» »

Šizofren monitor

Šizofren monitor

zorm ::

Imam že nekaj let (cca 2) star monitor Samsungov 24 inčni monitor (P2450H). Še do nedavnega sem ga uporabljal na svojem starem pcju (z bohvekatero grafično in drugimi specifikacijami), nato pa sem ga pred nekaj urami odklopil iz starega računalnika (prej sem ga ugasnil) in priklopil na nov pc (z grafično - če ima to kako vezo - Geforce GT630). Vse delalo super. Novi komp sem zrihtal, parkrat ponovno zagnal, še vedno vse super. Nato sem ga ugasnil, ponovno priklopil na starega in - iznenada nič. Levo zgoraj se preklapljajo analog - digial - hdmi pasice (verjetno signali, ki jih išče), čez čas pa se naveliča in zapiše "check signal cable".

Priklopil sem stvar še na novi komp, pa je situacija ista. Ker sem upal, da gre le za preprost problem s kablom sem zadevo priklopil še na laptop (nek star lenovo), in tule se - isti moment ko priklopim - pofukan ekran poveže kot drugi monitor. Kot da ni nič.

Ne gre torej za preprost hardwarski problem, in če je problem v softwaru - kako naj to rešim, če pa kompa (ne enega in tudi ne drugega) ne vidim oz. se mi ne poveže z ekranom in torej ne morem na njem nič spremenit?
  • spremenilo: zorm ()

echo ::

S katerim kablom povezuješ?

Ne vem sicer, kako ti pomagati z monitorjem, ampak tu je predlog za naslov teme in splošno razgledanost.
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name...

zorm ::

rgb kabel.

hojnikb ::

zakaj za vraga uporabljaš vga, če maš pa DVI oz. HDMI ???
#brezpodpisa

zorm ::

Pametno vprašanje; bi rekel da zato, ker sem dobil le ta kabel, pa pravzaprav nisem zih glede tega. Lah mal pobrskam v repozitoriju neuporabljenih kablov, bi pa lepo prosil, če poveš, v čem bo uporabniška izkušnja s tem nadgrajena.

Btw, izhodiščni problem rešen, majmun čoravi sem v obeh kompih tlačil kabel v vhod na matični in ne grafični, ki očitno tudi obstaja. Pa sta šli dve uri mojega življenja; še dobro, da sem tule na forumu vsaj izvedel nekaj novih, prej resnično nedosegljivih pojmovnih in črkoslovnih znanj o klinični psihologiji .

hojnikb ::

vga kabel ma dosti slabšo sliko kot DVI/HDMI..
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963565053 (4382) anjica
»

tezave z monitorjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
201537 (1296) Samson
»

Težave z novim SAMSUNG monitorjem

Oddelek: Strojna oprema
281445 (1051) Sami
»

pomoč pri povezavi monitorja z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
373443 (3055) Vice
»

Čisto nov računalnik, starejši ekran...

Oddelek: Pomoč in nasveti
121122 (815) Opkow

Več podobnih tem