» »

senzor na premik

senzor na premik

MatVZ ::

zanima me, ce ve kdo kje bi lahko kupil oz. kako bi lahko naredil senzor, ki bi zaznal premik/mirovanje tocno dolocene stvari in bi se "oglasil" samo, ce bi se stvar premikala/mirovala vec kot npr. 3 sekunde

fantasycamp ::

bluefish ::

DIY varianta pa je Arduino ali podobna zadeva (v vsakem primeru overkill), nek senzor gibanja in beeper ter par vrstic kode.

MatVZ ::

natancneje potrebujem nekaj takega kar bo zaznalo ociin se oglasilo v primeru da bodo vec sekund zaprte. v bistvu bi zadevo raje izdelal sam ampak nimam pojma ne kako zaceti ne kako stvar izvesti. mislil sem da bi neka kamera snemala cloveka in bi pac bile vidne tiste vecinoma motece rdece oci. ko bi oseba oci zaprla bi se rdece oci prekinile in bi senzor zacel steti. po 1-3 sekundah (odvisno od prakticnosti)bi se senzor oglasil. nimam pojma kako bi to naredil, niti ce je mozno. in ravno zato sprasujem tu.

bluefish ::

Hja, strojni vid je pa malo bolj komplicirana reč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Yacked2 ::

Jaz sem naredil motion sensor z webcamom vgrajenim v računalink.
Zajemal sem slike, ubistvu 2. Eno sem zajemal na 1 sekundo, eno pa na 5 sekund. Na vsako sekundo sem primerjal sliki po bytih itd...če sta se sliki preveč razlikovali sem sprožil alarem. Sicer nevem kako bi to delovalo ponoči, ampak čez dan je delovalo kar uredu.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

bluefish ::

Pa premiki glave?

MatVZ ::

Jaz bi to zadevo dal v avto in ko bi voznik imel nekaj casa zaprte oci bi se naprava oglasila in ga spravila k sebi. Sem pac tip cloveka ki se mu na soncu kar hitro zacne dremati in ne zelim tvegati da bi slucajno v avtu zaspal.

Yacked2 ::

Moje je bilo pač kot neka nadzorna kamera, ko gre za to ali je človek pred kamero ali ne, če gre samo za prime oči nevem če bi šlo. Najlažje je da imaš sovoznika pa se pogovarjata oz. na glas glasbo
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Map ::

Pomaga tudi kak čigumi iz. nekaj, s čimer se zamotiš.

blackbfm ::

teoretično je možno izdelat tako napravo, ampak ne za nekoga ki nima pojma kako bi vsaj približno začel, tista izjava glede rdečih oči je pa samo pika na i da si daleč od potrebnega tehničnega znanja

Golnar ::

MatVZ je izjavil:

Jaz bi to zadevo dal v avto in ko bi voznik imel nekaj casa zaprte oci bi se naprava oglasila in ga spravila k sebi. Sem pac tip cloveka ki se mu na soncu kar hitro zacne dremati in ne zelim tvegati da bi slucajno v avtu zaspal.

imam kar nekaj izkušenj z hudo utrujenostjo in vožnjo, po 24h budnosti, od tega 16 ur konkretnega fizičnega dela, skupaj z dodatnim stresom, pusti človeka zmozganega, potem je pa treba pripeljat še domov, 100km dolgočasne avtoceste. običajno ni šlo brez power nap-a (15 min). glasna glasba, hitra vožnja (konkretno čez omejitev), hladno okolje (klima do konca), odprto okno, ne pomaga veliko, če pa že, pa ne dolgo... osebno mi pomaga da se med vožnjo "zamotim" z drugim "delom", to pa je pitje kofeta, ne presladkega, pitje energijske pijače, nato pa obvezno zobanje kakšnih bonbonov (M&M se obnesejo odlično), ali zobanje slanih stvari ala čips. s tem se zelo uspešno borim proti temu da zaspim med vožnjo, utrujenost je seveda še vedno prisotna, običajno mi tako uspe priti do doma tudi brez power nap-a.

srečno.

T0RN4D0 ::

Če bi bila zadeva tako simpl bi bila serijsko montirana v vseh sodobnih avtomobilih. Če ne narediš zadeve zelo zanesljive je bolje da je nimaš.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

blackbfm ::

danes ima že vsaka leva naprava face recognition, taprav geek bi znal skup sklamfat tako napravo sploh ne dvomim...da pa tega ni, je pa zato ker folk načeloma NE spi med vožnjo ane..če pa delaš 20 ur na dan in greš za volan utrujen ali pa maš nevrološke motnje, tak pa itak nisi za v avto

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Mehmed ::

Tri sekunde pri sto na uro je ogromno.
Po tem casu se sele sprozi zadeva, ki te predrami.
Kak je tvoj reakcijski cas v trenutku, ko se predramis pa kje si ze verjetno ne rabim razlagat...

scenic16 ::

3X preberi zgornji post !

fikus_ ::

To ni enostavna zadeva za izdelat! Ta veliki proizvajalci testirajo razne podobne stvari in nekaj jih je že v uporabi (npr. radar za varnostno razdaljo; kamere, ki "gledajo" črte na straneh voznega pasu, . . . ). To, da bi "avto" preverjal ali voznik spi pa še nisem zasledil, da bi bilo možno kupiti. Testirajo ja, ampak nobeden pa nima poguma, da bi to dal na trg. Zamislite si, da ima avto to zadevo, voznik pa zaspi in se kljub temu zaleti, proizvajalec bi takoj plačal ogromno odškodnino, še posebej v Ameriki.

Tako, da je izumljanje in izdelava takšne zadeve v lastni režiji potrata časa oz. nikoli dokončan hobi. Mogoče enkrat čez xy let bo to standardna oprema vozil.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

sasli ::

no Mercedes ima pripomočke izdelane in v uporabi (pri 6.55 attention assist)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva smrtna žrtev v nesreči samovozečega avtomobila (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
529179303 (162798) AndrejO
»

Google Earth VR - modri planet v navidezni resničnosti

Oddelek: Novice / Ostalo
137129 (5636) LuiIII
»

Telefoniranje med vožnjo in kazen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8715692 (12812) stara mama
»

Puščavsko zmagoslavje robotskih vozil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16816224 (13312) BigWhale
»

Nič več policijskega alkotesta, TODA ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
607082 (5632) para!

Več podobnih tem