» »

Excel

Excel

gansta ::

Kdo mi zna povedati, kaj nastaviti, da mi excel 2010 ne združuje več dokumentov v eno skupno okno. Rad bi vsak dokument imel v svojem oknu, da lahko recimo primerjam oba...

Wisse ::

Odpreti moraš dodaten Excel (iz start menija/desktopa/start vrstice) in nato odpreti željen filet.

Ampk še vedno združi v eno, spodaj v vrstici sicer kaže recimo 2 okna vendar je v bistvu samo eno...

Nov Excel ne smeš odpreti s kakšnim od filetov ali s klikom na "zgodovino" v start meniju. Kliknit moraš ikonico Excel 2010, kjerkoli jo že imaš.

Drugačne opcije ni,da bi to avtomatsko se nastavilo, da ne odpiram vedno znova Excel-a ?

Jaz je ne poznam. Tudi mene večkrat zmoti -.-

tattoo ::

Pozdravljeni, bom si sposodil kar tole temo. Iščem dober brezplačen tutorial za osnovno in napredno uporabo Excela - čim prej, kajti v torek že imam preizkus. Hvala :)

awy ::

Ve kdo za kak pdf step-by-step tutorial v slovenščini?

petzup ::

Imam vprašanje glede računanja nekih razredov. Imam excel fajl z 903 vrsticami in bi rad zračunal točne vrednosti, ki so sortirani po razredu in sicer so razredi:
do 30 -> =countif(bl2:bl904;"<=30")
od 31 do 55 -> =countif(bl2:bl904;">=31") - countif(bl2:bl904;"<=55")
od 56 -> =countif(bl2:bl904;">=56")

kaj delam narobe da se ne izračuna prav?
Če uporabim =sum(do30+od31do55+od56) bi moralo pridet 903, če se ne motim? Meni pride rezultat izpod 700, kar se mi zdi malo čudno, plus tega pride povprečna aritmetična vrednost nekje 47, od 31 do 55 pa dobim vbistvu najmanj ljudi te starosti. Če ima kdo idejo, bi prosil za pomoč..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: petzup ()

smetko ::

vrstica 2 bi se morala glasiti: =COUNTIF(bl2:bl904;">=31") - COUNTIF(bl2:bl904;">55")
No comment

krneki267 ::

imam eno vprašanje...

uporabljam excell 2007. zadeva je takšna, da mi excell javlja napako, če je eksponent na negativnem številu manjši od 1...

torej npr.:

=-5^0.5 -> javlja error
=-5^1 -> OK
=5^0.5 -> OK
=-(-5)^0.5 -> OK

res mi ni jasno v čem je problem... hvala!

prtenjam ::

To bo javila vsaka verzija Excela, saj je rezultat (negativno število)^(neko realno število) matametično nedefiniran. Problem je v definiciji logaritma negativnega števila saj se to pač "prevede" v logaritem.

Srednješolska (fakultativna?) matematika pač...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

smetko ::

(negativno število)^(neko realno število) matametično nedefiniran.

To ni popolnoma točno.(-5)^(1/3) vrne realno število (realna števila so tuddi vsa cela števila, kjer pa tvoja trditev niti slučajno ne drži). To se lahko prevede tudi v tretji koren od (-5). Na premici realnih števil, pa ni rešitev za n-te korene, kjer je n parno število (2,4,6,...). Tu pa so matematiki dodali imaginarna števila, kjer je i=(-1)^2 in tako pridemo do prostora kompleksnih števil.
No comment

krneki267 ::

zakaj pa lahko s kalkulatorjem zadevo izračunam in kasneje dobim pričakovano oz. zahtevano vrednost...

ker pa je s kalkulatorjem za vsako vrednost posebej zamudno računati, me zanima kako z excellom urediti zadevo da bo funkcionirala...

Duhec ::

=-(5^0,5)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
587932 (3509) -JM-
»

LOGARITMI

Oddelek: Šola
9957 (745) neverlucky
»

Matematična analiza naloga (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
576442 (4792) lebdim
»

Matematicni "paradox" - vsaj. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
26016199 (12247) Thomas
»

1/0 = ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
966407 (5428) Thomas

Več podobnih tem