» »

Nakup novega pralnega (sušilnega) stroja?

Nakup novega pralnega (sušilnega) stroja?

Gutjerez ::

Kupujem nov pralni stroj. Seveda so mi vsi odsvetovali da bi kupil kombiniranega. Naj raje kupim posebej pralni stroj in posebej sušilni stroj.
Ok sedaj je napočil prvo čas da kupim pralni stroj. Da nebi kupil nekaj za kar bi mi bilo na koncu žal prosim za vaše mnenje in nasvete.

v mislih sem imel nekaj takega
http://www.mimovrste.com/artikel/325001...

nakar sem dobil en namig da se mi ta bolj splača
http://www.mimovrste.com/artikel/325007...
ker ima več obratov ožemanja. In da bo pol vnaprej boljše za sušilni stroj.
Res pa da je v ceni tudi razlika.
Prosim za nasvet
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

int47 ::

V zadnjih osmih letih sem kupil Gorenjevo klimo, pralni stroj in hladilnik z no-frost zmrzovalnikom.
Najmanj naslednjih 25let se bom izogibal znamke Gorenje.

Klima je nek čungalunga, z Gorenje napisom in ceno. Ventilator notranje enote je precej hitro postal glasen (zunanji tudi, vendar me ne moti), notranji enoti se je ob izpadu elektrike "zbluzilo" in od takrat dalje glede na režim delovanja narobe obrača loputo za usmerjanje zraka. Karkoli čaram z daljincem, si nastavitev zapomni samo do prvega izpada el. energije.
Drugače klima od vseh zgoraj omenjenih naprav deluje najbolje.

Pralni stroj je že nov občasno puščal vodo pri predalčku za prašek. Pomagala je nastavitev nog, da malo visi nazaj. Po cca treh letih je stroj rabil cca 1-3h, da je po koncu pranja prižgal ustrezno lučko. Po petih letih črpalka ropota, kot da bo vsak čas razpadla. Stroja ne uporabljam veliko. Ožemanje je 1200 vrtljejev. Kljub temu so notri že drugi ležaji. Sem po koncu garancije preveril krtačke in je bila obraba manj kot 20%.

Hladilnik je že 1. leto delovanja parkart za nekaj dni prenehal delovati.Serviser ni ugotovil kaj je narobe. Kljub temu je bil v garanciji 2x zamenjan termostat.
No-frost zmrzovalnik deluje tako, da v predelu za živila res ni ledu, se pa ta nabira za steno, kjer je izmenjevalec. Prvi znak, da je nekaj narobe je, ko se iz zmrzovalnika med delovanjem sliši pokanje, ko led pritiska na ločilno steno. Ko je ledu dovolj, se vrata ne dajo več zapreti. Rešitev je klasično odtaljevanje hladilnika in ponovna namestitev ločilne stene, ki jo je led odrinil.
To se dogaja tudi, če je termostat nastavljen na minimum.

V trgovini z rezervnimi deli v Črnučah so [cenzura] [cenzura].
Sem hotel kupiti krtačke. Prepisal sem si model stroja in odmontiral krtačke za vzorec. Prodajalec je je trdil, da moram povedat tip motorja.
Naslednji dan sem imel napisan tip motorja (sliko ploščice) in je drug prodajalec hotel imeti vzorec krtačk in tip stroja.

kolko vem ponuja gorenje edino 5 let garancije. ostali 2 ?

Okapi ::

Jaz imam kombiniran pralni/sušilni od Electroluxa že več kot 10 let in sem popolnoma zadovoljen. Je veliko bolj priročen kot prelaganje iz enega v drug stroj, pa po možnosti še sušilni nima odtoka in moraš ročno zlivati stran vodo.

O.

...:TOMI:... ::

Dolga garancija=življ. doba.

Kombinirane zadeve nikoli niso tako dobre, kot ločene stvari. To je povsod, ne samo pri teh strojih.
Tomi

Saj ti nihče ne brani prekladati perila in zlivat vode stran.;) Moj robo opere, da je čista, in posuši, da je suha, drugega pa od tega stroja itak ne zahtevam.

O.

int47 ::

Gutjerez je izjavil:

kolko vem ponuja gorenje edino 5 let garancije. ostali 2 ?

Pri daljši garanciji od zakonsko predpisane, so po preteku enega leta pogoji lahko drugačni od zakonsko predpisanih.
Pri moji klimi je bila 3 letna garancija pogojena z 1x letnim servisom s strani pooblaščenega serviserja.

Bauscheiße, tip trgovin tudi ponuja 5 letno garancijo na pogojno uporabno robo. Računajao na hobby način uporabe, neshranjevanje računov s strani uporabnikov in na neobstojnost tiska na termo papirju.

Ne vem, kako je z drobnim tiskom pri "Se zgodi" garanciji/zavarovanju.
Pri GA "garanciji", kupca vpišejo v nek kljub. Ugodnost za člane je odprava napake v roku 5 let od nakupa, če strošek popravila ne presega (če se prav spomnim) 50% vrednosti naprave. Če je stošek popravila višji od 50% vrednosti, priznajo 50% popust, pri nakupu nove naprave iste znamke.

zrataj4201 ::

Dobrodošli v današnjem svetu. Verjetno ste redki, ki če ne veste, da v večini podjetij vključno z Gorenjem, obstaja oddelek, ki preverja vzdržljivost njihovih in konkurenčnih aparatov.Namen tega oddelka ni, kvalitetno izdelati oddelek, temveč ga narediti takega, da bo čimprej po garanciji aparat neuporaben.Raje še v garanciji kot pa ,da bi zdržal večno.
S tem se je začelo v svetu kmalu po iznajdbe žarnice, celo tako daleč so šli, da kdo bo izdelal žarnice, ki gorijo dlje od 1500 ur, bo plačal ogromno kazen.In vse to je bilo uradno. Saj veste do kdaj so izdelovali zelo kvalitetne pralne stroje in je kdaj Gorenje postal sinonim za nezanesljivost.
Ne zanašajte se na Bosc,.... večina jih je izdelana v Gorenju.
Morda je tudi zato moral propasti LTH, ker je že davno postal kvalitetnejši in zanesljivejši od Gorenja.

meandmouse ::

Ravno včeraj sem doma zmontiral tega link

Cena pri GA je bila 650€ s petletno garancijo. Nikjer drugje ga nisem dobil tako ugodno, seveda če vštejem 5 letno garancijo. Je pa izdelan v Turčiji.

fikus_ ::

Malo ste zašli iz začete teme.
V pralno/sušilnem stroju pereš večjo količino perila, kot jo potem lahko sušiš na enkrat, zato je potrebno pred sušenjem nekaj perila vzeti ven za učinkovito sušenje. Takšne so moje izkušnje. Sicer je ta zadeva stara kar nekaj let, kako je pa sedaj z novimi pa ne vem.

Pa še nekaj o kvaliteti. Vsi proizvajalci strmijo k temu, da bi aparati odpovedali po nekem predvidenem času, malo po koncu garancije. Bratranec je imel Beko pralni stroj iz akcije, ko so Hoferje odpirali. Bil je zelo poceni, odpovedal je kmalu po poteku garancije, popravljati se ga pa ni splačalo. To je popoln uspeh s strani proizvajalca in marketinga.

Tako da je najbolje kupiti cenejšo varianto in da je servis v bližini, če se še splača popravljati.

LP

Ne preveč nakladat.;(( Za proizvajalca je NAJSLABŠE, kar se mu lahko zgodi, da se stroj pokvari kmalu po izteku garancije. Ker tisti kupec ZANESLJIVO ne bo še enkrat kupil iste znamke.

V pralno/sušilnem stroju pereš večjo količino perila, kot jo potem lahko sušiš na enkrat, zato je potrebno pred sušenjem nekaj perila vzeti ven za učinkovito sušenje.
Nikjer ne piše, da ga moraš nabasat do konca. Pač daš od začetka noter nekaj manj perila in ni treba nič ven jemati.

O.

sennheiser ::

Beko ma tudi oz je imel 5 let garancije. Vrjem da se ne splača dajat več dnara. Večina misli uh beko kaj bom ta jajc nabavlu... a je dejstvo da ni take razlike da bi bilo vredno kupiti ostalo robo. Sploh če še vedno nudijo 5 letno tovarniško garancijo. Druga stvar je zaradi izgleda. Razmisli malo o tem.

WarpedGone ::

Pusti mimovrste, poglej na bolha.com
Zbogom in hvala za vse ribe

Invictus ::

V Candyju lahko posušiš toliko perila kot ga pereš.

Samo moraš biti pozoren ob nakupu, ker vsi kombinirani tega nimajo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus ::

V Candyju lahko posušiš toliko perila kot ga pereš.

Samo moraš biti pozoren ob nakupu, ker vsi kombinirani tega nimajo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

francek1 ::

Izogibaj se Candyja...narejeni so slabše, kot bi se otroci igrali....Zanesem se le še na Miele...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

če povzamemo in napišemo ene 4 najpomembnejše lastnosti pri nakupu pralnega stroja

- garancija minimalno 5 let
- razred A 40% oz A 50%
- obr/min minimalno 1200

sedaj ce perem dosti se mi ne splača vzemat boben 5 ali 6 l. Raje 7 ali 8.
Cene so različne...da bi sedaj dal 800 in bo drzal 5 let. AL pa dam 400 in bo tudi držal 5 let... Tu se pojavi vprašanje. V veliko ljudi govori daj malo več denarja in boš mwl pravo robo..

francek1 ::

Sam bi izbiral med LG in Samsungom tule.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11466019 (579) poper
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
358162340 (2798) IL_DIAVOLO
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

8832639 (24601) oberskitona
»

Kateri pralno sušilni stroj kupiti? (strani: 1 2 )

7841772 (36109) MasterSPi
»

Pralno-sušilni stroj BOSCH vs INDESIT vs ARISTON

3617250 (15815) michel

Več podobnih tem