Forum » Strojna oprema » Težave z novim SAMSUNG monitorjem
Težave z novim SAMSUNG monitorjem
urli ::
Kupil sem monitor Samsung T22D390 (ta s TV) in ko imam priklopljeno na PC mi na vsake 30 sekund prikaže črno sliko, pojavi se Samsung logo in potem za cca. 5 sekund sem nazaj v PC. Mislite da je monitor v okvari ali moram spremeniti kakšne nastavitve? Zadeva je strašno moteča. Monitor je pa čisto nov, prejle mi ga je poštar prinesel :(
- spremenil: urli ()
delfinus ::
Hoj, se isto dogaja ob gledanju TV programa ali samo ob rabi PCja? Precekiraj navodila na 51 strani, ce je slucajno potrebno kako eco funkcijo izkljuciti. Na voljo je tudi novejsi firmware z datumom 18.09.2014. To je pa vse kar ti lahko svetujem. Nimam tega monitorja.
lp, d.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Hvala. Samo ob gledanju PC. TV je OK tudi če ga gledam dlje časa. Bom preveril navodila.
Pa tudi ko sem v nastavitvah za osvetlitev, sliko, hitro zmrzne, po parih sekundah se prikaže črn zaslon s Samsung logotipom in čez 5 sekund vse deluje. :(
Pa tudi ko sem v nastavitvah za osvetlitev, sliko, hitro zmrzne, po parih sekundah se prikaže črn zaslon s Samsung logotipom in čez 5 sekund vse deluje. :(
Zgodovina sprememb…
kloko ::
Preden nosiš nazaj v trgovino, testiraj še brez priključenega antenskega kabla, torej samo na računalnik. Če še nisi...
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Sem izklopil anteno, napaka je še vedno prisotna. Varčevanje z energijo je bilo izklopljeno. Izklopil sem še eno zadevo (če po 4 urah monitor ne dobi signala ga izklopi) pa mi še vedno to počne :( Bom namestil še nov firmware pa da vidim, če bo potem kaj bolje. Smola :/
Poskusi se z drugim HDMI kablom, vklopi HDMI kabel tudi v drug HDMI input. Ce imas VGA kabel lahko poksusis se s tem in se prepricas dokoncno. Ce je napaka na vseh potem je definitivno napaka v monitorju.
lp, d.
lp, d.
Priklopljen imam samo preko VGA. HDMI kabla ni bilo zraven tako da ne morem preveriti, ker nimam nobenega.
Monitor sem kupil pri enaa.com.
Monitor sem kupil pri enaa.com.
Zgodovina sprememb…
HDMI tako rabis, ce imas kolikor toliko sodobno graficno kartico. Poskusi pa bos vedel dokoncno.
lp, d.
lp, d.
Imam APU A10-5800. Bom probal dobiti nekje HDMI kabel, da preverim.
Zgodovina sprememb…
GTX970 ::
Če je s prejšnjim monitorjem delalo ok s tem ne, potem ni potrebno veliko ugibati.
Lahko ga edino preklopiš na drugo el. vtičnico.
Lahko ga edino preklopiš na drugo el. vtičnico.
Ja, s starim SAMSUNG monitorjem (cca. 15 let) je vse delalo kot mora, tudi na temle APU A10-5800.
Gledam za en drug Samsung TV/monitor. Tole se precekiraj, ce katera od resitev deluje: klik.
Sem si presnel Firmware samo malo kolebam ali bi ga na monitor namesti, da ne bo potem težava z garancijo? Pa če se izkaže, da je monitor v okvari, ga bom poskusil kar pri enaa.com zamenjati (7 dnevni rok za vračilo izdelkov).
kloko ::
Če je kupljena reč okvarjena, je ne moreš menjati po sistemu vračila, ker gre za nakup na daljavo. Najhitreje bo, če boš uveljavil stvarno napako. Ne se pustiti prepričati v garancijsko popravljanje.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Hvala za info. Bi pa vseeno poskusil namestiti novejši firmware. Mislite, da bo potem kaj več težav z uveljavitivijo stvarne napake/garancije (če slučajno še vedno ne bo delalo)?
Malo je čudno vse skupaj, ker prejle mi pa monitor ni več preklapal in sem se že veselil, da mogoče pa le dela. Ko sem ga ugasnil in ponovno prižgal pa je ponovno začel preklaplati. Nato sem zagna NFS pa je bilo spet ok. Kr neki. Dela, ne dela :/
Malo je čudno vse skupaj, ker prejle mi pa monitor ni več preklapal in sem se že veselil, da mogoče pa le dela. Ko sem ga ugasnil in ponovno prižgal pa je ponovno začel preklaplati. Nato sem zagna NFS pa je bilo spet ok. Kr neki. Dela, ne dela :/
Zdle me ni bilo par ur doma in sem računalnik še enkrat prižgal pa so barve občutno lepše. Pa tudi slika je svetlejša, bolj v "IPS" stilu, čeprav je monitor LCD LED. Napaka se mi par 10min tudi ni več pojavila. Žal ga nima časa dlje stestirati, ker zdle grem, verjetno bom jutri ampak a mislite, da je možno, da je bil problem tudi v tem, da je bil verjetno monitor celo noč nekje na hladnem na pošti, ko mi ga je poštar danes zjutraj prinesel je bila škatla čist ledena, monitor pa tudi zelo hladen? Mislite, da bi lahko mraz vplival na LCD LED monitor pa da je zdaj ok, ker je ogrel na sobno temperaturo?
Prižgal sem ga pa kar hitro ko sem ga dobil, se mi ni ljubilo preveč čakati. Aja, pa ko sem takoj na začetku igral NFS 2, je bila slika res čisto temna in bleda, skor nič se ni videlo, prejle sm ga še enkrat zagnal in je tako kot mora biti. Super slika, lepe barve. Hmm, mogoče ga je ta hud mraz res malo zdelal, kaj pravite?
Prižgal sem ga pa kar hitro ko sem ga dobil, se mi ni ljubilo preveč čakati. Aja, pa ko sem takoj na začetku igral NFS 2, je bila slika res čisto temna in bleda, skor nič se ni videlo, prejle sm ga še enkrat zagnal in je tako kot mora biti. Super slika, lepe barve. Hmm, mogoče ga je ta hud mraz res malo zdelal, kaj pravite?
Zgodovina sprememb…
Gapi ::
Si imel pa srečo da ti kondenz ni uničil monitorja. Več sreče ko pameti.
Na vseh navodilih ti piše da počakaš ko daš napravo iz hladnega na toplo.
Na vseh navodilih ti piše da počakaš ko daš napravo iz hladnega na toplo.
No person is rich enough,to buy back his past.
shadeX ::
Sicer ni isti problem je pa podoben. Pred kratkim sem kupil LG-jev monitor. Ko sem gledal filme se je ob črnem ozadju monitor popolnoma izklopil ( wtf? ), ter čez nekaj časa (ne instant), ko je bila slika svetla, nazaj prižgal. (zvok je bilo vedno slišati).
Ugotovil sem da je problem najnovejši super duper energy saving mode. Ko monitor zazna da na ekranu ni "nič", se ugasne.
Hjooj kire bedne. Težavo sem rešil tako da sem izklopil power saving.
Ugotovil sem da je problem najnovejši super duper energy saving mode. Ko monitor zazna da na ekranu ni "nič", se ugasne.
Hjooj kire bedne. Težavo sem rešil tako da sem izklopil power saving.
Monitor je OK. Očitno ga je na začetku res malo matralo, ker se še ni najbolje aklimatiziral. Slika je sedaj prečudovita, prav tako TV. Sem pričakoval veliiiko manj za ta cenovni razred pa je res TOP!
DarwiN ::
No, hdmi kabel pa vseeno obvezno nabavi še danes, če imaš to možnost priključitve, ker bo digitalna slika lepša. Magari naročiš na ebayu za 2€, če ti ni pretežko počakat 3-4 tedne..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Bom kupil HDMI kabel, ker stane ravno par €. Drugače pa ne vem kako je sploh lahko še lepša slika od te kot je zdaj (pa je monitor priključen preko VGA kabla) :)
GTX970 ::
Pri resoluciji 1920x1080, kolikor zmore tvoj monitor, bo slika neprimerno boljša že na dvi kablu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Sami ::
Bi bila razlika opazna med DVI in HDMI kablom? Kolikor vem nebi smelo biti razlike. Jaz imam preko DVI priključeno, imam pa tudi HDMI vhod na monitorju...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor zanič?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2597 (1768) | Pinturicchio |
» | Kateri monitor priporočate do 200€?Oddelek: Strojna oprema | 15460 (14004) | webmojsterrr |
» | PS3 - Okvarjen diskOddelek: Strojna oprema | 646 (564) | Gogyto |
» | Samsung 193P in nakup ON-LINE enaa.comOddelek: Kaj kupiti | 1707 (1281) | okfec |
» | LCD ali 6600GTOddelek: Kaj kupiti | 1562 (1251) | b00 |