» »

Električni / hibridni avtomobili

Električni / hibridni avtomobili

gruntfürmich ::

jo
ker so v temi o električnih avtomobilih totalno zabedirani in bi se samo kregali, bi lahko v tej temi naštevali modele avtomobilov, ki so na elektriko oh. hibridni pogon (CH + elektrika), približne cene ter morda kako do subvencije iz raznoraznih eko skladov.
torej kar na dan s podatki!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

popster ::

opel amera je najboljša izbrira če imaš denar in voziš dosti.

Magic1 ::

Toyota ima hibride že na večini modelov(Auris je prav lep, 22k€), potem imaš Hondo Civic,...
Magic

ja, malo sem gledal ker sem pač pred nakupom avta, pa sem videl da do 20kEUR praktično ni nobenega, ki bi recimo ponujal avtonomijo ~20km na alaktriko z možnostko polnjenja iz vtičnice, ostalo pa mali bencinar/dizel. auris je prav super glede izgleda, ampak da mi niti do službe (4km) ne zdrži baterija je pa sramota za neki super druper fensi eko avto.
je recimo prius plug-in, ampak je extremno čez moj budget.
je morda še kakšen tak?

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Hibridi so neumnost, sploh ker poleg velike mašine sabo vlačiš še pol tone akumulatorjev. Oz da se bolje izrazim, hibridi niso neumni če je le design pameten. In tisti hibridi, ki imajo kolesa gnana direktno z IC motorjem so neumni. Tisti, ki pa delujejo po principu Geoffa oz Fiskers Karma pa so dobri. Predvsem zato ker je pogon vedno preko elektro motorja, bencinski agregat je samo za ustvarjanje električne energije on the go, kar je precej bolj učinkovito kot potratno kurjenje goriva v IC motorju in uporabljanje gibanja slednjega za vrtenje koles preko vseh zobnikov...

Al kupiš enega ekstra učinkovitega IC-ja al pa 100% električnega. Nissan Leaf mi je tud oblikovno precej všeč in če nimaš nekih velikih razdalj razen cene sploh ni napačna zadeva.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

gendale ::

Meni bi blo zakon imeti avto z elektromotorjem na vsakem kolesu in centralno turbino, ki proizvaja el. energijo.
Ker turbina vedno dela v najučinkovitejšem območju, je proaba dokaj majhna. Elektro motorji imajo super navor, dobiš še 4x4 pogon. Baterije pa tudi ne rabijo bit ogromne, ker jih turbbina sproti polni (razen mesto, semaforji, ..). Potem nam manjka pa samo še samodejno sledenje cesti, gps navigacija, izogibanje drugim udeležencem v prometu in imamo avto, ki mu samo poveš kam bi šel in te tja pripelje. Ubistvu bi moral biti cilj, da se vpliv človeka minimizira.

Za tiste, ki uživajo v sami vožnji, pa zgradit čim več dirkališč in naj si dajo duška.
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mr1two ::

Mojih 5 centov:
Če imaš do službe res samo 4km, potem razmisli o kolesu ali električnem kolesu, če se ti ne pedalira. Boš bolj eko in najverjetneje hitreje v službi. S preostankom pa kupiš novga dizla.
Hibridi so modna muha in res ni nič od avta- baterije in elektro motorji večino časa predstavljajo samo mrtvo težo in kasneje dodaten strošek(baterije). Poraba tudi ni preveč spodbudna, zato bolje imet en motor, pa naj bo ta šparoven. All electric pa je premalo uporaben, ker si močno omejen zaradi dometa.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

hibridi načeloma niso neumnost. neumnost je to kar se gre toyota (in verjetno ostali) s pocenskimi modeli; torej mikro baterija in navaden motor.
tko da ja, točno to kar opozarja rejzor je rak rana sodobnih hibridov. razen modelov 40k€+...;((
zdaj, služba je ena pot, ostalo pa je dosti kratke in počasne drkarije po terenu; za take zadeve je idealen 'pameten' hibrid, ki pa jih praktično ni.
dizel pa se mi ne zdi pametna poteza, ker trenutno delam premalo km zanjga, poleg tega pa če pa bi kdaj delal veliko km pa je bolje bencinarja predelat na plin za razliko kolikor bi vrgel v dizla; imho, če je gorivo cenejše...

gendale ::

kak RTG bi tudi pasal v hibrida :)

ali pa kak miniaturni reaktor, če jih kdaj uspemo tako pomanjšat (lahko damo tistega kjer je zaradi same zasnove nemogoče prit do verižne reakcije)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi kupili avto (nov) z atmosferskim motorjem? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35149817 (39888) -valvoline-
»

Bencin, dizel ali hibrid (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8811229 (8991) neo5468
»

Tesla Motors - Avto, bolje rečeno "Športni avto" - Tesla Roadster (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12422030 (16092) popster
»

Test zanesljivosti Priusa II (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5310131 (8828) Stepni Volk

Več podobnih tem