» »

Laptop brez slike na zaslonu

Laptop brez slike na zaslonu

divx man ::

Zdravo. Imam netbook Asus 1015b in imam sledečo težavo. Zadnjič sem preko RGB izhoda povezal netbook z televizijo in vse je delovalo kot mora. Po končani predstavitvi, sem dal računalnik v sleep mode, naslednji dan pa sem odklopil televizor z računalnika, kljub temu da je bil le ta v sleep modu. Sedaj imam problem, da mi zaslon na netbooku ne prikazuje slike. Po zagonu računalnika še vidim sliko za nalaganje winsdows 7, nato pa zaslon postane črn. Nato sem se zopet povezal s televizorjem preko RGB in slika se pojavi na zaslonu televizorja. Nato sem iz nastavitev izbral le prikaz na zaslonu netbooka in stvar dela. Vendar ko odklopim RGB kabel, zopet postane zaslon črn. Nekako imam občutek, da mi je uspelo RGB izhod postaviti kot prednostni izhod za sliko in sedaj ne vem kako naj to popravim. Prosim za pomoč.

popster ::

poglej ce imas kako tipko za preklop zaslonov, ponavadi je to fn+F3

divx man ::

Sem poskusil. Ne pomaga

Unknown_001 ::

Vem kaj te muči, v nastavitvah maš nastavleno, da ti TV zazna kot primarni zaslon, probaj prek slike na TV ju prešaltat na en zaslon pa izber od laptopa zaslon za privzeto napravo, pol pa daš v redu in če bo slika na laptopu se prikazala sam potrdi in toje to. Sem tud jst mu te bleme in mi je slednji postopek pomagal, tista bližnjica, ki ti jo je pa popster predlagal pa ne vem če povsod dela. Tak da probaj še moj predlog.

divx man ::

Hmmm. V nastavitvah od grafične, mi piše, da je zaslon netbooka, primarni zaslon. Tudi do tega sem prišel, da sem povezal netbook s TV nato izbral, da sem imel sliko samo na netbooku in je bila na TV tema. Ko sem kabel odklopil, je ratala tema tudi na netbooku. Ko zopet priklopim kabel, se slika pokaže na TV. Skratka čudno je vse skupaj. Mogoče še to, da se je napaka začela pojavljati, ko sem povezal Sony-jevo televizijo. Namreč računalnik mogel zaznati televizorja in je avtomatsko nekaj inštaliral, da je potem televizor delal ko generic monitor. Tako imam sedaj 2 generic monitorja v dodatnih nastavitvah za zaslon. Sem pa poskušal že onemogočit oba in stvar se še zmeraj ne popravi. Če winse zaženem v safe modu, dobim sliko normalno na zaslon netbooka. Resnično nevem kaj naj storim, niti stric google mi še ni podal nobenga ustreznega odgovora.

ttommy ::

RGB kabel odklapljaš pri prižganem računalniku??
Ti samo nastavi single display (laptop) in ugasni računalnik in TV. Izklopi kabel in prižgi računalnik.
Gamer


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564559 (3888) anjica
»

PC to TV (HDMI kabel)

Oddelek: Zvok in slika
437380 (2813) legenda30
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
275823 (4758) Alessio983
»

Zožanje slike na netbook-u?

Oddelek: Pomoč in nasveti
211772 (1516) rbalig
»

Windows 7 s podporo ARMu?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
384823 (3258) Senitel

Več podobnih tem