terratec Support Team


Kaj bebci rabijo dovoljenje od mikrošita?
Mi kdo svetuje kaj naj jim odgovorim brez da jih pošljem z enosmerno vozovnico na Mars :))

delfinus ::

Hoj,
Js sem jim pravkar pisal nazaj odgovor, ker sem dobil prav istega. Sem jim napisal, da naj prosim poskusajo popravit z driverji komunikacijo TV Tunerja s CI modulom. Ker ti zadnji driverji 1.1.02.501 sicer delujejo tako v Win7, Win8 in Win10. Problem pa nastane, ko se zacne uporabljati funkcije CI modula. Takrat se pojavi problem izjemno dolgega casa, ko se preklaplja med enim kodiranim programom na drugega. Ponavadi traja tudi do 1 minute, da preklopi. Problem pa je ne glede na OS, ki se ga uporablja.
Zaradi tega razloga sem tudi primoran, da ostajam na Win7 in z driverji 1.1.0.101, ki delujejo normalno pod Win7. Pod Win10 pa po novem kumulativnem updajtu Terratec 1.1.0.101 driverji zal ne delujejo vec, ker zacne zadeva zmrzovat. Driverji 1.1.02.501 pa delujejo tudi pod Win10, ampak je problem tega dolgega preklopnega casa.

Sam sem jim ta error sporocil ze leta 2014, ampak takrat so ga ignorirali, saj nisem prejel nobenega vkljudnostnega responsa. Dvomim, da bodo kaj popravili, ker vsako programiranje stane cloveka in ure, da sprogramira zadevo. TV tuner pa tudi ni vec v prodaji.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

webmaher ::

potem pa zgleda da nimava istih problemov....oboji driverji pri meni povzročijo blue screen...jaz teh težav z dolgim preklopom nimam..deluje vse skupaj dokaj hitro, lahko rečem da celo hitreje kot na televizorju LG55 in tudi na mojem LG 27 inčnem monitorju, ki ma tudi tv... težave je vsekakor v kodirnem modulu...je bela cesta vse skupaj spominja na moj prvi skener, ki bo kmalu dopolnil 20 let in je še čisto super samo šoferjev ni več že od W7 dalje :(

mi prosim skopiraš odgovor jim bom še jaz poslal pa kaj dodal...sigurno bom napisal, da če to ne poštimajo od njih ne kupim nič več pa še na 99 forumih jih potunkam :))

delfinus ::

Zanimivo. Meni z 1.1.02.501 deluje pod Win10, samo potem mam ta problem zgoraj opisan. 1.1.0.101 mi pa frizne masino na Win10. Kater Conax CAM card imas? Lahko slikas?

lp, d.

delfinus ::

To je to, zadeva je zastarala.

Dear Ladies and Gentlemen,

your device is indeed a product that was produced by the company TerraTec Electronic GmbH which went out of business in 2012. The brand Terratec was acquired by Ultron AG but your device is not part of the Ultron AG product range. Beacause of this fact, newer driver will not appear. On following website you can find the The last available driver:

http://terratec.ultron.info/Receiver/Ci...



Best regards

Your Terratec Support Team

webmaher ::

jebivetri :) 2 kartici zdaj lahko vržem v smeti :(

webmaher ::

naložil še enX zadnje šoferje 1.1.02.501 exe fajlu dal vse možne pravice in ga štartal v Vista SP2 compatibility mode...včeraj je zdržal 2 uri danes 1,5 ure res pa da nisem ničkaj preklapljal samo gledal en in isti kanal...preklop dela sicer hitro...hitrej kot na obeh LG televizorjih....

delfinus ::

S katerim programom gledas? Jaz uporabljam DVBViewer. Mislim, da e verzija 5.3.2. Imam se Terratec Home Cinema, ki pa ga uporabljam bolj za test.

lp, d.

webmaher ::

itak da DVB Viewer zadnjo verzijo 5.6.4.0

webmaher ::

nič ne bo s kompatibilnostjo.... če imam srečo in gledam samo 1 program potem lahko zdrži 2 ure... kakor pa začnem šaltat in potem nekaj gledat več kot pol ure še ni šlo.... zdaj bi edino šeranje conaxa pomagalo drugače je kartica za v smeti, čeprav ji čisto nič ne fali :(

delfinus ::

Zal nimam nobenega drugega CAM Conaxa kot tega, ki sem ga dobil.



Tudi ostali kolegi imajo tega. Bi bilo zanimivo probat s kaksnim drugim, ce je to vzrok, ker ga rahlo sumim. Ker jaz lahko normalno gledam tudi pod Win10, ce seveda nimam tega KB3185614 kumnulativnega updata gor. Deluje tudi s kumulativnim updatom in to z zadnjimi gonilniki 1.01.02.501, ampak tam mi presaltuje do 1 minute med posameznimi kanali, kar pa je popolnoma nesprejemljivo.

Sicer pa alternative z internimi karticami so tele:

DVBSky T980C



TechnoTrend CT2-4500 CI



TBS6618 DVB-C



lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

webmaher ::

boš ti novo kupil...gledam TechnoTrend za 90 ojrov... ampak zaenkrat bom še počakal, ker ni taka nuja...

joze67 ::

Ko smo že pri teh karticah ... do svoje moram potegiti 10m kabla do stene (kjer je spet 10+m do razdelilca). Sem kupil narejen coax kabel v Bauhausu in DVBViewPro kaže neuporabno kockasto sliko; če premaknem računalo k steni in uporabim isto noname 1m kabel, je slika ok.

Torej kabel, So kakšne posebne zahteve, ali kupujem na slepo, dokler (1) se ne naveličam (b) ne najdem enega, ki dela?

Recimo v Bauhausu imajo še enega, na katerem piše 100Hz, karkoli to je. BigBang ima tako ali tako zlate kable, so tudi boljši?

delfinus ::

Hoj,
@webmaher, ne, ne bom se jemal saj mi deluje. Le tistega Win10 updata nimam instaliranega. Sicer pa je moj primary sistem se vedno Windows 7 tam pa s starimi gonilniki tako ni nobenega problema.

@joze
Kaksen je razdelilec? Ponavadi so najvecji problem prav ti low budget razdelilci, ki zelo oslabijo signal.. Najboljse je direkt povlect iz vticnice ustrezno dolzino in dobro skonektirati in je to to. Sam imam nek osnovni kabel iz Merkurja, pa ga imam sigurno tudi ene 15 metrov pod parketom. Je pa tista tanjsa izpeljanka antenskega kabla.

lp, d.

joze67 ::

Razdelilec je bodisi od stanovanja ali telemacha. Jagko pogledam podrobnosti, ko pridem domov.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413461 (7033) yanz
»

DVB - C/T za PC?

Oddelek: Kaj kupiti
61423 (1244) Alexius Heristalski
»

TV Tunerji - Kako naj se odločim?

Oddelek: Zvok in slika
303427 (2860) zzan
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5425715 (22283) icek
»

Terratec DVB-C Problem

Oddelek: Zvok in slika
61233 (1175) StruudL

Več podobnih tem