Forum » Zvok in slika » Slika "šteka" pri predvajanju iz PC na TV
Slika "šteka" pri predvajanju iz PC na TV
MatijaM ::
Bom odprl novo temo...
Imam problem s "štekanjem" slike ko predvajam film preko PC na TV ( hdmi ).Slika mi šteka predvsem pri večjem dogajanju, hitrejšem menjavanju tem, v katereme koli formatu dvdrip, bbr, bluray itd itd... Torej film načeloma teče gladko, ob nekem bolj "zahtevnem" dogajanju pa štekne za 1 sec in potem naprej normalno do ponovnega šteka...
Rač je nov in nikakor ni švoh, tako da tu nebi smel biti problem ...
PC:
ASUS Z87-Pro ATX
i5-4670K
SSd samsung 840 pro
amd radeon HD 7950
16gb ram
hdmi kabel je:
http://www.techtrade.si/product.asp?pf_...
TV:
http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
Zvok je speljan preko optičnega kabla direkt v woofer ( ojačevalec ).
Prosim če ima kdo kak nasvet kaj narediti naj mi pomaga ker sam nevem več kako in kaj, vse skupaj nikakor ni bilo poceni in je res sitno, da zadeva ne deluje kot bi morala :S ....
Grafiko sem stestiral z 3dmarkom in gre čez brez problema...
hvala že v naprej!
ps ( slika na monitorju deluje brezhibno ... )
Imam problem s "štekanjem" slike ko predvajam film preko PC na TV ( hdmi ).Slika mi šteka predvsem pri večjem dogajanju, hitrejšem menjavanju tem, v katereme koli formatu dvdrip, bbr, bluray itd itd... Torej film načeloma teče gladko, ob nekem bolj "zahtevnem" dogajanju pa štekne za 1 sec in potem naprej normalno do ponovnega šteka...
Rač je nov in nikakor ni švoh, tako da tu nebi smel biti problem ...
PC:
ASUS Z87-Pro ATX
i5-4670K
SSd samsung 840 pro
amd radeon HD 7950
16gb ram
hdmi kabel je:
http://www.techtrade.si/product.asp?pf_...
TV:
http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
Zvok je speljan preko optičnega kabla direkt v woofer ( ojačevalec ).
Prosim če ima kdo kak nasvet kaj narediti naj mi pomaga ker sam nevem več kako in kaj, vse skupaj nikakor ni bilo poceni in je res sitno, da zadeva ne deluje kot bi morala :S ....
Grafiko sem stestiral z 3dmarkom in gre čez brez problema...
hvala že v naprej!
ps ( slika na monitorju deluje brezhibno ... )
matonson ::
Probaj z nečim drugim kot BSplayer, saj ta včasih ne deluje tako kot je treba. Lahko pa probaš različne rendererje v BSplayer nastavitvah.
Sem sprobal še z VLC žal je situacija ista.....
Res pa je da imam samo "defaul" kodeke ki pridejo zraven z BS, vlc .... predlagate kak codec pack? al so dovolj te ki jih bs najde/naloži ..
Res pa je da imam samo "defaul" kodeke ki pridejo zraven z BS, vlc .... predlagate kak codec pack? al so dovolj te ki jih bs najde/naloži ..
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
na ekranu od laptopa (oz. monitorju) pa se ne zatika?
zz
hmm, kot sem zapisal že v prvem post. Ne na monitorju se ne zanika, sicer pa ni laptop vendar namizni PC ( spec je v 1 postu .. )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MatijaM ()
Zvezdica27 ::
cannot help you...
lej, driverji za grafo (HDMI), kodeki, program. Posodobi to troje, a na win ti bo moral pomagati kdo drug. Nazadnje ko sem se jaz to zafrkaval so bili še winxp. Na temu procu in ssd ni druge...
zz
lej, driverji za grafo (HDMI), kodeki, program. Posodobi to troje, a na win ti bo moral pomagati kdo drug. Nazadnje ko sem se jaz to zafrkaval so bili še winxp. Na temu procu in ssd ni druge...
zz
tintorel ::
Kaj pa frekvenca osveževanja slike? Lahko da frekvenca za računalniški monitor ni primerna za TV...
Na TV-ju izklopi filtre oziroma nastavi na "Game Mode".
Na TV-ju izklopi filtre oziroma nastavi na "Game Mode".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584572 (23901) | Dominator |
» | [WIFI] Upload dela samo s 5%, download pa 100% je to normalno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1696 (1427) | jackorsen88 |
» | Dve različni omrežni 'aplikaciji' prek enega kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 5741 (4956) | Invictus |
» | WD Live in domači kinoOddelek: Zvok in slika | 6913 (6150) | lowac |
» | 720p in 1080p ne popolnoma gladkoOddelek: Zvok in slika | 3513 (2865) | OK.d |