» »

Mestno redarstvo

Mestno redarstvo

««
11 / 12
»»

Utk ::

V normalni državi ne bi bilo, v Sloveniji pa bo. Sem videl in slišal na lastna ušesa. Bil je robnik, 20 centi zemlje, ne betona, asfalta ali česarkoli, dobesedno 20 centi zemlje, in takoj živa meja. Kolo je bilo na tisti zemlji in to je bilo parkiranje na pločniku. Tako je rekel redar, da so pač na občini odločli, da je tisto pločnik. In res ima občina tam opredeljen pločnik. Lahko se samo na glavo postaviš.
Najbrž ni treba pisat da tam nikoli ni hodil niti en človek, ker še za psa bi bilo premalo prostora.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Redar ::

Utk je izjavil:

Sem videl in slišal na lastna ušesa.

Dokler gledaš z ušesi niti ni čudno ;).

Dej si dopovedat da je samo v ZAKONU predvidenih preko 20 napačnih parkiranj (ne pozabi še na odloke vsake občine)
Pa greva še enkrat (pozorno poglej 15. točko 4. odstavka):
ZPrCP:
65. člen
(ustavitev in parkiranje)
(1) Ustavitev ali parkiranje na vozišču je dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje. Če so na desni strani vozišča tirnice, je dovoljena ustavitev ali parkiranje na levi strani vozišča. Na enosmerni cesti je dovoljena ustavitev ali parkiranje na obeh straneh smernega vozišča.
(2) Na vozišču ustavljeno ali parkirano vozilo mora biti vzporedno z robom vozišča in sme biti oddaljeno od roba največ 30 cm, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo. Parkiranje v drugi vrsti, ob parkiranih vozilih, je prepovedano.
(3) Če so parkirna mesta označena s predpisanimi označbami na vozišču ali na drugi prometni površini, je dovoljena ustavitev ali parkiranje le v skladu s temi označbami.
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
1. na prehodu za pešce, pločniku ali v območju za pešce. Če je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno parkiranje na pločniku, mora biti za pešce zagotovljen najmanj 1,60 m širok del pločnika, ki ne sme mejiti na vozišče;
2. na prehodu za kolesarje;
3. na razdalji manj kot 5 m pred prehodom za pešce ali kolesarje. Če so na vozišču pred prehodom označena parkirna mesta, mora biti prepoved iz te točke označena s predpisano označbo na vozišču;
4. na kolesarski stezi, kolesarski poti, pešpoti ali kolesarskem pasu;
5. na prehodu ceste čez železniško progo in na razdalji manj kot 15 m od najbližje železniške tirnice;
6. na križišču in na razdalji manj kot 15 m od najbližjega roba prečnega vozišča pred križiščem, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo;
7. v predoru, galeriji in podvozu, ter na viaduktu, mostu in nadvozu;
8. na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
9. na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca ipd.);
10. na delu ceste, kjer bi bil prost prehod med ustavljenim oziroma parkiranim vozilom in neprekinjeno ločilno črto ali usmerjevalnim poljem na vozišču ali nasprotnim robom vozišča ali kakšno drugo oviro na cesti širok manj kot 3 m;
11. na mestu, na katerem bi vozilo zakrivalo postavljeni prometni znak;
12. na vozišču v naselju, kjer poteka dvosmerni promet in ločilne črte niso vrisane;
13. na vozišču ceste zunaj naselja;
14. na smernem vozišču ceste v naselju z dvema ali več prometnimi pasovi;
15. na vseh prometnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil (npr. cestno telo, cestni otok, odstavni ločilni in robni pas, bankina itd.);
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;
17. na označenem parkirnem prostoru za invalide, razen za osebe iz prvega odstavka 66. člena tega zakona;
18. na označenih poteh, namenjenih intervencijskim vozilom;
19. nad priključkom za vodovodno omrežje (hidrant). Prepoved iz te točke mora biti označena s predpisano prometno signalizacijo;
20. v območju umirjenega prometa, razen kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo.
(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega, drugega ali tretjega odstavka tega člena ali z 2., 3., 5., 6., 8., 11., 13., 14. ali 15. točko četrtega odstavka tega člena.
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 4., 7., 9., 10., 12., 16., 18., 19. ali 20. točke četrtega odstavka tega člena.
(7) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1. ali 17. točke četrtega odstavka tega člena.

Spremembe zakona:
V četrtem odstavku 65. člena se v 1. točki besedilo »pešce, pločniku« nadomesti z besedilom »pešce, stezi za pešce, pločniku«, v 8. točki se podpičje nadomesti s piko in doda besedilo, ki se glasi: »Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu.«, v 20. točki se pika nadomesti s podpičjem, za njo pa doda nova 21. točka, ki se glasi:

»21. kjer je to v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo.«.

Peti in šesti odstavek se spremenita tako, da se glasita:

»(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami prvega, drugega, tretjega odstavka tega člena ali z 2., 3., 5., 6., 8., 10., 11., 12., 13., 14., 15. ali 20. točko četrtega odstavka tega člena.

(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 4., 7., 9., 16., 17., 18., 19. ali 21. točko četrtega odstavka tega člena.«.

Sedmi odstavek se črta.
_
Če maš še kakšno za ušesom, kar na plano z njo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Redar ()

Mehmed ::

Utk je izjavil:

Sej varnostniki bi tudi radi imeli rotirke na avtih in ne vem kaj, ampak dokler je pogoj za varnostnika, da...no, sploh ni nobenga pogoja


Morajo skozi strokovno usposabljanje, pridobiti morajo licenco pa skozi varnostno preverjanje grejo, da ni zadrzkov.
Ampak ja, ce gledas na njih tako zviska kot ti, se verjetno ne vidi detajlov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

Utk ::

Redar, kazen je bila za parkiranje na pločniku, tako je povedal redar in tako je tudi pisalo na listku, člen ta in ta, odstavek x. Če bi imel vsaj kaj pojma, bi vedel, da točno piše kaj zakaj so ti dali kazen, ne samo "napačno parkiranje".
Mehmed, a poznaš koga, ki je hotel postati varnostnik, pa mu ni uspelo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Redar ::

V četrtem odstavku 65. člena se v 1. točki besedilo "pešce, pločniku" nadomesti z besedilom "pešce, stezi za pešce, pločniku,"

edit: Je pa res, da bi fantje in dekleta morali "laiku" razližiti zakaj je dobil globo, ne pa samo reči: "Jah parkirali ste na pločniku in pika!" Ti bi pa tudi moral v avto šoli poslušat in ne samo hodit tja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Redar ()

Utk ::

Ta tvoj popravek takrat še ni veljal, pa tudi če bi, tisto ni bila steza niti pločnik, ker je fizično nemogoče, da bi človek hodil po 20 centi zemlje, če ima na eni strani praktično steno. Morda kakšen gimnastičar ali bivši klon s hrbtom zvitim v levo.
Čisto vseeno je kako se stvari reče, pločnik, steza ali površina za pešce, če človek ne more na njej niti stat, kaj šele hodit, to ni to. Če bi dali kazen za parkiranje na zelenici, ne bi nič rekel, ampak ni niti zelenica, niti v resnici niti v dokumentih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

St235 ::

Z drugumi besedami hočeš povedat, da karkoli bi napisali bi ti trdil, da je narobe. Tega da si narobe parkiral pa seveda ne boš priznal.

Utk ::

To itak. Ampak to ni problem. Problem je v tem, da redarji ne znajo presodit, ali je nekaj pločnik ali ne, niti nimajo tega pooblastila, evidence so pa takšne kot so, dostikrat napačne, ne bo jih šel pa nihče popravljat zaradi kazni za parkiranje.
Če ti nekdo, ki ti da kazen, ne zna pojasnit zakaj ti jo je dal (razen da si parkiral na pločniku, ki sploh ga ni), niti koga si ogrožal ali oviral, potem se iz te kazni nič ne naučiš.

St235 ::

a.) redar/policaj ti ni dolžan kaj dosti razlagat zakaj si dobil kazen
b.) ali koga oviraš ali ne nima veze
c.) glede na opisano ni problem v redarju ampak v klasifikaciji prometne površine

Utk ::

Ja sej je razloženo na listku, ampak kaj ko je napačno. Tudi če bi bilo razloženo napačno, pa mi bi redar razložil, da sem nekoga oviral ali ogrožal, bi se vseeno opravičil oškodovanim in v sramu plačal. Tako so pa take kazni samo zaradi kazni same, in iz njih se nič ne naučiš. Blagajna se pa polni, to pa ja. Pritoževat se pa itak nima smisla, ni vredno živcev, raje daš 30 evrov in se imaš pravico pizdit nad nesposobnostjo redarjev do konca življenja.

darkolord ::

Če se nič ne naučiš boš pa plačal še enkrat. Tudi malo bukovi prej ali slej dojamejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Utk ::

Z veseljem. Sej je vseeno, ali plačaš kazen da imajo ti reveži plače, ali daš pa karitasu.

St235 ::

Zakaj se potem pritožuješ?

Utk ::

Začelo se je ko je nekdo omenil pooblastila redarjev...samo tolk, da ne bo komu padlo na pamet, da jim bi še kakšno več dal, ker jim ni za verjet. Drugače me čisto nič ne motijo, dokler nimajo pištol in podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

St235 ::

In še vedno mi nisi odgovoril, kaj imajo redarji s tem, da so prometne površine narobe klasificiranje in da se ti ne strinjaš z definicijo poti za pešce?

Mehmed ::

Utk je izjavil:


Mehmed, a poznaš koga, ki je hotel postati varnostnik, pa mu ni uspelo?

Ponizuj jih kolikor hoces, ampak oni tebe lahko vklenejo, ti pa njih lahko samo prosis naj te ne. Tako da si se nekje pod njimi in redarji.

Utk ::

St235 je izjavil:

In še vedno mi nisi odgovoril, kaj imajo redarji s tem, da so prometne površine narobe klasificiranje in da se ti ne strinjaš z definicijo poti za pešce?

Imajo to s tem, da jim niti njihov ustanovitelj očitno ne zaupa dovolj, da jim bi dovolil odločat od primera do primera kaj je pločnik in kaj ni. A res rabiš faks za to? Kaj jih pa potem učijo tistih 6 mesecev ali koliko že? Velike in male črke?
Mehmed, težko me vklenejo in obdržijo službo. Lahko mi pa tudi glavo razbijejo ali ubijejo, ne bi bil prvi, ampak za to res ne rabiš redarske licence.

Mehmed ::

Seveda te lahko. Ker jim je, za razliko od tebe, zakonodajalec dal orodje za to in pooblastila.
Kar te na lestvici ocitno postavlja nekam pod njih.

Utk ::

Pooblastila varnostnikov so praktično enaka kot pooblastila kogarkoli, ki bi rad imel red na svojem območju. Izven tega te pa ne sme niti pozdravit.

vidkul ::

Jaz pa imam dobre izkušnje z redarji.
Z avtom sem napačno zavijal in me je zaradi tega ustavil. Dokumente sem pozabil/pustil doma. Kazen za napačno zavijanje je 160 € in za dokumente 40 €. Na mojo srečo, mi je dal kazen samo za dokumente. To pomeni, da sem plačal samo 20 € (polovička), lahko pa bi dal obe kazni in bi moral plačati 200 € (polovička 100€).

lp
lp Vid

Piston ::

daj še enkrat to naredi zanalašč, pa napiši izkušnjo ponovno
Kawaaabangaaa

vidkul ::

Mi boš ti plačal ponovno?
lp Vid

WaterBoy ::

Kazen za napačno zavijanje? V enosmerno al kak to

Piston ::

@vidkul: ne, samo potem ne govori da imaš dobre izkušnje, če si imel enkrat srečo
Kawaaabangaaa

St235 ::

Piston je izjavil:

@vidkul: ne, samo potem ne govori da imaš dobre izkušnje, če si imel enkrat srečo


Če te kaznujejo, ko storiš prekršek je to njihovo delo tako, da so vrednostne sodbe o slabih izkušnjah naravnost absurde. Slaba izkušnja bi bila, če te neupravičeno kaznujejo, tako kot je dobra izkušnja takrat, ko ti kljub prekršku iz objektivnih razlogov pogledajo skozi prste. Sankcioniranje kršitev pa ni ne eno ne drugo, ker to spada v njihov opis del in nalog.

Piston ::

se povsem strinjam, tudi ni bilo namigovanje na slabo izkušnjo, moj point je bil, da je njegovo splošno mnenje podano samo na podlagi enega izrednega dogodka
Kawaaabangaaa

vidkul ::

WaterBoy: zavijal sem v ulico, kjer je prepovedano zavijanje v ulico.

Piston: mislim da to ni bila sreča, ampak prijaznost redarja, ker bi mi lahko napisal obe kazni in jaz bi se strinjal, ker sem naredil prekrška. Srečo bi imel, da me ne bi ustavil ali pa, bi imel redar že preveč ustavljenih avtomobilov in ne bi bilo prostora, da bi me ustavil. Tako pa me je ustavil, mi povedal za oba prekrška in mi napisal nižjo kazen.

lp
lp Vid

Mehmed ::

Malo je prijaznost, malo pa prakticnost.
Imas kake policaje recimo, ki si poleg dejanske izmislijo se kako kazen. Tiste ti seveda ne napisejo, ti pa pustijo vtis, kot da so ti eno senkali. In si manj nagnjen k ugovarjanju pa pritozbam.

St235 ::

Glede na to, daje poznavanje CPP predpogoj, da sploh lahko greš na cesto, ne vem kako si lahko vsak izmišlja kazni kot mu paše.

Mehmed ::

Ne mislim izmislijo nov clen, recimo da ti ocita, da nisi pripasan ali si pa prevozu kako luc, poleg karkoli ti ze pise.
Ko gre za eno kazen folk rad zacne barantat. Pa dejte no, a bi slo samo z opozorilom, sej bom pazu drugic.
Ko jih imas vec v luftu, si bolj ponizen, manj dela je s teboj. Napise ti tisto osnovno, ti si hvalezen, ker je ostalo pri eni, vsi srecni.
Dokler se ne peljes drugic mimo, pa vidis, da tam kjer je stal ni mogel videti tega, kar ti je ocital. Mal je blefiral, ne bi ti je v resnici napisal, samo za vtis kako usmiljen je je bilo pa cist dobro. Ne bom reku, da jih ucijo tega v soli, verjetno sproti poberejo.
Pa tudi ni na cpp vezano; sej sm pisal tle kako me je probal ustrahovat s ponarejanjem dokumentov, ko sem mu dal fotokopijo enga.

St235 ::

Zgoraj napisano je brez konkretnega vira tak bullshit, da glava peče. Policaj, ki bi se šel take igrice bi se hitro našel disciplinskem postopku.
Verjamem, da se lahko kdaj zgodi, da tudi policist napačno interpretira kakšno stvar, ampak če bi bilo kaj takšnega splošna praksa bi se zelo hitro razvedelo in če bi na specifičnega policista prišlo več pritđb zaradi podtikanja prekrškov in ne vem še česa ne bi dolgo opravljal svojega dela.
Tudi osebno ne poznam nikogar, ki bi se znašel v situaciji, ko bi si policaj preprosto izmislil prekršek ali celo dodal čisto nov prekršek, ki sploh ne obstaja.

Mehmed ::

Zakaj zganjajo take fore je moj poskus razlage. Da zganjajo take fore, sem pa videl ze dostikrat. Spremljaj kak postopek, ce bos imel priloznost, bos presenecen.
Pa nisva se razumela najbolje ocitno. On ti ne napise bullshit charge, samo omeni ga, zato se ti nimas kaj pritozevat. Nisi v resnici prikrajsan.
Gospod to bo pa to pa to pa to, to je ene tisoc eur, napisal vam bom samo za prvo stvar kazen, ki je 100 eur.
Seveda gre vsak v instant hvaleznost mode, kaj se bos pa pritozeval tukaj, da ti ni dovolj kazni dal? Da ti ni dal kazen za nekaj, kar nisi naredil? Da ti je ocital nekaj kar nisi naredil, ampak te potem ni kaznoval za to? Nimas se za kej pritozit ane.
Nesporno kazen ti napise, bullshit ali pa tezko dokazljive pa nikoli ni nameraval, zgolj omeni jih, da dobis obcutek kako ti dela uslugo.
Nihce ni oskodovan tako, realno si kaznovan samo za to kar si naredu, samo tak umeten obcutek ti sproducira spotoma. To skusam povedat.
Zakaj to pocnejo? Zakaj pa ne. Nic ne stane, ne krsis zakona, nekdo bo bolj spostljiv, ce bo mislu da je v vecjem sranju kot je zares pa ce uspe bo folk namesto sovrazno nastrojen hvalezen. Hvalezen folk pise manj pritozb, manj dela, vse laufa lepse. Lahko si tudi sadist, pa rad strasis ljudi, dokler ostane pri tem ni problema. Razlogov kolikor hoces.

first_line ::

@Mehmed : to me spomni na neko situacijo ko so mene ustavili. En je nabijal koliko enih prekrškov sem naredil, drugi se je pa okoli avta sprehajal. Nato sem moral pokazati opremo... in hudiča nista našla nič narobe (razen seveda prejšnih groznih prekrškov).
Ker sem rekel da tisti grozni prekrški sploh niso prekrški in nimata dokazov, sta me vljudno spustila naprej s samo opozorilom. Kok sta bla dobra do mene reveža.

Mehmed ::

Ja no, to mislim. Sej znajo biti iskreno prijazni pa usmiljeni. Vcasih pa malo premeljes zadevo naknadno pa vidis, da ti v bistvu niso nobene usluge naredili.

darkolord ::

A bi rajš da te napi*di al kaj?

xxxul ::

Glavno vprašanje pri redarjih in policajih je z kakim avtom si, če maš dober avto je verjetnost da ti bodo dal le opozorilo precej precej manjša;

@Lakotnik
Verjamem, da se lahko kdaj zgodi, da tudi policist napačno interpretira kakšno stvar, ampak če bi bilo kaj takšnega splošna praksa bi se zelo hitro razvedelo in če bi na specifičnega policista prišlo več pritđb zaradi podtikanja prekrškov in ne vem še česa ne bi dolgo opravljal svojega dela.


Hja, v teoriji, v praksi pa na tivolski (OK, Bleiweisowa, nasproti Tomšičeve 9) še vedno ustavljajo folk češ da je omejitev 50, čeprav je že nekaj let omejitev 60... ko se prtožiš naredijo "terenski pregled" in ugotovijo da je omejitev 60... no shit sherlock
čez kak mesec pa ponovi vajo, sicer z drugim policajem (se pa sprašujem če ma kako vezo da mam NM tablice gor)

Rootz ::

Zdravo!
Zanima me, kakšne so možnosti za sprejetje ugovora na prejeto kazen za nepravilno parkiranje. Moja situacija je takšna, da živim v centru Ljubljane, kjer imam dovolilnico za parkiranje v označeni coni. Moja napaka je bila ta, da sem pozabil dovolilnico pustiti na armaturni plošči, zato so mi odpeljali avto. Je možnost ugoditve ugovora možna, če predložim sliko veljavne dovolilnice ali je bolje da kar plačam kazen? Je imel že kdo mogoče podobno situacijo in mi lahko bolje svetuje? Hvala!

toplakd ::

Verjetno si pozabil malo spuščeno šipo in ti jo je veter odpihnil iz armature.
Redar pa ni videl da leži na tleh pred sovoznikovim sedežem.

LP

St235 ::

Rootz je izjavil:

Zdravo!
Zanima me, kakšne so možnosti za sprejetje ugovora na prejeto kazen za nepravilno parkiranje. Moja situacija je takšna, da živim v centru Ljubljane, kjer imam dovolilnico za parkiranje v označeni coni. Moja napaka je bila ta, da sem pozabil dovolilnico pustiti na armaturni plošči, zato so mi odpeljali avto. Je možnost ugoditve ugovora možna, če predložim sliko veljavne dovolilnice ali je bolje da kar plačam kazen? Je imel že kdo mogoče podobno situacijo in mi lahko bolje svetuje? Hvala!


Možnost za pritožbo je praktično nična. Ti si dolžan imet dovolilnico na armaturni plošči. Dovolilnice ni bilo, kar pomeni, a je bil odvoz upravičen.

Ali jo je odpihnilo ali si jo pozabil nima nobene veze.

WarpedGone ::

Jup, v birokratski kloaki stvari tako stojijo.
Npr. na parkirnih mestih za invalide so lahko parkirana vozila, ki imajo na armaturki znak za invalide. A se je z avtom pripeljal šprinter na 100m al tetraplegik sploh ni važno.
A ti maš dovolilnico al ne, nobenga ne briga. Problem je da nisi ubogal birokratov ... plačaj kazen.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

joze67 ::

Kje (oz. katera znana država pa ni birokratska kloaka) pa bi uspel s takim ugovorom?

WarpedGone ::

Nepomembno. Je lastniku avtomobila bilo izdano dovoljenje do parkiranja na tistem mestu? Da.

Dovolilnice so tehnologija 19. stoletja.
Zbogom in hvala za vse ribe

St235 ::

Je voznikova dolžnost, da ustrezno označi parkirano vozilo: DA.

Vsekakor imam rajši tehnologijo 19. stoletja, kot pa da ima vsak redarček vpogled v moje stalno bivališče, zdravniško kartoteko in še ne vem kaj.

WarpedGone ::

Registrska tablica je povsem zadostna označba vozila.

kot pa da ima vsak redarček vpogled v moje stalno bivališče, zdravniško kartoteko in še ne vem kaj.

Od kje si to potegnu, tudi tebi ni jasno.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Kako pa naj po tvoje preveri ali sem res invalid / imam dovolilnico?

WarpedGone ::

V 21. stoletju bo ustrezen organ namesto tiskanja in izdajanja poštempljanih pildkov vzpostavu online bazo registrskih tablic, ki so upravičene do parkiranja na njegovem vrtičku. Njegov redar bo pa preveru obstoj zapisa v tistem registru. Nobenega imena, priimka, naslova,barve, oči itd.
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

St235 je izjavil:

Z drugumi besedami hočeš povedat, da karkoli bi napisali bi ti trdil, da je narobe. Tega da si narobe parkiral pa seveda ne boš priznal.

hja, če piše, da je parkiral na pločniku, parkiral pa je na golem blatu ....

upam, da se vsi strinjamo vsaj toliko, da mora imeti pločnik robnik in mora biti asfaltiran?

WarpedGone je izjavil:

V 21. stoletju bo ustrezen organ namesto tiskanja in izdajanja poštempljanih pildkov vzpostavu online bazo registrskih tablic, ki so upravičene do parkiranja na njegovem vrtičku. Njegov redar bo pa preveru obstoj zapisa v tistem registru. Nobenega imena, priimka, naslova,barve, oči itd.

lakotnik ---> vsak letnik študija višje kot je, hujši so njegovi posti

kaj bo šele, ko bo imel 10 let prakse

ta bo znal še ivana rešit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

darkolord ::

A se je z avtom pripeljal šprinter na 100m al tetraplegik sploh ni važno.

bazo registrskih tablic, ki so upravičene do parkiranja na njegovem vrtičku


Kaj zdej?

WarpedGone ::

zdej kaj?
Zbogom in hvala za vse ribe

dottor ::

A samo v Kopru al še kje imajo navedeno v Obvestilu o prekršku, Pravni pouk: Ugovor zoper obvestilo o prekršku ni dovoljen.
Jaz razumem to kot: Dobu si kazen, plačaj in mouči, nimaš možnosti pritožbe, samo plačaj.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815529 (13082) Utk
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726282 (22112) solatko
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944572 (32837) Mehmed
»

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7412591 (11425) Vice
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609495 (8011) Matev

Več podobnih tem