Forum » Loža » Globa za prekršek
Globa za prekršek
Pixy222 ::
Pozdravljeni!
Imam eno pravno vprašnje in bi prosil za kakeršnkoli namig. Danes sem na pošti prevzel plačilni nalog izdan dne 26.3.2012 za prehitro vožnjo v Ljubljani. Prekršek je bil ugotovljen od Brdikove do Večne poti (kjer je ZOO), kjer naj bi peljal 55 (minus toleranca = efektivno 50) kjer je omejitev hitrosti bila takrat 40kmh, sedaj je tam omejitev 50kmh. Največja fora pri vsem je da je bil prekršek storjen že 16.6. leta 2010!! in me zanima ali po skoraj 2 letih to še lahko zahtevajo? Jutri mi poteče rok za plačilo polovičke in v vsakem primeru računam, da bi spisal pritožbo, ker se mi res zdi totalen absurd plačevati 2 leti star prekršek... Zanima me še vaše mnenje o vsem skupaj? Morda kdo ve kakšne datume kako so na tej lokaciji postavljali tablo 40kmh in jo kasneje očitno odstranili?
Hvala lepa za vsa mnenja in namige!
ps. vem da je že nekaj tem na to temo pa bi vseeno prosil moderatorje da temo pustijo, ker ostale niso tako aktualne.
Ali kdo ve morda tudi ali rok 8 dni za pritožbo oz. polovičko danes ko sem pošilko prevzel ali ob odposlanju?
Imam eno pravno vprašnje in bi prosil za kakeršnkoli namig. Danes sem na pošti prevzel plačilni nalog izdan dne 26.3.2012 za prehitro vožnjo v Ljubljani. Prekršek je bil ugotovljen od Brdikove do Večne poti (kjer je ZOO), kjer naj bi peljal 55 (minus toleranca = efektivno 50) kjer je omejitev hitrosti bila takrat 40kmh, sedaj je tam omejitev 50kmh. Največja fora pri vsem je da je bil prekršek storjen že 16.6. leta 2010!! in me zanima ali po skoraj 2 letih to še lahko zahtevajo? Jutri mi poteče rok za plačilo polovičke in v vsakem primeru računam, da bi spisal pritožbo, ker se mi res zdi totalen absurd plačevati 2 leti star prekršek... Zanima me še vaše mnenje o vsem skupaj? Morda kdo ve kakšne datume kako so na tej lokaciji postavljali tablo 40kmh in jo kasneje očitno odstranili?
Hvala lepa za vsa mnenja in namige!
ps. vem da je že nekaj tem na to temo pa bi vseeno prosil moderatorje da temo pustijo, ker ostale niso tako aktualne.
Ali kdo ve morda tudi ali rok 8 dni za pritožbo oz. polovičko danes ko sem pošilko prevzel ali ob odposlanju?
- zaklenil: Mavrik ()
Ziga Dolhar ::
Od dne, ko si pošiljko prevzel.
Za ostalo beri teme, ki so naštete tule spodaj kot "Vredno ogleda".
Za ostalo beri teme, ki so naštete tule spodaj kot "Vredno ogleda".
https://dolhar.si/
St235 ::
Na žalost so bili še pravočasni (zastaralni rok je dve oziroma 4 leta, če vmes kaj delajo).
Drugače pa bodi predvsem pozoren na podlagi katerega zakona so te kaznovali, ker se je vmes menjal zakon. Tebe morajo kaznovati po zakonu, ki je zate bolj ugoden.
Če boš pisal pritožbo: Na podlagi česa se boš pritožil?
Drugače pa bodi predvsem pozoren na podlagi katerega zakona so te kaznovali, ker se je vmes menjal zakon. Tebe morajo kaznovati po zakonu, ki je zate bolj ugoden.
Če boš pisal pritožbo: Na podlagi česa se boš pritožil?
mr1two ::
Mene bolj zanima upravičenost tko daleč za nazaj pošiljat...
A se res spomneš, da če si res ti vozu avto tam kjer so te slikali in to na dan 14.2.2009 in si res šel tistih 10 km čez omejitev? To ni vredu, če že slikajo, bi morali ustavit takoj...
Skratka, če imaš to možnost- pozanimaj se pri lokalnem sodniku za prekrške(v našem kraju deluje precej dober sodnik, ki skrbi, da ne prihaja do pretiranih krivic- še posebej ko so vmes sumljivi postopki in nepravilnosti s strani "globodajalca"), pa ti bo povedal ali ima pritožba kak smisel ali ne.
Po izkušnjah se NE držijo zastavljenih rokov. Meni so poslali odgovor na pritožbo 2 leti in 2 meseca po tem, ko sem jo oddal. Če bi po dveh letih napisal predlog, da predlagam ukinitev postopka, potem nebi plačal ničesar, tako pa sem moral plačati polno kazen+ nekaj za sodnika. Nepošteno se mi zdi predvsem zato, ker sem plačal kazen za prekršek, ki ga nisem storil(ampak to je druga zgodba).
A se res spomneš, da če si res ti vozu avto tam kjer so te slikali in to na dan 14.2.2009 in si res šel tistih 10 km čez omejitev? To ni vredu, če že slikajo, bi morali ustavit takoj...
Skratka, če imaš to možnost- pozanimaj se pri lokalnem sodniku za prekrške(v našem kraju deluje precej dober sodnik, ki skrbi, da ne prihaja do pretiranih krivic- še posebej ko so vmes sumljivi postopki in nepravilnosti s strani "globodajalca"), pa ti bo povedal ali ima pritožba kak smisel ali ne.
Po izkušnjah se NE držijo zastavljenih rokov. Meni so poslali odgovor na pritožbo 2 leti in 2 meseca po tem, ko sem jo oddal. Če bi po dveh letih napisal predlog, da predlagam ukinitev postopka, potem nebi plačal ničesar, tako pa sem moral plačati polno kazen+ nekaj za sodnika. Nepošteno se mi zdi predvsem zato, ker sem plačal kazen za prekršek, ki ga nisem storil(ampak to je druga zgodba).
Zastaranje ob neaktivnosti organa pregona je dve leti. Prekršek se je zgodil junija 2010, tako da žal ne gre za zastaranje.
Pritožiti se nameravam na podlagi tega, da ustvarim dvom v to, da sem tisti dan dejansko vozil jaz. Ker avto sem in tja posodim tudi materi in je sedaj vprašanje kdo je bil res za volanom... Drugače pa sem v stikih z osebo s pravnim znanjem pa mi je svetovala, da je mogoče res najbolje spisati pritožbo. Če ima še kdo kakšne ideje pa kar na plano z njimi!
LP
LP
Stališče ustavnega sodišča glede tega je da mora lastnik vozila vzpostavit utemeljen sum. To, a avto uporablja več oseb ni dovolj. Potrebno bo vzpostavit dvom v to, da si ti lahko vozil. Torej boš moral na nek način pokazat, da takrat nisi vozil. Da pa to lahko moraš vedet kje si bil takrat in mora obstajat način, da to lahko dokažeš oziroma dokažeš do te mere, daje možno govorit o utemeljenem sumu v tvojo krivdo.
Sama izjava, da avto uporablja več ljudi ni dovolj in si boš nakopal samo nepotrebne stroške.
Sama izjava, da avto uporablja več ljudi ni dovolj in si boš nakopal samo nepotrebne stroške.
Sedaj sem ugotovil, da sem v tistem času delal preko študenca. Smešno ampak moj šef ima za dolgo nazaj zapisane ure, sedaj se mu morda za to lahko zahvalim. Bi teoretično potrditev s strani šefa firme za katero sem delal zadostovala za utemeljen dvom v mojo vožnjo na tisti dan ob tisti uri?
Ziga Dolhar ::
Odvisno, katera dejstva iz tega izhajajo.
Ob kateri uri se je tvoje vozilo preveč urno premikalo?
Kdaj si bil na delovnem mestu (čas, od-do) in kje (lokacijsko)?
Ob kateri uri se je tvoje vozilo preveč urno premikalo?
Kdaj si bil na delovnem mestu (čas, od-do) in kje (lokacijsko)?
https://dolhar.si/
Vozilo je bilo slikano 12:36, jaz pa sem po podatkih, ki sem jih uspel dobiti delal od 13h naprej v Kranju... Aja vozilo je bilo slikano v smeri Ljubljane.
Torej enostavno vprašanje, ali bi ti lahko od 12:36 prišel do 13h v Kranj. Po moje ja, tako, da to ne bo dovolj.
Bellzmet ::
Hm to da bi moral biti ob 13h v Kranju je zame prej obremenilno. Ker zaradi tega obstaja velika možnost, da si res 20min prej vozil avto...ker si pač moral priti v Kranj...
Mavrik ::
Nekako na kraju kjer ste začeli govoriti o ponarejanju dokazov se je ta tema končala.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 148633 (30845) | solatko |
» | Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 92955 (57951) | Darko! |
» | Kazen za prometni prekršek dan po dogodku (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 38810 (32916) | babilon007 |
» | Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28007 (23837) | solatko |
» | redar-zahtevek za sodno varstvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14242 (9904) | St235 |