» »

rubež zaradi štipendije

rubež zaradi štipendije

kuall ::

ravnokar sem imel obisk rubežnika zaradi vrnitve štipendije 1700 eur. (nisem naredil faksa)
pa sem ga vprašal al lahko samo kar je v moji sobi odnesejo pa je rekel da lahko vse, kar je na tem naslovu, tudi avto in stroje v hiši, tudi če niso moji, pa da moram pol na sodišču dokazovat, da ni moje. a je to sploh po zakonu?
no nekako smo se zmenili 100 eur na mesec, če jim je kaj verjeti?

Machete ::

Zelo čudno.
A transakcijskega računa nimaš? Ker najprej naredijo izvržbo na tr (če jih pač ignoriraš dovolj dolgo).
Če v dveh letih na trju ni nobene transakcije, gre zadeva naprej v tvoj primer.

ps: ti pa priporočam da poravnaš čimprej, ker jst sem jim zmetal za obresti, stroške sodišča in banke tolk, da raje niti pomislim ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

PacificBlue ::

Zakaj pa si sploh omislite štipendije, če ne nameravate narest faksa?

Ali pa se huje, zakaj drzava financira studente, če jim ne more priskrbeti sluzbe?

mtosev ::

a država ti rabi najti službo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Drzava financira studente, ki kasneje ne opravljajo dela za katerega so se ucili, ker zaposlitev ni. Če ne opravljajo manj kvalificiranega dela, pa gredo v tujino.

v glavnem, na dolgi rok ni to dobro za drzavo.

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

mtosev je izjavil:

a država ti rabi najti službo?

rabi ja, je nekje v ustavi zapisano, da mora poskrbet za delovna mesta.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Machete ::

Nam boš postregel z citatom tega člena? Ker me pa res zanima :)
Al maš to še kako sfrj verzijo.. ?

eric_cartman ::

Eh.. Ne morejo vzeti nekaj, kar ni tvoje... Če si ti recimo pri nekom v podnajemu, lahko rubežnik odide do lastnika stanovanja in ga mora seznaniti z rubežem..

Lastnik mu nato točno predloži spisek vseh njegovih predmetov, ki se nahajajo v tem stanovanju.. Vse česar ni na tem spisku se smatra za tvoje imetje in to lahko rubežniki rubijo..

sicer pa neumno je dobiti rubez..pač placujes nizje obroke, namesto dogovorjenih 100 evrov plačujes po 10, 20 evrov na mesec..te vsaj rubit ne bodo mogli, sam čas odplacevanja se bo podaljsal.

duque ::

kuall je izjavil:

ravnokar sem imel obisk rubežnika zaradi vrnitve štipendije 1700 eur. (nisem naredil faksa)
pa sem ga vprašal al lahko samo kar je v moji sobi odnesejo pa je rekel da lahko vse, kar je na tem naslovu, tudi avto in stroje v hiši, tudi če niso moji, pa da moram pol na sodišču dokazovat, da ni moje. a je to sploh po zakonu?
no nekako smo se zmenili 100 eur na mesec, če jim je kaj verjeti?

6 let nazaj sem delal kot pomočnik izvršitelja:
a. vmes se je sicer spremenil zakon (novega sploh še nisem bral), vem pa, da gre sedaj zelo na roko upniku: ja, pred sodiščem moraš dokazovati, da premičnine niso tvoje. Sploh rata zanimivo, če upniku predložijo slike, ko voziš avto npr. od tvoje mame.
b. je verjeti obročnim poplačilom? Vsakič ko boš plačal obrok boš dobil potrdilo o delnem plačilu, obenem si verjetno (ali boš) dobil izračun za vsa plačila. Na koncu boš dobil tudi sklep sodišča, da je tvoj dolg poplačan. Iz prakse povem, da če so bili ljudje normalni, sem jim pustil popisane premičnine in se dogovoril za obročno plačevanje. V kolikor so me nategnili (2x so plačali, potem pa ''pozabili'') sem šel s kombijem po popisano robo (tudi s spremstvom policije, ključavničarja...).

prijateljski nasvet; drži se dogovora. Videl sem veliko primerov, ko so na vse pozabili, potem pa npr. dobili kakšno službo in kar naenkrat jim je sodišče sedlo na plačo. Ali pa je odvetnik upnika zvohal, da ima nekdo v posesti soliden avto ...

mailer ::

To je res svinjarija kaj država počne. Za 1700€ grejo rubit, kot smo videli v drugih primerih še za dosti manj. Ko pa je treba rubit pri recimo Tovšakovi babi so pa tiho ko rit. Treba je rubit vsem ne pa malim ribicam.

Isotropic ::

kaksne stipendije, kadrovske ali republiske?
za slednjo se gres itak lahko na CSD zmenit, kako jo bos vracal.

Vikking ::

mailer je izjavil:

To je res svinjarija kaj država počne. Za 1700€ grejo rubit, kot smo videli v drugih primerih še za dosti manj. Ko pa je treba rubit pri recimo Tovšakovi babi so pa tiho ko rit. Treba je rubit vsem ne pa malim ribicam.

Čaki mal. Človek je dobil v dobri veri štipendijo. Se pravi ni izpolnil svoje obveznosti do štipendista. To je svinjarija. Na tak način bi se vsak rad vozil skozi lajf, na tuj račun.

eric_cartman ::

To men tut ni jasno, če že vnaprej veš, da boš moral vrnit štipendijo če ne boš uspešen.. Potem se pa niti toliko ne potrudiš, da narediš letnik.. Vse se vrača, vse se plača.

Gre pa tut men na živce, ko slišim, da nekomu rubijo hišo za 120 EUR neplačanih položnic, medtem, ko Tovšakova krade miljone in prav tako še ostali tajkuni.. Njim pa noben nič ne more. V tem pomenu pa preziram našo državo!

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

Nam boš postregel z citatom tega člena? Ker me pa res zanima :)
Al maš to še kako sfrj verzijo.. ?

Ne da se mi zdaj iskat, sem pa precej ziher,d aje v ustavi nekje.

Ni država kriva, če ti nimaš službe. Ampak če so celi sloji ljudi brez službe, potem je za to vsekakor odgovorna.

by00 ::

66. člen Ustave RS: "Država ustvarja možnosti za zaposlovanje in za delo ter zagotavlja njuno zakonsko varstvo."
Nikjer ne piše, da je država DOLŽNA zagotoviti/najti delo.

Brane22 ::

Dolžna je ustvarjati možnosti za delo.

Če ljudje nimajo možmnosti delati, država ne izpolnjuje svojih obveznosti.

kuall ::

>To men tut ni jasno, če že vnaprej veš, da boš moral vrnit štipendijo če ne boš uspešen.. Potem se pa niti toliko ne potrudiš, da narediš letnik.. Vse se vrača, vse se plača.

Ko sem študiral tega sploh nisem vedel. če bi to vedel bi se seveda bolj potrudil ali pa sploh ne vzel štipendije. je pa republiška štipendija.
dobivam 180 eur socialne pomoči (ne vem koliko časa še) in bom od tega dal 100 tem pezdeteom, meni pa ostane 80 eur. lepo, zdaj pa crkni. in kaj če mi ukinejo socialno pomoč? živim pri starših in bratih in sestrah. saj ko bom dobil kakšno službo ne bo tega težko vrnit v nekaj mesecih, lahko bi do takrat počakali. to sem tudi unmu rubežniku reku, pa mi je odvrnu: ja če boste kdaj dobili službo. ja če je ne bom dobil pač tudi vi ne boste dobili tega denarja, kaj mu ni jasno. še malo me naj zajebavajo pa se bo komu kaj hudega zgodilo.

Ramon dekers ::

Vikking je izjavil:

mailer je izjavil:

Čaki mal. Človek je dobil v dobri veri štipendijo. Se pravi ni izpolnil svoje obveznosti do štipendista. To je svinjarija. Na tak način bi se vsak rad vozil skozi lajf, na tuj račun.

Pri nas se vsi vozijo na tuj račun. Nimaš kej, štihajo pa samo male ribce. Kje so pa ostali? Jankovič & co., kjer je Jurko dolžna 3 mio? Aha pri njemu se pa kar odlaga vse, izvršitelj sploh ne preveri premičnin v hiši, kaj šele da bi kaj zarubil. Visoko demokratična država.

Mipe ::

Lepo si živel na račun države, hodil si na žure in se ga nasekal, zdaj pa si se kar naenkrat spomnil, da bi bilo dobro študirati, kaj?

Anney ::

Najbolj ironično je pa tole, tebi so rekli da bojo rubli mamin avto, ker se kao ti voziš z njim, in vse stvari v hiši so tudi kao tvoje (za rubit), itd.
g. Jurček pa živi v hiši g. Zokija in mu ne morejo nič.

Jure Janković še naprej nekaznovano izigrava svoje upnike. Podjetniku Marjanu Pišlarju kljub obljubi, ki jo je dal pred dvema tednoma, še ni vrnil treh milijonov evrov. Pišljarju tako ne preostane drugega kot rubež, a kaj ko ima Jure hišo prepisano na očeta Zorana Jankovića.

kuglvinkl ::

Niste sposobni normalnega pogovora. Pod ključ.

Za subjekta, ki je odprl temo: pacta sunt servanda.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rubež (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12836016 (3733) 2dark
»

Rubež, čeprav sm v najemu (strani: 1 2 3 4 5 )

20534841 (28396) 49106
»

Rubež, vendar lastnine ni (strani: 1 2 )

6510132 (7529) mikhaair

Rubež premičnih stvari (strani: 1 2 )

9611242 (9365) jb_j
»

Zoran Vaskrsić zaradi dolga ob hišo (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Problemi človeštva
1668242435 (169573) matjash

Več podobnih tem